Musiikin kuunteluun, pelaamiseen ja leffoihin laitteistoa.

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja ReD_DeviL, 10.01.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
  Tuossa mahdollisesti olisi ennen kesää hankinnassa vähän uudistusta pieneen poikamies poksiin ja koneiden sijasta päätin tällä kertaa suunnata hifin jännittävään maailmaan ja suunnitelmissa olisi vähän hifiä laitella.

  Tässä olisi alustavaa pientä mietintää ja pari kysymystäkin eli:

  Vahvari mahdollisesti http://www.hifikulma.fi/Harman/kardon-HK-3490

  Lattiakaiuttimiksi Dali Concept 6 - Ei toimituskuluja! - Hifikulma

  Subbari avoinna, joskus täällä aikoinaan kun selailin oli jonkin liikkeen 12-15" subbareita ihan varteen otettavina vaihtoehtoina mutta en nyt tähän hätään muista minkä merkkiset olivat mutta asetetaan subbarille sellanen 500-600e raja. Mieluiten ottaisin 12" subbarin kun tuo 15 vaikuttaisi omaan makuun vähän liian isolta jo ja yleensä ne tahtovat sitten myös olla vähän "hitaampia" kuin 12"

  Sitten kysymyksiä, saako tuohon vahvistimeen liitettyä vaikka tietokoneen ja mahdollisesti xboxin ja/tai blueray soittimen?

  Mitä kaikkea muuta tuossa liitännöissä pitäisi ottaa huomioon ja onko vielä boonuksena mahdollista liittää vaikka "vanhat" stereot jatkoksi soittamaan musiikkia?

  Toki muitakin vaihtoehtoja saa ehdotella mutta budjetti rajana voisi olla 1500-2000e riippuen vähän omista hommista mutta alustavasti tuollaista voitaisiin miettiä.

  Kiitos jo etukäteen!
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2012
 2. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Tietokone: kyllä.

  Xbox: varauksin. Ensinnäkin tuo on stereo-vahvari ja Xboxista tulee Dolby Digitalia, mutta kai siinä saa PCM:ääkin, se kyllä tulee olemaan pakattua.

  Bluray: varauksin. Monikanavaääni ei toimi, pakkaamattoman äänen tulo on soittimesta kiinni ja mistä se sen nappaa, mutta DTS MA ja Dolby TruHD eivät toimi. Ja ne ovat tärkeimmät asiat Blurayssa, omasta mielestä.

  Digitaaliset liitännät äänelle, ainakin itse olen pitänyt tätä linjaa. Vaihtoehto on ostaa kallis äänikortti, vielä kalliimmat piuhat väliin ja miettiä vieläkin, kannattiko.

  Osta se AV-vahvistin suosiolla.

  Varsinkin, jos olet tulevaisuudessa laajentamassa. Tätä suosittelen:
  Onkyo | TX-NR609
  (hinta siinä 450e Suomessa)
  Onkyo TX-NR609 AV-viritinvahvistin, 7.2, HDMI 1.4, THX Select 2 Plus, musta (katso extrat!) - Jimms.fi
  Onkyo TX-NR609 Surround Sound System review - Trusted Reviews
  Ja TM:n viime testeissäkin oli kärkijoukossa. Kannattaa maksaa se 3e.

  Itse en käytä subbaria, kun on tarpeeksi järeät etukauittimet.

  Tosiaan, jos aiot laajentaa Xbox+leffakäyttöön, niin AV-vahvari. Jos et, niin stereovahvari on ok.
   
 3. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
  Joo kyllä tuo Onkyo näyttäisi olevan vahvarina selvästi parempi, ilmeisesti lattiakaiuttimet olisivat OK, joten mietintään jää olisiko subbariksi esimerkiksi Wharfedale SPC 12 - Ei toimituskuluja! - Hifikulma OK toisaalta jos halvemmalla saa joitain 12" sopivia ehdokkaita niin toki huomioon otan nekin.

  Mieluiten kyllä ottaisin refleksillä varustetun mutta mutta ei oikein näy sopivia toistaiseksi.
   
 4. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Tuo Harman-Kardon on kyllä varmasti ainakin laadukkaampi ja parempiääninen, kuin halvat Onkyot sun muut rimpulat, virransyöttö kunnossa ja kykenee ajamaan vaikeampaakin kuormaa, parempi dynamiikka. Ilmoitetut tehotkin pitää paremmin paikkaansa. Halvoissa AV-vahvistimissa tehot jää yleensä todellisuudessa sinne 5*20W paikkeille vaikka muuta ois ilmoitettu. TrueHD:sta en sitte osaa sanoa, että oisko sen tuoma ero äänenlaadussa niin suuri ja esim. DA-muuntimet noissa ei oo kyllä kovinkaan laadukkaat(ei välttämättä H/K:ssakaan), että se menee paremman dynamiikan ym. edelle. Paremmat AV-vahvistimet, kuten Cambridge Audio Azur 551R pukkaa maksaan sitte yli 1k€. Homma on ihan siitä kiinni kuuleeko itse eroa. Sen mitä oon itse päässyt vertaan omaa vanhaa Yamahan ja kaverin Onkyon AV-vahvistimia, nykyseen Nadiin niin ne kuulosti siihen verrattuna jotenki latteilta ja bassot jää jotenki vajaaksi(korostukset nollissa totta kai). Tai sitte vaikutus on ihan blaseboa...

  Tuosta kuorma hommasta tulee mieleen, kun olikohan se tällä palstalla vai DVDplazalla kun joku tappeli Onkyon kanssa kun se löi johonkin vikatilaan tiettyjen kaiuttimien kanssa, eikä tainnut olla ainutkertanen tilanne. En nyt sitte oo varma oliko siinä oikeasti jotain vikaa.
   
 5. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
  Hmm pitänee tutkia ja katsella onko Onkyossa ongelmia, mutta en nyt tällä hetkellä ainakaan ihan just ole 1100e valmis pistämään pelkkään vahvistimeen mutta katsotaan, ainahan parempia ja parempia löytyisi kun tutkisi mutta oletettavasti jo tuo Onkyo olisi parempi "valittuine" kaiuttimine kuin jostain hobbyhallista tilatut stereot vuonna käpy :D
   
 6. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Monesti suositellaan stereovahvaria AV-vahvarin tilalta jos tarvitaan stereosettiä, kun paremman saa samaan hintaan. Mutta joo kyllä se AV-vahvistin voi olla se järkevämpi ratkasu jos aikoo joskus laajentaa ja toimii varmasti äänet joka lähteestä ja on kaikki tarvittavat tulot. Ja tarvitaanhan sille subille sub-pre outti mitä ei yleensä stereovahvareissa ole. Onnistuu kyllä kaiutin johdoistakin ottaa jos subissa on kaiutintasoinen tulo. Jotkut hifistit väittää tätä parempiääniseksi liitäntätavaksi subille.

  Nuo ongelmat on varmasti melko harvinaisia, vaikkakin se on tosi, että nuo pukkaa lämpeneen reilusti ja tarvii tilaa ympärilleen. Voi tulla siitä ongelmia. Ei hyötyä varmaan laittaakkaan noita kalliimpia vahvistimia jos ei satu olemaan kultakorva ja haluaa hifistellä.

  Onkyota jos hommaa ei kannata sitte ostaa välttämättä Gigantista, kun on harmaatuotuja laitteita niin ei oo ku 1v Gigantin oma takuu.
   
 7. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
  Juu katselin tuossa niin jimms oli tuo Onkyo ihan ok hintainen ja 2 vuoden takuulla, samalla tutkin hieman lisää noita lattiakaiuttimia ja niistä on globaalisti arvosteluissa, että OK miinukseksi laitettu yhdessä etteivät toistaisi matalaa bassoa mutta eipä tuo paljoa haittaa kun sen aktiivisubin otan joka tapauksessa jossain vaiheessa mukaan settiin.

  Sitä en tiedä sitten millaisen aktiivi subin kun se on vielä vähän avoinna mutta pitää katsella mitä vastaan tulee.
   
 8. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Viimeksi muokattu: 11.01.2012
 9. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
  Tuo monolith oli kyllä about just sellane mitä etsinyt, mutta pitää miettiä ja katsella sitten. Mitäköhän tuollaisella on toimitus aikaa kun katoin vaan niin luki "erikoistilaustuote" (eikä niillä naapureilla nyt niin väliä ole kun eivät vieläkään ole valitelleet tosin en nyt niin mahdottomasti soittelekkaan :D)
   
 10. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  BK electronicsia ei taida muut hääviin myydä kuin Mareks. Tuohon hintaan varmasti melko asiallinen kampe ja varma valinta.

  E: Toinen vaihtoehto: SVS PB12-NSD DSP, subwoofer - Mareksound Mutta sekin loppu.

  Ei tuohon hintaluokkaan varmaan kannata paljon muita katsella, muilla merkeillä vastaavissa hinta pompsahtaa. Mareks on SVS:n ja BK-electronicsin maahantuoja, että sieltä vaan kyseleen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2012
 11. KKoijari

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2011
  Viestejä:
  137
  vahvistimeksi yamaha A-s500 DI puuttuu mutta muuten hakkaa HK selvästi irtoaa 350 ekeen. Radioksi sitten joku halpa viritin 150 ekeen
   
 12. Derby

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  1 255
  3 päivää kesti tulla. Kiva leikkikalu 16 hertziä ainakin resonoi astiakaapin kanssa silleen että astiat helisee. Ja sama tapahtuu myös naapurikämpissä. Aattelin jättää repeatille joku kerta ku lähtee viikonlopuksi töihin, olis naapureilla ihmettelemistä että "kenen pyykkikone linkoaa jatkuvasti kellon ympäri.":smoke:
   
 13. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
 14. Derby

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  1 255
  Yritä etsiä joku testi noista jossain, alataajuus on huomattavan alhainen, mutta millä paineella se tuota toistaa, se on toinen juttu.
   
 15. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
  Noita testejä koitinkin tuossa jo aiemminkin etsiskellä mutta tuntuu olevan suhteellisen vähän informaatiota kyseisistä lattiakaiuttimista harmillisesti, mutta mitä nyt joiltakin sivuilta pisteitä ovat antaneet niin ihan kohtuullista pistemäärää näyttää mutta nuo pisteillä annettavat arvostelut kanssa ovat vähän niin ja näin miten niitä kanssa ottaa. Suht matalallehan nuo menisi ottaen huomioon kokonsa.
   
 16. Derby

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  1 255
  Vähän epäilyttää kun testejä ei ole tehty, arvosteluja voi kirjoittaa itse kaiuttimien kauppiaat, ei olisi varmasti eka kerta. Ja edelleen epäilyttää tuo miten alas toistavat.. En maksaisi noin paljoa ilman puolueetonta testitulosta. Lähetä hifilehteen kysely ovatko testaamassa tulevaisuudessa, tai ovatko jopa pyrkineet saamaan testattavaksi, jos ovat pyytäneet testiin eikä ole annettu, se kertoo kaiken.
   
 17. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
  Yksi vaihtoehto lisää olisi tietysti Yamaha NS-F500 missä näyttäisi specsien osalta olevan realistisempi taajuus yms. Niistäkään en kyllä vaan äkkiseltään paljoakaan tietoa löydä mutta yleensä yamaha tietääkseni on ollu aika hyvä.
   
 18. Dooris^

  Rekisteröitynyt:
  01.11.1999
  Viestejä:
  17
  Olen laittamassa olohuonetta uusiksi kalusteista lähtien. Laitteiden valinta kovasti päänvaivaa aiheuttaa ja vinkkejä kaipaisin. Laitteet tulee pieneen 4.5x3.5m olohuoneeseen. Käyttö 50/50 musiikki/leffat, ehkä myöhemmin myös pelaaminen.

  TV: hinta 800-1600e. Koko 40-46". Television valinnassa mietityttää mahdolliset valovuoto ja clouding ongelmat. Onko olemassa merkkiä/mallia, jossa näitä ei olisi? Tv tulee pääasiassa blu-ray/dvd-leffojen ja normaali tv-lähetysten katseluun. Usb-toisto/tallennus mahdollisuus olisi toivottava. Samsungin d8005 mallin kuva miellytti silmää, mutta mahdollisten valovuoto ongelmien takia hinta hirvittää. Lg:n 42LW650W on toinen kiinnostusta herättänyt malli.

  Kaiuttimet: Tarkoitus aluksi hankkia Genelec 8030x2+7050b/7060b tai 8040x2. Kaiuttimien valinnassa mietityttää lähinnä 7050b subbari. Näinköhän on hintansa arvoinen? Kuuntelu/katseluetäisyys on n. 3m. Subbareita voisi koittaa käytettynä metsästää. Passiivikaiuttimiakaan en ole vielä poissulkenut.

  Vahvistin: Pre-out täytyy löytyä. Hintansa puolesta kiinnostaa Onkyo TX-NR609, mutta tässä ei ilmeisesti ole pre-outteja kuin etukaiuttimille? Toinen kiinnostava malli olisi Yamaha rx-771. Spotify-tuki saisi vaimon pöksyt kostumaan, mutta tämä ei ole pakollista. Onko aktiivikaiuttimien kanssa vahvistimella minkälainen vaikutus äänenlaatuun? Onko olemassa vahvistinta, joka toistaisi usb-tikulta/kovolta flac/mp3? Vahvistimen hinnaksi ajattelin maksimissaan 1000e

  Blu-ray: Soittimeksi on varmistumassa Sony BDP-S480. Tästä on myös olemassa 580 ja 780 mallit. Onkohan malleissa eroa kuvanlaadun ja toimivuuden kannalta? Saa ehdottaa myös muita malleja.

  Tietokoneelta äänen ja kuvan ajattelin siirtää näytönohjaimen(msi 560gtx) minihdmi:n kautta. Koneessa on äänikorttina asus xonar essence stx. Onko ääneenlaatuun vaikutusta, jos äänet vie vahvistimelle asuksen kautta? Kuuntelen paljon musiikkia koneelta akg 601 kuulokkeilla, jotka ovat suoraan äänikortissa kiinni ja tämän pitäisi jatkossakin toimia.

  Vaikein kysymys koskee vaimoa. Vaimon mielestä television maksimi koko saisi olla 32". Miten perustelen isomman töllön hankinnan? Onko ainoa vaihtoehto ajaa onnellinen perhe ulos pakkaseen?
   
 19. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
  Eikö tuossa Onkyossa ole pre out subille? Ainakin Jimms siihen on listattuna näin: 1 x Subwoofer Pre Out
   
 20. Derby

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  1 255
 21. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
  Näytti olevan varattuna tuo monolithi ainakin, mutta mietin tuossa että tohtiikohan näitä vanhan stereon kaiuttimia laittaa onkyoon tekemään taka kaiuttimien virkaa (muka 240w kestäisi, ei tietoa millä periaatteella laskevat ilmoitetun määrän) vai saakohan sillä nämä jopa rikki. Tuntuu vain siltä että näissä stereoissa olisi hattiwatteja tuossa ilmoitetussa määrässä tai sitten koittavat laskea molemmat yhteen jolloin olisi 120w per kaiutin mutten oikein usko siihenkään.
   
 22. Derby

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  1 255
 23. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Jos siellä on jotain RMS:ä tehoja niin se on puhekelojen sähkönen tehonkesto. Mutta todennäkösesti jotain hattiwatteja. Mekaaninen tehonkesto eri taajuuksilla sitten erikseen, että millon bassot rupeaa pohjaamaan. Ei niillä tehonkestoilla käytännössä mitään väliä ole. Ei niitä yleensä liialla teholla rikota, mutta sitä useammin liian vähällä teholla.

  Ellet nyt sitte ole laittamassa jotain oikeasti todella järeää vahvistinta ja tarkotus on luukuttaa jatkuvasti hanat kaakossa. Sitten pitää kattoa vaan ettei elementit rupea pohjaan. Tietenki ne liikepoikkeamat/mekaaniset tehonkestot pystyy laskeen, jos tietäs kaikki tarvittavat arvot, mutta mutta ainakin markettikaiuttimien kohdalla mahdotonta. Sitten vielä, että ainakin perus Onkyo, Pioneer ja Yamaha ym. vahvistinten kohdolla ne 5*70w on enemmän tai vähemmän optimistisesti ilmoitettu. Todellisuudessa jää sinne 5*20w paikkeille, joka normikäyttöön yleensä riittää.

  Itse en laittas taka mitään erinlaisia, varsinkaan huonoja kaijuttimia. Ei saa mitenkään pelaan yhteen etukaiuttimien kanssa. Ainakin äänikentästä tulee melko värittynyt. Voit tietenki kokeilla jos omat korvat siitä tykkää.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2012
 24. ReD_DeviL

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  647
  Noh juu lienee paras jättää nuo vanhat pois setistä, mutta mietin tässä tuota mareksoundia että onko tuo kuinka luotettava kauppa? Jotenkin ei vain omaan mieleen tule maksaa etukäteen kaikkea ja jäädä odottamaan tuotetta, mieluiten suosisin postiennakkoa, mutta tiedä sitten. Onkohan muita monolithin maahantuojia tai sitte vastaavia subbareita tai parempia about samaan hintaan?
   
 25. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Mareks on erikoinen kaveri mutta on kyllä erittäin luotettava omasta kokemuksesta. Ja hyvin suosittu kauppa noin muutenkin eli senkuin tilaamaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti