Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla – tätä kaikkea on luvassa

Viestiketju alueella 'Palaute & tiedotukset' , aloittaja Muropaketin toimitus, 10.10.2016.

 1. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Eiköhän tälläinen sopimus ole io-mediallakin, minkä takia heidän sivusto aloittaa vasta 1.1.2017. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että tältä saitilta on tätä menoa kadonnut jo puolet käyttäjistä, ennenkuin tämä kilpaileva sivusto saadaan edes auki.

  Työsopimuksissa useimmat kilpailukiellot ovat muuten lainvastaisia ja niillä voi pyyhkiä persettä.
   
 2. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Totta. Enkä todellakaan ole vapaata markkinataloutta vastustamassa. Itse olisin silti yrittänyt tehdä edes vähän erilaisempia aihealueita ja eri tavoin otsikoituja viestiketjuja uuteen foorumiin. Ettei olisi noin räikeä kopio. En itse viitsisi suuttuttaa "too big to fail" Otavan herroja.

  Kuka uskaltaa tehdä työprojekteja sellaisen ihmisen kanssa jonka historiasta löytyy sellaisia tekoja, että on edellisen työnantajan tuotteet/asiakkaat välittömästi kopioinut potkut saatuaan. Varsinkin kun kyseessä näin julkinen operaatio.
   
 3. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Se tässä onkin, kun tuo sivusto on jo aloittanut välittömästi toimintansa. Ja mainoksiakin lisätty sivuille tuottamaan taskurahoja. + Jimmsit, Skrollit, Vstoret.

  Kilpailukieltoja saa lain puitteissa lisätä työsopimuksiin. Ei siis kannata niihin persettään pyyhkiä, tai voi tulla kallis pyyhintä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2018
 4. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Nyt näyttää tapahtuvan aikalailla liukuhihnalta ragequiteja, ja lähtijät haluavat samalla aiheuttaa mahdollisimman paljon haittaa tälle foorumille. Vähän hiekkalaatikkomeininkiä ilmassa... Tehokkaampaa on antaa RAKENTAVAA palautetta ja äänestää jaloillaan. Eiköhän tämän ketjun parhaiten perustellut viestit myös lueta. Aika näyttää, otetaanko niistä myös oppia. Case MikroBitti pitäisi olla kaikilla vielä tuoreessa muistissa.
   
 5. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Otava purki sopimuksen. Varmasti heidän on pitänyt ymmärtää tehdä riskianalyysi ja käsitellä mahdollisuus, että entinen sopimuskumppani jatkaa toimintaa itsenäisesti. Riskistä olisi päässyt varmasti jopa eroon maksamalla pienen boonuksen. Luotto omaan "uuteen sisältömediaan" taisi olla kuitenkin kovempi. Tämmöiset asiathan ymmärtää jokainen teknisen/kaupallisen alan ensimmäisen vuoden opiskelijakin.
   
 6. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Saa, mutta niistä pitää sitten maksaa, ja tehtävän pitää olla "hieman" muutakin kuin perusduunari. Ihmistä ei voi kieltää noin vain harjoittamasta omaa elinkeinoaan.

  Jos siis puhuttiin kilpailukiellosta sopimuksen päättymisen jälkeen. Sopimuksen voimassaoloaikana ei toki tarvi kilpailua sallia.
   
 7. k1nggg

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2010
  Viestejä:
  1 146
  Eikös Sampsa ole tuon kyseisen hintaseurannan omistaja? :think:
   
 8. Aasis

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2004
  Viestejä:
  390
  Mitäs epämiesmäistä piipitystä täältä kuuluu @pog ?

  Viestien poistaminen on ihan yksiselitteinen velvollisuus. AIF:in ilmeisen tietämätön jokeltelu ei sitä muuksi muuta. Se että viestiketjut menevät sillisalaatiksi kiinnostanee käyttäjiä aika suoraan kääntäen verrannollisesti tämän koko ajan kiihtyvän perseilyn vauhdin kanssa - ihan vain vinkkinä @Muropaketin toimitus - nyt alkaisi olla se aika, jolloin vedetään syvään henkeä ja otetaan järki käteen, ennenkuin päädytään nettilegendaksi ja -meemeihin sekä arstechnicaan ja slashdotiin koko maailman eteen naurun alaiseksi.

  Ihmiset menevät mihin huvittaa, ja ketään ei ole rosvottu. Lisäksi katso edellinen kohta. Muropaketti uudistuu tosiaan käyttäjien ehdoilla nyt :)

  Otavamedian asianajajat toivottavasti osaavat hommansa sen verran paremmin kuin muropaketin uusi ylläpito (nykyisen todistusaineiston perusteella ei tarvitse osata kovin hyvin), että tajuavat, että koska Sampsa on tuottanut ja tuottaa sisältöä oman firmansa kautta, ei tarvitse edes nähdä vaivaa mahdollisen kilpailukiellon olemassaolon tarkastamiseen ja ainoa asia, jonka perässä kannattaa kohta olla, on muropaketin uusi ylläpito, elleivät nuo käyttäjien poistamiksi vaatimat viestit ala lähteä.

  :kahvi:
   
 9. Nythän oli tilanne se, että Otavamedia irtisanoi IO-Median sopimuksen, eikös?
   
 10. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Rakentavaa palautetta annettiin aika paljon ja vastauksena saimme lukea hienoa näkökulmaa miten PC on kuollut :)
   
 11. Sampsa Kurri -

  Rekisteröitynyt:
  25.03.1999
  Viestejä:
  7 117
  @pog, jos sulla on jotain hampaankolossa tai haluat jutella niin pistä vaikka YV ettei tarvitse tällä foorumilla yksinään spekuloida ja arvuutella asioilla :)
   
 12. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Kyseessä on muutenkin b2b sopimus. Siellä voi lukea mitä tahansa, mutta yleensä rajoitteista joutuu myös maksamaan.
   
 13. Asupiiri Banned

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2016
  Viestejä:
  10
  Aika turha spekuloida Sampsan ja Oravamedian sopimuksia, kun niille emme mitään voi. Lisätkää älämölöä forumin epäkohdista, kun niille sentään voi jotain.

  Ylläpidon saamattomuudesta ja tunariudesta johtuen ei kuitenkaan kannata pidätellä henkeään positiivisten muutosten puolesta.
   
 14. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Kaverilla joka oli vaihtoautojen myyjä oli myös kilpailukielto työsopimuksessa. Ei siis todellakaan tarvitse olla edes väliportaan pikkupomo, että saa tuollaisen nykypäivänä työsopimukseensa.
  Kilpailukieltoehto työsopimuksessa on nykyään hyvin yleinen.
  http://www.legistum.fi/kilpailukielto-tyosopimuksessa/

  Riskianalyysi... Tai olisivat vaikka käyttäneet edes vähän maalaisjärkeään ja vaikka vain "vähentäneet" ensin sampsan firman työpanoksen puoleen. Siitä sitten taas vuoden jälkeen puoleen... ja taas puoleen... kunnes olisi tämä itku alkanut. Mutta eivät olisi ikinä kokonaan lopettaneet yhteistyötä, niin ei olisi voitu vollottaa "potkuista" :) Ketään ei olisi kiinnostanut se että sampsa joutuisi vaihtamaan bemarinsa vanhempaan, ja yhteistyö olisi voinut loppua jopa vapaaehtoisesti "taloudellisista" syistä (lue: liian pienet korvaukset io-medialle). Itse olisin ovelammin toiminut Otavan tilanteessa.

  On.
   
 15. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Isompi näissä yleensä vie. Pienemmät harvemmin asettavat mitään sen suurempia ehtoja isommille maksajilleen tai loppuu yhteistyö kokonaan. Nykyään löytyy jonoksi asti nuoria tekemään tälläisiä muron copy-paste uutisia tietotekniikka aiheista.
   
 16. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Ei tunnu löytyvän. Koita nyt ymmärtää, että io-mediassa on ollut pitkään alaa seuranneita työntekijöitä oletettavasti pääsääntöisesti tekniikan alan koulutuksella. Ne kenellä on vastaavaa tietotaitoa ovat pääasiassa teknisellä alalla taas töissä ihan muissa hommissa. Vanhasta MB/Tietokone/MikroPC/Prosessori toimittajakunnasta voisi löytää kavereita jotka saisivat homman hoidettua mikäli ovat vapaalla ja sattuu homma nappaamaan. Perus päivälehden "IT"-toimittajalla tuskin on mitään jakoa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2016
 17. Aasis

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2004
  Viestejä:
  390
  Et tajua edes alkeita asiasta, jolla yrität keulia :kahvi:

  Aloitapa nyt siitä, että työsopimus - onko sellainen olemassa Sampsan ja Otavamedian välillä?
   
 18. Izmori

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2009
  Viestejä:
  321
  -
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2019
 19. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Ei ole ollenkaan. Ymmärrän että totuuden lukeminen voi satuttaa. Enemmänkin olen huolissani puuhistasi ja toivon ettette laita Otavan kanssa enempää suksia ristiin toistenne eteen.
   
 20. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Hyvä jos näin on, eikä Sampsalle koidu ongelmia. En ole kallellani kummankaan osapuolen suuntaan.

  Epäilen kylläkin lukemieni viestien perusteella ettei Otava ole irtisanonut sopimusta, vaan odottaa määräaikaisen sopimuksen loppuun, ja ei vain uusi sitä. Eli lopettaa yhteistyön. Mutta jos näistä ei faktoja ole kerrottu, niin silloin joudumme tietenkin tyytymään tuohon spekulointiin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2016
 21. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  Tässä todistat vain kuinka merkittävä osa käyttäjien tuottama sisältö on foorumille ja siten välillisesti myös muropaketille.

  IO-media käsittääkseni on tuottanut Muropaketin sisältöä. Tällöin loogisesti kilpailukieltosopimus on koskenut vain vastaavaa sivustoa kuin muropaketti. Lisäksi nyt kun Otavamedia on irtisanonut sopimuksen, on todennäköistä, ettei kilpailukieltosopimus ole voimassa yhteistyön päättymisen jälkeen. Siksi 1.1.2017 joko aukeaa joku sivusto tuolla toisaalla tai sitten ei aukea.

  Eli foorumin perustamisessa ei ole mitään väärää. Eikä otavamedia ole todennäköisesti ymmärtänyt kuinka suuri osa muropaketti sivustosta on olemassa murobbs:n takia.

  Tämähän ei pidä paikkaansa. Sampsa vain on perustanut sellaisen foorumin, jonka hän on jo aikaisemmin perustanut. Mistään muusta on turha spekuloida. Lisäksi jos aiheena on yleinen keskustelu tai rauta tai mikä tahansa, ei siihen kovin montaa vaihtoehtoa ole otsikoida ilman totaalisen väkisin keksityn tuomaa vaikutelmaa.

  Mikä sivusto on aloittanut toimintansa? On olemassa vain jokin toinen foorumi, ei mitään sivustoa ainakaan ennen 1.1.2017. Mille foorumeille muut yritykset päättävät osallistua myynnin edistämiseksi on näiden muiden yritysten oma asia.

  Sampsalla ei varmasti ole ollut työsopimusta otavamedian kanssa.

  Tämä on ihan ymmärrettävän suuruinen vastareaktio monen osalta. Otavamedia olisi voinut (jos olisi ammattitaitoinen) hieman miettiä tekojensa seurauksia etukäteen. Mitä suurempi muutos, sitä suurempi vastareaktio. Nyt he tekivät suuren muutoksen ja sössivät vastareaktioon reagoimisen tekemällä vielä suurempaa yleisöä vituttavia linjauksia. Kyllä tässä ihan otavalla on suurempi peiliinkatsomisen paikka.
   
 22. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Millä tavalla MuroBBS on nyt siis muuttunut? (Paitsi että moni on poistunut toiselle foorumille.) Itse en huomannut mitään, mutta en ehkä seuraa foorumia kunnolla.
   
 23. ts.

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2011
  Viestejä:
  1 360
  Siltä tosiaan kuulostaa.

  --

  Täällä tosiaan saivarrellaan jotain keskustelupalstojen julkisesta puolesta, vaikka on ilmeistä, ettei mitään tosiasiallista eroa ole keskustelupalstojen ja nk. ”sosiaalisen median” välillä. Toisekseen, mielipiteiden lisäksi viestihistoria tihkuu monilla henkilötietoja: asuinpaikkakunta, asumishistoria, ikä(haarukka), ammatti, ja tarkempiakin – erityisesti yksityisviesteissä. MuroBBS:n tietoturvahistoria on kaukana aukottomasta, ja jotain nykyisestäkin tietoturvapolitiikasta kielii se, ettei vielä vuonna 2016 ole mahdollista käyttää suojattua yhteyttä sivuston kanssa.

  Kaikista näkökulmista katsottuna fiksuinta olisi, jos Otavamedia suostuisi käyttäjän pyynnöstä poistamaan koko viestihistorian – se kun on aina aiemmin ollut käyttäjällä mahdollisuutena tehdä itse, eikä koskaan ennen tätä äkkinäistä muutosta juuri edes vihjattu siitä, että mahdollisuus voitaisiin poistaa ilman ennakkovaroitusta. Ja jos tässä järkipolitiikalla luovittaisiin eteenpäin, niin aika harvalla jäsenellä (suhteutettuna koko jäsenmäärään) tulisi äkisti tarvetta poistaa tunnusta viesteineen, vaikka sisällöntuotannon parissa tapahtuisi muutoksia. Viestihistorian yhteydessä tulisi poistaa myös mahdolliset viestien sisältöjen lainaukset toisten käyttäjien viesteissä.
   
 24. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  En ole muuta väittänytkään?

  Sivusto on jo auennut. Pohdeinkin vain sitä ettei Sampsa ole kohta Otavan asianajajien kynsissä.


  Saivartelua.

  Hyvä huomio. En sitten tiedä onko tuosta enemmän haittaa vai hyötyä.
   
 25. Mechanical Man

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  1 295
  Ei sillä ole mitään väliä mitä mieltä minä olen. Minä kyllä ymmärrän, että joillekin ihmisille on tärkeää kasvollisuus jne. Tähän reagoitiin hyvin miedolla tavalla, kunnes sitten annettiin bannia joillekin henkilöille mielivaltaisesti ja poisteltiin viestejä.

  Tämä aiheutti sitten uuden vastareaktion.

  Ei nämä syy-seuraussuhteet nyt ihan oikeasti ole mitään rakettitiedettä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti