Muropaketti.com ja Dome.fi yhdistyvät – tähtäimessä entistä merkittävämpi sisältömedia

Viestiketju alueella 'Palaute & tiedotukset' , aloittaja Muropaketin toimitus, 05.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Nämä "moden suojeluksessa olevat trollit" ovat samanlainen foliohattujen urbaani legenda vuosien varrelta kuin natsien avaruusasema kuun takana.

  Jos sellainen tilanne eksyy ajatusmaailmaan, niin kannattaa välittömästi käydä katsomassa peiliin ja miettiä, että meniköhän kaikki ihan oikein omallakaan kohdalla. Tai siis korjataan sen verran, eli se pitää ajatella menneessä muodossa "jos eksyi", sillä foorumin tulevaisuudestahan ei tiedetä vielä mitään muuta kuin että kamaa vain katoaa vähin äänin ja sillä siisti.
   
 2. Jani Jokeri Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  198
  Trolleista en tiedä, mutta muutama nimeltämainitsematon aktiivikirjoittelija saa suoltaa täällä millaista ripulia tahansa, modejen seuratessa vierestä. Postasin muutaman edellemainitun nickin palauteketjussa, mutta joku haamumoderoi nimet pois. Hyvään forumkulttuuriin mielestäni kuuluu, että keskustelijoita kohdellaan tasavertaisesti ja myös oppositioon jäävät mielipiteet sallitaan.
   
 3. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Minä en oikein jaksa uskoa, että foorumi jaksaisi elää, jos muu saitti käytännössä vedetään alas. Tai vielä pahempaa, muutetaan "kattavaksi sisältömediaksi", jolloin foorumille rekkautuu entistä enemmän random Jonnea, Liisaa ja Veskua. Vaikka toimituksellinen sisältö on ehkä jo nähnyt propellihattumielessä aallonharjansa en vähättelisi liikaa sen merkitystä. Kun uutisia ja ajoittaisia artikkeleita sekä näistä keskustelua ei ole, saattaa alkaa yllättävänkin paljon sitä ydinkäyttäjäryhmää kaikkoamaan. Kun tämä aiheeseen vihkiytynyt osasto alkaa lähteä,
  tästä voi seurata sitten se dominoefekti, ettei jäljellä pian ole kuin murto-osa porukasta. Vaikka keskustelualueita on kaikenlaisia, kyllähän se kova rautapuoli on edelleen se muroa eteenpäin vetätävä ja käyttäjiä keräävä ydin.

  Otavan kannalta järjettömintä on, ettei siellä tajuta ettei muropaketilla ole brändiarvoa minään niksipirkkana ja nyt tosiaan taidetaan tehdä vain Darwinit.
   
 4. Scrimp

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2001
  Viestejä:
  997
  Osa porukasta tosiaan vetelee hieman kummallisia johtopäätöksiä foorumin alasajosta. Sehän on päivänselvä juttu, että Muron arvokkain osuus on jo vuosikausia ollut MuroBBS. Ei Otava foorumia aio tuhota, täältähän ne mainostulot saadaan.

  Eiköhän siellä ole laskeskeltu että Muron/Domen toimittamisen (uutiset ja artikkelit) kustannukset ovat liian suuret hyötyyn nähden, joten ne minimoidaan kunhan MuroBBS vain saadaan pysymään pystyssä. Onnistuuko se, sitä ei tiedä, mutta Otavan kannalta tuskin on väliä pyöriikö täällä HC-kellottelijoita vai sekalaisempaa käyttäjäkuntaa jos sivulatauksia vain tulee samaan tahtiin.
   
 5. deussu Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2008
  Viestejä:
  716
  Mutta meillä on jo Suomi24. Miten Muro eroaa siitä, tietotekniikkapuolen alasajon jälkeen?

  Murosta tulee samanlainen hajuton ja mauton foorumi, jossa on jokaiselle vähän kaikkea, eli ei kenellekkään mitään.
   
 6. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Oleko viimevuosina käynyt Räpellys ja Testaus alueella ja käyttänyt sitä aluetta siihenkäyttötarkoitukseen mihin se on alunperin tarkoitettu eli BBS:n editointi ominaisuuksien testaamiseen, minä tein kerran tuon virheen sen jälkeen näitä räveltäjiä alkoin tunkea muihinkin alueisiin/ketjuihin joihin kirjoitin jotain tai joita seurasin niin että näkyvyytenin oli päällä BBS:ssä eli ne ketjut alkoi täyttyä jaskalla.

  Joudun käyttämään poltetunmaan taktiikkaa yhdessä Domen alaisessa ketjussa että sai sen jaskan loppumaan, ilmeisesti Domen puolella ei ole moderointia edes sen vertaa kuin Muron puolella olevissa ketjuissa.

  Eli sinä vain luulet että täällä ei ole riittävän hyvää moderointia kun et ole nähnyt mitä seuraa siitä kun moderoinnin taso on vielä huonompi (räpellys alueelta löytyy paljon porukaa joka mielellään toimisi kaikissa muissakin ketjussa tottumallaan tavalla).
   
 7. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Näinhän se on että jos tämä BBS alkaa täyttyä Kotimikrolehden tasoisista kysymyksistä "Miten käynnistään Googleni" (kun tarkoitus on kysyä miten laitan tietokoneeseeni virrat päälle) hyvin moni vanhanporukkanjäsen kuten minä nostaa kytkintä turhautuneena ja etsii jonkin muun paikan missä keskustella muusta kuin Googlen käynnistämisestä.
   
 8. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  En minä luule yhtään mitään. Se nyt vaan on fakta, että murossa on totaalisen paska moderointi ja sillä siisti. Ei se täysin olematonta ole ollut, mutta paskaa.

  Ja räpellys ja testaus nyt ei todellakaan ole mikään oikea testausalue. Luulisi tuon olevan selvää 16v sitten rekisteröityneelle. :D

  Räbääjistä osa siirtyi sinne autofoorumille ja loput jatkavat täällä. Mutuilen, että Otavamedia tulee poistamaan koko alueen kunhan aloittavat uuden linjan pakottamisen kunnolla.
   
 9. Lexy Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2009
  Viestejä:
  1 252
  Siinä vaiheessa kun räbä katoaa teen minä niin sanotut intergalaktiset tähtijunat.
   
 10. Cutty

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2015
  Viestejä:
  1 621
  Voisiko joku ystävällisesti selittää mikä ihmeen idea tuossa räbässä nykyisellään on ja miksi se on niin monelle tärkeä? Ymmärtäisin, jos se oikeasti olisi alue testausta varten, mutta kun ei. Siellä on ihan omat juttunsa. Porukka postailee ketjuissa jotain tiettyä giffiä peräkkäin ja välillä copypastetaan toisen käyttäjän rekisteröitymistiedot ja toisen viestit omaksi viestiksi, ja tätä kaavaa toistellaan hamaan tappiin asti. Miksi? Tuo on yksi mun netinselaushistorian ufoimmista paikoista johon olen törmännyt. Ei mitään järjkeä.
   
 11. Lexy Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2009
  Viestejä:
  1 252
  Aikuiset ihmiset jotka haluaa jauhaa paskaa.Ei siinä ihmeellisempää ole.Suurin osa ulkopuolisista luulee että siellä norkoilee työttömät "elämäm joku" tyypit mutta livenäkin kun heitä tavannut niin hyvin päinvastainen on totuus.

  Mitä tulee mainittuihin kohteisiin niin kaikessa pitkälle viedyssä muodostuu oma alakulttuurinsa joka ei aukea ulkopuolisille heti.Nuo ovat juuri niitä asioita jotka "vaan pitää tietää".

  Jos töissä,kotona ja tosi elämässä pitää olla fiksua ja filmaattista niin tuolla saa vapaasti jauhaa paskaa ilman hienostelua tai YK:n autistien korjauksia.Ja parasta on se että 48h ja kaikki siltä vedetään pöntöstä alas.
   
 12. Tuhannesti tämä.
   
 13. iso-karhu Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2007
  Viestejä:
  3 176
  Hehheh. Vai että VIP-alue. Eikös tuolla pyöri lähinnä syrjäytyneet sillan alla asuvat vajakit ja muut aloittelevat pikkurikolliset?

  no aika vaikea uskoa että pitäis paikkansa. onhan siellä ehkä "enemmän"käyttäjiä mutta suuri osa onkin semmosta porukkaa että ei uskois niiden olevan mitään töissä käyviä ja muita joilla olis edes vara pistää euroa mihinkään kun taas esim muron rautapuolta lukee jossa menee tuhansia euroja koneisiin jne. ehkä olen väärässä mutta tuo r&t on mielestäni vaan jotenki siltojen alla asuvien kaltaista jengiä. voihan tämäkin täysin väärin olla mutta semmonen kuva ja ajatus jääny mieleen ko vähänki vilkaissu tuonne alueelle. vajakkeja täynnä tjsp.

  --

  Tässäpä tämä erään toisen käyttäjän toimesta lyhyesti kerrottuna.
   
 14. Zombies

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2009
  Viestejä:
  1 032
  Vaikka jutut siellä vaikuttaa häröiltä niin tyypit on samanhenkisiä ja kavereita keskenään vaikka vittuilevat toisilleen toisinaan,ainakin suurin osa.
  Ja onhan ne järjestäneet hyväntekeväisyyskeräyksiä Jouluina tms. mihin ovat saaneet kerättyä ihan mukavasti joten sanoisin että parempia ihmisinä kuin muut murot vaikka ymmärrän että jutut ihmetyttää.
   
 15. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Oman kokemuksen mukaan räbässä on kahdenlaista porukkaa. Fiksuja tyyppejä päästämässä höyryjä ja sitten niitä jotain elämäm koululaisia jotka vetää tosissaan. En tiedä kummat ovat tällä hetkellä niskan päällä. Ensimmäisten osalta meininki on ihan hauskaa, jälkimmäinen porukka taas on sen verran sankareita ettei sinne itse jaksa mennä sekaan. Eikä varsinkaan koska tämä jälkimmäinen poppoo ei tunnut myöskään ymmärtävän pitää sitä räbäilyä rävässä toisin kuin ensinmainittu.
   
 16. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Näinhän se vähän on.

  Ja oli se kakkostyypin räbääjäkin nyt sitten millainen ihminen muuten tahansa, niin joukossa tyhmyys sanonnan mukaan tiivistyy ja siksi räbässäkin tökkii eniten se että yleinen käytös siellä muistuttaa ikävän usein jotain koulukiusaajan stereotypiaa. Porukalla kaivetaan tylsyyden tilalle vaikka väkisin esiin joku henkilö tai asia jota sitten härkitään ja raadellaan ja kehitellään hassunhauskoja lauta/räbämeemejä. Ja mitä heikompi toinen osapuoli on puolustautumaan, niin sitä parempi vaan. Ja kun ei tämä rajoitu aina edes sinne räbään, vaan vuotaa muuallekin ja pahimmillaan jopa ihmisten yksityiselämään.

  Toki siellä on paljon kaikenlaista harmitonta tuuletusta ja hauskaakin menoa, mutta tuo välistä liian suureen arvoon nouseva "hälläväliä ja kaikki paskaksi, höhöhö" -asenne tosiaan vähän tökkii, eikä sitä saa nollattua millään joulupatakeräyksellä kerran vuodessa. Räbälle on paikkansa, mutta en ihmettelisi vaikka Otavamedian kampaviineriporukka uudistusvimmassaan vetäisi sen tämän foorumin osalta kokonaan pöntöstä alas, kuten saattavat tehdä koko paskalle muutenkin.
   
 17. RageTech

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  41
  Kaikelle on aikansa ja paikkansa. Osa ottaa liian tosissaan kaiken. Sitten on niitä jotka vain haluaa trollailla. Sitten kun yrität etsiä jotain järkevää eloa tuleekin vain olo että paskat ja selain kiinni :)
   
 18. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  http://muropaketti.com/taskumuro/mo...tuu-kayttajien-ehdoilla-tata-kaikkea-luvassa/

  Ihan hyvä kirjoitus, mutta se on sitten eri asia mitä lopulta tapahtuu käytännössä. IO-median pudottaminen kuvioista ei ainakaan herätä erityistä luottamusta rauta-artikkeleiden suhteen jatkossa, mutta saas nyt nähdä.

  Loppuviikosta on tulossa joku käyttäjäkysely, mutta ajoitus on vähän kehno, kun sinne tulee ihan varmaan kasapäin tahallisia trollivastauksia murosta jo nyt ovet paukkuen lähteneiltä.
   
 19. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 815
  On kyllä nerokas päätös :facepalm:

  Ongelma: Tarvitaan uusia kävijöitä sivulle.

  Ratkaisu: Lopetetaan se ainut osa, joka on erottanut muropaketin edukseen toisista vastaavista suomalaisista saiteista, eli oma it-alan sisällöntuotanto, ja korvataan se "sisätömedialla" ja luotetaan että geneeriset höttövideot jotenkin riittävät profiloimaan juuri muropaketin muita samanlaisia höttösaitteja paremmaksi.


  Liittyiköhän se taannoinen verkkoyhteisöllisyystutkimus myös tähän? Tuloksien soveltamisessa on riskinä, että jos murobbs:ää aletaan taivuttamaan joksikin sellaiseksi mikä se ei käyttäjien mielestä kuulu olla, niin vaihtoehtoja aletaan miettimään nopeammin kuin Otavan kuuluisa näkymätön haamumode (joka myös on hieno esimerkki nykyisen omistajan suoraselkäisestä toiminnasta) pystyy reagoimaan.
   
 20. Koneksi

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2004
  Viestejä:
  1 477
  +1

  klikki bait uutisointia ja höttöä, ei minua kiinnosta mikään mb tms tyylinen potaska tai kuinka kasaat tietokoneen artikkelit. Tai vastaavasti, näin putsaat tietokoneen. Näin sitä ja tätä. Myös kaiken tuhrun tunkeaminen etusivulle uutisina on silkkaa ribaletta. Siihen päälle jos vielä lisää mainoksia niin avo. Kiitos ja näkemiin.

  Jos haluan lukea it alan juoruja tms baitti uutisia, avaan anandtechin / fudzillan / endgadgetin.

  Muron pilaaminen vastaavanlaisella kääk uutisoinnilla kyllä ajaa tämän alas ja äkkiä.
   
 21. Lexy Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2009
  Viestejä:
  1 252
  Tässä vähän valmiiksi "todella mielenkiintoisia" juttuvinkkejä uudelle toimitukselle (annoin myös ehdotuksia myyvistä otsikoista ja henkilöistä jotka voivat tehdä jutut teille)

  1. Kuinka ATK integroi maahanmuuttajat - katso hienot lopputuotokset ohjelmointikoulusta!
  Totuus: Hello world arabiaksi, tehty basicillä

  2. Naiset IT-alalla - Kuka kukin on ja mikä heidän vaikutus on nykyteknologialle
  Totuus: Linda "the true motherfuckin hacker ruby on rails" Liukas

  3. Agiilisti tuloksiin - lue vinkit seuraavalla Supercellille!
  Totuus: start-up jonnet applen läppärit kourassa ilman oikeaa bisnesvisiota tai edes ymmärrystä teknologiasta kunhan framework on valmiina "koodausta" varten

  4. Kodin laitteet ja vaaran verkot
  Totuus: Jarno Limnell ja Petteri Järvinen kertovat kuinka jääkaappi käynnistää 3. maailmansodan kyberhyökkäyksenä mutta teknologisesti kumpikaan ei osaa ottaa kantaa mitä taustalla tapahtuu saati antaa relevantteja vinkkejä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2016
 22. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  "Kyselyssä kaikkein aktiivisimmat Muropaketin käyttäjät toivoivat avoimissa vastauksissaan erityisesti lisää sisältöä viihde-elektroniikasta."

  Milloin lynkkauspartio lähtee liikkeelle ja aloittaa käyttäjistä joilla suurin post count? :hammer:
   
 23. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Veikkaisin että mulla on suurin post count ja olen aika varma etten kyllä mitään viihde-elektroniikkoja ole toivonut :comp:
   
 24. Persojet

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2008
  Viestejä:
  867
  Ettei olisi kissa hyppinyt näppiksellä kyselyn aikana ;)
   
 25. Litiumtomu

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2003
  Viestejä:
  41
  Viihde-elektroniikka kyllä kiinnostaa, mutta ei murossa. Sitä varten on omat paikkansa. BBS:n puolella aihetta sivutaan riittävästi joka tapauksessa.

  Clickbait-uutisointi on syytä myös unohtaa samoin tein.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti