Muropaketin kokkikulma (ruokareseptejä ja vinkkejä ruoanlaittoon)

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Tyler, 03.07.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Nyt ei ole ruokakuvaa niin tökkään tänne. Unohtu kuvan otto. Mutta fermentoidut suolakurkut on älyttömän hyviä. Söin äsken elämäni parhaan suolakurkun. Kaupan kurkkuja ei enää tule ostettua. Suolakurkku jossa on raikas hyvä maku ja ilman etikkaa. Käytin foodwishes kokki Johnin ohjetta mutta jos korianterin siemeniä ei löydy (kuten iteltä) niin voi perinteisesti laittaa sinapinsiemeniä. Viikko vähintään lämpöisessä ja sitten kylmään. Kruunutilli kausikin niin pitäs sitäkin löytyä helposti :) Ja ruususuolaa ite käytin. Tähtäsin 2,5% suolapitoisuuteen.

     
  2. Juhei

    Rekisteröitynyt:
    31.03.2016
    Viestejä:
    114
    Oletko noita Myrttisen valkosipulikurkkuja syönyt ja jos olet niin miten vertaisit niihin maun ja rakenteen osalta?
     
  3. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    En ole päässyt maistamaan. Rakenne muuttuu ajan kanssa kauan fermentoi. Nyt oli aika rapsakoita juuri kypsiä. En sen tarkemmin osaa vielä sanoa että kannattiko lopettaa seitsemän päivän kohdalla mutta pitäs jälkikypsyä kylmässäkin hitaasti. Laakeri ei tuosta niin maistu kun valkosipulia ja vahvemmat mausteet peittää mutta toisaalta hyvä kun ite en niin välitä voimakkaasta laakerin mausta muutenkaan. Täytyy etsiä nyt sopivia 2-2,5L lasitölkkejä useampi että voi alottaa säilönnän :) Näihin tulee oikeasti himo.
     
  4. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Sopivasti jälkimureutunut kun ollut kylmässä. Aika passeli aika sanoisin. Voimakkaammin tulee mausteetkin esille nyt että aika mausteista kurkkua. Ainahan voi tehdä oman version. Tuli tilattua 2L lasitölkkejä niin riittää koko loppuvuodeksi suolakurkkua :)
     
  5. Juhei

    Rekisteröitynyt:
    31.03.2016
    Viestejä:
    114
    Pitääpä laittaa testiin kunhan tässä ehtii. Valkosipulista kun pidän niin pitänee sitä laittaa mukaan testimielessä.
     
  6. SiiliMulkeroinen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2013
    Viestejä:
    3 219
    Lisää ihmeessä enempi valkosipulia :) 2-3 kertainen määrä mitä ohjeessa oli kun kerta pidät siitä.

    Jaha... Prismasta tuli viestiä ettemme voi toimittaa tilausta kun ei ole tuotetta = palautamme rahat. Nyt täytyy keksiä mistä saan noita lasitölkkejä. Sopivia. Vitsiltä tuntuu prisman nettikauppa.

    Edit. tais voittaja löytyä https://www.tokmanni.fi/sailontatolkki-2l-patenttikansi/6438114962565/dp?nosto=TOK-browsing-history
     
  7. krauta

    Rekisteröitynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    73
    Majoneesi oliiviöljystä

    Tuli testattua majoneesin valmistusta Extra Light Oliiviöljyllä, toimii varmaankin yhtä hyvin kuin rypsiöljy. 1 muna ja 2 dl öljyä sauvasekoittimella soosiksi, maustamiseen 1 tl balsamicoa, 1 tl riisietikkaa, 1 tl sinappia, 1 tl savustettua grillimaustetta, 1 valkosipuli, muutama tippa tapascoa. Tästä tuli Coleslaw-salaattiin majoneesi, mutta maistelin pelkästään ja oli mielestäni oikeinkin hyvää, ei puskenut oliiviöljyn maku yhtään läpi,
     
  8. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
  9. krauta

    Rekisteröitynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    73
    Juu, ihan samalla tavalla teen. Olen kerran tehnyt normaalista oliiviöljystä majoneesia, mun mielestä se ei ollut hyvää, oliiviöljyn maku oli liian voimakas. Tuon Extra Light oliiviöljyn kanssa tuli hyvää
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti