Muropaketin kokkikulma (ruokareseptejä ja vinkkejä ruoanlaittoon)

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Tyler, 03.07.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Kristo-

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    2 010
    Riihimäellä tekivät juuri saman toimenpiteen, oli 3 viikkoa kiinni :o
     
  2. GirlT

    Rekisteröitynyt:
    18.06.2008
    Viestejä:
    674
    Valion kahvikerma sopii hyvin kermaksi, kun tekee rahkaa. Kahvikermaa pitää laittaa paljon vähemmän kuin tavallista kermaa. E. 12% rasvaa oli tossa kahvik:ssa.
     
  3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

    Päivän tarjoukset
    Yhteistyössä
  4. Uuno Niskalaukaus

    Rekisteröitynyt:
    15.04.2009
    Viestejä:
    1 528
    Tee niistä salsaa, ja syö possun pihvin tai tortillojen kanssa.
     
  5. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 309
    Ajattelin että tänne olis hyvä kirjoittaa Uncle Ben's kastikkeista. Vaikka suostitus tuo onkin, mutta samalla vinkki ja tässä triidissä varmaan asiallisempaa keskustelua.

    Mitä pääasiallisesti käytän?

    - Sweet & Sour Extra Ananas
    - Sweet Thai Chili

    Ensin broilerfileiden huuhtelu vedessä, kunnes ei irtoa mitään töhnää ja vesi on kirkasta.

    Paketti broilerin fileitä "kuutioiksi" leikattuna. Lisää garam masalaa sopivasti ja juusto kuminaa 2-3 kertaisesti verrattuna garam masalaan. Lisää broilerkuutioihin vielä noin 1 rkl rainbow kanafondia, sitruksista chilikastiketta noin ruokalusikallinen ja ruokalusikallinen öljyä.

    Paisto ja kastike.

    Ihan lopussa kuivattuja kokonaisia kaffir kimelehtiä, murskattuna käsin sopivan kokoisiksi paloiksi.

    Tulee törkeen hyvää pikaruokaa. Uncle Ben's kastikkeet ja Rainbow kanafondi tarjoaa erinomaisen pohjan kun haluaa hyvää/halpaa ja ei turhia lisäaineita.
     
  6. S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7 270
    Ööh, miksi pitää käyttää noita uncle bens paskeita? Yleensä ne on helvetin kalliita ja sweet n sourit saat helposti osaksi ananaspurkin mehuista. Jos oletetaan, että kaapeista löytyy soijaa, etikkaa, kalakastiketta, maizenaa.

    Kuivatut kaffirit kannattaa laittaa kokonaisena ruokiin ja noukkia ennen ruokailua pois. Tuoreita voi kuitenkin syödä.
     
  7. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 309
    Otahan vähän rennommin.

    Ensinnäkään ei sitä jaksa aina tehdä kaikkea itse. Ja tuo on oikeasti todella hyvää. Olen tarkka siitä mikä on oikeasti hyvää.

    Toiseksi kaffir limelehtiä ei tarvitse ottaa pois kun ne on tarpeeksi pieninä paloina. Täysin turhaa mussuttamista.
     
  8. tva

    Rekisteröitynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    309
    Voi olla kaikille tuttu juttu mutta hyväksi yleiskastikkeeksi olen todennut combon purkki smetanaa + purkki ruokakermaa. Mausteeksi suolaa ja sitten muun ruuan mukaan vaikka timjami, rosmariini, pippuri mitä nyt muuhun kokonaisuuteen sopii. Nopea, helppo ja ihan maukas.
     
  9. Antti Alien

    Rekisteröitynyt:
    06.08.2001
    Viestejä:
    2 142
    maltodekstriini, hiivauute, muunnettu maissitärkkelys, happamuudensäätöaineet (E 270, E 330), säilöntäaineet (E 202, E 211), stabilointiaine (E 415)...

    Omnom. Ehkä tarkoitit tuolla pelkästään noita kastikkeita. Eipä sillä, hyvää tulee noista huolimatta :)
     
  10. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 309
    Lisäsin muistin perusteella noita aineksia ja kanafondi meinas unohtua. Tarkoitin aromivahventeita mutta hiivauute on aromivahvenne kans. Noh aina ei voi muistaa kaikkea.
     
  11. papuwokki

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    2 678
    Muutama paketti löylylenkkiä kaapissa, mitäköhän siitä saisi tehtyä muuta kun perunan ja sipulin kanssa pyttipannua?
     
  12. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 072
    Ostat tomaattia ja lanttua. Sitten tölväset lenkit, tomaattipalat, lanttuviipaleet ja sipuliviipaleet tiukkaan folioon ja kiukaalle ja kylpemähän.
    Neekerimpi versio on sama setti mutta uunissa.
     
  13. Markkanen

    Rekisteröitynyt:
    13.06.2007
    Viestejä:
    2 945
    En löytänyt muuta sopivaa threadia joten kysyn täällä. Onko vaarallista silmille ja näkökyvylle altistaa silmät päivittäin sipulien itketykselle?
     
  14. Kristo-

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    2 010
    Ei

    6 merkkiä
     
  15. Kaotika -

    Rekisteröitynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    49 379
    Mihis muuhun minttu (tuore tai itse kuivattu) sopisi kuin mojitoihin ja lampaanlihaan?

    Hirvittävät kasat minttua tuli sukulaisen kasvimaalta saatua ettei pakkanen pure niihin :)

    Pakkasessa olisi yksi kpl ~1kg possupaistia, siihen jos saisi jollain tapaa hyödynnettyä nuo niin olisi hienoa
     
  16. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 309
    Kirkas kalakeitto? :)
     
  17. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 771
    Minttu on loistava jälkiruokien raaka-aines. Itsellänikin kasvaa vielä oksat ulkona, eikä itsetehtyä minttujäätelöä parempaa olekaan! Minttuhyytelöä tai hilloa voi tehdä, riippuen haluaako esimerkiksi lihan kaveriksi vai makean nälkään.
     
  18. Kaotika -

    Rekisteröitynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    49 379
    Vain jos haudon itsemurhaa? (allergia :kippis: )

    Ideoiden puutteen perusteella näyttää kuitenkin siltä että possuun ei minttu sovi millään muotoa?
     
  19. peraattori

    Rekisteröitynyt:
    22.11.2002
    Viestejä:
    511
    Miksipäs ei sopisi... rohkeasti vain kokeilemaan!

    Etsi Googlesta vaikka hakusanoin mint+pork ja mint+beef niin saat paljon ideoita.
     
  20. jipii

    Rekisteröitynyt:
    13.12.2000
    Viestejä:
    1 256
    Jättäsin porsaan pakkaseen ja hakisin kaupasta lammasta, sopis ainakin paremmin.
     
  21. Volmari

    Rekisteröitynyt:
    20.09.2004
    Viestejä:
    1 713
    Antakaas jotain hyvää resepti vinkkiä thai tyyppiselle lohelle. Kaapista löytyy aika hyvin näitä perusaineita, limeä, inkivääriä, valkosipulia, chiliä, korianteria sun muita sooseja. Pitäiskö se vaan marinoida ja heittää uuniin vai mitä tuolle lohelle keksisi.
     
  22. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 309
    Joo. Kuulostaa hyvältä. Lime kantsii puristaa lopuksi. Tosta sain itekki idean kun vielä 500 grammaa kirjolohta olis jääkaapissa odottamassa.

    Tai chilin jätät pois kalasta ja tee tulista chili curry majoneesia ;)
     
  23. Otsonalle

    Rekisteröitynyt:
    09.03.2011
    Viestejä:
    162
    Täytyy myöntää ettei aavistustakaan ole millainen on thai tyyppinen lohi.
    Mutta kannattaa välillä tehdä pannullakin lohta. Parasta tulee tietenkin ulkosalla ihan tulen kanssa mutta uunissa tulee jotenkin vähempi paistunutta. Jotenkin semmoista mössöä enempi, vähän kuten vauvanruokaa.
    Lohi paistinpannulle ja siinä se, sitten päälle maustetta oman maun mukaan. Tai jos oikein tahtoo hifistellä niin ensin mausteet. :) Samalla kun pannulla muutakin paistaa, maustavat toisiaan.
    Ohje tuolla jokin, muualta löytynee lisää.
    Lohifileestä helposti: paistettu lohi
     
  24. Miikka M

    Rekisteröitynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    5 309
    Elä ylikypsennä niin ei tuu mössöö :)
     
  25. Otsonalle

    Rekisteröitynyt:
    09.03.2011
    Viestejä:
    162
    Ei se onnistu uunin kanssa kun ei nää sitä ruokaa niin sinne unohtuu.:o
     
  26. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 771
    Kaikista helpoin aasialainen versio on vamasti teryakilohi, joka vain valellaan paksulla kastikkeella ja törkätään uuniin esim. kokonaisena fileenä. Maukasta ja pinta glaseerautuu kivasti.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti