Muron putkimiehet Hoi !

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja XanaX, 08.01.2009.

 1. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  Minkä takia pitäisi, kun voit jättää putkistoon painetta (virtausta). Itse olen pitänyt nyt viimepäivinä keittiön helposti jäätyvää lämminvesiputkea avoimena 2-3 tippa/sekunti hanasta. Se ei sen jälkeen jäätynyt. Paitsi nyt aamulla, kun epähuomiossani olin viime iltana näemmä lyönnyt kiinni/jättänyt venttiilin liian harvakseen auki.
  Ei siinä muuta kun kiuas päälle ja nilfiski käteen kera jeesusteipin ja "wc-paperirulla suulakkeen". Sai taas 10-minuuttia huudatella sitä imuria, mutta hyvä syy käydä samalla kylvyssä.
   
 2. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Taitaa pitää putkiliikkeillä kiirettä. Yhdellä pääkaupunkiseudulla toimivalla firmalla oli viime viikolla 120 sulatuskeikkaa jonossa kun kysäisin, onko kiirus.
   
 3. Ihmes

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  833
  Tässä tuskin tulee tarpeeksi tietoa asiasta mutta kokeillaan jos jollain olisi kokemusta vastaavasta:

  Kyseessä siis "rivarin" (paritaloyhtiö) lämmityksestä. Rakennettu 80-luvun alkupuolella, alunperin öljykattilakeskuslämmitys mikä vaihdettu maalämpöön. Vesikiertoinen patterijärjestelmä. Ilmanvaihtoa varten huippuimuri, korvausilma tulee ikkunoiden raoista. Ikkunat alkuperäiset. Oletus on, että lämpöpatterien kierto on yhteinen ainakin yhden paritalon sisällä, ei tietoa onko talojen välillä erilliset vai ovatko kaikki samassa kierrossa. Patterit lämpenevät ja ilmattu, pelkkää vettä tuli.

  Sisällä on subjektiivisesti aika kylmä. Istun tälläkin hetkellä huppari päällä ja sormet tuntuvat kohmeisilta. En ole tyypillisesti palelevaa tyyppiä. Sisälämpötilamittari on tosin hukassa... Mutta outoa on se, että näin käy kun sää lauhtuu. Kun ulkona on -20C pakkasta tai enemmän, sisällä on huomattavasti lämpimämmän tuntuista. Termostaatit pattereista säädetty "tappiin", noissa on musta nuolen mallinen klipsu joka estää kiertämästä termostaattia enempää. Asteikolla 1-5 saa käännettyä ~3,3 kohdalle.

  Oma järkeily: tarpeeksi kova pakkanen saa "jonkun" lämpenemään täysillä ja jokin termostaatti jossain ohittuu -> patterijärjestelmään tulee kuumempaa vettä. Ja mahdollisesti naapurissa on ohiteltu patterien termostaattien klipsuja ja meidän puolelle riittää sitten vähemmän lämmintä. Tosin ikkunat falskaavat varmasti turhan paljon myös, mutta hämää tuo kovalla pakkasella tuntuva lämpö. Jos syynä olisi eristyksen falskaus, miksi lämpenisi paremmin kylmällä? Ikkunaremppa on käsittääkseni suunnitteilla.

  "Kysy naapureilta" "Kysy isännöitsijältä" joo, mutta Suomi ja ihmiset ovat pelottavia... Varsinkin kun nyt ei noita lämpömittarin lukemia ole esittää. Silloin kun oli tallessa, lämpö oli kuitenkin ainakin sen ~20C.
   
 4. Jaake

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2001
  Viestejä:
  1 722
  Tuollainen tapahtuu jos systeemissä on anturi ulkona ja säätää sen mukaan veden kiertoa. Kun nousee nopeasti systeemi toimii nopeammin kuin ulkolämpötilan muutos vaikuttaa rakenteiden lämpöön ja sisälle tulee liian kylmä. Ei se vaadi mitään naapurien omia säätöjä, noin käy omakotitalossakin. Sitä en tiedä onko noihin mahdollista saada jotain viivettä laitettua.
   
 5. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Kerrostaloissa pahin alue on nimenomaan 0-+8. Jostain syystä kaukolämpökäyrät ei vakiona yleensä riitä lämmittämään samaan kuin pakkaskelillä, ellei niitä muokkaa. Mitä tulee sinun taloosi Ihmes, jos teillä on huoltoyhtiö, ne kyllä mittaa lämpötilasi jos valitat sen olevan liian pieni.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2016
 6. Ihmes

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  833
  "Tee-se-itse" yhtiö. Ei siis huoltomiestä. Noh, pitänee vaivailla (taas) hallituksen PJtä :P

  Kiitos vastauksista.
   
 7. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Putkifirman laskua ihmettelen. Miten noissa matka-aika ja -kulut on yleensä huomioitu? Sain laskun, jossa on selkeästi ylipitkä aika merkattu, mutta ei ollenkaan matkakuluja. Firma on vajaan kilsan päässä kohteesta, matka-aika autolla max. 5 minuuttia.

  e: Ongelmana siis tietysti hinta-arvioon nähden hervottomasti ylisuuri lasku. Ihan galluppina paljonko mielestänne perus viemärinaukaisu kaikkine kuluineen todennäköisesti maksaisi? Entäs jos tarvitsee tehdä pari ylimääräistä huuhtelua? Kyseessä reilumpi betoniputki talokaivon ja kaupungin röörin välillä. Kerron toteutuneet arvot vähän myöhemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2016
 8. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Pojat on puol seiskalta saanu ohjeet et mitäs tänään ja siitä lähteny tietty aika rullaamaan. Paikalle tulevat aikasintaan seiskalta
   
 9. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Soittivat mulle 15:02 toisesta kohteesta/firmalta, että lähtevät tulemaan. 16:08 isä ilmoitti, että läksivät, hän pistää vielä kaivon kannen kiinni.

  e: Sivujuonena tässä se, että niiden piti vielä ilmoittaa vähintään puoli tuntia ennen lähtöä milloin ovat tulossa, että isäni ehtii paikalle. Oli siellä ennen puolta ja kaverit ihmetteli maailman menoa. IHMO mulla ei periaatteessa olisi mitään syytä maksaa kuin 15:32 alkaen senkään perusteella, että eivät noudattaneet sopimusta.
   
 10. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Riippuu ihan yrityksestä. Kaikki yritykset veloittavat huoltoauton käytöstä, jos eivät erilillisenä maksuna, sitten korkeimpina tuntihintoina. Harvan viemärinavauksen laskutus on alle kolmea tuntia..
   
 11. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  No tässä ilmeisesti sitten tuntihinnassa on auto mukana. Itse asiassa kun otan silmät käteen, niin imuriyksikköhän tuossa laskussa lukee. Eli sitten kyse on lähinnä siitä, että mistä ne laskevat ajan alkavan/loppuvan. Firman pihasta firman pihaan?

  e: Hinta-arvio hommalle oli reilu satku avauksesta ja muutama kymppi päälle kuvauksesta avauksen jälkeen. 150 euron tuntumaan siis. Alle 200 euroa kuitenkin joka tapauksessa, kun varmistelin. Lasku 300+ euroa. Mukana oli raportointi yms. paskaa, jota en tilannut, ne lähti pois kun ilmoitin olevani valmis maksamaan hinta-arvio+15% kuten lakipykälät sanoo. Lähinnä pohdin hinta-arvion ja nykyhetken laskun välillä olevaa reilun 100 euron eroa. Röörirassin peruste on tarvitut lisähuuhtelut, toisaalta tuskin olisi pitänyt olla yllätys hinta-arviota antaessa, että rintamamiestalon betoniviemärissä voi olla juuria haittaamassa menoa?

  e2: Lähes satku tulee itse asiassa siitäkin jo, että hinnassa on 30 minuuttia ylimääräistä, jota hommaan ei varmasti ole kulunut.

  e3: Tarkoituksena tässä ei siis ole ryöstää hommaa halvalla, asiallisesti muuten homman tekivät. Närästää vaan tuo hervoton ero hinta-arvion ja esityn laskun välillä. Joku vastuu sitä ammattimiehelläkin pitää olla, jos ja kun lähtötilanne oli hinta-arviota varten kerrottu niin tarkkaan kuin mahdollista. Mahdollisten juurien ja muiden vaurioiden takia se kuvauskin juuri tilattiin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2016
 12. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Jaa ei mitää
   
 13. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Tuollainen tilanne tulee usein siitä, että on valittu liian jyrkkä säätökäyrä "lämmönjakohuoneessa". Eli korjaus tapahtuu valitsemalla loivemman käyrän ja suuntaissiirrolla siirtämällä käyrää ylöspäin. Näin siis silloin kuin pattereiden menoveden lämpötila ohjataan ulkotermostaatin avulla. Joissakin säätimissä voidaan käyrää myös muokata halutunlaiseksi eri ulkolämpötila-alueilla.

  [​IMG]
   
 14. jpm189

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2014
  Viestejä:
  72

  Missäpäin suomea?
   
 15. Parpaari80

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2015
  Viestejä:
  2
  Miten kannattaa hoitaa talviasuttavan kesämökin veden sulkeminen talveksi. Mökillä oli ja on nytkin lattialämmitys ja patterit muistaakseni 5c asteessa. Vesi on päällä. Mökki ei ole ikinä jäätynyt talvella. Mökki jää nyt tosi pienelle käytölle vanhempieni yllättäen kuoltua ja tuo "vesidilemma" vaivaa mieltä.

  Olisiko järkevää sulkea vesimittarin luona oleva päävesisulku ja avata hanat ja jättää ne auki, niin että niissä oleva vesi valuu pois ja vesiputket tyhjentyvät ainakin hiukan. Jättäisin lattialämmityksen wc-tiloihin (vesimittari on siellä) ja patterit vaikka n. 7 asteelle. Miltä kuulostaa ja onko parempia ehdotuksia.

  Asia vaivaa mielta koska mökille on n 700 kilometriä, joten käyn siellä pari kertaa vuodessa ja yleensä kesäisin.
   
 16. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  Kuulostaa aivan hyvältä, jos ne osuudet mihin jää vettä, eli mittari ja sille tuleva putki, jäävät plussan puolella olevaan tilaan. Paras olisi tietenkin sulkea tonttisulku (joka on routarajan alapuolella ja jäätymissuojattu) mittarillekin tuleva vesi, niin sinnekään ei jää painetta, jos jostain syystä sattuu jäätymään. Itsellä ei ole mökki talvella lämpimänä edes peruslämmöllä, joten syksyllä suljen aina tonttisulun ja irrotan koko mittarin pois ja vien talveksi lämpimään. Putket on asennettu siten, että alimmassa kohdassa on venttiili, jonka avaamalla putket tyhjenee. Toki kaikki mahdolliset hanat myös auki asentoon. Pari pientä varaajaakin on, ne tyhjäksi, irti ja talvisäilytys ylösalaisin.
   
 17. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  1 034
  Viemärinavaus Espoossa, 200mm betoniviemäri jossa tukos, pituus noin 10m.

  Pesu+kuvaus käsikameralla+15min hinkkausta pyörivällä pesupäällä (?) juurien poistamiseksi, olivat paikalla reilun tunnin, lasku 1+2h yhteensä 164e+alv. Ei paha mielestäni ollenkaan.
   
 18. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  Poistaako nuo painehuuhtelut juuria, en ole koskaan ajatellut asiaa? :confused: Ainakin rassikoneisiin on saatavana vaikka minkälaista härpäkettä ja sahapäätä,
   
 19. smartti

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2007
  Viestejä:
  405
  Jos on halua niin voi sillä painelaitteistolla poistaa vaikka koko betoniviemärin ja sehän noissa viemäripesuissa onkin pirullista, että putkisto voi vaurioitua ohessa.
   
 20. Ihmes

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  833
  Mites tämä nyt meni... Ensin asennetaan, sitten luetaan ohjeet ja lopuksi kysytään neuvoa? =D

  Porukoilta lahosi pattereiden lämmönsäätöä hoitavan venttiilin moottori (15v. vanha, muoviset hampaat paskana). Tilalle tällainen setti: [​IMG]

  Hallintapaneelin merkkiä en nyt tajunnut ottaa ylös. Siis semmoinen, mistä saa säädettyä lämpötilaa (ja tehdä eri profiileja eri päiville/tunneille jne). Mittaa huoneilman lämpötilaa, jonka perusteella ohjaa tuota yllämainittua moottoria sulkemaan tai avaamaan venttiiliä.

  Jälkikäteen miten tuli mieleen että homma olisi *pitänyt* tehdä?:
  1) Hallintapaneelin resetointi, joka ohjaa moottorin sulkemaan venttiilin (ennen uuden asennusta), jonka jälkeen virrat pois paneelista (paristot irti)
  2) Vanhan moottorin poisto
  3) Venttiili käsin kiinni
  4) Uuden moottorin asennus siten, että moottori on "kiinni"-asennossa
  5) Ohjaussingnaalin antavien johtojen asennus siten (piuhat pyöri myötäpäivään ja vastapäivään sekä nolla), että lämpötilan nostopyyntö avaa venttiiliä, laskupyyntö sulkee
  6) Hallintapaneelin herättely ja testaus, että avaa venttiiliä ja sulkee venttiiliä oikeaan suuntaan.

  Noh miten tehtiin...
  1) Moottorille tulevissa johtimissa ei merkintöjä kumpi suunta on kumpi (moottorin piuhoissa toki värikoodit, vanha käytti erivärisiä piuhoja)
  2) Värkättiin moottori keskelle antamalla ohjauspaneelista signaalia (johdot olivat myös aluksi väärin päin) ja nypättiin sulakkeesta johtimet pimeksi kun olivat keskellä.
  3) Väännettiin käsin venttiili myös keskelle (about mittoja, hankala saada molemmat absoluuttisen keskelle).
  4) Moottori paikalleen
  5) Testattiin että säätölogiikka on oikein päin (lämpötilan nostopyyntö avaa venttiiliä, laskupyyntö sulkee), ei resetoitu paneelia missään vaiheessa.

  Noh, värkki nyt ilmesesti toimii, mutta huolettaa lähinnä se, että nythän paneelilla ei ole mitään hajua moottorin liikeradoista, koska "nollakohta" puuttuu. Tajuaako moottori olla polttamatta itseään kun on "tapissa"? Onko odotettavissa jotain ongelmia myöhemmin (moottori hajoaa esim.) Tuo hallintapaneelihan ei välitä lämmitysverkoston lämpötilasta ja moottori ei välitä kummastakaan, se vaan kääntyy siihen suuntaan kuin paneeli käskee.
   
 21. vmm

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2013
  Viestejä:
  7
  Mitenkäs tuo Oraksen pahamaineisen vanhan mallin vesipostin pieni vuoto. Vuotaa hanaa käyttäessä lirua tuon päällä olevan "hatun" alta, uuden mallin kuvissa nimetty osa imusuojaksi. Kun hana on kiinni ei tietysti vettä vuoda tuostakaan eli ei mikään pahanlaatuinen ongelma kuitenkaan mutta kastelee seinää . Onko tuo avattava ja onko tuolla jokin tiiviste tms
  jonka voisi vaihtaa?
  Ps ei ole rikottu liialla vääntämisellä...
   
 22. Quutti

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2011
  Viestejä:
  264
  Toimiikos pesukonehanan tyhjöventtiili normaalisti myös vaakatasossa?
   
 23. reya

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Viestejä:
  1
  Viime syksyllä alkoi kylpyhuoneen lattiakaivosta ilmestymään 5 mm - 5 cm matoja (viemäriliero?). Madot muistuttavat kastematoja, hyppivät tökittäessä ja kuivuvat kuoliaksi puolessa tunnissa. Etenkin öisin suihkun jälkeiselle kostealle lattialle tuppaavat kertymään. Katosivat kolmeksi kuukaudeksi talven aikana, mutta nyt on taas hiljalleen on noussut määrät yhdestä jopa kahdeksaan yksilöön / yö.

  Lattiakaivo pestään kerran viikossa Fairylla ja olen käsitellyt viemärit jo muutamaan otteeseen Drain Power -rakeilla (natriumhydroksidi).

  Lähinnä kiinnostaisi tietää, onko muille tullut vastaavia otuksia vastaan, kielivätkö mistään vaurioista ja pääseekö noista koskaan eroon. Hyvin tuntuvat sulavan noilla rakeilla, mutta en jaksa uskoa että olen kiinteistön ainoa uhri. Täytyy vielä naapureilta kysellä aiheesta ja ottaa samalla yhteyttä putkimieheen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
 24. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Mistä vuodesta noita on ollut? Mulla on sama vika. Kesällä kuivaa nopeasti, mutta talvella ärsyttää kun postia käytettäessä jäätyy tuo noro seinään kiinni. :mad:
   
 25. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Osaako joku sanoa onko vika (oraksen 4200?) syöttösekoitusventtiilissä vai sen kyljessä olevassa oraksen 10 bar varoventtiilissä... Kilut on 5 vuotta vanhoja.

  Valuttaa varoventtiilin tyhjennysputkesta ~2,2L/10min eli ~15L/h ja täten 360L/päivä eli aikas reippaasti...

  Avasin tuosta tuon varoventtiilin (eli otin sen mustan muovihäkkyrän irti messingistä siis :)), siinä on joku "kumi" ympärillä ja se on rikki yhdestä reunasta eli reunatiiviste ja se "kumitutti" on muuten yhtä puuta paitsi tuosta yhdestä kohtaa ~1cm matkalta.

  Avasin myös syöttösekoitusventtiilistä tulpan heti kylmän veden tulon jälkeen. Siitä en tullut hullua hurskaammaksi, sisällä näkyy lautanen jossa 6 reikää ulkokehällä - en keksinyt miten tuon saisi auki.

  Varoventtiilin reiästä näkyy tuo jousi jota tuo lautanen pitänee paikallaan...

  Ja kun kasasin sitten lopuksi himmelit takas paikalleen niin tuntuu jäävän falskaamaan tuota ylipaine suojaan kääntäessä siitä punaisen tatin juuri melko helposti... Aiemminkin tuota tattia kääntäessä vettä tuli myös silloin punaisen tatin juuresta, kuuluisiko sen vuotaa sieltä milloinkaan, jos ei, niin sitten vika on varmaan tuossa murikassa vai onko kun kerran kusee tuonne ylivuotoputkeen...

  Varoventtiili on siis juurikin tämän näköinen, eikö tuota "mustaa muoviosaa, + punaistahattua" saa erikseen vaan pitää ostaa koko messinki klöntti? jos vika on tuossa niin voiko tuon mustan mutikan ruuvata irti ja laittaa vanhaan installaatioon?
  https://www.netrauta.fi/lvi/kaytto-ja-lammitysvesi/venttiilit/varoventtiilit/varoventtiili-oras-dn15-10-bar-430150?utm_source=google&utm_term=_inurl:kaytto-ja-lammitysvesi&utm_campaign=Dynaamiset:+LVI&utm_medium=cpc&utm_content=snnGGY7yU|pcrid|62510636064|pkw|_inurl:kaytto-ja-lammitysvesi|pmt|b|pdv|c|&gclid=CNuztvfX9NICFVHgGQodvh8L5A

  Nimerkillä soitetaanko putkimies vai korjataanko itse :)?
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti