Muron paniikkihäiriöiset?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Lob0t0mY, 03.07.2010.

 1. Jorkkis Mustalisä

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2013
  Viestejä:
  28
  Suosittelisin myös rentoutumisharjoituksia kokeilemaan. Auttavat stressinhallinnassa. Googlettamalla löydät hyviä harjoitteita, joita kannattaa kokeilla kun tulee tuo huimauksen tunne. Yritä myös ajatella, että huimaus johtuu paniikkioireista. Tee itsellesi simppeli muistiinpano siitä milloin tuli kohtaus, miksi se tuli ja mitä ajattelit sillä hetkellä.

  Opi ennakoimaan tilanteet. Yksinkertaisesti voisi todeta, että vältä stressiä, mutta se ei aina työelämässä ole mahdollista. Stressinhallintaan rentoutumisharjoitteet. Luultavasti nuo ohjeet ja harjoitteet saisit yksityisessä terapiassa.
   
 2. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  Nostelenpa vanhaa lankaa, aihe on varmastikin arka monelle mutta kaipaisin kanssakokemuksia. Itselle on kehittynyt parin viime vuoden aikana pahimmillaan kaupassa käynnit täysin estävä paniikkihäiriö jota ei ole diagnosoitu koska suomalaisen miehen tapaan olen pitänyt turpani kiinni aina kun se olisi pitänyt avata. Kaupassa iskee paniikki ja juoksen ostoslistan läpi unohtaen puolet asioista, töissä se iskee palavereissa, henki ei kulje, vatsa sekoilee omiaan, tuntuu että paskon housuuni ja oksennan neukkarin pöydälle, tuntuu että kuolee ja sydänkohtaus iskee välittömästi. Kaupat ja muut vastaavat paikat, joista ei pääse välittömästi pois ovat niitä pahimpia. En kulje juurikaan julkisilla, koska paniikki iskee heti kun ovet iskeytyy takana kiinni jne, leffassa ei voi käydä koska kohtaus iskee hyvin suurella todennäköisyydellä leffateatterissa leffan aikana. Harvemmin tulee syötyä ulkonakaan, kun helposti alkaa hälyisässä ravintolasalissa ahdistamaan. Krapula ja kofeiini (yhdessä ja erikseen) altistavat kohtauksille, mutta mitään parantavaa elämäntapamuutosta en ole pystynyt kehittämään. Pääasiassa tilanne, josta ei pääse välittömästi pois altistaa välittömästi ahdistuskohtaukselle.

  Mitkä ovat kanssamurojen kokemukset lääkityksestä tämän sairauden kanssa? Tällä hetkellä ongelma alkaa vituttaa niin paljon, että tekisi mieli oikeasti saada jotain parannusta tähän. En vaan mielellään oikein lähtisi syömään mitään SSRI:tä siitä kuulemieni huonojen kokemusten vuoksi. Bentsodiatsepiinit käsittääkseni auttavat välittömästi ahdistus- ja paniikkikohtauksiin, mutta niitä ei määrätä kovin helposti väärinkäyttöriskien vuoksi... Wat do?
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2015
 3. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  Ennen resepti-lääkkeitä kannattaa kokeilla ihan yksinkertaisia asioita kuten kahvi&kokis lopettaminen ja magnesium&karnosiini tabua huuleen, autonominen hermosto pitää saada rauhoittumaan.
   
 4. Poistunut keskustelija 0054 Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  17 868
  SSRI-lääkitys omalla kohdalla suht hyvin auttanut, tosin siltikään en mielelläni tykkää käydä supermarketeissa tms. isommissa kaupoissa, välillä vaan on pakko. Julkisilla kulkeminen ei onneksi koskaan ole ollut kovin ahdistavaa, muistaakseni kerran tai kaksi on vuosien mittaan tullut bussissa paniikkikohtaus, joka nyt on suht pieni määrä suhteessa siihen, joka tulee julkisilla liikuttua.

  Masennukseen noita siis syön, mutta paniikkihäiriö on myös riesana.
   
 5. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 726
  Saanko ehdottaa kannabista? (Edit: Itse asiassa kannabis saattaa vain pahentaa asiaa...)
  Iskeekö paniikkihäiriöisi aina suljetuissa tiloissa? Iskeekö paniikki koskaan kotona?
  Mitä asioita mielessäsi ravaa, tai mihin asioihin huomiosi kiinnittyy, ennen kohtauksia?
  Rauhoittaisiko ajatukset sukellusveneessä olemisesta siis siinä mielessä että voit olla onnellinen että sinun ei ikinä tarvitse jalallasi astua sellaisen sisäpuolelle?
   
 6. be aggressive

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2006
  Viestejä:
  981
  SSRI-lääkkeitä syö ainakin se miljardi ihmistä, eli siihen sakkii mahtuu varmasti monenlaista kokemusta. Ei nekään, niin kuin ei mikään muukaan lääke kaikkien kohdalla täysin ongelmaton ole, mutta vähemmän niistä on ongelmia kuin bentsoista. Paljon puhutaan esim. siitä, että aiheuttaako SSRI-lääkkeet riippuvuutta vai ei, mutta bentsojen kanssa siitä ei tarvitse edes arpoa, koska riippuvuuspotentiaali on huomattavan korkea. Eikä ne betsotkaan auta sillä samalla sekunnilla, kun ne otat, vaan kyllä siinä aikansa menee, ennen kun päätyy mahalaukkuun ja sieltä hiljalleen verenkiertoon. Samoin vaikka puhutaan, että SSRI-lääkkeet snadisti "tylsistyttää", eli tasoittaa mielialoja vieden kärjen niin ilosta kuin surusta, niin kokemukseni perusteella bentsojen kanssa on sitten koko ajan snadisti kuutamolla. En mä niissä missään ajattelua tai keskittymistä vaativassa duunissa pystyisi olemaan. Toki sekin saattaa ajan mittaan tasoittua, kun toleranssit kasvaa ja elimistö alkaa tottumaan, mutta sitten aletaankin olemaan jo siellä mailla, että seuraavaksi voidaan alkaa puhumaan riippuvuudesta.

  Epäilemättä kohta saat täältäkin lukea tarinoita SSRI-lääkkeiden kamalista vaaroista, mutta edelleen, ne kannattaa suhteuttaa siihen, että ne ovat Suomenin syödyimpien lääkkeiden listalla ihan siellä kärjessä, taistelemassa Buranan kanssa ykkössijasta. Itse söin joskus 15 vuotta sitten pari vuotta SSRI-lääkkeitä, enkä ainakaan kokenut saavani niistä mitään muuta kuin hyötyä.
   
 7. Poistunut keskustelija 0054 Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  17 868
  Itsellä ainakin toistaiseksi ainut haittavaikutus SSRI-lääkkeistä on satunnainen unettomuus. :kahvi:
   
 8. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Voisit kokeilla meditointia. Sitä koskien on olemassa tutkimuksia[0], joissa on todettu muutoksia aivojen alueissa, jotka ovat yhteydessä mm. ahdistukseen. Aivan kuten SSRI-lääkkeiden kanssa, vaikutuksia on turha odottaa heti, linkittämässäni tutkimuksessa koehenkilöt meditoivat kahdeksan viikkoa.

  Anekdoottina mainitsen oman kokemukseni. Minulla oli paniikkikohtauksia n. 15 vuotta sitten, harvakseltaan, ehkä enintään muutaman kerran kuukaudessa. Ne tulivat useimmiten, kun olin yksinäni rauhallisessa olotilassa. Aloitin meditoimaan ja myöhemmin, en muista kuinka pitkä väli tässä oli, kerran paniikkikohtauksen tullessa pystyin pysymään melko rauhallisena ja tarkkailemaan mitä kaikkea tunsin ja koin kohtauksen yhteydessä. Tämän jälkeen paniikkikohtauksia ei enää tullut. Nykyään olen tosin kokenut ahdistusta taas ja jonkinlaisia kohtauksiakin, erilaisia, kuin silloin aiemmin kokemani. En voi tietenkään todistaa, että kohtaukset loppuivat meditoinnin ansiosta, mutta luulisin sillä olleen vaikutusta.

  [0]: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3004979/
   
 9. spellbook

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2015
  Viestejä:
  1 603
  Pääsin tähän kerhoon mukaan. Paniikkihäiriökierre menossa. 10 tunnin sisään about 4 kohtausta illan ja yön aikana levossa. Keho alkaa jännittyä ja johtaa kehon, käsien ja jalkojen hallitsemattomaan tärinään. Pahimmillaan menee jalat hapoille.

  Lääkkeinä Propal ja Opamox. Bentsoja syönyt nyt viikon ja pitkään en meinaa niitä popsia. Unettomuus on pahin, kun ei saa nukuttua ja oireet moninkertaistuu.

  Melkoinen vaiva. Itse aikoinaan väheksyin tätä sairautta tyyliin juoksemalla paranee kaikki mielen vaivat. Nyt vähän eri henki. Treeni ei ole auttanut yhtään mitään. Palleaa kiristää, sydän tykyttää 24H. Rintaa pistelee jne.

  Ainoa lohtu että vaiva tunnetaan ja pitäisi päästä psykiatrisen sairaanhoitajan juttusille pohtimaan SSRI-lääkityksen mahdollisuuksia.

  Taustalla paniikkihäiriöihin kaiketi yleinen ahdistuneisuushäiriö, koska episodit tapahtuu yksin ollessa levossa. Neuvoja otetaan vastaan. On aika uusi tuttavuus tämä setti.
   
 10. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Kuinka paljon sosiaalidarwinismi vaikuttaa paniikkihäiriöön?

  Tuntuu vain, että on aina vaan on enemmän ihanteita, jotka pitäisi olla itsestäänselvyys ja pitäisi pystyä parempaan.

  Viime työpaikassa pomo oli tälläinen sosiaalidawninisti. Kaikki mitä teki oli pelkkää paskaa, osaamisessakin oli jonkinlaista taantumisen merkkiä sekä se, että kuka hitto mut on palkannut tänne(olin jo ollut siellä jo puolisen vuotta), tästä kaikesta huolimatta vastuuta oli aina vaan enemmän. Tuota, kun jatkui sitten tarpeeksi niin olikin unettomuutta, palleatyrä iski(vittumoinen tauti, joka ei hevillä lähde pois, kun se alkaa) ja kyllähän sitä tuli juostua sairaslomalla, kun sitä ennen puoleen vuoteen en ollut ollenkaan sairaslomalla ja oli ihan hyvä fiilis. Palleatyrästä ei tullut kuin yksi ainoa sairaslomapäivä ja se vaiva voi kestää kuukausitolkulla tai ainakin minun tapauksessa. Kroppa oli jossain hiton stressitilassa, eikä kovin äkkiä korjaantunut. Kunnon lääkkeet on uskomattomat kalliita ja pahimmillaan niistä saa vatsasyövän.

  Se pomon mulkku sai tuossa keväällä kenkää, kun kusetti firmaa ahneuksissaan.

  Ehkä tämä ei ollut paniikkihäiriö, mutta kuitenkin vaikuttaa unenlahjoihin ja vittumoinen fiilis kuukausia. Kelailee siinä, että loppuuko koskaan. Jotkut napsii sitten vuosia kalliita lääkkeitä tuollaiseen vaivaan, kun menee kroonistumaan koko vaiva.
  Vaivaa pahentaa, jos ärsyyntyy siitä, kun se kestää ja kestää. Pahimmillaan se säteilee kuin olisi pumppu rikki 24h, vasen käsi puutuu, maiskuttelet suussasi hapokkaampaa vatsahappoa sekä koko kurkku on tulipunainen myöskin jotkut sylkirauhaset turvoksissa. Urheilla ei voinut ollenkaan tai voi, mutta se kostautuu. Vaiva oli kyllä aivan varmasti nimenomaan henkinen ja kaikki fyysiset oireet on seurauksia siitä.

  Tölössäkin on aina enemmän mainoksia juuri tämänkaltaisen kaltaisen taudin lääkitsemiseen.
   
 11. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  Tässähän se asian ydin tulikin. Neuroottinen yhteiskunta tuottaa neuroottisen yksilön.

  Mikä on yksilö?
  Olen lukenut rakentavan teorian, valmiin käytännön esimerkin ja saannut siihen vielä omasta itsestään vahvistavan päätöksen ja täten teorille hyväksynnän. Jotta voisin muotoilla nykyajan vertauskuvan ihmisestä Freudin kuvailun sijaan, niin mikäpä muukaan sopisi tähän kuin palstalle sopiva tietokone.
  Aivot ovat ihmisen kovalevy, prosessori ja siinä samassa on ssd/kovalevyasema. Lisäksi tästä kokoonpanosta lähtee lukuisia aistillisia antureita kaikkialle kehoon ja hohto virtalähteelle. Generaattori eli sydän.

  Elämän alkuvaiheesta lähtien yksilö rakentaa näistä olemassa olevista alkuaisteista kokonaisuuksia, eli tietokantaa kovalevylle. Esimerkkejä tietueista "mielenkemiallisista sidosryhmittymistä",

  a) Lapsi maistaa pitää englannin lakritsi sekoituksesta kaikkein eniten pinkeistä. Pinkki väri viehättää häntä jatkossa todennäkösemmin, koska...
  b) Uskovainen tarjoaa lapselle englannin lakritsia, hän näkee jatkossa uskovaisen todennäköisemmin parempana ihmisenä, koska...
  c) Nuoreksi aikuiseksi kasvanut hakeutuu opiskelemaan "millevain linjalle", koska konservatiivinen piiri panosta opiskelemaan. Hän uskoo kaiken koulutuksen ja opiskelun olevan tie autuuteen, koskaa...

  ... Yksilö rekisteröi alkuaistien kautta valmiiksi kootujen mielikuvien jatkona lisää ketjullisia johtopäätelmiä. Ne rekisteröityvät prosessorin kautta kovalevylle. Tajunnanvirta polttaa ne, pysyvästi sinne.

  Kovalevyä ei voi tyhjentää/formatoida
  Jos unohdamme savantit, joilla tajunnanvirrantuotos on keskittynyt aisteissa vilkkautena tiettyihin kohteisiin, niin onnettomuudessa muistinsa menettänyt on esimerkki elpymisellään. Esimerkiksi "Mullholland Drive" elokuvassa muistinsa menettäneet tietokanta palautuu pätkittäin tiettyjen ärsykkeiden myötä. Lyhyitä pätkiä menneisyydestä. Näin tietokanta on ja pysyy olemassa, mutta se aktivoituu tietyissä tekijöissä. Dementtiassa taas on kyse fyysisestä tuhosta tai tajunnanvirran tai prosessorin tehon heikkenemisestä.

  Kun yksilö päättää samastua neuroottiseen yhteiskuntaan, hän pyrkii peittämään menneisyytensä traumat ja ikävät kokemukset. Tässä tapauksessa "tiedostamaton" ja itseltään peitetty paniikkirefleksi jokun ärsykkeen johdosta on luonnollinen ilmiö, kun henkinen minäkuva pyritään pitämään vakaana. Niistä pääsee eroon vainn käsittelemällä menneisyyden tekijät ja luomalla "tiedostetun korjauksen muurin" sen tietokannan ympärillle, missä ikävät kokemukset ovat. Tietoisesti vastareaktiollisen ohjelman luonti siis.

  Yhteiskunta ei tähän kannusta ja uskoo ohjelmoitavaan ihmismieleen ja käyttäytymiseen, suggestaatioon. Yhteiskunta on kuin ihmismielen minimiin vedetyt GTA5 graaffiset asetukset jollain 2000euron kasatulla keskusyksiköllä. Kehotan kaikkia vapautumaan tästä kirouksesta ja olemaan liberaali ennen kaikkea itselleen. Yhteiskunta ei siis ole ainakaan älykkään, rationaalisen tai erityisherkän maailma.

  Sillä he jotka eivät sitä tienneet, monet heistä makaavat mullan alla tai vankilassa. Liian monella heistä on myös henkirikos taustalla.
  (Ja moni on myös ostanut sen 980titaniumin tuplana crossfirella, voidakseen ihailla sitä grafiikkaa 1080p:n näytöltä.)
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2015
 12. Laakixx

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  506
  Onko kellään lentopelkoa ? nyt on sellanen tilanne että olen aina pelkänyt lentämistä aivan saatanasti, oikeastaan sitä nousuvaihdetta siellä ylhäällä ei ole mtn ongelmaa suurempia ilmakuoppia lukuunottamatta. Nyt on sellanen tilanne että vuodenvaihteessa erinäisestä syystä johtuen on tullut rajuja paniikkikohtauksia ja rytmihäiriötä. Oireet ovat helpottaneet tässä viime kuukausina mutta nytten parin vk päästä olisi sitten lentomatka edessä.. Voin melkein vannoa että ei tule menemään hyvin.. Kellään mtn vinkkejä miten tää hoidetaan kotiin.. Aamulento joten kännien vetäminen ei välttämättä ole se ensimmäinen juttu..
   
 13. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  En ole koskaan lentänyt, joten käytännön kokemusta ei ole. Mutta annat ilmi "erinnäisestä syystä" että tiedostat syvällisemmin tekijän mistä kaikesta on kiinni. Yrität pitää sen piilossa ja itsesi "miehenä". Tämä onkin täysin väärä strategia sen stressitekijän kanssa. Kunnon neuroosi, joka on nyt parin kuukauden jälkeen jonki ärsykkeen johdosta aktivoitunut.

  Sen enempää tätä syytä tai sen ärsykettä ole välttämätöntä tänne paljastaa. Sitä vastoin paljasta se itsellesi! Älä ole "mies", vaan ole "oman elämäsi suuri johtaja". Ratkaise asia vaikkapa tekstinkäsittelytiedostolla ranskalaisin viivoin. Tyyliin näin:

  -Minun täytyy tunnustaa, että vastassa olevan anopin kohtaaminen jännittää eikä sillä ole matkan kanssa mitään tekemistä.
  -Minun täytyy tunnustaa, että oksennus jonka matkustaja silloin teki. Pelkään tauteja, en voi sille mitään. Minun on luotettava kohtaloon.
  -Minun täytyy tunnustaa, että ilmakuoppien yllättävyys säikäyttää minut.
  -Minun täytyy tunnustaa, että lentokoneen putoaminen jossain maailmaa on hallinut minua.. Vaikka en haluaisi, hermosto ja tieto alitajunnastani tekee sen puolestani.
  -Minun täytyy tunnustaa, että lentoemännän paidan väri tuo mieleen lumilapion.
  -Minun täytyy tunnustaa, että lentäjä, jos siellä taas on sen Ari... Hänen nimensä maistuu hyvälle, uunissa paistetulle rapealle eineslihapullalle... se tuo nälän ja ylipainon pelon (jos on jotain synestasiamaisia piirteitä)
  -Minun täytyy tunnustaa, että pelkään olla ahtaassa tilassa pitempiä aikoja

  -Jne...Jne..Jne... Sinä tiedät vain sen syyn. Kirjoita ajatuksesi tekstinkäsittelytiedostolle. Pohdi myös syyn vaikutuksia muihin käyttäytymiseen. Catch it!

  Kuin huomaamatta tietoisuus kehittää tilanteeseen sopivan "tietoisen suojakuoren". Joko se "koteloituu" eikä säteilee tajuntaa muuna kuin muistona menneisyydestä, jolle voi joskus nauraa. Tai sitten se on vain hallinnassa tietoisen hyväksynnän kautta. Silloin tiedostamisen kautta sen kanssa voi olla sujut ja kaiken hyväksyä totuutena.

  Rohkea, peloton, mallikelpoinen... plääplääpää! Luonnollinen, vapaamielinen ja oman itsensä "suuri johtaja" ennemmin. Käpristele vaikka niitä varpaita, kuten Die Hard 2:ssa neuvottiin jos ei onnistu muuten.
   
 14. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Onhan siellä muitakin matkustajia, joten kuoleehan nekin samalla. Luot sitä pelkotilaa muillekin omalla ahdistuksellasi, että parempi kuin olet rohkea kuin kuolemaa pelkäämätön viikinki. Mitä se Odinkin ajattelee Valhallassa pelkureista?
   
 15. MkH

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  3 626
  Enpä osaa auttaa muuten kuin toteamalla että lentäminen on äärimmäisen turvallinen matkustusmuoto. Jos pelkät numerot eivät vakuuta, niin katso kuinka paljon koneita on ilmassa 24/7/365 ja suhteuta siihen, kuinka harvoin onnettomuuksia tapahtuu: http://www.flightradar24.com/
   
 16. thrill

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2009
  Viestejä:
  2 859
  Minullekin tuli lopulta tämä diagnoosiksi, oireet alkoivat vuonna 2012 marraskuussa. Olin lapsen kanssa kahdestaan kotona, kotihommia tein ja sitten yht'äkkiä tuli aika epätodellinen olo, jotain mitä en ennen ollut kokenut ja tuntui että nyt ei oo kaikki kohdallaan.
  Piti ihan soittaa äiti muori kaveriks kun pojan kanssa oltiin kaksin että nyt on joku häikkä jossain.
  Kävin sitten lopulta laattaamassa ja olokin rauhoittui. Illalla sitten iltapalan vetäsin naamariin ja nukkumaan...sydän hakkas jotain 180/min sängyllä maatessa..emännän kanssa tuumittiin et paras soittaa amppari, ekg:tä ei saanut otettua 50km matkalla kun oli niin kovat vapinat päällä. Verikokeet ja ekg paikan päällä - ei mitään. Klo 5 aamulla taksilla kotia propral resepti näpissä..

  Ja tästähän se oravanpyörä alkoi..oireita oli jatkuvasti pumppu laukkasi miten sattui ja ahdisti, tuntui ettei mitään jaksa tehdä eikä kukaan ota tosissaan näitä oireita...parikymppinen kaveri ja ei jaksa tehdä mitään..töitten jälkeen sohvalle makaamaan..missä vitussa on vika?

  Lekurissa tuli juostua ja ekg:ssä ihmeteltyä kun ei vikaa ole. Eikä lääkäritkään tuntunut olevan millänsäkän..pitää saada nauhalle jne...yksityisellä kävin Bisoprol 5mg resepti lähti mukaan. Tämä lääke toimi hyvin, mutta perkele melkein joka toinen ilta telkkaria katsoessa tuntui taas että nyt mennään, humahdus ja taas pumppu laukkaa..ylävatsakipuja oli paljon myös.

  Pistin merkille että olo rauhoittui kun tiesi että joku on kotona kaverina ja alkuun tuli aina amppariakin soiteltua niin olo kummasti rauhoittui kun amppari tuli paikalle..

  Monet kerrat tuli lasten kanssa oltua yksin kotona ja silloin tällöin tuli olo että parempi tästä lähteä mummolaan ajelemaan kun tuntuu että olo ei taas ole kohdillaan että on apu lähellä.

  EKG:t lukemattomia kertoja otettu, holter seurannat x3, rasitustesti,sydämen rakenne ultra, magneettikuvat vatsasta. Lopulta magneettikuvien jälkeen ja lääkärin diagnoosi jota moneen kertaan oli ehdotettu eli paniikkihäiriö, tuli olo että perkele, ei mussa todellakaan ole mitään vikaa, paitsi "pääkopassa"!

  Nyt ei ole vuoteen tarvinnut oikein huolehtia asiasta, humahduksia on ollut todella vähän ja muutenkin kun tietää ei tässä mitään hätää ole, ohi menee ja pumpun käytöskin rauhottunut ei enää lähde laukkailemaan omiaan.

  Olen sitä mieltä että kyllä tässä suurin osa ongelmasta kertautuu siellä pääkopassa josta sitten lähtee se pallo vierimään. Psykologillekin oli paperit että keskustelemaan asiasta mutta sen verran kovapäinen olin että tämä taistelu pitänyt itsekseen käydä...minäkin luulin että huuhaa juttuja nämä tämmöset paniikkikohtaukset..totisinta totta..ei ollut helppoa aikaa ei itselle, ei lapsille eikä parisuhteelle mutta tässä sitä vaan porskutetaan.

  Voimia kaikille häiriön kanssa painijoille...!
   
 17. Laakixx

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  506
  Totisinta totta joo en minäkään uskonut ennenkuin omalla kohdalle tuli että nämä voisivat olla noin rajuja. Kuvailit tuossa että tulee sellanen humahdus, mulla on täysin sama juttu päässä vaan humahtaa joskus todella kovaa ja sitten mentiin ! huippasi, ahdisti, sydän löi ymsyms... Mua saatto huipata parikin viikkoa putkeen noiden kohtausten välissä. Se oli ahdistavaa aikaa..
   
 18. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  Karnosiinia, magnesiumia ja L-Theaniinia voi kokeilla, kaikki löytyy ns. luontaistuotekaupasta. Osa tokmanni-tyylisistä kaupoista myös.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2015
 19. spellbook

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2015
  Viestejä:
  1 603
  Kiitos tästä. Tällaisen lukeminen auttaa aika paljon, kun kuulee muiden vastaavia kohtaloita. Näköjään netin kauttakin tullut vertaistuki auttaa kummasti. (luin tämän postauksen kun edellisestä paniikkikohtauksesta 15 min.)

  PS. Itse juossut lekurilla nuo samat testit magneettikuvia lukuunottamatta.
   
 20. thrill

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2009
  Viestejä:
  2 859
  Jep, sillä hyvä nämä kirjoitella tänne..tiedän itsekin että ne auttaa :) tsemppiä!
   
 21. apollyon

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2008
  Viestejä:
  371
  Tänään aamulla taisi iskeä ensikertaa itselleen. Ensin raajojen hikoilu, heti perään sykkeen nousu ja ahdistus. Olen pilvenpoltossa oppinut psyykkaamaan tuollaiset paskat ajatukset pois. Ja menikin aika nopeasti ohi. Lähdin jonkin ajanpäästä ajelemaan autolla. Autoilessa iski uudestaan, radio kuullosti oudolta ja ajaessa jotenkin näkö keskittyi kaikkiin outoihin yksityiskohtiin. Hengitys tuntui vajavaiselta. Muutaman kerran meinasin ajaa auton tien sivuun. Mutta muistelin kaikenlaisia hengitysharjoituksia, ja yritin hengittää hitaasti ja syvään, joka auttoikin. Kunnes "unohti" keskittyä hengittämiseen. Eli tuli aalloittain. Perille päästyään olin ulkoilmassa, jolloin kaikki vaivat hävisivät. Ajattelin onnelisena, et onneksi meni ohi. No, takaisin ajaessa alkoi sama rumba uudestaan. Tosin ei niin voimakkaana. Soitin kaverille, jonka tiesin joskus kärsineen tästä. Hän antoikin yhden pamin, joka helpotti ja vei oireet lopullisesti pois.

  Outona pidin sitä, että olen aika positiivinen ihminen ja stressivapaa noin yleensä. Eikä minulla nytkään ollut mitään ns konkreettista, joka olisi ahdistanut, vaan yleispiirteinen. Eilen vaan jouduin rauhoittelemaan vaimoa useita tunteja, kun hänellä epäillään raskausajan diabetesta ja itse hermoilin hänen hermoilua. Olen toki ollut vuoden työttömänä ja kelaillut duunihommia, kun ei mistään saa paikkaa. Mutta en sinänsä hemoillut asian kanssa. Mutta kait tämäkin vaikuttaa jossain takaraivossa.

  Sori jos sekavaa tekstiä, piti vaan pukea sanoiksi tämä tähän (kerroin toki läheisille ihmisille tästä tänään). No toivottovasti ei tule enää uudestaan...
   
 22. jupe68

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2014
  Viestejä:
  18

  Kannattaa pilvenpoltto ainakin lopettaa. Se tuskin ainakaan auttaa jos paniikkioireita alkaa ilmetä.

  Itselläni oli paniikkikohtausten aikana juuri samanlaisia tuntemuksia(hikoilu, nopea syke, jne.) ja myös tajunnan menetyksen tunnetta. Lääkkeillä (venlafaxin,peratsin) kohtaukset on käytännössä loppuneet, mutta koko ajan on ahdistunut ja masentunut olo. Lääkkeiden syönnin myötä oon myös täysin "kuollut sisältä". Tunteita ei enää vaan ole. Kaikki tuntuu yhdentekevältä. Välillä vaan toivoisi että tulisi se paniikkikohtaus ja sitten olo normalisoituisi. Nyt on paska olo käytännössä koko ajan. Lääkkeiden syöntiä ei voi ajatella lopettavansa koska vieroitusoireet aivan järkyttäviä. Yhdenkin tabletin väliin jättäminen aiheuttaa sietämättömän tuskallisen olon.

  En siis omakohtaisten kokemuksien myötä suosittelisi heti lääkehoitoa(varsinkaan rauhottavia koska niihin jää todella helposti koukkuun) vaan juuri kohtauksen sattuessa koittaa rauhoitella itseään. Mainitsemasi hengitysharjoitukset voivat toimia sekä itselläni ainakin kohtauksen aikana olo helpottui kun jännitti vuoronperään eri lihaksia, jolloin keskittyi siihen ja tavallaan tunto palasi kroppaan. Omalla kohdallani myös ajattelutapa "tule perkeleen kohtaus sitten, kyllä mä kestän" toimi ajoittain.

  Tsemppiä!
   
 23. tonskulus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  2 871
  Minulla on ollut paniikkihäiriöitä about 10 vuoden ajan, enemmän tai vähemmän satunnaisesti. Joskus kausittain tulee useamminkin.
  Ekan kerran tuli kun lähdin töistä, olin tuolloin toimistoduunissa ja kahvia tuli ehkä kitattua liikaa. Tunnin makasin kotona sängyssä, pulssi katossa, hikoilutti, ahdisti, pyörtymisen pelko suuri.. epätodellisen tuntuista kaikki. Eli luultavasti tuo istumatyö ja kahvinjuonti sen laukaisi.
  Koska kuitenkin näitä oli suht harvakseltaan, en asian takia lääkäriinkään mennyt. No tuossa pari vuotta sitten muun asian yhteydessä (flunssa) tuli asiasta lääkärille mainittua tuttavan kehoituksesta (hänelläkin näitä oireita) ja sehän varasikin ajan samantien psykiatrille.
  Kävinpä sitten höpisemässä asiani hänelle, joka lopulta ehdotti lääkehoitoa ja yllättäen neuroleptimyrkkyjä, venlafaxin jne.
  Onneksi tiesin kieltäytyä koska olin lukenut noiden ikävistä vaikutuksista psyykeeseen sekä jopa aivosoluja/reseptoreita tuhoavaan vaikutukseen. Koska paniikkikohtausket ovat kuitenkin jokseenkin harvinaisia ja muuten koen oloni varsin mainioksi töiden ja harrastusteni parissa, en todellakaan pistä suuhuni mitään mikä muuttaisi psyykettä millään tavalla kokoaikaisesti.
  Lopulta lääkäri tarjosi sitten täsmälääkkeeksi bentsoja (xanor, opamox) jotka osoittautuikin kuin taivaan lahjaksi tähän ikävään vaivaan.
  Nyt uskaltaa lähteä isompiinkin tapahtumiin missä paljon ihmisiä ym, joissa aiemmin saatoin alkaa panikoida. Yleensä on muuten jo riittänyt se tieto, että taskunpohjalla on tarvittaessa apu jos tulee hätä eli lääkettä ei tarvii suinkaan popsia.
  Tunnistan kyllä bentsojen riippuvuuspotentiaalin, eli näiden käyttö vaatii toki jonkinverran itsekuria ettei huvikseen napsi. Toleranssi kasvaa nopsaan ja pitkän jatkuvan käytön jälkeen voipi vieroitusoireet olla rajuja, ei kannata varmaan kokeilla.

  Eniveis, viekää noi neuroleptit ym paskalääkkeet takas apteekkiin ellei oo tosi paha paniikkihäiriöalttius. Hyödyt ja haitat kannattaa puntaroida tarkoin, olkoot lääke mikä hyvänsä.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti