Muron lakimiehet hoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 22.03.2010.

 1. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Itse ostin aikoinaan autoliikkeestä auton joka oli kuolipesän osakkaan sinne myymä. Tosin osakas piti rahat itsellään ja en saanut rekisteröityä autoa itselleni. Kuuden kuukauden kuluttua purin kaupan ja sain rahat takaisin.
   
 2. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 057
  Käsittääkseni auton pitäisi siirtyä kuolinpesän nimiin, kun Trafi saa asiallista virallista tietoa, ja kuolinpesän osakas sitten tekee luovutuksen.

  Osakkaalla tulee olla muiden osakkaiden hyväksyntä kaupalle ja auton luovuttava osakas vastaa myös siitä, että tällä on muiden lupa tehdä näin. Kuitenkin autonostajan kannattaa itsekin varmistua siitä, että osakkaalla on myös muiden osakkaiden lupa auton luovutukseen. Näin ei sitten tarvitse ongelmien tullessa enempää vääntää kättä asiasta, vaan todeta, että puhukaa auton luovuttaneelle, minua ei asia kiinnosta.
   
 3. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  myynnin kannalta olennaista on tosiaan varmaan, että auto on siirtynyt kuolinpesälle trafin tiedoissa. Sitä ennen myynti voi olla vaikeata.

  Kuoleman jälkeenhän on tavallaan väliaika ja vainajankin "elämä" jatkuu ennallaan kunnes kaikki velvoitteet on katkaistu ja tieto kuolemasta välittynyt kaikkiin rekistereihin.

  Vaikka kuolinpesä teoreettisesti muodostuu kuolikhetkellä, niin käytännössä kuitenkin vasta perunkirjoituksessa.
   
 4. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 057
  Todennäköisesti Trafi saa tietonsa maistraatin kautta ja tässä vaiheessa siitä on jo tullut kuolinpesä. Perunkirjoituksella ei ole vaikutusta kuolinpesän oikeudelliseen olemassaoloon.
   
 5. ylialokas

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 287
  Auto on siirtynyt kuolin pesälle. Kävin katsastamassa auton (leima mennyt vanhaksi, koska entinen omistaja ,siis vainaja ei sillä pitkään enään ajanut) ja nyt rekkaritodistuksessa on omistajana N.N Kuolinpesä.

  Mutta auton voi siis myydä eteenpäin ihan huoletta? Kauppakirjaan vaikka osakkaiden nimet? Kaikilla osakkailla on yhteisymmärrys auton myymisestä eteenpäin.
   
 6. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Lienee helpointa tehdä valtakirja auton myyntiä varten. Kauppakirjassa sitten valtakirjan haltija allekirjoittajana kuolinpesän puolesta. Kai oot lukenu www.trafi.fi/tieliikenne/kuolinpesan_ajoneuvo ?
   
 7. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  184
  Olisiko joku veroasioihin perehtynyt, työmatkavähennyksiin lähinnä? Jos on tehnyt töitä yrityksen A palveluksessa yrityksen B tiloissa yrityksen B projektin parissa , lasketaanko työmatkavähennykset asiakasyrityksen osoitteen vai oman työpaikan toimipisteen mukaan? Asiakasyrityksen tiloissa ei ole ollut mitään oman työnantajan tiloja tai organisaatiota (oma työpiste kyllä), eli sairaspoissaolotodistukset pitänyt kiikuttaa omalle toimistolle ja muut hallinnolliset jutut hoitaa siellä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2018
 8. pseudogod

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2011
  Viestejä:
  39
  Osaako joku neuvoa seuraavassa tilanteessa?
  Vuokra-asunnon omistaja ilmoitti, että on myynyt asunnon ja toimitti kirjallisen irtisanomisilmoituksen.
  Kuitenkin ilmoitukseen oli merkitty ainoastaan avopuolison nimi, vaikka olemme vuokrasopimuksessa molemmat vuokralaisia.
  Onko tällainen irtisanominen pätevä molempien osalta?
   
 9. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 057
  Millä perusteella omistaja on irtisanonut vuokrasopparin? Pelkästään asunnon myyminen ei tähän riitä syyksi.
   
 10. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 853
  Eihän sitä tarvi irtisanomiseen mitään syytä. Sen kun vain sanoo irti sen sillä 6 kuukauden irtisanomisajalla joka on silloin jos vuokralla on ollut yli 12 kuukautta ja muuten kolmen kuukauden irtisanomisajalla.

  Jos tänään sanoo vaikka asunnon irti niin irtosanomisaika alkaa juosta toukokuun ensimmäinen päivä ja joulukuun alkuun mennessä pitää muuttaa pois jos irtisanomisaika on se kuusi kuukautta.
   
 11. pseudogod

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2011
  Viestejä:
  39
  Ei mitään syytä kerrottu ilmoituksessa vain, että vuokrasopimus irtisanottu tällä päivämäärällä. Enemmän itseä ihmetyttää tuo, että riittääkö vain toisen asukkaan irtisanominen.
   
 12. kellianjaxon

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2005
  Viestejä:
  86
  Omakotitalo vuokratontteineen on siirtymässä sukupolvelta toiselle kahdessa vaiheessa niin, että "alkuperäiseltä" omistajalta vanhemman nimiin ensiksi ostettu talo kaupataan edelleen nopeasti lapselle ~75%:lla kauppahinnasta käyttäen lakiin kirjatun 25 pinnan perintöveronkiertoedun.

  Onko tällaisesta skenaariosta löydettävissä kootusti kansantajuisessa muodossa tietoa ulospäin suuntautuvien juridisten velvoitteiden, jälkimmäisessä vanhemmalta-lapselle-kaupassa tarvittavien dokumenttien ym asuntokauppaan liittyvien asioiden hoitamisesta, jos tuota haluaisi viedä itse eteenpäin ruokkimatta kallispalkkaista lakimiestä/välittäjää?

  Ensimmäisen vaiheen kauppakirjasta löytyy seuraavia mainintoja uuden kiinteistön omistajan velvollisuuksista:
  • Palo- ja vahinkovakuutuksen ottaminen kiinteistölle ja irtaimistolle kauppakirjan allekirjoituksen jälkeen.
  • Kaupunki omistaa tontin -> ilmoitus tontin vuokrasopimuksen siirtymisestä kiinteistön uudelle omistajan nimiin kuukauden sisällä kaupasta.
  • Varainsiirtovero -> arvatenkin ilmoitus verohallinnolle ja myöhemmin maksu.
  • Vuokraoikeuden kirjauksen (mitä ikinä tämä tarkoittakaan) hakeminen maanmittauslaitokselta 6kk sisällä kaupasta.
  • Sähkö-, vesi- ja viemärilaitosten kanssa tehtyihin liittymäsopimuksiin perustuvat oikeudet siirtyvät uudelle kiinteistön omistajalle -> ilmoitus liittymäsopimusten siirrosta em. laitoksille.

  Mitä listasta puuttuu?

  Nyt kun vanhempi tulee olemaan välissä vain lyhyen aikaa omistajana, täytynee ottaa yritys/viranomaistaho kerrallaan selvää, voiko joitain noista (pl. varainsiirtovero) hoitaa tekemällä vain yhden ilmoituksen jälkimmäisen kaupan toteuduttua.

  Mitä tulee jälkimmäisessä kaupassa tarvittaviin dokumentteihin, voisiko siinä yksinkertaisesti hyödyntää mahdollisimman paljon edeltävän kaupan yhteydessä käytettyjä papereita? Tarvitaanko muita tahoja mukaan kaupan valmisteluun tai kaupantekotilanteeseen kuin kaupan osapuolet?
   
 13. tcb1967

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2000
  Viestejä:
  799
  Miten saan hommattua alaikäiselle tytölleni Electron tai vastaavan kortin ilman, että tytön äidillä olisi tiliin mitään oikeutta? Ex on aikaisemminkin vienyt lasten rahoja, joten mun avaamaan tiliin se ei kyllä rupea kajoamaan.
  Nordeasta tilin avaaminen tyssäsi juurikin äidin vaateeseen käyttöoikeudella tiliin.
   
 14. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
  Jos otat omalle tilille/kortille rinnakkaiskortin ja annat tytölle? En kyllä tiedä onko nykyään enää tuollaisia, mutta melko varmasti ennen ainakin sai.
   
 15. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 462
  Taitaapi olla sama kaikissa pankeissa, käsittääkseni molempien vanhempien suostumus tarvitaan tiliin. Eli vaatisi käytännössä suostumuksen toiselta vanhemmalta, ettei hänellä ole oikeutta tiliin.
  Ehkä joku prepaid kortti voisi toimia, tyyliin https://www.aktia.fi/fi/aktia-prepaid. Olettaisi että muitakin löytyy. Ei kytköksiä tiliin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2018
 16. tcb1967

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2000
  Viestejä:
  799
  Firma Oy on menossa konkkaan. Firma Oy:ssä on kaksi osakasta joista toisella on 51% ja toisella 49%
  51 haluaa vielä jatkaa, mut 49 ei. Voiko 49 luovuttaa osakkensa 51:lle ja vapautua yhtiön veloista jne?
   
 17. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 040
  Hallituspaikat vastuista enemmänkin kantaa. Mitä tulee luovutukseen ja vastuista luopumiseen, niin toki voit tuon tehdä jos toinen osapuoli suostuu allekirjoittamaan laput.

  Mutta yleisesti kysymys, niin miksi yhtiön velat huolestuttavat sinua? Jos et ole henkilökohtaisella omaisuudella mennyt niitä takaamaan, niin ei ne sinun harteille kaadu. Olettaen ettei mitään vilpillistä/rikollista taustalla.
   
 18. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  osakeyhtiössähän yhtiön velka on yhtiön velkaa, eikä siitä osakkaat muutoin kuin todella poikkeuksellisesti joudu vastaamaan henkilökohtaisesti. Kunhan tähän luovuttamiseen ei käytetä yhtiön varoja velkoja vahingoittavalla tavalla, niin kyllähän oman osuuden voi aina luovuttaa.
   
 19. tcb1967

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2000
  Viestejä:
  799
  Kun velkojat laittavat perintään laskuja (-> ulosottoon) niin kyllähän ne rahat jostain haluavat ja kyllähän velat tulee maksettavaksi. Jos Firma Oy ajetaan alas, mistä velkojat saavat rahansa?
   
 20. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  ne on firman velkoja, ei teidän velkoja. eipä ne velkojat konkursissa paljoa mitään saakkaan. se on voi voi, tyhjästä on paha nyhjästä.

  Konkursissa käytännössä myydään firman omaisuus tai ehkö koko liiketoiminta joa löytyy ostaja, jonka jälkeem saadut varat jaetaam velkojille. oisko ollu, että keskimäärin saavat ehkä noin 20% saatavistaan konkursissa.

  e: jos olette aluksi vaikka firmaa perustaessa saaneet lainaa kämppää tms. vastaan, niin se laina toki pitää hoitaa kuten ennenkin, koska se on teidän velkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2018
 21. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Osakkaat eivät ole vastuussa osakeyhtiön veloista, joten velkoja voi jäädä nuolemaan näppejään. Poikkeustapauksissa toki hallitus voi joutua vastuuseen, jos on tahallaan aiheuttanut firman maksukyvyttömyyden. Mutta juurikin tästä syystä pienemmät osakeyhtiöt harvemmin saavat isompaa luottoa ilman vakuuksia tai henkilötakausta ja takaajilta velat voi tietenkin periä tai vakuudet ottaa haltuun myös velallisen firman toiminnan lopettamisen jälkeen.
   
 22. kmot

  Rekisteröitynyt:
  03.10.1999
  Viestejä:
  581
  Jälleen testamenttikysymys.

  Jos vainajan jäämistöstä löytyy testamentti, joka on täysin muotovaatimukset täyttävä, mutta siihen on jossain vaiheessa kirjoitettu reunaan, että "Tämä ei ole voimassa" ja vainajan allekirjoitus ilman todistajia, niin onko tuo muodollisesti oikea tapa perua testamentti? Kuinka vahvoilla testamentin moittija on käräjillä?
   
 23. VPoro

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2004
  Viestejä:
  54
  Testamentin peruminen on muotovapaa asia, joten tuollainen toimii hyvin testamentin perumiseen, ja sanoisin, että vaikeaa on tuota moittia (ainoa mahdollisuus käräjillä olisi väittää että allekirjotus on väärennös).
   
 24. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  kuulostaa aika potentiaaliselta kanteelta.

  tuossa siis tapeltaisiin onko se peruminen oiieasti vainajan tekemä vai jonkun muun. Toisaalta voi kysyä, että miksei vainaja tai väärentäjä ole suoraan hävittänyt testamenttia, mutta niin, toisaalta ihmisiä on monenlaisia...
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018
 25. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 342
  Ite kun moisen testamentin kävin laki-ihmisen kanssa tekemässä, niin tuo tähdensi sitä että testamentti kannattaa pitää tallessa, mistä sen helpolla kuitenkin löytää ja jos joskus haluaa luopua tuosta testamentista, niin helpoin tapa on repiä se, koska siitä ei ole olemassa toista virallista kopiota olemassa missään. Eli voisin kuvitella että jos testamentin tekijä on kirjoittanut ettei testamentti ole voimassa, niin se ei myöskään silloin ole. Eri kysymys sitten onkin, että onko tekijällä olemassa uusi testamentti tai onko hän jättänyt koko testamentin tekemättä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti