Muron lakimiehet hoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja cam70, 22.03.2010.

 1. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Näin mäkin lähtökohtaisesti näkisin, mutta ihan ajatuksella spekuloitaessa, minun on vaikea nähdä uskoa, että itsestään alastonkuvia ottanutta ja jakanutta 15-17 vuotiasta tuomittaisiin. Jos siis aivan omista kuvista kysymys. Varmaan tahallisuus tai tuottamuksellisuus rikosvastuun edellytyksenä jäisi puuttumaan.
   
 2. beltone

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Viestejä:
  123
  Mietin vaan, että mikä on myyjän oikeusturva yksityiskaupassa. Olen siis saanut puhelimen myytyä ja maksukin tullut jo. Tuote postitetaan.
  Sen verran epämääräinen ostaja, että aloin pohtia mitä jos ostajapaketin saatuaan kiven kovaan valittaa että paketti sisältää puhelimen sijasta puukapulan? Olenko myyjänä heikoilla tässä tapauksessa?
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2018
 3. Hard-Decoded

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2016
  Viestejä:
  35
  Testamentin moitekanne

  Sain tiedon 2kk sitten kuolleen sukulaiseni testamentista, jossa on ihan selkeä muotovirhe, koska siinä on vain yksi todistaja. Lain mukaan testamentin todistajia pitää olla kaksi, muutoin testamentti ei täytä lain edellyttämiä muotovaatimuksia.

  Kuinka läpihuutojuttu on testamentin moitekanteen läpimeno käräjäoikeudessa, eli testamentin pätemättömäksi julistaminen?
   
 4. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Ota vaikka videokuvaa siitä paketoinnista. Pakkaukseen selkeitä yksilöiviä merkkejä (ei voi väittää eri paketiksi) ja kuvamateriaalia myös postitushetkestä. Jos ostaja rupeaa jälkikäteen mussuttamaan asiasta, niin pyydät tekemään rikosilmoituksen ja samalla toki mainitset, että sulla on kaikki dokumentoituna videolla.
  Ja 99 % todennäköisyydellä tuosta ei alun perinkään koidu mitään ongelmia. Osa ihmisistä vain on vitun epäselviä ja outoja.
   
 5. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Kyllä se testamentin moitekanne aika läpihuutojuttu pitäisi olla, jos noin selkeä muotovirhe on. Siinä kun on yksiselitteisesti oltava kaksi esteetöntä todistajaa ja piste. Esteellisiä nyt ovat ainakin lapset, jotka ovat perillisiä ja puoliso.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2018
 6. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Kannattaa olla varovainen siinä kuvauksessa, saattaa saada vaikka poliisit peräänsä. :-)
  http://www.feissarimokat.com/2018/01/on-aika-puhua-postista/
   
 7. konukki

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2006
  Viestejä:
  45
  Meitä oli kuuden hengen myyntiedustaja tiimi liikevaihdollisesti suhteellisen suuressa yrityksessä kunnes totesimme, että työnteko ei ollut enää taloudellisesti kannattavaa. Palkkaus koostui pelkästään provisiopalkkauksesta. Meille luvattiin aina ennakkoja provisioista tilanteen mukaan mikäli kohteiden asennusajat menivät kuukausien päähän, mutta juuri laisinkaan niitä ei suostuttu maksamaan. Nyt kuitenkin lähdettyämme yrityksestä sisään jääneistä provisioista on ollut kädenvääntöä.

  Työnantaja ei suostu maksamaan meille työsuhteen päättymisen jälkeen kaikkia provisioita ja vetoaa työsopimukseen jossa lukee näin:

  Työsuhteen päätyttyä työnantaja maksaa työntekijälle palkan tehdyistä kaupoista yrityksen normaalin palkanmaksunkäytänteen mukaisesti


  Heidän tapansa on maksaa edustajalle provisiopalkka silloin, kun urakka on valmistunut. Asennusajankohdat menevät suurimaksi osaksi useiden kuukausien tai jopa vuoden päähän.
  Asiaa ollaan koitettu työnantajan kanssa neuvotella ja omatoimisesti kysellä apuja, mutta asia ei ole edennyt. Vastaus on ollut aina "ei makseta, meidän lakimies on erimieltä". Löydettiin lakimiesliiton suhteellisen tuore provisiopalkan ohjeistus, jossa sanotaan asia aika selvästi:

  Työsopimuslain pakottavista säännöksistä johtuen edellä kuvattu käytännössä esiintyvä sopimusehto, jonka mukaan provisiopalkka maksetaan työsuhteen päättymisen jälkeen useissa erissä, on työsopimuslain vastainen. Lisäksi sanotunlainen järjestely saattaa aiheuttaa työntekijälleongelmia niin työttömyysturvassa, verotuksessa kuin sosiaaliturvassa, sillä työsuhteen päättymisen jälkeen maksettu työsuhteen aikana ansaittu palkkatulo otetaan huomioon etuisuuksia laskettaessa.


  Lähde: https://www.lakimiesliitto.fi/uutiset/provisiopalkka-ohjeistus-uusi-opas-ilmestynyt/

  Melkein kaikilla edustajilla on jossain työsuhteen aikana tapahtunut aiheettomia provision maksamatta jättämisiä yrityksen puolelta. Asiakas on soittanut yrityksen asiakaspalveluun ja perunut tilauksen ilman kauppaedustajan suostumusta. Asiaa Finlexisssä tästä:

  Jos päämies on ilman kauppaedustajan suostumusta sopinut kolmannen henkilön kanssa sopimuksen purkamisesta tai sen ehtojen muuttamisesta ja kolmannen henkilön suoritusvelvollisuus jää tämän vuoksi kokonaan tai osaksi täyttämättä, suoritusvelvollisuuden täyttämättä jättäminen ei vaikuta kauppaedustajan oikeuteen saada provisio.

  Lähde: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920417

  Asiaa on kysytty AVI:n työsuojelusta, mutta he eivät ota kantaa tähän vaan kehottavat sopimaan provisioiden maksuaikataulusta työnantajan kanssa. Lakimiesliitolta yritettiin kysellä, mutta kun ei ole liiton jäsenyyttä niin ei sieltä apuakaan saatu. Itsellä ei ole YTK:n täysjäsenyyttä, että voisin kysellä oikeudellisia apuja sieltä. Mainittakoon vielä, että työnantaja kirjoittaa työsopimuksessa, että "työsuhteeseen ei ole sovellettavaa työehtosopimusta".

  Ollaanko tässä työntekijänä nyt siinä asemassa, että odotellaan hattu kourassa useita kuukausia niitä asennuspäiviä vai onko meillä mitään mikä ajaisi meidän etua? Työnantaja ei ottanut mitään kantaa tuohon perumishommaan.
   
 8. ihottuma

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  531
  Ei ihan selvinnyt tästä, että tarkoitettiinki AVI:lla tässä kohdassa palkkaturvaa, mutta sieltähän näitä saatavia voisi ensijaisesti lähteä hakemaan, jolloin yritys joutuu saatavista vastaamaan.

  Jos tämä ei tuota toivottua lopputulosta, ei taida oikein jäädä muuta vaihtoehtoa kuin vaatia saatavia lakimiehen avustuksella. Kannattaa kurkata omat vakuutukset läpi (esim. kotivakuutus) oikeusturvavakuutuksen osalta, josko näistä voisi saada jotain apua. Jos ei taloudellisia edellytyksiä löydy, voi avun saada myös oikeusavusta, myös osittain avustettuna.

  Joka tapauksessa kyse lienee tulkintakysymyksistä, joiden selvittäminen oikeusteitse vie joka tapauksessa kauemmin kuin provisioiden maksaminen, joten kannattaa laskea miten paljon kannatta saatavien nopeuttamiseen tuhlata rahaa, jos ne on kuitenkin luvattu täysimääräisinä maksaa.
   
 9. konukki

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2006
  Viestejä:
  45
  Verkkosivujen mukaan Ely-keskuksella n. 8kk käsittelyajat palkkaturvassa, joten lienee aika turhaa tehdä hakemusta, kun siihen mennessä pitäisi olla jo saatavat saatu.
   
 10. mk1505

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2016
  Viestejä:
  14
  tl;dr: Onko mahdollista saada jotain virallista kautta kaikki ELY-keskuksen sisäiset hakemukseeni liittyvät muistiinpanot, sähköpostit, yms.?

  Hain ELY-keskukselta yrityksen kehittämisavustusta ja sain siitä kielteisen päätöksen perusteluina "hankesuunnitelmat ovat ELY-keskuksen näkemyksen mukaan vielä täsmentymättömiä. Suunnitelmat ei ole riittävän yksityiskohtaisia, jotta hankkeen ohjaus, seuranta ja valvonta voidaan toteuttaa riittävällä tarkkuudella". Hanke on erittäin yksinkertainen ja hankesuunnitelma oli niin yksityiskohtainen kuin vain suinkin mahdollista, eli mielestäni heidän perustelu oli täysin väärä. Kysyin sähköpostin välityksellä lisätietoja että mikä osa hakemuksesta olisi tarvinnut tarkennusta, sekä näytin myös miksi heidän perusteluissa ei ollut mitään järkeä. En kuitenkaan saanut mitään vastusta viestiini. Hakemuksen käsittelyssä meni 7 viikkoa, ja sinä aikana he kysyivät yhden pienen tarkennuksen hankesuunnitelmasta ja annoin heille vastauksen.

  Tein asiasta oikaisuvaatimuksen josta sain eilen kielteisen päätöksen. Perusteluina oli "ELY-keskuksen näkemyksen mukaan hakijan toimittama tarkennus hankesuunnitelman sisältöön ei ole Itä-Suomen rahoitusstrategian kriteeristön edellyttämällä tasolla.". Tämä on tietenkin hieno taktiikka että hylätään hakemus sanomalla että ei ole riittävän yksityiskohtainen suunnitelma, mutta sitten ei kerrota että mihin kohtaan he tarvitsisivat lisätietoja, ja sitten hylätään valitus sillä perusteella että en ole toimittanut näitä lisätietoja. Laitoin tästäkin sähköpostia yritysasiantuntijalle joka on tässä hakemuksessa minua "auttanut", mutta jälleen kerran hän on taas sopivasti lomalla.

  Nyt alan valmistelemaan oikaisuvaatimusta hallinto-oikeudelle että saan päätöksen ELY-keskuksen idioottien käsistä pois, ja haluaisinkin tietää että onko minun mahdollista saada jotain virallista kautta kaikki ELY-keskuksen sisäiset hakemukseeni liittyvät muistiinpanot, sähköpostit, yms.? Haluan välttää tilanteen jossa teen valituksen hallinto-oikeudelle näillä tiedoilla jotka minulla on, mutta sitten ELY-keskuksen tyypit lähettävät heille oikeat perustelut miksi hankkeeni hylättiin ja tuhlaavat siten vielä lisää aikaani.
   
 11. xoxoxo

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2011
  Viestejä:
  40
  Työsopimuslain lähtökohta on että työsuhteeseen perustuvat saatavat erääntyvät työsuhteen päättyessä. Lakimiehen palkkaaminen asiaa ajamaan tuo kuitenkin kustannusriskejä, koska työriitoihin ei saa kotivakuutuksen oikeusturvaa. Lisäksi mahdollinen oikeuskäsittely kestää ainakin vuoden. Lakimiehen palkkaaminen saattaa kuitenkin nopeuttaa provisioiden saamista kohtalaisen pienillä kustannuksilla jos työnantaja luovuttaa lakimiehen yhteydenottoon. Riskit huomioiden intressin pitäisi kuitenkin olla useita tuhansia että tähän kannattaa ryhtyä.
   
 12. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Tuo palkkaturvan pitkä käsittelyaika on aika mikä menisi koko prosessiss jos palkkasaatava menee palkkaturvan maksettavaksi. Palkkaturva ottaa työnantajaan yhteyttä kyllä varsin nopeasti ja ilmoittaa, että sieltä vaaditaan tällaisia ja pyydetään työnantajan vastinetta ja sen jälkeen voi tulla kirjeenvaihtoa eri suuntiin jonkun verran, varsinkin jos summasta on riitaa. Osittain pitkät käsittelyajat johtuvat siitä, että näille vastineille ja niiden vastineille annetaan vastausaikaa kohtalaisen paljon jolloin edes teoriassa koko prosessi ei voi mennä kovin nopeasti läpi. Tuollaisessa tapauksessa jossa ilmeisesti riitaa ei ole summista ja työnantajalla on maksukykyä, tuskin mentäisiin prosessia loppuun asti ja parhaimmillaan ensimmäinen yhteydenotto voi saada työantajan toisiin ajatuksiin.
   
 13. kekeku

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2015
  Viestejä:
  130
  Hei, Meillä on kerrostalo asunnossamme näkynyt nyt lähiaikoina turkiskuoriaisia ja ilmoitimme isännöitsiälle ja asuntoomme tilattiin myrkytys. Samalla kyseltiin onko naapureilla näkynyt niitä eikä kukaan ainakaan tunnustanut. Emme ole hankkineet mitään epämääräisiä tavaroita kirpputoreilta saatikka käyneet ulkomailla. Ei siis mitään hajua mistä tälläisiä olisi päässyt asuntoomme.
  Kuka tälläisessä tapauksessa laskut maksaa myrkytyksistä kun tämä ei ole itseaiheutettua?

  Toivottavasti joku osaisi valaista minua. Ilmeisesti isännöitsiä aikaa laskuttaa minua eli osakasta.
   
 14. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Eikö tuollaisessa tapauksessa pitäisi myrkyttää kaikki asunnot? Tai muuttaa äkkiä muualle.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2018
 15. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
  En osaa sanoa kenelle lasku kuuluu, mutta tuholaisten "lähde" olisi varmaankin hyvä saada selville (jos se ei kerta teiltä ole lähtöisin). Nimittäin ei se ongelma katoa jos vain teidän asunto myrkytetään.

  edit. Sport_FIN kerkesi hieman ennen...
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2018
 16. kekeku

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2015
  Viestejä:
  130
  Näinhän sitä luulisi mutta kaikkien asuntojen myrkytyshän maksaa paljon ja ilmeisesti isännöitsiä ei ole halukas tähän vaan meidän pitäisi hoitaa oma asuntomme kuntoon. Tuskin ongelma tällä katoaa.
   
 17. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
 18. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 875
  Pääsääntöisesti vuokra-asunnoissa maksaja on taloyhtiö ja omistusasunnoissa osakas.
   
 19. kekeku

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2015
  Viestejä:
  130
  Kiitoksia vastauksista. Ei auta sitten kuin laittaa vaan kättä taskuun
   
 20. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Kuinka monta kertaa meinasit maksaa? Ei nuo mihinkään katoa jos tulevat jostain toisesta huoneistosta, kuten varmaan jo tulevatkin (tai menevät).
   
 21. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 875
  Jos torjunnan jälkeen toistuu niin silloin menee naapurien kämpät, kerrostalossa koko rappu syyniin ja silloin maksumies on yhtiö.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2018
 22. ylialokas

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 287
  Kuolinpesän omaisuuden myyntiä ennen perunkirjoitusta. Onko tälle estettä, jos kuolinpesänosakkaat päättävät yhdessä myydä kuolinpesästä esimerkiksi auton? Kauppakirjaan kaikkien nimet esimerkiksi?

  Saako uusi omistaja rekisteröity ko. ajnoneuvon mutkitta itselleen?
   
 23. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  kunhan massit tulevat kuolinpesälle eikä kenenkään omalle tilille ja kaikilta osakkailta on varmasti suostumus, niin eipä siihen mitään estettä taida olla.

  Käytännön myynnistä en osaa sanoa, mutta varmaan helpointa, että joku vaan myy sen ohjaa rahat kuolinpesälle. Ehkä trafi osaa ohjeistaa, miten varmenteen kanssa tai miten sitten nyt ikinä myydäänkään, niin pitää tehdä.
   
 24. ylialokas

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 287
  Juu siis ehdottomasti rahat kuolinpesäntilille. Autolle olisi vaan nyt ostaja ,niin siksi kaupanteko nyt olisi ajankohtaista. MIkä varmenne?
   
 25. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  varmenne myyntiä varten luodaan sähköisesti trafin nettipalvelussa mikä on nykyään yleisin tapa myydä auto. Ongelma on vaan se, että auton omistaja voi sen tehdä, ja hän on ilmeisesti kuollut. Siksi kannattaa kysyä käytännön myyntiä varten ohjeita varmaan trafista.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti