Murolääkärit jälleen kerran!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja papuwokki, 23.12.2005.

 1. ujospagetti

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2010
  Viestejä:
  35
  Jenkeissä tuota kirjoitetaan off labelina ihan suoraan anti-ageingiin, ilmeisen runsaastikin. Sattuneista syistä olen perehtyny asiaan kohtalaisesti, siinä ohessa kun on tullut otettua selvää yleisesti ottaen viimeisimmästä tiedosto, mitä tulee terveellisiin elämäntapoihin ja diabeteksen ehkäisemiseen. Sen perusteella, mitä asiasta on oppinut, voisin varmaankin alkaa syödä metformiinia puhtaasti pitkäikäisyydeen saavuttamiseksi ja erilaisten sairauksien ehkäisemiseksi, mutta olosuhteet huomioon ottaen ensisijainen syy kohdallani on nimenomaan diabeteksen ehkäisy, mikä sekin kliinisen vaiheen saavutettuaan tilastollisesti lyhentää elinikää ja monin tavoin heikentää yleisterveyttä pitkässä juoksussa. Aiheeseen tutustuakseen suosittelen aloittamaan vaikka Youtubesta löytyvästä Joe Rogainin videoidusta podcastista, missä vieraana David Sinclair.

  Mitä tulee lainauksen jälkimmäiseen osaan, niin ajatus tässä nimen omaan on välttää D-diagnoosi. Leimaa turhaan, sulkee ovia jne. Asia, minkä aluan välttää viimeiseen asti. En usko, että diagnoosin saamiseksi minun tarvitsisi kuin vähän lipsua ketoruokavaliosta ja urheilusta ennen paastomittausta.
   
 2. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 298
  Gynekomastia.

  Onko mitään paikkaa suositella, jossa voisi käydä tutkituttamassa (esim Kanta-Hämeessä, tarvittaessa menen kyllä Uudellemaalle), että onko meikäläisellä gynot vai vain rasvaa rinnassa? Geenit kyllä pistää viimeisen rasvan rinnan ja vatsan seudulle.

  Toki jos täällä on ammattilaisia, niin voin noista kuvat napsia. Itse ei oikein ota painamalla selvää noista. Toki ei taida myöskään löytyä osaamista asian suhteen.
   
 3. ujospagetti

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2010
  Viestejä:
  35
  Juu, eipä ole vielä tärpännyt. Etsintäkuulutan täällä uudelleen lääkärin pk-seudulta, joka voisi tuota harkita kirjoittaa. Yksityisviestiä, jos ei muuta. Eli gramman resepti metformiinia vrkssa esidiabetekseen, diabeteksen ehkäisyyn tai millä tahansa muulla perustelulla haluaa asian viedä läpi. Mielellään vuoden tai kahden resepti. Tietysti maksullisen vastaanoton kautta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.06.2019
 4. embedded

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  868
  Eilen alkoi jalkaterässä ihme polten tunne. Illan aikana se levisi hetkeksi myös toiselle puolelle jalkaterää.
  Koitin laittaa siihen voidetta mutta ei auttanut. Ihossa ei näy mitään jälkiä enkä ole jalkaa telonut.
  Nyt sitten polte tuntuu jo säären alaosassakin, mutta siltikään ei mitään näy. voiteet eikä kookosöljy ei auta yhtään.
  Mikä tää vois olla ?
   
 5. mikko77

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2013
  Viestejä:
  1
  .
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2019
 6. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  234
  Näkökentässä pitkään vilissyt "floatereita", eli tuollaisia tummia varjoja, pisteitä ja karvoja. Näitä näkyy kummallakin silmällä kymmeniä ja nyt muuta alkanut pyöriä häiritsevästi suoraan näkökentässä. Tämä vaiva haittaa mm. lukemista ja keskittymistä.

  Kävin vihdoin yksityisellä silmälääkärillä asian takia ja vaivaksi kirjattiin "hyttystanssi" sekä jonkinlainen skoopilla näkyvä kupla(?) silmän sisässä. Näkökentässä olevat floaterit ovat silmän sisällä olevia kuolleita soluja jonka varjot luovat heijastuksena tummia kuvioita. Mitään sen kummempia neuvoja tai apuja en saanut, pitää kuulemma vain varoa kovia kolauksia ja ravistuksia jotka saavat nämä silmän sisässä liikkuvat mönkiäiset liikkeelle. Kuulemma alkoholia pitäisi myös syystä tai toisesta välttää.

  Onko muilla vastaavia, miten näistä voisi päästä eroon? koen tämän todella rasittavaksi.
   
 7. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Ei hätää. Hermosto kyllä mukautuu ajan mittaan tällaisiin ympäristön muutoksiin ja kohta et edes rekisteröi näitä samentumia.
   
 8. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Kerran-pari vuodessa meikällä iskee migreeni, ensioireena aina juurikin tuo "hyttystanssi" näkökentän rajoilla. Just niitä katoilevia viivoja, jänniä lankoja jne.

  Ei tosin koskaan ole ollut pitkään, kun päänsäryn pakottaa kivoilla pillereillä pois ( juuh puhun ihan tonnisesta panadolista ) niin katoilee myös oireet.

  Mistä johtuvat liikkuvat rihmat näkökentässä?

   
 9. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Hups, näin ei kai käykään, koska floaterit vaihtavat paikkaa näkökentässä :/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Floater

  Floaters are, in fact, visible only because they do not remain perfectly fixed within the eye. Although the blood vessels of the eye also obstruct light, they are invisible under normal circumstances because they are fixed in location relative to the retina, and the brain "tunes out" stabilized images due to neural adaptation. This stabilization is often interrupted by floaters, especially when they tend to remain visible.

  Tilanteen pitäisi tästä huolimatta helpottaa ajan mittaan.

  https://nei.nih.gov/learn-about-eye-health/eye-conditions-and-diseases/floaters

  In most cases, floaters are part of the natural aging process and simply an annoyance. They can be distracting at first, but eventually tend to “settle” at the bottom of the eye, becoming less bothersome. They usually settle below the line of sight and do not go away completely.
   
 10. ujospagetti

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2010
  Viestejä:
  35
  Tuli tässä mieleen, että taidanpa yrittää saada tuota Virosta, kun tulee siellä muutenkin käytyä silloin tällöin. Oma käsitys on se, että siellä kirjoitetaan hivenen helläkätisemmin reseptejä? Tallinnassa varmaan yksityisklinikoita mistä saa, jos kerran suomalaiset nistit käyvät sieltä hakemassa reseptejä koviinkin aineisiin.
   
 11. Mika Lie

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2019
  Viestejä:
  1
  Tuli eettinen tms. kysymys mieleen. Syyllistynkö johonkin, jos alkaisin maallikkona hoitaa itse lähes tajutonta (parantumaton tila) potilasta (lähiomainen) uudella menetelmällä, jolla ihmiskokeet ovat aivan alkuvaiheessa? Odotettavissa olisi potilaan palaaminen suht hyväkuntoiseksi. Huonoin vaihtoehto olisi saattohoitopotilaan tilan huononeminen maksimissaan menehtyminen.
   
 12. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 171
  Viimeksi muokattu: 13.05.2020
 13. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 171
  Menee tonne leego-osastolle. Jyystin tossa just Dumleja ja tyrmäsin ylähampaalla palan pois alhaalla etuhampaasta, heti kulmahampaan sisäpuolelta. Tossa parituntia just hioskelin sitä huolellisesti viissatasella vesihuomapaprulla. Mitä murolääkärit on mieltä lopputuloksesta ja onko mitään syytä käydä kaikesta huolimatta käydä näyttämässä tota leegoinsinöörillä? Onni onnettumuudessa, että toi hammas oli about just ton lohkeaman verran muita etuhampaita korkeammalla, joten paikalleen jääneen palan hiominen lohkeaman tasalle toi ton hampaan kuta kuinkin muiden etuhampaiden tasalle. Mielestäni tuli pirun siisti. Rohkeasti joukolla kehumaan, jos aihetta on! ;)

  Kolme ekaa kuvaa lähtötilanteesta ja loput jälkeen-kuvia (otettu selfiekameralla, joten kuvat virtuaalisia peilikuvia, missä puolet vaihtuneet keskenään):
  https://photos.app.goo.gl/vvQBk3DnyjrGscyW9
   
 14. Azaloom

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  2 171
  Huomasin eilen illalla punkkitarkastuksen yhteydessä tuollaisen kosketuksesta kutiavan läntin sisäreidessä. Varmistelen, ettei vain punkin jälki? Veikkaan kuitenkin, että tullut edellisyönä jonkun hyönteisen pureman seurauksena, koska hätistelen hyvin herkästi ötökät iholta, jos vain jotain tunnen.

  https://photos.app.goo.gl/qMnZZqPGnU6aiSJv9
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2021
 15. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Ei tuollaisista pysty sanomaan. Epätodennäköistä se tosiaan on. Jos siinä on viikon päästä yli 5 cm punoitus tai jos samalle kohdalle alkaa syntyä oireettoman aikavälin jälkeen kasvava punoittava alue niin käy näyttämässä lääkärille. Jos tulee jotain yleisoireita kuten kuumetta tulee niin käy lääkärissä toki jo aikaisemmin. Mutta eiköhän tuo ole vain ötökän purema joka paranee muutamassa päivässä.
   
  Azaloom tykkää tästä.
 16. ujospagetti

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2010
  Viestejä:
  35
  Aloin tuossa kiinnittämään huomiota, kun alahuulessa heti keskikohdan vasemmalla puolella on noin peukalon pään kokoinen ainakin jonkinasteisesti puutunut kohta. Ehkä ainakin hiukan heikentynyt lihaskontrolli siinä kohtaa. Voi olla, että ollut jo pari päivää. Ei varmaan mitään, mutta tuli vaan mieleen, että aivoverenkierron häiriöihin kannattaa reagoida ilmeisen matalalla kynnyksellä, jos nyt pienen pienikin mahdollisuus, että sellaisesta kyse.

  edit: Taitaa olla vähän laajemmaltikin vasemmalta puolet kasvot jumissa/puutuneet, etenkin leuan alueelta. Voi olla, että johtuu viimeöisestä (huonosta) nukkumisasennosta osittain vasemmalla kyljellä. Aamulla oli hirveät raidat poskessa tyynystä tms. useammat tunnin. :)

  edit2: Oli kadonnut seuraavana aamuna, joten ei enää mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2021

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti