Murolääkärit jälleen kerran!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja papuwokki, 23.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Koskaan tutkittu lapaluiden toimintaa?
  Ei meinaan paljon auta jos niska hierotaan auki ja virheellinen lavan toiminta vetää sen tukkoon uudelleen parissa tunnissa.

  Äärimmäisen yleinen vaiva migreeni ja niskaongelmaisilla. Ikävä kyllä myös hyvin vähän tunnettu. Pätevä ortopedi tai fysioterapeutti testaa tuon välittömästi.
  Nostat käsiä eri tavoilla ylös ja samalla seurataan lavan toimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2018
 2. autsi

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  252
  Itsellä paha home/sädesienialtistus ja oireet kuulostaa tutulta plus muutama ylimääränenkin.

  Niskassa paha välilevyrappeuma jonka johdosta pullistumat ja niskakivut sekä päänsäryt mittavat.

  Juurikin tuo silmäntakanen päänsärky.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2018
 3. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Nyt on pakko kysyä. Väitätkö siis välilevyjesi rappeutuneen home ja sädesienialtistuksen johdosta?
   
 4. autsi

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  252
  En. Niska ollut jo pitkään huono mutta homeesta johtuva lihasvoiman katoaminen on pahentanut oireita.
   
 5. ensio kiilahihna

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2012
  Viestejä:
  277
  Sama vaiva Rahikaisella. Ongelma aiheuttaa kipu/stressi/ahdistus -kierteen.

  Päännyökkääjälihas jumissa.

  Sternocleidomastoid muscle.

  Katso video ->

  The SCM Muscle of the Neck - The Common Cause of Neck Pain, TMJ, Headaches, Dizziness, Tinnitis

  Tämä kaveri selittää asian juuri niinkuin se menee. :comp:

  Sternocleidomastoid Massage for Stress Tension Overload (STO)

  ja lista mitä tuo jumitus aiheuttaa..  Hakeudu kiropraktikolle tai hierojalle, joka ymmärtää tuon lihaksen päälle.
  Kipu ei sitten johdu siitä lihaksesta mitä amatöörihieroja alkaa hieromaan, vaan kipu siirtyy sieltä päännyökkääjästä muualle.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2018
 6. Pargaspoliisi

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  1 899
  Mikäs ranteeseen tullut. Varmaan jonkun kuukauden tuollainen tullut, ei alkuun mitään, mutta nyt eilen huomasin että on vähän turvonnut alueelta ja punoittaa ympäriltä ja hieman tuntuukin. On niinkuin olisi tummaa alla ja valkoinen piste päällä. Otin kaksi kuvaa eri valaistukselta. Koitin puristaa, mutta en ny ainakaan mitään saanut ulos tulemaan.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 7. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  879
  Ontelosyylä tai karvatupen tulehdus eli follikuliitti? Voisi varmaan olla myös joku tulehtunut elukan puremajälki mutta ei ehkä lokakuussa enää.
   
 8. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  227
  Kummassakin silmässä yläluomi tulehtunut sekä turpeessa, kutittaa, kirvelee ja helvetin arka. Oikealla puolella näkyy luomen sisäpinnassa valkoinen finnin näköinen pahkura (näärännäppy??). Onko mahdollista tätä koittaa kotikonstein ilman lääkärin apua parannella vai pitääkö hakea antibioottia? Apteekin perus tipoista ei ole ollut mitään apua ja googlekin antoi hieman ristiriitaista tietoa.
   
 9. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  879
  Hae antibioottivoide (jos et jo hakenut) lääkäristä.
   
 10. BryciFani

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2008
  Viestejä:
  1 303
  Kulmakarvojen ja otsan alhaalta ja silmäkulmien kohdilta ihoa lähtee kovasti rapsuttamalla pois. Mikä avuksi? Tätä on jatkunut jo vuosia. Välillä tulee verisen alue kun niin paljon raapii ihoa pois.
   
 11. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 145
  Ehdottaisin että älä rapsuta. Jos tämä vastaus ei kelpaa niin miksi?
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2018
 12. Zvona

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2001
  Viestejä:
  1 112
  Perusterve nelikymppinen kaveri tässä, moro.

  Kaksi viikkoa sitten duunissa kävi niin, että jutellessani työkaverin kanssa menetin yht'äkkiä ajan- ja paikantajuni enkä ymmärtänyt puhetta. Lisäksi työkaveri lähti "etääntymään" muutaman metrin matkan, vaikka istui paikoillaan.

  Siitä sitten heti lääkäriin, jalat olivat tönkköinä ja sekä käsiä että jalkoja kihelmöi ja ne olivat aivan kylmät. Lääkäri testasi perusasiat, että pystyn reagoimaan katseella ja esim. painamaan kädellä ja jalalla vastaan.

  Jotain höpisi verenkiertohäiriöistä ja epileptisistä kohtauksista yms. Mutta ei kuulemma mitään akuuttia.

  Huomenna neurologisella kuvaukset yms. jatkotestit.

  Huomiona mainittakoon, että aika tarkkaan 3v sitten tulin pää edellä muutaman metrin matkan tonttiin ja siitä aivokalvon ulkopuolinen verenvuoto ja kallonmurtuma. Mitään pysyvää ei siitä jäänyt...

  Mikä on muroraadin tuomio - joko kannattaa alkaa kysellä hautapaikkaa?
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2018
 13. BryciFani

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2008
  Viestejä:
  1 303
  Siis pakko raapia sitä pois koska se on niin ruman näköistä kun iho on tollainen.
   
 14. Hatutusvara

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2013
  Viestejä:
  514
  Omituista miksi ei heti kuvattu? Jotain neurologista häiriötähän tuossa on. Vai onko tavoite säästää yhteiskunnan pientä kassaa olla tutkimatta sitä ihmisen mielen pankkia? Ex-nainen tipahti päälleen ja oli sekava kuin käki ilman puuta... Kysissä sitten heti lääkärin tutkimuksen jälkeen putkeen kuvaukseen. Ei mitään sitähän minä olin jo vuosia epäillyt...
   
 15. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 292
  Mikä ihmeen vatsatauti tässä on kun lauantaista asti särkenyt ylävatsaan satunnaisesti, uloste on enemmänkin ripulia, mutta eilen tuli kyllä jo kiinteänä. Tuntuu, että vaikka ei söis niin vatsa täynnä. Ei juurikaan ruokahalua. Jatkuvasti tulee röyhtäyksiä. Lämpöä/kuumetta ollut parina iltana. Tuntuu, että tää vaa jatkuu eikä parane
   
 16. Expire

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  89
  Kävin kaverin kanssa vähän hiihtämässä ja kovakuntoisempi kaveri veti sellaista vauhtia että sai ite tehdä töitä pysyä perässä ja vetää vähän yli maximin oma kunto.
  Hiihtäessä jo maistui veri suussa kun luonto ei antanut periksi himmata vauhtia.
  Nyt lenkistä on jo yli 2vk ja aina vaan keuhkot tuntuu oudoilta. Keuhkoputkea/keuhkojen yläosaa vähän vihloo kokoajan, varsinkin aamuisin ja jos yskäisee niin verenmakua pukkaa vähän suuhun.
  Onkohan tämä ihan normaalia ylirasituksen oiretta vai onkohan jotain lievää keuhkoputken tulehdusta. Ikinä sellaista sairastaneena en tiedä millaisia oireita on...Mitään kuumeilua tai muuta ei nytkään ole niin en jaksa uskoa että on tulehdus.
   
 17. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  227
  Sydämessä alkanut tuntumaan epämiellyttäviä muljahduksia, luultavasti lisälyönti, rytmihäiriö? Näitä on nyt kahden viikon ajan tullut muutamia päivässä ja esiintyvät ainoastaan levossa esim työpäivän jälkeen kotona. Muljahteluita tulee yksi kerrallaan ja maksimissaan ollut noin 10 päivässä.
  Miten näistä voisi päästä eroon? Lääkäriin en vielä haluaisi mennä kun muita oireita ei ole. Alkoholia ja tupakkaa en käytä, stressiä ja huonosti nukuttuja öitä on sitäkin enemmän.
   
 18. timetraveller

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2011
  Viestejä:
  620
  No alkuun vähennä stressiä ja nuku paremmin. Kokeile kaksi viikkoa mitä tapahtuu.
   
 19. Kubbih

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  988
  Mulla tuli stressistä oireena niin kova sydämensyke, ettei voinut nukkua. Tuntui, että sydän tulee rinnasta läpi. Pään kun laittoi tyynyyn, niin koko pää sykki pumpun tahtiin eikä siinä metelissä voinut nukahtaa. Tulihan se uni sitten aina lopulta kun tarpeeksi oli valvomista mittarissa. Menikö pari viikkoa ja oireet hävis yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Kävin lääkärillä, kun säikähdin noin voimakkaita oireita. Se sainoi saman kuin edellinen kommentoija.
   
 20. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  227
  Kävin vastaan otolla ja sieltä saneltiin että mahdollisesti uni&stressi kombinaation aikaansaama oire.
  Stressiä en ole osannut vähentää mutta olen lisännyt liikuntaa (ja varsinkin ulkoilua) ja vähentänyt kahvin juontia. Nämä ovat auttaneet uniongelmiin ja oireet ovat nyt jääneet lähes kokonaan pois.
   
 21. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 292
  Onko täällä kenelläkään kokemuksia tai mielipiteitä BYAS body lifter laitteesta? Lähinnä jos saisi noita raskausarpia poispäin ja tehostettua kiinteytymistä vatsan seudulla. Aikanaan ollut lihava ja nykyinen tilanne on mikä on.

  Asia tuli vain puheeksi kun PTllä tuttu joka tekee noita hoitoja, että saisi vähän kokemuspohjaa muualtakin kun ei oo mitään halpaa lystiä.

  En tiedä sopiiko tähän triidiin, mutta kuitenkin kyse vatsanahasta ja kirurgiasioista loppupeleissä.

  EDIT: "Saksalaisen sarjan innovaatio on siinä että luksushoitoloissa vuosikymmeniä käytössä olleet teknologiat on pakattu pieneksi mobiiliksi kuluttajalle kotikäyttöön."

  Alkajaisiksi sain ylläolevan vastauksen, sekä että tulokset ovat yksilöllisiä. Vaatii tarvittaessa pidempää käyttöä. Toki kyselen vielä lisää. Olen aina näihi tälläsiin hyvin skeptinen, mutta eipä ainakaan mainitse, että tämä olisi ihmehoito.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2019
 22. ujospagetti

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2010
  Viestejä:
  33
  Suosituksia tarpeeksi munaa omaavasta lääkäristä, joka voisi kirjoittaa metformiinia esidiabetekseen? Julkisella eivät kirjoita, vaan pitää odottaa taudin puhkeamista. Tehnyt jo pari vuotta kaiken D:n ehkäisemiseksi, mutta viimeisin paastosokeri jo 6,8. Olen urheilullinen ja kaikin puolin muutenkin terveet elämäntavat omaava, sekä noudattanut ketogeenistä ruokavaliota pari vuotta verensokerioireilun alkamisesta saakka.

  Jos ei Suomessa kukaan kirjoita, niin entä sitten voisiko saada Virosta? Olettaisin, että on sielläkin reseptilääke, mutta jos olisi avarakatseisempia lääkäreitä. Jenkeissähän ja muuallakin tuota käytetään yleisesti esidiabetekseen, johon tehoaa tutkitusti, mutta kun täällä takapajulassa ei oikein tunneta sairauksien ehkäisyn käsitettä vastaavissa asioissa.

  Saa ja suorastaan pitää laittaa YV:tä, jos uskot, että voit auttaa, muttet viitsi julkikirjoitella tänne foorumille.

  Esim. tästä pintaraapaisu aiheeseen:
  http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=nak05867
   
 23. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 223
  Metformiinista saattaa olla hyötyä jopa ihmiselle jolla ei ole diabetesta/esidiabetesta.

  https://www.is.fi/terveys/art-2000001045737.html

  Tutkijat: yleinen lääke voi pidentää eliniän 120 vuoteen – ihmiskokeet alkavat ensi vuonna

  Tutkijat uskovat, että yleinen diabeteslääke metformiini voisi olla avain pitkän iän salaisuuteen.
  Tutkijat uskovat, että ikääntymistä on mahdollista hidastaa lääkkeen avulla niin, että ihmiset pystyisivät uuden lääkkeen avulla elämään terveinä jopa 110–120 vuoden ikään asti.

  Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että diabeteslääke metformiini on pidentänyt eläinten elinikää. Uraauurtava koe, jossa tutkimushenkilöt ovat tällä kertaa ihmisiä, aloitetaan The Telegraphin mukaan Yhdysvalloissa vuonna 2016.

  Lääkärin kynnys poiketa hoitosuosituksesta on suuri. Tuskin metformiinin määräämisestä kuitenkaan oikeasti mitään ongelmia tulisi. En ota asiaan kantaa asiaan, enkä itse käytä metformiinia.

  Sen sijaan voisin pohtia, miten tässä asiassa voisi vähän juksata. Tuolta Käypä hoito-suosituksesta löytyy 2-tyypin diabeteksen diagnostiset kriteerit. Jotta tässä hujestuksessa onnistuisi kunnialla, niin pitäisi olla verensokerimittari harjoittelua varten.

  Diagnoosin saa jos paastoverensokeri on kahdesti yli seitsemän. Eli syö vain vähän sokeria ennen näytteenottoa kahdella eri kertaa, niin siinä jo diagnostiset kriteerit täyttyvät.

  Lääkäri kuitenkin haluaa katsoa verestä myöhemmin myös HbA1c:n eli ns. pitkän sokerin. Tässä testissä ei pysty huijaamaan omalla verellä. Diagnoosin kuitenkin tosiaan saa jo yllä mainitulla, eikä HbA1c arvolla pitäisi olla väliä.

  Lääkäri todennäköisesti määrää ensimmäisen yli 7 verensokeriarvon jälkeen myös glukoosirasituskokeeseen. Tässä katsotaan verensokeri myös 2 h glukoosiliuoksen nauttimisen jälkeen. Diagnoosia varten verensokerin pitäisi olla tällöin jälkimmäisessä mittauksessa yli 11. Tällä jälkimmäisellä mittaustuloksella ei kuitenkaan diagnoosin saamisen kannalta ole väliä, jos kokeen alussa otettu paastoverensokeri on taas yli tuon seitsemän. Ja voihan sokeria myös nauttia lisää välissä.

  No joo, ehkä on parempi vain odotella diabeteksen puhkeamista, tai etsiä lääkäri joka määrää sinulle metformiinia jo nyt. Suosittelisinkin, että varaat ajan yksityiselle endokrinologille ja kysyt, että miksi en voisi syödä metformiinia? Kerro tänne sitten vastaus.

  Ehdottomasti hauskempi tapa olisi kuitenkin tuo testissä juksaaminen!
   
 24. tuomaskuona

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2008
  Viestejä:
  89
  Kalliissa lääkkeissä on tärkeää olla asianmukainen diagnoosi jotta saa erityiskorvattavuuksia ym. mutta metformiini on joka tapauksessa halpaa kuin saippua joten korvattavuudella ei ole väliä, tarvitsee vain reseptin. Uskoisin, että metformiinia lievemmilläkin indikaatioilla kirjoittavia lääkäreitä löytyy helposti, itse en ainakaan pihistelisi jos oma potilas tai järkevä tuttu kysyisi (ymmärtäen riskit esim. munuaistoiminnan suhteen jos tulee nestehukkaa tms).
   
 25. henkka_29

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2019
  Viestejä:
  4
  SIITEPÖLYASIAA:

  Siitepölykausi ja allergiat vaivaa... Ulos pitäisi kuitenkin silloin tällöin päästä! Tulin lukeneeksi tällaisen artikkelin: https://somnishop.fi/nena-tukossa-allergia-miten-paasta-kuorsauksesta-eroon/
  Siinä kerrotaan sieraintenlaajentajista, jotka laitetaan nenään ja jotka suodattaa siitepölyä. Voi siis käyttää päivällä ja yöllä. Oletteko kokeillut, kannattaakohan ostaa?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti