Murolääkärit jälleen kerran!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja papuwokki, 23.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. rAzr

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2007
  Viestejä:
  568
  Onnistuin saamaan SI-nivelen (?) väärälle paikalle mitä ilmeisimmin salilla kyykkäämisen ansiosta.

  Kannattaako tuota käydä näyttämässä lääkärille, jos saisi lähetteen jonnekkin?
   
 2. Cutis verticis gyrata, ilmeisesti itsellä hieman tämmöstä. Kohtalotovereita?
   
 3. Sciencemies

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  33
  Hep! Itsellä tuntuu päänahassa useita railoja vieri vieressä. Mikä ärsyttävintä, ne ovat alkaneet viimeisen ehkä noin vuoden aikana levitä otsan puolelle. Yksi alkaa takaraivosta ja kulkee päälaen yli vasempaan kulmakarvaan saakka. Sen vieressä toinen samanmoinen on alkanut myöskin vallata alaa otsassa, ja samoin on käymässä oikeallakin puolella. Sanomattakin lienee selvää, että hieman vituttaa. Joskus teini-iässä/parikymppisenä huomasin, että päässäni oli "klommoja", mutta nyt viimeisen vuoden tai parin aikana ne ovat muuttuneet pitkiksi railoiksi, juuri kuten cvg:ssä. Olen siis nyt 34-vuotias.

  Kävin asian vuoksi myös tavan lääkärillä, joka katsoi minua kuin hullua, vaikka hiplaili samalla päänahkaani, jossa muutokset ovat selkeästi tunnusteltavissa. Tohtorin selitys oli lopulta luokkaa "pääkallo muodostuu paloista, jotka voivat ajan kanssa liikkua ja aiheuttaa muutoksia päänahassa." Ok. Hauskan symmetrisen railokuvion ovatkin sattuneet saamaan aikaan, mutta eihän siinä sitten mitään.

  Itseäni huolestuttaa hieman se, että cvg on yhdistetty erinäisiin psyykkisiin sairauksiin ja epätoivottaviin muutoksiin aivoissa. Toinen yleinen selitys on kasvuhormonit, mutta siitä ei ainakaan omalla kohdallani voi olla kyse.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2017
 4. Kävin ihotautilääkärillä ja yhdessä todettiin asia. Ei hänkään tiennyt tästä juuri mitään, on niin harvinainen. Olen lähes samanikäinen, en muista onko railot pahentuneet kuinka iän myötä, mutta pelkään että ovat. Vituttaa tietysti itseäkin ihan huolella. Ei kannata huolestua mistään psyykkisistä tms. jutuista, niitä ei välttämättä liity.
   
 5. Sciencemies

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  33
  Juu, ei onneksi välttämättä. Ymmärtääkseni syitä voi olla vaikka kuinka, mutta sen verran harvinainen ja huonosti tunnettu homma kyseessä, ettei syntymekanismeista oikein hirveästi vielä(kään) tiedetä. Kasvuhormonit, kilpirauhasongelmat, testosteronivaje sun muitakin on saatu ilmiöön liitettyä, mutta voi toki tulla ihan "ilman syytäkin". Sehän se onkin kaikkein ikävin vaihtoehto hoidon kannalta, kun oikein mitään tunnettua parannuskeinoakaan ei ole. Jos siis oikein pahaksi menee, niin ei oikein muu auta kuin marssia plastiikkakirurgille. Tai vaihtoehtoisesti näyttää jonkin halvan sci fi -sarjan muukalaiselta. NBA:ssa pelanneella(?) Shane Battierilla oli sama vaiva selvästi nähtävillä, mutta railot ovat sittemmin miehen päästä hävinneet. Tiedä sitten mitä niille tehtiin, mutta rahastahan se ei varmastikaan hemmon osalta ollut kiinni.
   
 6. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Kilpirauhasen liikatoimintaa lienee. Pari vuotta ensimmäisen kerran menin lääkäriin outojen oireiden takia. P-T4-V oli vähän koholla, muistaakseni 22,7 tms. TSH oli normaali. Kilpirauhanen oli myös hieman suurentunut ja siinä oli kystiä. Bilirubiinit oli myös koholla, voiko ne liittyä mitenkään kilpirauhaseen, ei kai? Muut arvot normaalit. Vähän yli vuoden päästä P-T4-V ja bilirubiinitkin laskivat raja-arvojensa sisään.

  Nyt vajaa kuukausi sitten tuli taas samanlaisia oireita, kilpirauhanen on kipeä, mielestäni imusolmukkeet kipeät, kaulalla ja kainalossa, sydän tykyttää ja silmät kipeät. Parin viikon päästä kävin lääkärissä ja P-T4-V oli 23,4 ja TSH taas normaali. Tällä välin olo oli jo helpottunut aika paljon. Lääkäri konsultoi sisätautilääkäriä ja näillä oireilla ja kun TSH on normaali, niin ei tarvitse tehdä mitään, paitsi ½-1 vuoden päästä kontrolli. Lääkärissä käynnin jälkeen oireet taas vähän palasivat. Tuntuu, että tutisisi raajat, muttei näytä siltä. Myös silmät ovat olleet kipeät ja minusta toinen silmä voisi olla hieman pullistunut. Tämä pelottaa minua aika lailla.

  Onko tuo P-T4-V niin matala vielä, ettei anna aihetta toimenpiteisiin vai mennäänkö oireiden mukaan? Ilmeisesti suurempi arvo annetaan TSH:lle? Voisiko karbimatsolia kokeilla auttaako se vai onko sillä liian suuret haittavaikutukset oireisiini nähden? Luin, että voidaan syödä 1,5 vuotta ja puolella se auttaisi, niin ettei oireet uusiudu. Kuuluuko silmien pullistuminen yleisesti kilpirauhasen liikatoiminnan mahdollisiin oireisiin vai pelkästään Basedowin tautiin? Luin terveyskirjastosta, että liikatoiminnan hoito ei paranna silmäoireita, mutta jos liikatoiminnan hoitaa, niin estääkö se silmäoireet, jos niitä ei ole vielä tullut tai niiden pahenemisen?

  Edit. Kuinka nopeasti silmien pullistuminen voi tapahtua? Luin, että se johtuu sidekudoksen kasvamisesta silmien takana.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2017
 7. DocDoc

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2011
  Viestejä:
  58
  Subakuutti tyreoidiitti oli ensimmäinen mikä tuli minulle mieleen lukemani perusteella. Tosin et maininnut mitään kuumeesta, mikä yleensä ko. sairauteen liittyy. Katsottiinko missään vaiheessa tulehdusarvoja (CRP tai La)? Ja onko missään vaiheessa katsottu TSH-reseptorin vasta-aineita (S -TSHRAb)? Silmäoireita jos on ollut, niin asiaan toki kannattaa suhtautua tietyllä vakavuudella. Muiden oireiden suhteen betasalpaaja + NSAID hoitoja voi kokeilla.

  Mitä karbimatsolin (Tyrazol) aloitukseen tulee, suosittelisin ensin diagnoosin varmistusta. Subakuutti tyreoidiitti ei tarvitse, oireet yleensä menevät ohi, tarv. kortisonikuuria voidaan harkita. Basedowin tauti on jo sitten eri asia. Tauti on krooninen ja etenevä, jossa elimistön tuottamat vasta-aineet sitoutuvat TSH:n tavoin kilpirauhasen reseptoreihin vapauttaen kilpirauhashormonia. Tämän vuoksi TSH pitoisuus on hyvin matala (neg. feedback loop). Basedowin taudin silmäoireita (eli sidekudoksen/rasvakudoksen kasvua) ei voida poistaa, mutta hoidoilla voidaan estää sen paheneminen. Siihen miten nopeasti oireet ilmenevät en osaa vastausta sanoa.
   
 8. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Molemmat katsottiin n. kaksi vuotta sitten oireiden ensi kertaa ilmestyessä. Molemmat ok. Nyt ei katsottu. Ei ole ollut kuumetta.

  Oltiin sekin näköjään tutkittu silloin kaksi vuotta sitten ja oli negatiivinen.

  Oikeassa silmässä alaluomen sidekalvolla on muuten ollut vuoden verran rakkuloita, lääkärin sanoin kuvailtuna. Hän epäili sen olevan allergiaa. Siihen määrättiin antibiootti-kortisonitippoja ja lopulta roskan tunne ja kipu hävisi, mutta rakkulat ovat siellä edelleen. Voisiko nuo olla liikatoiminnasta aiheutuvia, vaikka varmaan vaikea arvioida näkemättä niitä?

  Kyhmystruumaksi se aikaisemmin taidettiin diagnosoida.
   
 9. Joo, plastiikkakirurgia ainoa apu ilmeisesti. Kaljuunnutko sinä ja onko tullut mieleen mistä tuo ois voinu saada alkunsa?
   
 10. KoessiKenguru

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2008
  Viestejä:
  1 431
  Plantaarifaskiitti alkanut vaivaamaan, vasemman jalan kantapään sisäsyrjää vihloo välillä kuin tulisella puukolla iskisi tuonne jalkapohjaan. Pikaisesti googlettelin, että kovin kummoisia hoitoja ei ole tarjolla vaan vain jalan venyttelyä ja särkylääkekuuria. Onko mitään hyötyä lähteä näyttämään jalkaa lääkärille, osaako ne mitään sen erikoisempia hoitokeinoja kertoa vai ottaako tässä vaan särkylääkekuurin omatoimisesti ja lepuuttelee jalkaa?
   
 11. Sciencemies

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  33
  Hiukset ovat kyllä harvenemassa, mutta se taitaa olla kyllä ihan geeniperäistä. Veljelläni oli jo melkoinen pälvi kaksvitosena, kun taas itselläni prosessi on ollut paljon, paljon hitaampi. CGV:n alkamisesta ei ole mitään hajua. Huomasin ensin kummallisen, vain tietyssä valaistuksessa näkyvän railon otsikossa, ja kun siitä vähän myöhemmin leikkasin hiukset aivan lyhyiksi, havaitsin päähäni jääneen hiuksista muodostuneita kummallisia symmetrisiä "raitoja". Siitä kun aloin sitten kokeilemaan, huomasin näiden raitojen olevan päänahassa.

  Muutaman viime vuoden aikana railot ovat pidentyneet ja jonkin verran syventyneet. Siitä sitten aloin muistelemaan, että tunsin epämääräisiä kuoppia päässä jo parikymppisenä, mutta oletin niiden olevan vain jotain satunnaisia ja sinänsä normaaleja kumpuiluja.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2017
 12. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
  Joo lepoa vaan ja ihan reippaasti sitä buranaa, eipä sille kukaan oikein muuta voi. Jos se kipu selvästi on kuitenkin siinä sisäsivulla, niin ehkä mieluummin rasvapatjan kiputila, mutta hoito on oleellisesti ihan sama.
   
 13. elkorp

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2012
  Viestejä:
  281
  Mulla on nyt puolisen vuotta ollut vaihtelevasti vatsa kipeä oikealta puolelta ylhäältä. TK:ssa pistivät sen laktoosi-intoleranssin piikkiin, mutta vaiva ei ole helpottanut vaikka oon siirtynyt laktoosittomaan ruokavalioon. Olin kuitenkin ultraäänitutkimuksessa, ja siinä todettiin rasvoittunut maksa (ylipainoa) - röntgenlääkäri kuitenkin meinasi, että se tuskin aiheuttaa kliinisiä oireita. Onko kellään mitään havaintoa, että mistä vois olla kyse? Voisko se kuitenkin olla toi rasvamaksa joka vaivaa - vai joku suolistosairaus? Keliakiatestit ja helikobakteeri oli negatiivinen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2017
 14. Cardinal

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2013
  Viestejä:
  336
  Oikealla ylhäällä luiden allahan on maksa. Eli vyötärölihavuutta pois, ruokavalio kuntoon (syö lihaa ja kasveja, jätä HH leivästä, pastasta jne.), alkoholin keskeytys vähintään 1kk. Älä valehtele itsellesi. Maksa palautuu nopeasti kun olosuhteet kunnossa.
   
 15. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  229
  Alavatsa vasemmalta on ollut toista viikkoa kipeänä. Alussa kipu vihloi hieman liikkuessa ja tuntui siltä että olisi lähinnä ilmaa vatsassa. Nyt kipua tuntuu melkein koko ajan ja samalla sellainen paine alavatsan seudulla. Ilmavaivoja myös paljon. Voisiko olla ärtyneen suolen oireita?
   
 16. elkorp

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2012
  Viestejä:
  281
  Pitäiskö tuon näkyä myös maksa-arvoissa? Ne oli mulla normaalit.
   
 17. Cardinal

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2013
  Viestejä:
  336
  Vaikea sanoa näin ei lääkärinä. Mutta alkoholi ainakin näkyy S-ALAT ja GT-arvoissa, joissa se GT näyttää pitempään altistumisen.
   
 18. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
  Voi olla melkein mikä vaan. Oikealla ylävatsalla kipuilevat mm. maksa, haima, sappi, sappitiet, oikea munuainen, oikea pallea, oikean puolen kylkiluut ja kylkivälihermot, oikea keuhkopussin alaosa, oikean keuhkon alaosa, ohutsuoli, paksusuoli, vatsan verisuonet jne.

  Vaivan pitkittyessä tähystykset ylä- ja alapäästä.
   
 19. Blizzard-

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2009
  Viestejä:
  1 698
  Tuli parisen viikkoa sitten käveltyä reippaasti yli kymmenen kilometriä melko huonoilla kengillä. Tästä ei jalka oikein tykännyt, jalkapäähän muodostui jonkinlainen verenpurkauman näköinen alue, oli todella kipeä pari päivää. Suurimmat kivut meni muutamassa päivässä ohi, mutta yhä edelleen jalkapohjassa on tuo verenpurkauma täysin samanlaisena. Onko tuo täysin normaalia ja kestääkö sen katoaminen kauankin?

  http://aijaa.com/YAgxM6
   
 20. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  879
  En ole mikään lääkäri mutta kävelyvammoja on tullut elämän aikana hankittua. Siellä on varmaan "rakko" ollut kantapään paksun nahan alla ja se on tihkuttanut sinne verta. Normaalia ja koska se on noin hankalassa paikassa siellä paksun nahan alla niin se itse jälki voi kestää siellä kauan, kuukausiakin. Ei se kipeä ole kuin viikon, eikä vaarallinen.

  Itselläni oli vastaava pieni päkiässä varmaan .... kuukauden tai kaksi. Se tuli sieltä kulumalla pois.
   
 21. Artsi_

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  3 963
  Pakko ekaa kertaa kirjotella tähänkin ketjuun. Sairastin marraskuussa kovan miesflunssan. Nyt sitten alkoikin n. viikko sitten oikean puolen korva sykkimään aina välistä kuin tinnitystä, koitin huuhdella sitä jos olisi paskaa mutta eipä saanut mitään lähtemään irti. Saattaa kuulua välistä pelkka dum.....dum.....dum.....dumdumdumdum........dum. Onko kenelläkään ollut vastaavaa ja millä lähti? Nyt menossa yötuurea niin kerkeän vasta tiistaina tai keskiviikkona soitella miten nyt heräileekään työterveyteen... Pahinta pelkään että pysyvä haitta kun haittaa nukkumista yöllä aika vitusti. Lääkärissä viimeistään tietää, pahiten pelkään sitä ettei saada minkäänlaista diagnoosia tehtyä. Normi tinnitystä olen kärsinyt jo niin kauan kuin muistan mutta se ei ol näin häiritsevää, kun tämä muuttaa kokoajan rytmi....
   
 22. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
  Tulehdus välikorvassa? Korvatorvi tukossa? Itsehoitona voi kokeilla limakalvoturvotusta vähentäviä suihkeita tai tippoja (nenään laitettavia). Otrivin tms. Ja käy näyttämässä lääkärille pikapuolin, jos kuulo on alentunut.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017
 23. Artsi_

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  3 963
  Tuo kyllä alkoi parantua kun laitoin tippoja korviin ja käytin nenäsumutetta, vielä vähän vaivaa. Kuulossa ei ole ongelmia päinvastoin parani vain kun sai huuheltua vähän. Perjantaina koitan käydä lääkärillä mikäli vaiva on vielä... Pientä särkyä voi korvissa tosin olla. :think:
   
 24. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Jos korvat on kovinkin tukossa kaiken maailman tähmää, niin remowaxia vaan peliin. Apteekissa taisi joku suositella, että viiden minuutin kuluttua sitten huuhdotaan pois. Katselin hetken kuin halpaa makkaraa, koska itse pidän pahimmissa tapauksissa helposti parikin tuntia ennen pumppupullon käyttöä. Toisinaan laitan yötä vasten, mutta se on vähän tarpeetonta, kun en pysy paikallani yöllä.
  Tuon kanssa saa vain olla sikäli tarkkana, että se oikeasti menee perille asti eikä väliin jää jotain ilmakuplaa. Yleensä sen tosin tuntee, kun solahtaa perille asti.
   
 25. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 292
  Laitetaas nyt tännekin pitkästä aikaa taas viestiä.

  Aamupäivällä menin salille tekemään rutiinitreenin. Siinä 5min crosstrainerilla mukavasti lämpöä, ja sitten parikymmentä kyykkyä sekä muutamat mave suorilta kepin kanssa. Sitten pienet painot tankoihin ja rupesin tekee muutaman toiston mavee lähinnä lämmittelyä varten. Sen verran oli jo sykettä ja hikeä pelissä, että ajattelin sitten laittaa suorituspainot kehiin. Olisi ehkä pitänyt vielä lämmitellä. Kyseessä 90kg. Toisen sarjan kohdalla kun rupesin maasta vetämään, niin alaselän/ristiselän kohdalla tuli sellainen vihlova tunne, ei sinänsä kipua, mutta kuitenkin. Tämän jälkeen tein kuitenkin treenin loppuun liikkeillä, jotka eivät rasittaneet alaselkää. Tuli ainakin testattua, että voimpyörällä tuntui aika pahalta ristiselässä kun siellähän lihakset silloin jännittyy. Tunne/vihlova kipu on enemmän vasemmalla puolella.

  Oireista sen verran, että kun olen paikallaan, niin ei oikeastaan satu ollenkaan, tai hyvin lievää tuntemusta. Pystyn normaalisti kävelemään, tekemään töitä, mutta tietyissä asennoissa vihlasee/tuntuu kipua ristiselän tienoilta. Pystyn käytännössä olemaan täysin normaalisti, mutta alaselkälihaksien käyttö/venytys "vihlaisee" tietyissä asennoissa.

  Mulla joskus aikaisemmin tullut mavessa noidannuoli ristiselkään, mutta silloin jumitus/kipu oli paljon pahempi.

  Ei varmaan syytä huoleen ellei kipu ala itsestään paranemaan tai pahenee entisestään?
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti