Murolääkärit jälleen kerran!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja papuwokki, 23.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Pempula

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  470
  Ei tule valtaosasta rokotetuista taudinkantajia, koska suurimmassa osassa rokotteista ei ole koko taudinaiheuttajaa, vaan käytännössä vain osia siitä. Rokotetun ei oikeastaan missään tilanteessa (mikäli rokotus tapahtuu ja sujuu oikein) tulisi erittää aktiivista virusta edelleen. Muutamia poikkeuksia on (minkä takia nimenomaan toivoin, ettei lähdetä saivartelemaan), esim. Influenssa-rokotteesta on suihkemuotoinen limakalvoille suihkutettava rokote ja teoriassa yksi poliorokotetyyppi voi noin myös tehdä. Mutta mikä rokote sinulla oli mielessä?
   
 2. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 034
  Ei saa riittäviä pitoisuuksia antigeenia immunisaation syntyyn. Vain osa rokotteista muutenkin imeytyy limakalvoilta. Tokihan HIVkin leviää pienien haavojen kautta.
   
 3. mentula

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  223
  Jep, kiitos vastauksesta.
   
 4. SSG1

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  496
  Syötä viesti, kiitos!
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2017
 5. iltanen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  1 275
  Saakos lääkäriltä mitään vahvempaa rohtoa flunssaan? Elämän tärkein päivä ylihuomenna ja nuhanenä ja käheä kurkku iski yllättäen :hammer:
  Voisi käydä työterveyslääkärillä jos sieltä jotain saisi.
   
 6. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  222
  Voiko itsensä siedättää koivun siitepölystä? Tietääkseni siedätyshoidossa pistetään piikillä allergeeniä ihoon ja pikkuhiljaa elimistö tottuu tähän eikä enää reagoi keväisin allergiakauden alkaessa. Luontaistuote-kaupasta saa ainakin koivun siitepöly-hunajaa jota olen kuullut että tähän tarkoitukseen voisi käyttää. Onko kenelläkään kokemuksia?
  Koitin viime kesänä oireiden ollessa pahana saada työterveyden kautta lähetettä siedätyshoitoihin mutta pitäisi olla astman-oireita, ei riitä että nokka vuotaa ja silmät sulaa päähän. Yksityisellä puolella hintalappu on niin paha että mieluummin koittaisi itse kikkailemalla jotain edullisempaa vaihtoehtoa.
   
 7. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 034
  Hunajaa varmaan tulisi käyttää kuten kielenalusliuos siedätushoitovalmistetta Staloral birch eli aloittaa hoito tammikuussa, nostaa annosta hiljalleen ja jatkaa ylläpitohoitona kesäkuun alkuun saakka. Tuon Staloral birch hoidon lääkkeiden hinnaksi näkyy tulevan noin 940 euroa (-peruskorvaus) per siitepölykausi ja hoito tulisi ottaa kolmena vuotena peräkkäin. Eli eikun vaan hunajaa naamariin päivittäin 5-6 kuukautta ja ilmoita miten käy!
   
 8. Spurgu113

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  124
  Osaisko joku vähän neuvoa vähän oireilevan sormen kanssa?

  Eli eli, vasemman käden keskisormen keskimmäinen nivel oireilee. Ilmenee yön jälkeen herättyäni. Sormi on aika koukussa (toisinaan tosi koukussa) ja tekee ihan helvetin kipeätä suoristaa. Ei onnistu edes väkisillä sormen omilla voimalla vaan auttaen toisella kädellä aina vähitellen päivän mittaan (kipu aika kova pakottaessa, heltyy kun jatkaa pikkuhiljaa ja käyttää sormea enemmän), yleensä illalla vasta vetreänä että suoristuu (mutta ei ihan normi kuntoon, mulla on taipuu sormet vähän yli mutta tämä keskisormi ei).

  Samoiten keskisormen/kämmenen tyvi/kohta aika hellä. puristaminen ei tuota mitään ongelmaa, ainoastaan suoristaminen. Mikään muu nivel tai sormi ei tuota ongelma. keskisormen muut nivelet taipuu ihan normaalisti suoraksi esim 90 asteen kulmaan mutta auta armias jos siitä yrittää herätessä suoristaa. Yöunien pituuskaan ei tunnu vaikuttavan asiaan (kokeiltu ihan 4-9h nukkumis väliä syksyn mittaa töitten takia), aina koukussa herätessä (ei pysty pitää esim kropan/pään yms alla suorana, tulee pyörittyä)

  Sama homma oli viime syksynä/lähempänä talvea (mutta oire lakkas jossakin vaiheessa). Olisiko mahdollista että on vain niin helvetin ylirasittunut sormi? työni on kyllä tosi yksitoikkoista ja fyysisesti aika rasittava mutta olen kyllä oikea kätinen ja käytän työssäni enemmän oikeata kättä (yleensä).


  Olisiko kellään ehkä samankaltaisia kokemuksia/tipsejä mitä kokeilla?
   
 9. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 466
  http://www.terve.fi/nivelreuma/nivelreuma
   
 10. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 034

  Nivelreuma aiheuttaa aamujäykkyyttä ja kipua nivelissä, mutta tulehduttaa tyypillisesti useampia niveliä. Ei sovi oireisiin.

  Rannekanavaoireyhtymä aiheuttaa kolmen ensimmäisen sormen (peukalo, etu- ja keskisormi) puutumista, tunnottomuutta ja voimattomuutta. Oireet ovat hankalimpana aamuisin. Käden ravistelu helpottaa oiretta. Kuvaamasi oire ei sovi tähänkään.

  Dupuytrenin kontraktuura eli ns. viikinkitauti sopisi kuvaamiisi oireisiin parhaiten. Taudissa kämmenkalvon paksuuntuman voi usein myös tuntea ja kalvossa tuntuu kyhmyjä taudin edetessä. Tautiin liittyy sukualtistetta, onko suvun vanhuksilla ojennusvajautta sormissa? Hoitona on alkuun venyttely, myöhemmin leikkaus- tai pistoshoito. Tavallisesti ojennusvajaus tulee nimettömään tai pikkusormeen ja vaiva alkaa tavallisesti vasta 40-50v iässä.

  Oire voi olla myös rasitusperäistä (jännetuppitulehdus tms) ja helpottaa ajan ja rasituksen lievityksen myötä.
   
 11. huopanen

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Viestejä:
  126
  osaako joku sanoa mitä nämä ovat ja mitä vaikuttavat

  Epicatechin as in epicatechin 2-(3 4-dihydroxyphenyl) 2,3,4-trihydro 3, 5, 7-trihydroxychromene - 300 mg

  Epicatechin also known as L-Epicatechin as in (-)-Epicatechin (2-(3,4-dihydroxyphenyl)-2,3,4-trihydro-3,5,7-trihydroxychromene) is an all natural myostatin inhibitor that increases follistatin, strength, stamina, and angiogenesis. It also decreases LDL Cholesterol and Inflammation.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2016
 12. Spurgu113

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  124
  No voi vittu. Ei kyllä kumpikaan kuulosta mieluisalta vaihtoehdolta, 27v kumminkin.

  Ehkä pitäisi jaksaa raahautua työterveyslääkärille uudestaan, pari kk isyyslomaa niin aikaa periaatteessa on.

  Sen verran kumminkin vielä että kävin viime vuonna työlääkärillä tosta mutta en kyllä kovin vakuuttunut pätevyydestä. Joku 40v akka lauleli suurimmat osat lauseistaan ja lateli sanontoja, hepertelyä yms heti aamusta n.klo 7. Vähän hipin oloinen. Ensi töikseen tarras sormesta yllättäen ja voimalla puristi samantien suoraksi. Aika kipeää kävi mutta sain pidettyä pahimmat huudot sisällä, varmaan aika irvistys naamassa kumminkin.

  Käski kyllä venytellä ja ojennella sormia, että ehkä siinä on jotain perääkin. Kumminkin hellitti joskus talven jälkeen (lomautettuna olin). Työssä tulee yleensä liikuteltua n.400-600 x 14-18kg säkkejä + muuta työhön kuuluvaa toimintaa päivittäin niin olkapäätkin aika juntturassa kanssa. pari rannetulehustakin ollut kun liian paksut hanskat ollu töissä muutama vuosi sitten. eli ehkä tod.näk rasitusta vain? toivottavasti.

  Joo kiitos pelotteista. :D
   
 13. DocDoc

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2011
  Viestejä:
  58
  En ehkä sinuna vielä kovin säikähtäisi. Noista kahdesta molemmat ovat kohtuullisen harvinaisia ikäiselläsi. Nivelreuman esiintymähuippu taitaa olla 60 ikävuoden tienoilla, Dupuytrenin kohdalla lienee 50 ikävuoden tienoilla (mutu-heittoja, mutta molemmissa tapauksissa harvoin esiintyvät alle 30-vuotiailla)

  Tod.näk. syy lienee kyllä toistuvan rasituksen puolelta, eli veikkaisin itse jännetupentulehdusta. Lepo, NSAID ja jos ei helpota ni suosittelisin juttelemaan työpaikan fyssarille (jos löytyy) tarkemmista hoito-ohjeista. Ja kannattanee kiinnittää huomiota työoloihin / työergonomiaan, jos tolla iällä jo toistuvaa rasitusoireilua ollu, etenkin jos meinaat vielä vuosia jatkaa samassa duunissa.
   
 14. DocDoc

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2011
  Viestejä:
  58
  Näin nopean googletuksen jälkeen näyttää osittain kuuluvan kasvikunnan flavonolien joukkoon. Runkona kaksi bentseenirengasta ja yksi dihydropyraanirengas, johon liittynyt OH-ryhmiä (näiden sijainnin mukaan nimi vaihtelee). Epikatekiini näyttää etenkin olevan kaakaon tuote (eli ns. tumman suklaan terveysihme). Vaikutuksista nopeasti vaikea sanoa, pidetään ilmeisesti anti-oksidanttina sekä mahd. vasodilataatio vaikutuksia (eli laajentaa verisuonia -> alentaa verenpainetta).

  Lähinnä itseä kiinnostaa miksi kyselet? Jos meinasit pillerinä alkaa popsimaan kuntoharjoittelun ohella, suosittelisin välttämään. Saman vaikutuksen saat kun syöt muutaman palan tummaa suklaata päivittäin. Pahimmillaan pillerissä pitoisuudet voivat olla hyvinkin suuria, eli toksisuus/myrkyllisyys voi tulla vastaan herkästi. Ja kuntoharjoitteluun tuskin mitään parannusta edes saat tällä!
   
 15. Riemurasisti

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2014
  Viestejä:
  1
  Aika selkee napsusormi toi kyllä on. Käy hakemassa asiaa ymmärtävältä lääkäriltä kortisoni-injektio jännetuppeen ja jos ei auta voi käsikirurgi tehdä pienen jännetupen halkaisutoimenpiteen millä vaiva korjaantuu. Ei ole nivelreuma, rannekanavaoireyhtymä tai dupuytren kontraktuura noilla oireilla. T. lekuri.
   
 16. huopanen

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Viestejä:
  126
  olipas kerranki hyvä vastaus kiitos! joo pillerinä nappasin kuurin ja voin sanoo että toimii se sen verran että 10minuuttia siitä kesti 45minuutin huimaus aamulla tyhjään vatsaan :D mutta joo vedetää kuuri läpi ja katotaan mitä tapahtuu.
   
 17. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  443
  Sierain on tulehtunut, kipeä ja turvonnut. Ilma kulkee vielä lävitse. Eilen aamulla alkoi. Varmaan aiheutui siitä, kun revin nenäkarvan pois sieltä tai sitten finni, muttei sellaista kyllä näy. Joskus ennenkin on tullut kipeäksi samalla lailla, muttei yhtä pahasti. Tarvitseekohan tuota käydä näyttämässä ja hakemassa antibiootit, kun muistaakseni nenän alueen tulehdukset voivat olla aika haitallisia joissain tapauksissa? Jos pääsee leviämään. Vai kannattaako jäädä odottamaan sitä.
   
 18. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
  Joku jänneongelma joo, reuma ei sovi tuohon lainkaan. Kortisonipiikki siihen jännetuppeen tosiaan olisi varmaankin ihan hyvä kokeilu.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017
 19. JaniJ

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2012
  Viestejä:
  115
  Kaikki alko ku vatsassa oli iso finni joka puhkes, laitoin yöks laastarin ettei lakanat sotkeutuis verestä. Näppylän alueelta ja näppylä ite on todella ärsyyntynyt, ei auta bebantteeni eikä kortisoonirasvat. Myös yrittäny sotkea siihen tavallista aqualan rasvaa mutta mikään ei tehoa, kutina on todella kova ja alue punottaa tosi paljon ja ärtynyt iho on kohollaan. Mikä tähän auttais?
   
 20. eemeliwaa01

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Viestejä:
  1
  Voisiko joku kertoa mistä tämä johtuu? Onko minulle tulossa aivohalvaus vai, mutta kuitenkin minulle todettiin Sinustakykardia ja lääkkeeksi sain Propral 10mg, söin sitä tässä 1tbl/vrk kuurilla, kunnes alkoi tulla aivan hirveää huimaamista ja raajojen voimattomuutta sekä huonovointisuutta. Lopetin siis lääkkeen ja mietin tässä, että pitäisikö hakea apua soittamalla hätäkeskukseen vai tutkinko asiaa. Rytmihäiriöt on siis tipotiessään, syke on taas normaali eikä mitään muuta vikaa pitäisi enään olla, tiedä sitten johtuuko moinen huimaaminen just siitä, että pyörin viikot, kuukaudet 120/min pulssin kanssa ja nyt se on vihdoin rauhottunut. En osaa sanoa ja huimaukseen mainittakoon se vielä että se tuntuisi kuin joku räpeltäisi taajuuksia korvan takana ei kirjaimellisesti, mutta vertauskuvallisesti kyllä. Olo on aivan kamala suupieli ei roikota, ei ole puhehäiriöitä, näköhäiriöistä en tiedä ehkä pikkasen mutta se liittynee huimaamiseen. Tila vaan pahenee jos istuu ristiasennossa ja pitää päätä alaspäin tai vastaavaa. Oksensin näköjään ruoankin jo ulos. :S
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2017
 21. Blizzard-

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2009
  Viestejä:
  1 698
  On jo pitkään (vuosia varmaankin) ollut oikean jalan "kakkosvarpaassa" tuollainen kova patti ihon alla. Tuntuu ihan luiselta eikä ole ikinä ollut kipeä eikä arka. Onko kenelläkään mitään hajua mikä tuo on? Nyt jostain syystä alkanut vähän häiritsemään, mutta ei viitsisi ihan vaan sen takia lääkäriin mennä.

  Tuossa tuo kohta missä se on.

  [​IMG]
   
 22. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 466
  mitä haittaa on vähän korkeista silmänpaineista (22mmHg)?
   
 23. Eitaas

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2000
  Viestejä:
  425
  No ei mitään jos silmän hermo sen kestää, mutta yleensä sitä aletaan alentamaan jos tuosta nousee, ettei ala näkö katoilemaan. Joillakin saattaa näköhermovaurioita tulla jo paljon alhaisimmillakin paineilla, jotkut kestää paljon korkeampiakin.

  Kannatta seurailla säännöllisesti ja käydä näkökenttätesteissä, paineen tuhoamaa näköä ei mikään palauta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 24. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 034
  Suosittelen että kuvautat silmänpohjasi ja laitat tänne jonkun murosilmälääkärin arvioon.

  Silmänpaineen mittaamiseen tarkoitettu kimmoketonometri on muuten suomalaisen tk-lääkärin keksintö. Kyseessähän on vähän pyssyltä näyttävä peli jolla osoitetaan potilaan silmää, painetaan liipasimesta ja kun ohut muovinen puulapäinen osa osuu kuusi kertaa onnistuneesti silmämunan pinnalle niin saadaan tietää silmänpaine. Rutinoituneelta tekijältä tässä toimenpiteessä kestää suojakotelosta vetämisineen noin 2 sekuntia. Kaupallinen sovellus iCare näyttää maksavan ihan tolkuttomasti. Hoitosuositus menee jokseenkin siten että jos silmän paine on toistuvasti yli 20 tai kerran yli 25, pitää potilas lähettää kiireettömästi silmälääkärille tarkempiin tutkimuksiin. Painearvoilla 30–40 lähetteen voi laittaa kiireellisenä.

  Silmänpainetaudin seulonnasta ei ole tehty systemaattisia katsauksia tai satunnaistettuja tutkimuksia, jotka osoittaisivat, että seulonnalla olisi suoraa tai epäsuoraa vaikutusta näkövammaisuuden tai silmänpainetaudin aiheuttamien rakenteellisten ja toiminnallisten vaurioiden ehkäisemisessä tai potilaille tärkeiden lopputulosten saavuttamisessa.
   
 25. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 292
  Itselläni pyöri paineet siinä 20~ , taisi korkeimmillaan käydä toinen silmä 22 kun kolmesti mitattiin. Silmänpohjakuvaus oli ok. Kävin silmälääkärissä joka katsoi silmät ja sitten puudutti silmät, otti painelukemat jotka sen jälkeen oli jotain 16-18. Sanoi vain että kaikki on kunnossa. Ei tarvitse seurata paineita. 2015-2016 vaihteessa oli käynti. Käyn varmaan ihan mielenrauha vuoksi pari vuode välein tarkistaa nuo paineet. Broidilla kanssa koholla, varmaan sukurasite pikemminkin.

  Asiasta toiseen:

  Neljännessä varpaassa on ilmeisesti kasvanut sivulle kova syylä pikkuvarvasta päin. Aika nopeaan tullut, mutta olis se jo pitänyt hoitaa. Nyt syylä on kasvanut siihen, että kengät jalassa syylään tulee painetta varpaiden väliin ja se on aika kipeä.. Miten suosittelette tuon poistamiseen? Ajattelin eka nyt tänään suihkussa raapata niin paljon ku sietää, laittaa happoa, jesaria päälle. Multa poistettiin pari syvää syylää jalkapohjasta viime vuonna kaivamalla kun mikään muu ei tepsinyt, ei raaskisi taas käydä syylänpoistossa. Sitä paitsi tää uus on ihon pinnalla, luulisi olevan helpompi poistaa.

  Vinkkejä?
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti