Murolääkärit jälleen kerran!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja papuwokki, 23.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. elkorp

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2012
  Viestejä:
  281
  Löytyipä sitten EKG :ssa sydämestä lisälyöntejä. Muilla samanlaista vaivaa?

  Wikipedian mukaan harmiton vaiva.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2016
 2. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
  Samaa vikaa rahikaisella. Vittumaisen tuntuisia. Alkoi tulemaan sen verram usein, että hain beettasalpaajareseptin lääkäriltä. Sen jälkeen ei ole juurikaan vaivannut.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
  Kaikilla on lisälyöntejä, joillain enemmän, joillain vähemmän, jotkut ne huomaavat, jotkut eivät.
   
 5. jFegAgPpXRQrUVLPOMg6YZv6O

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2016
  Viestejä:
  39
  Näin olen itse kanssa kuullut.

  Eikö olisi kannattanut sitä EKG:ta noutaessa kysyä aiheesta?
   
 6. jaapas

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2008
  Viestejä:
  734
  Kellään mulla ollut täällä haimatulehdusta ja sen jälkeen juonut/maistanut alkoholia ollenkaan? Hiukka noi verenpaineet huolestuttaa kävi 200/100 ja nyt rauhalliset 171/104.... No vasta 8pv...Taitaa nämäkin haimahommat ulla hiukka randomisti, Ei siinä entiset meriitit paljoa paina.
   
 7. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Pari viikkoa sitten brassijujutsutreeneissä kipeytyi kaula vasemmalta puolelta henkitorven kohdalta kuristuksen seurauksena sparratessa. Kaula ei tuntunut jatkuvasti kipeältä, mutta nieleminen teki kipeää muutaman päivän. Viime viikolla kävin treeneissä pari kertaa (ma ja ke) eikä ongelmia ollut. Nyt viikonloppuna kaula jostain syystä kipeytyi uudelleen ilman, että siihen mielestäni mikään osui. Sama kohta ja nieleminen taas sattuu. Mikäköhän on homman nimi, voiko siellä olla jokin pahempikin vaurio, jolle pitäisi tehdä jotain muutakin kuin antaa levätä?
   
 8. mentula

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  223
  Onkohan mahdollista, että bakteeriperäinen silmän sidekalvontulehdus tarttuu suuseksissä emättimeen ja aiheuttaa sinne jonkinmoisen bakteeritulehduksen? Eli käytännössä siis, kun pimpsaa nuollessa osuu tulehtuneella (joskaan ei juuri sillä hetkellä märkivällä) silmällä vahingossa tavaraan, niin voiko tästä seurata kumppanille ongelmia?
   
 9. pikakhu

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  1 010
  Klamydia voi aiheuttaa myös silmätulehduksen, ja voisi varmaan teoriassa tarttua myös silmä-emätin reittiä, joskin itse epäilisin sukupuoliteitse tapahtunutta tartuntaa.
   
 10. mentula

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2011
  Viestejä:
  223
  Tässä tapauksessa mikään ei siis ole vielä tarttunut, ja jos olisikin, niin silmätulehdus oli ensin. Se puolestaan on tarttunut silmästä, muttei pers-
   
 11. pikakhu

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  1 010
  Muut silmätulehduksen tavallisimmat aiheuttajat tuskin pystyy silmästä emättimeen tarttumaan. Enemmänkin olisin silmän infektoitumisesta huolissani. Jos se ei haittaa niin ei muuta kun pillua silmään!
   
 12. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 389
  Vasen kyynerpää rutisee aika äänekkäästi.Pitäisikö tästä olla huolissaan?

  Parhaiten kuuluu kun tekee vaikka dippiä salilla. Tai sitten kun seisoo ja käsi on lötkönä alhaalla ja nostaa käden nyrkissä (samalla rutistaen nyrkkiä) tuohon toisen puolen rintalihakselle helpoimmalla mahdollisella tavalla (eli kyynärpäätä liikuttamatta, vain kyynervarsi liikkuu) tuohon rintakehälle niin kuuluu rutinaa. (eli vähän niin kuin se "käsi sydämmelle"-liike mutta käsi nyrkissä rutistaen jatkuvasti)

  Oikeassa kädessä ei mitään. Rutistessa ei satu mutta pelottaa että meneekö siellä nyt jotkut nivelet tai rustot poikki lopullisesti?
   
 13. perusmursu

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2008
  Viestejä:
  513
  Mikähän on homman nimi. Noin 1.5kk sitten sain aika sitkeän flunssan, joka jatkui ja jatkui. Kun pahin flunssa alkoi taittua, mukaan alkoi tulemaan erikoista pahoinvointia. Yksinkertaisesti siis etova ja väsynyt olo varsinkin aamuisin, mutta iltaa kohden huono olo katoaa lähes täysin. Lisäksi nokka tuntuu olevan jotenkin ärtynyt ja tukkoinen. Viime viikolla eräänä aamuna oli niin heikko happi, että laattakin lensi (käytännössä pelkkää vatsahappoa ja limaa). Tässä vaiheessa sain tarpeekseni ja marssin työterveyslekurille, joka ottikin sekä keuhko, että poskionteloröntgenit ja laajan kirjon erilaisia verikokeita. Kokeiden tulokset ovat nyt tulleet ja niissä ei ole mitään erikoista (olikohan jotain 7 putkea verta, eli aika kattava testi).

  Lekuri kirjoitti samalla refluksiepäilyn vuoksi kokeiluun somaccia ja aloinkin sitä heti syömään. Parin ensimmäisen päivän perusteella olin varma, että ongelmiin löytyi ratkaisu: todella pitkästä aikaa aamulla ei yskittänyt, ollut tukkoinen olo, eikä myöskään oksettanut. No eihan sitä riemua pitkään kestänyt, sillä nyt somacin syönnistä huolimatta on ollut parina aamuna todella huono olo ja tänä aamuna lensi taas laatta (jonka jälkeen olo helpottui välittömästi).

  Lisäksi tähän vyyhtiin liittyy pitkään jatkunutta niskakipua, satunnaista huimausta ja helvetinmoinen stressi duunissa. En ole kuitenkaan ollut saikulla päivääkään. Lekuri yritti jo johdatella siihen suuntaan, että kyseessä olisi psyykkinen, stressin aiheuttama ongelma (ja seuraavaksi sitten varmaan ehdottaakin siihen lääkitystä).

  Itse en kyllä oikein usko, että kyseessä olisi pelkästään stressistä johtuva oire, vaan tämä ongelma nimenomaan lisää stressiäni. Refluksilääkitys toimi tosiaan hetken, mutta nyt siitäkään ei ole täyttä apua. Voisiko pitkään kestäneet niskaongelmat aiheuttaa tällaista aamupahoinvointia? Voiko joku virus aiheuttaa tällaista todella pitkään kestävää huonovointisuutta?
   
 14. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
  Ei tunnu googlella löytyvän kauheesti vinkkejä niin kyselen täältä. Eli "ongelma" on pienet mustelman tyyppiset läiskät ihossa, noin nuppi eulanpään kokoisia ja pienempiä. Ekan kerran näitä tuli jo varmaan 10 vuotta sitten vain jalkapöytiin pienelle alalle heti varpaiden jälkeen. Niitä on pikkuhiljaa tullut varpaisiin ja ylös sääriin epämääräisinä alueina. Ja siis näähän ei siis katoa mihinkään vaan on ja pysyy. Tollasia tumman ruskeahkoja väriltään. Iho on muuten normaali näillä alueilla.

  E: Nonyt kun taas tutkin niin löytyi tällainen:
  Schamberg's disease
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Schamberg_disease

  Kuvaus kyllä sopii täydellisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2016
 15. juputIn

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2009
  Viestejä:
  173
  Luin tämän mielenkiinnolla. Mulla oli nimittäin muutama vuosi sitten samanlainen, todella sitkeä ja pitkä flunssa, limaa tuli järjettömästi. Sitten se jäi jotenkin "päälle", eli pahimmat oireet hävisivät viikkojen kuluessa mutta nenä tuntui edelleen oudolta, limaa tuli, yskitti välillä jne. Lisäksi alkoi tulla vatsaoireita: lievä pahoinvointi ja outo tunne vatsassa aamuisin, etenkin tiettyjen ruokien jälkeen. En kyllä oksentanut kertaakaan.

  Itse epäilin poskiontelontulehdusta, mutta röntgenin mukaan onteloissa ei ollut oikein mitään. Kattavat verikokeet eivät mullakaan näyttäneet mitään, paitsi lievästi kohonneen IgE:n, mutta on epäselvää liittyikö se tähän episodiin vai yleisiin atooppisiin taipumuksiin.

  Minäkin söin happosalpaajia jossain vaiheessa. En kokenut että ne olisivat suuresti vaikuttaneet mihinkään. Limaisuus ja tukkoisuus on nyt jatkunut vaihtelevasti muutaman vuoden. Uskon että jokin allergia on päällä, ja siihen liittyen välillä tulee poskiontelontulehduksia. Apua on jonkin verran ollut nenäkannusta ja kortisonisuihkeesta. Positiivisena puolena vatsaoireet ovat kyllä hävinneet täysin.
   
 16. juh1s

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  931
  Outoa ihottumaa kädessä. Kaikki lähti siitä kun kädet kuivahti pahasti ensipakkasissa ja en kerennyt niitä rasvailemaan. Yhdestä kohdasta ihorikkoutui vähän enemmän ja alkoi näyttää tulehduksen merkkejä.

  Nyt rasvalla olen saanut kädet hyvään kuntoon, lukuunottamatta tuota tulehtunutta kohtaa. Sen ympärille on alkanut tulemaan pieniä "vesirakkuloita", jotka puhjetessaan myös tulehtuvat punaiseksi läiskäksi. Kohdat myös kutisevat satunnaisesti suhteellisen paljon ja puskevat välillä kirkasta nestettä pintaan. Erilaisia rasvoja kokeiltu tuloksetta(Eucerin, bepanthen, xeracalm ad). Mulla myös on kefexin kuuri viisaudenhampaan takia päällä, eikä silläkään vaikutusta.

  Mistähän on kyse? Kuva käden kuosista:
  Tuo isoin läiskä keskellä on se mistä kaikki sai alkunsa 2-3 viikkoa sitten.

  https://s13.postimg.org/7o5twvquv/IMG_3911.jpg
   
 17. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  En ole ihotautilääkäri enkä ihotautien kanssa missään tekemisissä, mutta herpes tulee ensimmäisenä mieleen. Ja aika samannäköisiä tri googlekin löytää herpes hand hakusanoilla.
   
 18. Pertti_Pasanen_Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2001
  Viestejä:
  3 332
  Mulla on ollut tuommoista samanlaista ongelmaa jo pidemmän aikaa aina, kun ilman rupeavat viilenemään ja minulle on dignosoitu atooppinen iho. Noita rakkuloita ei aina itselleni tule, mutta niitäkin on aina välillä.
  Itselleni tulee muuallekin, kuin käsiin tuota.
  Kun se on pahimmillaan niin käytän locoid-voidetta ja sen lisäksi perus apteekista saatavaa rasvaa ja niillä sen saa hoidettua.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2016
 19. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
  Keliakiakin saattais tollasta tehdä, herpes tulee harvemmin tuollaiseen paikkaan. Syyhykin saattaisi sopia, tai sitten jokin ihosairaus. Atopiaksi vähän turhan rakkulaisen näköinen. Eipä tästäkään kommentista nyt mitään iloa ole, mutta heilutimpa huuliani :)
   
 20. wanker

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2012
  Viestejä:
  194
  Tere!
  Neuvoa tarvisin hieman. Eli 2015 kesällä olen aloittanut flixotide lääkityksen astmaan,kun oli jo jonkun aikaa aamuisin hengitys vinkunut yms. Pef puhallukset olivat tuolloin jossain 400-450 lukemissa. Noin puoli vuotta lääkkeen aloituksen jälkeen puhallustulokset olivat parantuneet jo paljon,alle 600 kuitenkin vielä. Nyt 2016 alkusyksystä haettiin b lausuntoa korvauksiin ja puhalsin tämän vuoksi vielä yhden pef seurannan. Tulokset olivat ilman avaavaa ventolinea 620-650 tämän viikon ajan. Ventoline korjasi lukemia enää maksimissaan 670:neen. Tulos on omasta mielestä erittäin hyvä,koska minun kokoiselle miehelle puhalluksen viitearvo on n. 640. Minkä siis jo parhaina päivinä puhalsin ilman avaavaa lääkettä ylitsekkin!
  Tästä huolimatta lääkäri kirjoitti vielä reseptin johonkin tabletteihin joiden hinta näytti nopealla vilkaisulla olevan 100€ ja b lasunnon saisin vasta tuon kokeilun jälkeen. Kyselin asiaa lääkäriltä,että eihän nuo nyt parantuneet kuin ihan vähän vaan enää tuolla avaavalla,mutta vastaukseksi sain jotain epämääräistä niin niin mutta mutinaa..

  Pitäisikö vaan ottaa lääkäriin uusi yhteys ja kieltäytyä noista pillereistä ja pyytää kirjoittamaan b lausunto vedoten noihin toteutuneisiin viitearvo lukemiin jo ilman avaavakin lääkitystä?
   
 21. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
  Viitearvoilla ei ole mitään merkitystä korvattavuuden kanssa, prosentuaalinen parannus ratkaisee.
   
 22. wanker

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2012
  Viestejä:
  194
  Eli nyt tullut n. 30% parannus puhallukseen ei riittäisi? Mikä tämä prosentuaalinen parannus sitten pitää olla?
   
 23. puddle

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  99
  Jos astman hoito on ihan tiptop ventolinen ei pitäisi vaikuttaa enää juuri mitenkään. Eli sinänsä tuon tajuaa, että lisätehon hakemista vielä suositeltiin. Mutta tuo 100e hinta on kyllä väärin, ellet sitten katsonut pelkästään alkuperäisvalmisteiden hintoja. Montelukastia sinulle varmaan on tarjottu, sen hinta geneerisellä valmistella on noin 3e / kuukauden annos.

  Jos alkusyksystä tehtyyn lääkekorvauslausuntoon tuli hylsy, KELA:n pitäisi kertoa joku perustelu päätökselleen. Muuten tuo on jotenkin outoa, puhallusarvosi on selvästi parantuneet niin paljon että hylkäysperuste ei voi löytyä sieltä. Tarkasti en osaa sanoa, millaista PEF-arvojen prosentuaalista parannusta KELA vaatii. Luultavasti tuon 6kk hoitojakson voi ajatella "pitkänä kortikosteroidihoitokokeena" jolloin 20% paraneminen pitäisi riittää. Astmakorvauksissa on sellainen jippo, että jos lääkitys ei olekaan ollut ohjeenmukaisessa säännöllisessä käytössä, KELA voi antaa hylsyn. (KELA:sta pystyvät tarkastamaan apteekkien tietokannoista miten paljon lääkettä on toimitettu. Jos esim. reseptiohjeessa on 1 hengenveto aamuin illoin, ja 6kk aikana lääkettä on toimitettu vähemmän kuin 360 annosta, voi tulla hylkäävä päätös sillä perusteella, että lääkitystarve ei todistetusti ole säännöllinen, eli kyseessä ei ole lääkekorvaukseen oikeuttava krooninen keuhkosairaus)
   
 24. wanker

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2012
  Viestejä:
  194
  Kiitos kattavasta vastauksesta! Lääke oli joku singalur tai vastaava,josta oli 98 tabletin setti tuon satasen paikkeilla,ilmeisesti ilman korvausta kyllä. Ja kelaan ei olla minun tietääkseni mitään vielä lähetetty missään vaiheessa. Tuo montelukast tuli googlessa myös vastaan kun tuon singalurin sinne kirjoitin,vaihtavatko tähän halvempaan sen apteekissa?
   
 25. puddle

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  99
  Juu singulair ja esim. montelukast orion on täsmälleen sama lääke, ja apteekissa lain mukaan pitää tarjota vaihtoa. Jos eivät tarjoa vaihtoa ja mielummin kirjoittavat 100e laskun, itse vaihtaisin asiakkaaksi toiseen apteekkiin..
   
 26. wanha_y2k

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2016
  Viestejä:
  59
  Hello!!

  onx ns.leukoplakiaa kellään muulla murolaisista (ns.suusyövän esiaste)

  miulla 3 kohdassa suussa, eka kohta havaittiin 2007 ja 2 muuta 2015

  oon olluna tupakoitsija, joo, mut lopetin/total finito tuli 2 kuukautta sitten

  harvinainen sairaus/oirehan tää on, liekö täällä yhdelläkään. Suomalaisissa yleisyys 1/1500


  ps.paranee noin vuodessa tupakin lopettamisen jälkeen
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti