Murolääkärit jälleen kerran!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja papuwokki, 23.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
  Apteekista saa semmosia kurkkupastilleja, jotka vähän rauhoittavat kurkkua, mutta hienoin homma niissä on mukana oleva pieniannoksinen puudutusaine :)
   
 2. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  231
  Nieluun on alkanut tulla jotain valkoisia "roskia", risoissa ja sen ympäristössä. Olen koittanut näitä saada irtoamaan, kurlannut suolavettä, sitruunamehua ja koittanut sörkkiä haarukan varrella.. Välillä jotain lähtee irti mutta kohta ne on takaisin.
  Miten näitä voi ehkäistä/poistaa? Kävin myös lääkärissä näyttämässä kun ensimmäistä kertaa näitä huomasin. Sanoi muistaakseni että niitä on kaikilla ja lähtee itsestään pois kun huolehtii suuhygieniasta... Eipä ole lähtenyt.
   
 3. slattie

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2001
  Viestejä:
  1 082
  Tuossa tietoa aiheesta: https://en.wikipedia.org/wiki/Tonsillolith

  Jos ongelma on oikeasti todella paha niin nielurisaleikkaus taitaa olla se toimenpide millä tuota voi ehkäistä. Mutta kuvauksesi perusteella siihen tuskin on tarvetta.
   
 4. Aaaron

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  502
  Tupakoitko? Mulla niitä tulee jos erehdyn polttamaan. Muutoin pysyvät melko hyvin poissa. Apteekista saa sellaisia pitkiä pumpulipuikkoja, joilla ne on helpointa poistaa.
   
 5. Thokri

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2006
  Viestejä:
  510
  Mikähä sitä itteen iskeny. Nyt viikon aika kaksi kertaa oksenta (la ja tänään) mutta muuten oksentanu viimeisen 5 vuoden aikana 3 kertaa, jos nuo kaksi lasketaan.

  Viinasta en ole ottanu, ruuat ei ole olleet ylipäiviäsiä eikä mitään samaa ole näinä päivinä.

  Eikä tule heti mutta nukkumaan mennessä sängyssä maatessa alkaa kurkkussa tuntumaan painetta/outoa ja sit köhiefketia ja tulee "mene pytylle". selkäytimsestä.


  Erilaista kun teiniaikaan krapulaoksentama,taino en silloin kovin oksennelu. Ei krapula aiheuttanu tätä efektiä. Jotenkin tuntuu että kurkussa jokin pala koko ajan jumissa tai että ötökkä vetäisi pillurallia siellä.

  Muuten päivät ihan normaalia.
   
 6. Moon

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  663
  Jos tapahtuu vain makuulla ollessa, voisi olla kyse jostain lievästä mahaportin löysyydestä ja/tai ruoan takaisinvirtauksesta. Koita nostaa sängyn päätä koholle ja katso helpottaako.
   
 7. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Refluksitautia ehkäpä. Syö juuri ennen nukahtamista näitä nappeja, että ei lähtisi pahenemaan-->
  [​IMG]
   
 8. -Dist

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2009
  Viestejä:
  4 835
  Mikähän vaivaa kun muutaman päivän jo vasemman silmän yläpuolella tuntunut outoa painetta? Ihan helvetin häiritsevä tunne vaikka ei olekaan kipeä. Netistä yritin katsella, mutten löytänyt samankaltaisia oireita, koska tuo "paine" ei ole siis silmässä vaan enemmänkin kulmakarvojen alueella :confused:

  En voi sanoin kuvata kuinka ärsyttävältä tuo tuntuu :mad:

  Miten tuollaista voi edes tutkia .. voin vain kuvitella mitä terveydenhoitaja arvuuttelee arvauskeskuksessa ..
   
 9. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Voisiko olla http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00311
   
 10. -Dist

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2009
  Viestejä:
  4 835
 11. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
  Otsaontelotulehdus?
  Nervus supraorbitaliksen ärsytystila? (pinnetila? neuralgia? stressiperäinen?)
  Wait and see.
   
 12. elkorp

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2012
  Viestejä:
  281
  Mistäköhän voisi johtua, kun tuntuu, että vasemman käden keskisormen pää on lievästi puutunut?
   
 13. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
 14. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  231
  Istuin eilen pari tuntia "jännässä" asennossa tietokoneella ja huomasin että jalka oli puutunut. Nyt aamulla huomasin että jalka on edelleen hieman puuduksissa ja kihelmöi. Minkäänlaista kipua ei ole. Pitäisikö huolestua veritulpasta vai onkohan vain joku hermo/lihas jumissa.
   
 15. jFegAgPpXRQrUVLPOMg6YZv6O

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2016
  Viestejä:
  39
  Kokeile venyttelyä. Kävele vaikka 30min ja sit tee tosta jalkoihin liittyvät venytykset: https://pakkotoisto.com/liitteet/veny2009.pdf
   
 16. Pargaspoliisi

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  1 899
  Varmaan tyhmää kysyä, mutta salibandyssä tänään ja tulos tämä

  [​IMG]

  Myös sisäsyrjän nivelsiteen taisi ottaa vähän kipeää. Kaitpa se on huomenna Mehiläiseen mentävä tarkistuttamaan kun jaksa yhdellä jalalla hyppiä, vai?

  Kuitenkin taitavat yleensä parantua pikkuhiljaa. Ehkä viikonloppuna kestää jo astua. Jonkun nilkkatuen voisi tiettyy hankkia avuksi.
   
 17. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Joo, kandee käydä näyttämässä. Tuo on yleisesti vähän huono merkki, jos nilkka ei kestä juurikaan varata suoraan alaspäin suuntautuvaa painoa. Jos kestää huomenna kävelyä, niin se nilkkatuki on ihan hyvä olla, mutta oikeastaan vain siitä syystä, että se on huomauttamassa alitajunnalle, että "tämä nilkka on vähän rikki, noudata erityistä varovaisuutta".

  Kylmä ja kipugeeli auttaa.
   
 18. Pargaspoliisi

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  1 899
  Juu ei ollut murtumia. Kävely on jotain lähes yhdellä jalalla tapahtuvaa. Muuta kun ajan kanssa vaan. Nyt sentään kestää sen hieman varata jo painoakin ilman että jäätävästi sattuu, mutta pitää olla jalka (nilkan seutu) kyllä optimi asennossa.
   
 19. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Ihan pyytämättä ja yllättäen alkoi viikonloppuna selkä juilimaan. Etenkin autolla ajaessa vasemmalle kääntyessä tuntuu tosi kipeältä, mutta oikealle kääntyessä ei mitään.
  En viitsisi jäädä sairaslomalle, kun liikkuminen taitaa juuri auttaa asiaan ja voi kostautua ammattiliiton kautta, että ei saa tarpeeksi työpäiviä, kun määräaikainen puolen vuoden työ.

  Edit: Alkoikin helpottaa ja muutamassa päivässä oli ohi. Pitää kyllä panostaa ergonomisiin asentoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2016
 20. perato

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2014
  Viestejä:
  1 482
  Oudoista vatsakivuista "kärsinyt" nyt reilu viikon. Kyseessä siis ohimeneviä pistoksia navan oikealla puolen. Vaikea sanoa onko kyse vatsan sisällä vai jossain pinnalla tuntuvasta kivusta. Kuitenkin pistopaikka on aina sama, noin 3-5cm navalta oikealle ja pari senttiä ylös.

  Kipukohtauksia on ollut tähän mennessä yleensä pari kertaa päivässä ja niiden kesto on ihan sekunnin luokkaa. Palpoiden ei tunne mitään eroa, eikä kivusta jää ku semmonen pieni jännitys, et tuleeko se uudestaan. Selässä ei tunnu mitään myöskään. Nämä ei mitenkään seuraa syömistä, liikkumista, kellonaikaa tai muutakaa selittävää syy-seuraus suhdetta, saattaa olla illalla, aamulla heti herätessä, päivällä. Ruokavaliossa ei mitä kummempia muutoksia muuta ku että karkkilakos ollut viitisen viikkoa. Opintoihin liittyvä harjoittelu toki meneillään(8. viikko alkamassa), johon liittynyt lämpimän ruuan viivästyminen myöhään päivälle sekä leivän syönnin lisääntyminen. Välillä jääny nesteiden nauttimine vähemmälle ja ollut hitusen ummetusta ja ilmavaivoja, mut ei mitää erityisen häiritsevää. Tähän harjoitteluun toki liittyy paljon stressiä(sote-ala).

  Ei mitää yleisvoinnissa heikentymistä, erittämisessä ei mitää ongelmia. Mitään ajatuksia? Periaatteessa vois ajatella jotain ilmavaivoja tms. mutta kun aina sama kohta nii ihmetyttää. Joku munuais/virtsajohdin juttu?
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2016
 21. Eskonaama

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  20
  Kuulostaisi itselle ainakin tutulta, itsellä siis oli pitemmän kaavan huono ruokavalio+stressi+huonot elämäntavat. Alkoi tuollaisella ja lopputuloksena ärtyvän suolen oireyhtymä joka todennäköisesti aiheutunut haitallisten bakteerien liikakasvulla, maha kun nyt on luonteeltaan sellainen että kaikki vaikuttaa kaikkeen.

  Menee nyt ihan mututuntumalla ja omilla kokemuksilla mutta kokeile korvata leivänsyöntiä vähemmän sokeri/hiilihydraattipitoisilla eväillä (ruokkivat bakteereja => flatulenssia ja ummetusta) sekä esimerkiksi lactoseven maitohappobakteereja päivittäin.

  Voit myös kokeilla kuitulisää, esimerkiksi chian siemeniä löytyy lähestulkoon kaikista vähänkään monipuolisemmista ruokakaupoista, liuota esim. vedessä ja heitä ääntä kohti. Ravintoarvot ovat muutenkin mielestäni hyvät joten helppo pitää vaikka töissä mukana ja juoda välipalana.
   
 22. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
  Olisko stressiperäistä vatsavaivaa, itse kokeilisin jotain happolääkettä parin viikon kuurina. Jos oire pitkittyy ota yhteyttä lääkäriin.
   
 23. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Mikäköhän tuolla alaselässä on vikana, kun se on ollut nyt parin viikon verran kipeänä. Kipu esiintyy enimmäkseen öisin asentoa vaihtaessa, mutta myös äkkinäiset liikkeet pystyssä ollessa voivat sitä aiheuttaa. Siltausliike aiheuttaa myös tuota kipua. Sijainti on n. alimman kylkiluun pään kohdalla oikealla puolella. Sieltä painaessa saa kivun tuntumaan myös. Se alkoi hiljalleen kehittymään viikossa parin päivän BJJ-seminaarin jälkeen, aluksi ehkä kerran yössä asennon vaihdon yhteydessä ja viikon aikana paheni jokaiseen asennon vaihtoon.
   
 24. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
  Olisko Tietzen oireyhtymä? Eli kylkiluurustojen kipuoireyhtymä, jonka syytä ei tiedetä ja joka paranee itsekseen (rasitusta vähentämällä).
  BJ-seminaarista tuli ensiksi jotain ihan muuta mieleen, mutta guuglettamalla tuo selvisi.

  http://keskustelu.suomi24.fi/t/3856993/tietzen-oireyhtyma--

  Lainaus tuosta keskustelusta.. :)

  Menin tk:n lääkärin vastaanotolle. "Mun luu töröttää rinnan alta ja sitä särkee joka päivä niin, etten voi liikuttaa kuin silmiäni. Toistuu useasti päivän aikana ja pelkään että liittyy sydämeen."
  Lääkäri siihen: "Päläpäläpälä, paskaa paskaa, kuuntele minua, pälä ja pälä, tietze, päläpaskaa, anna kun kokeilen, pälä sitä sun tätä, ota särkylääkkeet, haista paska, moi"
  Siihen sitten vastasin: "Mutta kun oi arvon viisas lääkäri, kipu ei ole tuollaista kuin väität, voisitteko kuunnella minua?.." Lääkäri: "Se on tietze, haista paska, mullon viikset ja lasit, kyllä tiedän, menes nyt siitä ole hyvä ja ime munaa."
   
 25. Zerrod

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2009
  Viestejä:
  1 872
  Tänään oli kyllä mielenkiintoinen herätys. Rupesin nousemaan sohvalta niin selkä tuntui siltä kuin joku olisi lyijyputkella lyöny siihen. En minä mitään aktiviteettiakaan ole suorittanu jossa selkä olisi kärsiny että liekkö nukkunu vaan huonossa asennossa? Seisaalleen kun pääsin niin kipu kaikkosi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti