Murolääkärit jälleen kerran!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja papuwokki, 23.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Pizza Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  123
  Nyt tarviis neuvoja. On tosi kuvottava olo ja mikään ei pysy sisällä. Siis oksentelua, ripulointia ja yleistä huonovointisuutta aamusta alkaen. Kuumetta ei ole. Saattaa olla joku huonosti kypsennetystä ruoasta saatu pöpö tms.

  Missä vaiheessa lääkäriin/labraan? Kannattaa varmaan odottaa muutama päivä, ei kai tää vaarallista ole?
   
 2. Tcav

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2010
  Viestejä:
  2 080
  En usko, että mitään vakavaa kyseessä. Jos olo alkaa edelleen pahentua, niin suosittelen yhteydenottoa päivystykseen, niin saa joku ammattilainen arvioida. Lisäksi suosittelen jatkossa olemaan tilaamatta mediumia mäkkäristä. :comp:
   
 3. Epic_Fail

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2009
  Viestejä:
  242
  CÄCÄCÄCÄCÄ BÄNG!
   
 4. kkonari

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2007
  Viestejä:
  178
  Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?
  "HIV-tartunnassa verenkiertoon ilmaantuu ensin HIV:n RNA:ta tartuntatavan ja -annoksen mukaan n. 2-20 vrk kuluttua tartunnasta. HIV-RNA:ta seuraa p24 -antigeenin ilmaantuminen n. 4-7 vrk kuluttua. Kokonaisvasta-aineet voidaan havaita puolestaan n. 4-7 vrk kuluttua antigeenin ilmaantumisesta. HIV p24 -antigeenipitoisuus jää osassa tartuntoja testin havaintokynnyksen alle. Tällöin diagnoosi saadaan vasta- ainemäärityksen perusteella. Useimmiten primaaristi diagnosoitavissa tartunnoissa on tartunnasta kulunut niin kauan, että antigeeni ei ole enää osoitettavissa. Tuoreessa tartunnassa AgAb -yhdistelmätesti tulee positiiviseksi 4-7 vuorokautta ennen vasta-ainetestiä. Poikkeustapauksissa vasta-aineet ilmaantuvat vasta 3 kuukauden kuluttua tartunnasta. Näissä tapauksissa HIV p24 -antigeenikaan ei yleensä ole osoitettavissa. HIV-infektion poissulkemiseksi tulee seurata tartuntamahdollisuutta HIV-AgAb -määrityksin 3 kuukauteen saakka." lähde; http://huslab.fi/ohjekirja/4814.html

  Onko siis niin että jos ns. riskitapauksesta on vaikka 5pv voidaan tämän p24 avulla todeta että onko hiv? ja sitten jäljempi 3kk on sen takia koska tätä p24 ei enää esiinny tämän 20vrk jälkeen niin vasta-aineet voidaan varmuudella todeta vasta 3kk jälkeen?
   
 5. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
  Mitäs muron lääkärit on mieltä. Tytär (8kk) sai silmän tulehdukseen antibioottitippoja (Oftan Akvakol 5mg). Silmä itse ei ollut missään kohtaa punainen, mutta luomet vähän, silmä vetisti ja rähmi aikas pitkään. 7 päivää annettiin noita tippoja ja silmä vaikutti jo hyvältä. Nyt kuitenkin viis päivää kuurin jälkeen silmä alkanut taas vetistelemään ja rähmimään. Noita tippoja jäi ihan reilusti yli, voiko noita antaa heti perään uudestaan vai oisko tossa nyt jotain muuta kuin silmän tulehdus?
   
 6. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  Allergiaa?
   
 7. Kaiutin

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  468
  Itselläni oli joskus vuosia sitten silmätulehdus, joka muistaakseni juurikin helpotti jollain "normaalilla" silmätipalla, mutta palasi takaisin ja piti käydä joltain silmäspesialistilta paremmat tipat, joilla tulehdus oikeasti parani.
   
 8. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
  Vanhemmalla pojalla on verikokeella todettu jonkin asteista kissa, koira, koivu ja heinä allergiaa, ja taloudesta löytyy koira. Kissojakin oli, mutta ne on jo reilun kuukauden asustellut muualla. Mitään muuta oiretta ei tunnu likalla kyllä olevan. Toki tietysti mahdollista.
   
 9. Pargaspoliisi

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  1 899
  Samaa silmätippaa laitoin korvaan ja suuhun Kefexiniä kun korvatulehdus oli kuukausi sitten.

  Btw. Kysymys että kun joka kesä tässä nyt viimeaikoina nimenomaan Kefexiniä syöty korvatulehduksiin ja kun viime kesänä säästyi korvatulehdukselta, mutta sain ruusun jalkaan =kefexin kuuri, niin meneekö mun suolisto vituiksi ja alkaako mussa kasvamaan joku superbakteeri?

  Korvatulehdukset johtuu kyllä ihan omasta virheistä (tärykalvossa reikä yläosassa - uiminen ja merivesi)
   
 10. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Kissat ovat allergikon kannalta vittumaisia otuksia siinä mielessä, että niiden karva/hilse saattaa aiheuttaa reaktioita vielä pitkään kissojen lähtemisen jälkeenkin.
   
 11. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
  Tarkoittaa sitä, että varsin usein tuore infektio voidaan osoittaa jo viikon päästä altistuksesta tällä antigeenitestillä (Ag p24), mutta vasta 3 kk päästä otettu negatiivinen vasta-ainetesti (Ab) sulkee pois infekion täydellä varmuudella.
   
 12. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Long story short:
  - Mursin vasemman kyynärpääni vuosia sitten, parani hyvin kantositeessä ja liikerata käytännössä ennallaan
  - Fast forward tähän kesään, sama kyynärpää sai lujan iskun, se ei kuitenkaan turvonnut ja liikkui normaalisti, joten en mennyt lääkäriin vaikka se ehkä olikin vähän turhan pitkään kosketusherkkä
  - Fast forward noin 2 kuukautta, tänään huomasin että sattuu niin pirusti tietyt liikkeet juuri siinä kyynärpäässä, vähän säteillen alaspäin

  Liekö johtopäätös että murtui uusiksi kesällä, ja luutui huonosti koska en mennyt lääkäriin/pitänyt kantositeessä paikallaan/tms?
   
 13. Tokkopaa

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2016
  Viestejä:
  2
  Pahoittelut vähän pidemmästä sepustuksesta.

  Kyselin tätä täällä aikaisemminkin ja sainkin kehoituksen käydä Mykoplasma Genitalium testissä, kuten kävinkin.

  Tuossa juhannuksen alla harrastin seksiä ilman ehkäisyä kahdenkin eri naisen kanssa. Oireet ilmaantuivaat 3-5pv sisällä tuosta tapahtumasta.

  Oireet alkoivat kirvelyllä peniksen päässä. Kirvely siirtyi ikään kuin virtsaputkeen tai terskan sisälle. Voimistui todella inhottavaksi virtsatessa. Varsinkin aamuisin kirvely virtsatessa oli kovaa. Sammalla tunsin ikään kuin pisteylyä/kuumotusta käsissä josta se lopulta laskeutui jalkoihin. (hävisi käsistä tässä vaiheessa)

  Muita oireita olivat harmaa vuoto peniksen päästä, tämä oli nähtävissä varsinkin aamuisin.

  Tässä vaiheessa menin lääkäriin jossa otettiin testit tippuriin ja klamydiaan. Sekä virtsakoe tulehduksien varalta. Virtsakoe tehtiin 2 kertaan koska jokun siinä oli kohoilla mutta ei hälyttävästi, seuraavalla kerralla ei mitään.

  Testien tulokset olivat negatiiviset. Myös molemmat naiset menivät testeihin joista HIV/Klamydia/Tippuri negatiivisia. Minä kävin uudelleen testeissä josta taas Klamydia/tippuri negatiiviset. Tämän lisäksi aloin epäilemään harvinaisempia joten otin itselleni myös testit Mycoplasma genitaliumiin sekä trikomoniaasiin. Nämäkin olivat negatiiviset.

  Uusi lääkärikäynti jossa lääkäri katsoi peniksen päälisinpuolin ja totesi kaiken olevan normaalin näköistä.

  Tämän jälkeen olen jäänyt tämän kanssa oikeastaan tyhjän päälle. Mikään sukupuolitauti ei tunnu vastaavan noita oireita ja tähän mitä tällä hetkellä vielä on tuosta jäljellä. Harmaa vuoto peniksen päästä loppui 2-3vk sisällä tapahtumasta.

  Oireita jotka ovat jäljellä näin miltei 3kk tapahtumasta:

  Tunnen välillä ikään kuin polttelua/pientä pistelyä jalkapohjissa tai vain isovarpaissa.

  Ennen terskani oli erektiossa täysin tasainen mutta nyt ikään kuin terskan IHON ALLA kauttaaltaan on nystyjä joita siellä ei ennen ollut. Peniksen ollessa levossa näitä nystyjä/kohoumia ei näy ollenkaan.
  Nämä eivät kutise tai oireite mitenkään. Ne tulevat myös vaihtelevasti esiin välillä niitä on välillä ei ollenkaan. Lääkäri ei näitä painelemalla saanut esiin. Eikä osanut sanoa mitään.

  Kolmas oireeni on että spermani oli ennen vaihtelevasti välillä todella paksua, varsinkin jos piti päiviä väliä ja välillä vetistä. Nyt vaikka pidän monta päivää väliä, sperma on todella juoksevaa ja vetistä. Paksuus siitä on hävinyt kokonaan.

  Välillä myös virtsatessa tuntuu aivan pientä kirvelyä silloin tällöin.

  Olen selaillut nettiä englanniksi ja suomeksi mutta mikään ei tunnu vastaavan tätä. Minkään sukupuolitaudin ei tietääkseni pitäisi vaikuttaa sperman vetisyyteen, noista nystyistä terskassa ei löydy mitään. Nystyt joista löytyy tietoa on helmiäisnystyjä tai muita terskan pinnassa olevia näppyjä. Minun ei ole tälläisiä. Myöskään kihelmöinti/poltto jaloissa ei tunnu liittyvän sukupuolitauteihin.

  Ainoa mitä olen enää miettinyt on että voisiko nämä oireet olla sukupuoli herpeksestä johtuvia. Eikö herpeksenkin oireet pitäisi poistua kuitenkin 2-3 viikossa?

  Osaisiko kukaan valaista tätä asiaa. Olisin ikuisesti kiitollinen koska tämä vaivaa minua päivittäis ja pyörii mielessä kokoajan.
   
 14. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  879
  Hiiva tai eturauhasongelmia? Jalkapohjat puutuu selän takia, ei panemisen. Tää siis veikkaus.
   
 15. King_Diamond

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  1 332
  Tähän se Kummelin panomies-video.
   
 16. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  Olipa typerä juttu. (Vai onko tässä jotain trollin ainesta, sillä jokainen on tänne kirjaantunut). Se miehinen vehje on arkapaikka ja pelkästään sellaisen kanssa kirjautuisin itsekin, mikäli löytyisi epävarmuustekijöitä yhtään kyselemään muiden kokemuksia.

  Edit: Muutoksien huomaamisen voi lääkärissä käymisen jälkeen todeta normaaliksi (ja epäilijän luulosairaaksi, jos epäinhimillinen lääkäri).
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2016
 17. King_Diamond

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  1 332
  Ei ollut trolli, enkä sun viestihistorian tuntien sanoisi mitään trolleista tai muuten sekaisista/tyhmistä viesteistä.
   
 18. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  Ja tarkoitin tässä (onko tässä trolli kysymyksellä) "mielestäsi" se jolle nyt asiattomaan tyyliin "panomies-heittosi" heitit? Jos et pitänyt trollina häntä jolle heitit, ei sinullakaan ole kaikki muumit veneessä.
   
 19. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
  Jos liität oireiden alun nimenomaan suojaamattomaan seksikontaktiin, niin ei olisi pahitteeksi tarkistaa kuppa-vasta-aineita. Oireesi voivat sopia kuppaan. Harvinainen tauti, vain 200 tapausta vuodessa, mutta lisääntymään päin itäliikenteen vuoksi.

  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00247

  Edit: trichomonas-testi oli jo otettu.

  Mutta jos totta puhutaan, niin oirekuvasi sopii parhaiten psyykkiseen kuormitusoireeseen. Ehkä juhannuksen hurvittelusi ja sitä seurannut morkkis laukaisi jotain pinnan alla olevaa problematiikkaa. Käy juttelemassa jollekin asiasta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2016
 20. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Vituttaa kun yli 2.5 viikkoa ollut jo flunssan kourissa. Pahin on jo ohi, ei enää kuumetta ja nokka vuotaa satunnaisesti, mutta yhä on kurkku ihan helvetin kipeä. Pakko illan aikana lipittää Finrexinia ja yöksi vetää Panadol Forte, vaikka en lääkkeitä juurikaan syö, muuten herää vitulliseen kurkkukipuun aamuyöstä kun syljenkin nieleminen sattuu niin perkeleesti.

  Päälle tuli vielä silmätulehdus, joten jouduin käymään lekurissa hakemassa tippohin reseptin. Veikkaili että kurkkukipu lähtenee samalla kun silmät paranee, saa nähdä miten käy. Alkaa vähän hermot oleen kireellä tuon takia jo. Iltaisin tulee myös yskänpuuskia satunnaisesti.

  Vähän outoa kun viimeiseen 10 vuoteen en oo yhteensä sairastanut näin pitkään ja nyt yks flunssa vaan kestää ja kestää...

  Muksulla oli ihan samanlainen tauti vähän aiemmin, eli terveisiä päiväkodista. Sille kun haettiin silmätipat pyysin varuiksi kaksi satsia (Oftan 5mg) jos sattuu tarttumaan (niinpä), mutta eipä näyttänyt mulle tehoavan ne, oli ehkä hieman paremmat silmät, mutta kuurin loputtua tuli taas zombie look takaisin. Muutenkin muksu parani selvästi aiemmin tästä.
   
 21. Kranqla

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  111
  Mulla on ollut oikealla viisaudenhammas jo pitkään, varmaan 4 kuukautta. Se on puhjennut vähän sivuun. Se on kipeä ajoittain, esimerkiksi kerran kahdessa viikossa, mutta tää ei ole paha juttu koska valtaosan ajasta se ei ole kipeä. Sen sijaan toinen oire on koko ajan, nimittäin se että oikea poski on turvonnut. Ei älyttömästi, mutta siten että kun sen kerran näin, niin huomaan sen aina. Varsinkin kuvissa sen näkee helposti.

  Noh, menin pari viikkoa sitten YTHS:lle hammaslääkäriin. Kattoivat hammasröntgenen ja totesivat että viisaudenhampaan lisäksi siellä on joku tulehdus tai "muutos". Sitten ottivat kartiokeilatomografian, ja tänään soittivat että näkyy sen verta iso "muutos" että lähettävät kirurgiseen sairaalaan. Pitääkö tässä nyt huolestua? Sinänsä ei kuulosta hyvältä että homma menee kirurgiseen sairaalaan. Sinänsä oloni on ihan ok, ainoa oire tällä hetkellä oikean posken turvotus ja että oikea puoli kaulasta vähän jumissa, mutta ei pahasti.

  Jos poskeni ei olisi turvonnut, niin en tiedä olisinko edes mennyt hammaslääkäriin, viisaudenhammas niin harvoin kipeä. Ja tuo turvotus ei ole mitään älytöntä tasoa. Se on sellaista että kun sen kerran näkee, niin sen huomaa aina, mutta kun kavereilta kysyy että huomaako ne sitä, niin ei ne välttämättä heti huomaa vaan hetken päästä. Eli hieman turvonnut, huomaa muttei mitenkään siten että äkkivilkaisulla näkis että mulla on jotain häikkää naamassa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2016
 22. pikakhu

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  1 010
  Todennäköisesti tulehdus syvemmällä hampaan juuressa/leuassa. Tavan hammaslääkärit eivät kovinkaan isojaoperaatioita yleensä tee, vaan se on suu- ja leukakirurgien hommia.
   
 23. Kranqla

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  111
  Tuo YTHS jossa kävin röntgenissä ja kartiokeilassa on Töölön sairaalan vastapäätä. Eikös Töölöstäkin löydy suu- ja leukakirroja? Noh, samapa tuo minulle on missä hoitavat.

  Oikeastaan suurin pelkoni asian suhteen on se, että tekevät jonkun sellaisen operaation että saan naamaani pysyvää esteettistä haittaa - kun nytkin suurin haitta on oikean posken turvotus. :D Eli en ole sinänsä huolestunut.
   
 24. jFegAgPpXRQrUVLPOMg6YZv6O

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2016
  Viestejä:
  39
  Vaikken lääkäri olekkaan ni tällänen ihan yleinen life-lesson maalaisjärki-protip ois kyllä, että terveys kannattaa kyllä aina asettaa esteettisten haittojen edelle.. ;)
   
 25. Kranqla

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  111
  Joo siis jos operaatio (tai miten nyt edetäänkään) vaatii esteettisiä uhrauksia, niin totta kai suostun siihen enkä ala vänkäämään. Mutta tietysti toivon että mahdollisimman pienellä haitalla päästään tästä eroon.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti