Murolääkärit jälleen kerran!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja papuwokki, 23.12.2005.

 1. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Kaivakaa ne korvanne vaan reilusti puikoilla pyörittäen auki niin ei tartte noiden suihkujen kanssa touhuta.

  Tärykalvoon asti voi putsata. Kyllä sen sitten huomaa kun puikko koskettaa tärykalvoa. Ei kannata kuitenkaan puhkaista sitä kalvoa. Jos se nyt edes on mielessä. Niin ja rauhallisessa paikassa istualtaan nuo kaivamiset. Ei ole kovin hyvä idea kävellä puikko korvassa ja vetää esim. lipat tai että kaveri töytäsee kyynärpäähän....
   
 2. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Mahtaako olla ongelma, jos reissatessa vatsavaivojen ehkäisemiseksi nappailisi samaan aikaan sekä Precosaa että jotain maitohappobakteerivalmistetta? Precosassa ei ole bakteereita, vaan "Precosa koostuu kylmäkuivatusta hiivasienestä (Saccharomyces boulardii) joka estää bakteerien haitallisia vaikutuksia suolen limakalvolla"

  http://www.apteekkituotteet.fi/Precosa-kapselit
   
 3. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Punkkien levittämässä borrelioosissa on kuvausten perusteella yksi oire puremakohdan ympärille tuleva punoittava rengas.

  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00063

  Perus antiobiootit tuollakin mainitaan lääkkeeksi, tosin 2-3 viikon kuurina. Jos tosiaan tästä olisi kyse niin kannattaa kyllä ottaa vakavasti, koska hoitamatta jäädessään voi olla todella veemäinen vaiva myöhemmin.
   
 4. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Olisiko polvitaipeessa ollut tulehtunut sarveisontelo eli talin kaltainen erite joka purkautui saattoi olla sarveisainetta ja märkää. Voihan toki hyönteisen puremakin tulehtua ja muodostaa paiseen, mutta jos sisältä tuli tosiaan talimaista eritettä niin se puhuu sarveisontelon puolesta.

  Tekikö lääkäri patin päälle avausta veitsellä? Se olisi saattanut olla antibioottikuuriakin tärkeämpi hoito. Paise on puhkaistava! Jos sait itse aiemmin patin tyhjennettyä niin sitten avaus ei ollut välttämätön. Sarveisontelo uusi ajan myötä joten jos tunnet polvitaipeessa patin vielä kun antibioottikuuri on rauhoittanut tulehduksen niin kannattaa varata aika lääkärille ontelon poistamista varten. Jos patti on ihan polvitaipeen päällä niin voi olla että operaatio hoidetaan poikkeuksellisesti erikoissairaanhoidon puolella.

  Pieni turvotus pohkeessa voi liittyä paikalliseen tulehdukseen. Jos iholla on voimakas punoitus, epäilet että polvitaipeessa on vielä paise tai sinulle tulee jotain yleisoireita kuten kuume niin kannattaa hakeutua päivystykselliseen arvioon tai viimeistään seuraavana aamuna. Jos kuitenkin tilanne vaikuttaa rauhalliselle, ja kuten sanoit kipuja ei ole niin hakeudu tarvittaessa arvioon mikäli toipuminen ei etene odotetusti nyt lähipäivinä / oireet ei poistu antibioottikuurin aikana.

  Punkin puremaan liittyvässä borreliainfektiossa iholle tulee tyypillisesti vaeltava rengasmainen erythema migrans punoitus joka on iholla vielä viikon kuluttua punkin puremasta, tätä ei tule sekoittaa paikallisreaktioon heti punkin poiston jälkeen.
   
 5. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Kokeillaanpa huvikseen olisiko murolääkäreillä mitään näkemystä tähän vaivaan. Mulla on pienestä pitäen (niin kauan kuin muistan) ollut tarve vetää keuhkot täyteen n. kerran minuutissa-parissa. Tarve ilmenee sellaisena ahdistavana/puristavana tunteena rintakehässä ja laukeaa, kunhan keuhkot vetää täyteen tarpeeksi nopeasti (käytännössä aina suun kautta, nenän kautta ilma ei kulje tarpeeksi nopeasti). Ei tuosta ole sinänsä ollut yleensä kummempaa haittaa muuten kuin, että ihmiset saattavat ihmetellä miksi huokailen.

  Viimeisen 15 vuoden aikana silloin tällöin (ehkä keväisin katupölyn/siitepölyn laukaisemana) kuitenkin käy niin, että tuohon yhdistyy jatkuva haukottelu. Tällöin molemmat vielä haittaavat toisiaan siten, että kummankin saaminen laukeamaan vaikeutuu merkittävästi. Haukotukset eivät siis välillä laukea millään eikä myöskään puristava tunne rintakehässä. Tätä jatkuu yleensä parisen viikkoa, kunnes tilanne normalisoituu. Joskus tätä on tutkittu lääkärissäkin, mutta mitään vikaa ei löytynyt. Onko ideoita mistä on kyse ja miten ainakin tästä akuutista ongelmasta haukotusten kanssa pääsisi eroon nopeasti?
   
 6. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Koska oiretta on ollut vuosien ajan niin voit olla ainakin rauhallisin mielin ettei tilanne vaikuta hankaloituvan, eikä siis liittyne mihinkään etenevään sairauteen. Onko näitten haukotuskohtausten aikana tai ennen/jälkeen jotain muita oireita? Päänsärkyä, näköhäiriötä? Entäs liittyykö kohtausten tiheys stressiin?

  Päivystysvastaanotolla olen useamman kerran nähnyt tulosyyllä hengenahdistus (hoitajan arvio) vanhempien tuomana lapsia 6-11 v jotka ovat juurikin huokailleet. Hengitys ei ole ahtaalla/vingu/rohise, lapsi ei ole hätääntynyt mutta huokailee/vetää keuhkot välillä täyteen ilmaa. Muita oireita ei ole. Lapsi itse sanoo että tulee tunne vetää keuhkot täyteen ilmaa.

  Todennäköisesti tuo tarpeesi vetää keuhkot täyteen johtuu ihan jostain fysiologisesta asiasta, esim. että hengität normaalisti pinnallisesti ja välillä elimistö sitten haluaa tuulettaa keuhkot kunnolla. Haukottelu voi olla vain jonkinlainen sinun "ominaisuus" jolle ei selitystä keksitä. Haukottelu voi olla myös Tick-oire tai joskus oire migreenistä.
   
 7. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Joops, pitänee vaan odottaa, että pahin menee ohi. Toisaalta tuntuu vähän oudolta, että tarve vetää keuhkot täyteen johtuisi liian pinnallisesta hengityksestä, kun sitä tulee myös urheillessa eikä se laukea automaattisesti vetämällä paljon ilmaa keuhkoihin vaan vaatii repäisyn täyteen.
   
 8. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Tilaasi voi liittyä myös ylihengitystä, eli vaikka tulee tunne että pitäisi vetää enemmän ilmaa keuhkoihin niin todellisuudessa hengitystä pitäisikin rauhoittaa. Palleahengityksen harjoittelu voi auttaa. Hyperventilaatio ja mahdollinen paniikkikohtaus selittäisivät puristavan tunteen rinnalla. Netistä kun etsii englanniksi oireitasi niin osa kertoo saaneensa avun Buteyko metodista johon liittyvät hengitysharjoitukset voivat ollakin hyödyksi (astmaa ei kyllä taatusti paranna niinkuin kehittäjä uskoo).
   
 9. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
 10. Dwarf

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 631
  Voi elämän kevät... alkaa näköjään vanhalla (30v) keho pettää..

  Varpaat on punaset, parista lähtee iho irti kosketuksesta... tästä (tai sienestä) selitin jo aikaisemmin, mutta nyt on ilmestynyt pari uutta ylläriä.. eli jos hörppään jotain normaalisti nestettä, menee kurkku tukkoon ja sattuu.. jos kuitenkin otan pienen huikan, saan nesteen menemään alas, mutta jäljelle jää painava tunne, ja jos röyhtäisen niin osa nesteestä tulee takas suuhun..

  Onko mulla nyt joku vitun ilmalukko ruokatorvessa?.. ihan niinkuin mädäntyvissä varpaissa ja satunnaisiin paikkoihin ilmenevässä ihottumassa ei ollut tarpeeksi :(

  Ps.
  Kävin eilen päivystyksessä, kun varpaista alkoi lähteä iho irti kosketuksesta.. eivät huolineet sisään, käskivät mennä työterveyteen... mutta tuolta sai sen verran irti että tulehdusarvo oli 9
   
 11. slattie

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2001
  Viestejä:
  1 081
  Ihan uteliaisuudesta, eikö tollaset perusvaivat kannata aina käydä hoidattamassa työterveyden kautta? Turha sinne päivistykseen on mennä jonottamaan ja maksamaan käyntimaksuja?

  Työterveydestä sitten lähetteet jatkotutkimuksiin ja siirtyy sitten kunnalliselle (tai massipäälliköiden tapauksessa yksityiselle) puolelle jos työterveys ei niitä jatkotutkimuksia enää kata. Jotkut työterveyssopparit kattaa yllättävän pitkälle menevät tutkimukset.
   
 12. Split-

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  497
  Vajaa puolivuotta sitten ekan kerran pöntöllä tuli #2 mukana verta, ei tosin paljon. Tilanne jatkui ja verta tuli joka kerta, välillä näytti aika oudoille klönteille ja ei ollut kirkasta kun muuten siis oli. Nyt kolmisen viikkoa sitten alkoi tulemaan aika huolella tuota verta ulos ja about viikko sitten kaikki aivan vetisenä ja näyttää kun koko tuotos olisi pelkkää verta.
  Tänään oli lääkäri ja käsikopelon jälkeen sanoi että tähystykseen seuraavaksi. Suvun suolistosyövistä kysyi ja niitä ei tietääkseni ole.
  Kellään hajua mitenkä tuo tähystys tehdään? Tai vaikkapa joku harmiton haava suolessa joka voisi tuota verta työntää paljonkin?
   
 13. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 246
  Peräpukamat voi vuodella tai aiheuttaja voi olla tulehduksellinen suolistosairaus (Crohn, haavainen paksusuolitulehdus). Jos vuoto on paksusuolen alkupäästä niin uloste on mustaa, tervamaista. Jos vuoto on paksusuolen loppupäästä / peräsuolesta niin uloste voi olla normaalia ja seassa kirkasta verta. Suolistosyövät on nuorilla harvinaisia. Joka tapauksessa diagnoosin pystyy asettamaan vain kolonoskopialla eli sillä mille suoli näyttää tähystyksessä ja mitä patologi näkee otetuissa koepaloissa. Kolonoskopiaa edeltävästi juot useamman litran tyhjennysliuosta ja itse toimenpiteessä paksusuoli käydään läpi tähystimellä.
   
 14. juho_-

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  199
  Iltasanomien otsikko:
  "Milla, 17, leipoo kakkuja päästäkseen lääkäriin – sairastaa harvinaista sairautta"
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001192943.html


  Oikeasti tyttö siis haluaa vain päästä yksityiselle puolelle magneettiin niskakipujen takia. Magneettiin oma kunnallinen lääkäri ei ole antanut lähetettä, koska tietää ettei magneetilla löydy mitään selittävää syytä...
   
 15. Hal2K3 Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2003
  Viestejä:
  1 638
  Migreeni on ilmeisesti yleinen sivuoire hänen sairaudessaan.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25791889

  "Migraine with or without aura is considered the most common form of headache in JHS/EDS-HT."
   
 16. eskof

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  248
  Mietin ihan samaa lukiessani tätä juttua. Ja sitten vain soimaamaan terveyskeskuslääkäriä, kun lähetettä ei irronnut.
   
 17. -Dist

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2009
  Viestejä:
  4 067
  eip mitään enää
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2016
 18. Korvapuusti

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2015
  Viestejä:
  1 059
  http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/art-2000001194546.html
  Hyvä olo
  [​IMG]
  Lääkärit kertovat potilaiden ärsyttävistä tavoista – ”Se on yhtä helv***iä”
  Kuvituskuva.

  Julkaistu: 6.6. 5:13

  Lääkärin ja potilaan kohtaaminen vastaanotolla ei aina suju ongelmitta. IS kysyi lääkäreiltä, millaisia hankalia tilanteita ja potilaita he ovat työssään kohdanneet.
  Moni lääkäri kokee hankalana potilaiden itsensä tekemät diagnoosit. Nykyään niitä on helppo tehdä internetin avulla, mutta potilaan sokea usko niihin vaikeuttaa todellista kohtaamista lääkärin kanssa.

  – Se ottaa päähän, että potilas on tehnyt tohtori Googlen avulla itse diagnoosin ja tulee sitten valmiin diagnoosinsa kanssa vastaanotolle, eräs lääkäri kertoo.

  – Se on yhtä helvettiä. Luulin tietäväni jotakin lääketieteestä ja sitten tulee joku, joka on lukenut pilkuntarkkaan jonkun harvinaisen taudin oireet. Ja sitten hän väittää, että hänellä on sellainen tauti, joka tosin on tavattu vain Afrikan jossakin kolkassa.

  Tohtori Google on nykyaikaa. Ennen asiat hoidettiin eri tavalla. Silloin potilas joutui näkemään hieman enemmän vaivaa.

  – Eräskin nuori potilas oli käynyt kirjastossa lukemassa oireistaan. Häntä oli hävettänyt mennä sinne ja naama punotti, kun kirjastonhoitaja luuli, että hän katsoo siellä vain intiimejä kuvia. Oli sen takia pitänyt mennä ihan naapurikunnan kirjastoon.

  Vastaavia tilanteita oli aikanaan, kun e-pillerireseptit tulivat.

  – Eiväthän nuoret tytöt kehdanneet niitä kotikylän apteekista hakea. Siellähän ne tuntevat meidän äidin ja varmasti kertovat sille.

  Lue lisää lääkäreiden kertomuksia hankalista potilaista ja tilanteista päivän Ilta-Sanomista.
  Pasi Pieti

  Ottaako murottajat selvää sairauksista jo etukäteen, jos otatte niin mistä. Miten lekurit ovat suhtaunuteet tähän.
   
 19. Dwarf

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 631
  Mun varvasieni iski sormiinkin.. kuva ei tee oikeutta, mutta kämmenselkä on ihan rypyläinen + sormien väleissä on about 100 pientä haavaa per sormi. Sain sentään vihdoin lähetteen ihotauti lääkärille, sen perus sienilääke + kortisoni kuurin sijaan... Alkaa pikkuhiljaa vituttaa kun ei saa tätä kuppaa pois :/

  [​IMG]

  Edit:
  Spoiler tagit kuvaan
   
 20. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  No minä tunnustan olevani vähän tämän kaltaista sorttia. Joskus kun kauppiksessa opetettiin kohtaamaan "narsisti" asiakaspalvelussa kuvilla, se kolahti täysin itseeni. Vuosia ja vuosia luin sitä listaa luin usein ja oletin olevani, tai sitten psykopaatti joka tuntui ympäristössä olevan suotuisa tila.

  Kerran minulla oli 2008 (olessani juuri laihduttanut ylipainosta BMI:ni 18:een, hyvin heikossa kunnossa ja aina kipeä.) Silloin sairastin jonkun tulehduksen, joka epäilytti ulkomaalaisen lääkärin näkemys esinahan viasta. Hän olisi halunnut ympärileikata minut (josta sitten muodostui ahdistus juutalaisten poikalasten kohtalosta ilman puudutus ainetta). Tiesin kumminkin sen epäkäytännön kivun ratkaisemiseen, koska kipu tuntui olevan jossain vitsaputkessa. Se ikään kuin antoi sähköiskuja ja oli kuin ikijää sulamassa. Minun piti käydä uudessa lääkärissä. Olisin halunut jonkin kolmiulotteisen, läpinäkyvän mallin peniksestä voidakseni kuvailla sen kipukohdan.

  Se valvotti yöt. Minä pelkäsin harvinaista penissyöpää. Olin tehnyt päätökseni meneväni penikseni kanssa ennemmin hautaan, kuin amputaation kautta naisten vessaan. Sain antibiotit ja tila alkoi nopeasti parantumaan. Kysyin uuden lääkärin mielipidettä ympärileikkauksta. Sitä tarvetta ei kuulemma olut.

  Ennen kuin aloin parantumaan, luin eturauhasen tulehduksesta. Pelkäsin tuon kroonistuvan ja olevani ikäni kipeä. Lähdin omin luvin puoli tuntia ennen työpäiväni päätöstä paniikissa lääkäriin. Minusta tuntui kun "eturauhanen" oli pallona niinkin kasvanut, että se pompahtaisi sieltä ulos, suolesta. Ajoittain ajaessani tunsin sen tapahtuvan "nyt just". Sain helpotuksen hysteriaani testin jälkeen sen olevan mielikuvitusta. Olin pettynyt itseeni ja kyseinalaistin lääkärintaitoni.

  Senpä takia taisin 2014 olla kolmatta viikkoa menemättä lääkäriin, kun ulna oli murtunut.

  Ainiin. Kesällä 2009 löin takaraivoni seinässä olleeseen naulaan ja vuodin runsaasti verta useita tunteja. Koska tämän saatuani kuivumaan (en tiennyt käyttää jäitä sen tyrehdyttämiseen, vaan wc-paperia), oli seuraavana päivä aamuerektio poissa. Nyt uskoin, että vuodin verta niin paljon, että minulle tuli aneemisesta tilasta liian vähän happea aivoille ja aivokuolio. Koska olin naulaan lyödessä ollut kaljoissa ja kasvattiäitini oli ollut huollissaan juomisestani, minun oli keksittävä tekosyy "että olinkin kaatunut rapasoratiellä enkä ollut humalassa", jos kuolisin. En osannut mennä lääkäriinkään. Vasta viikon päästä mennessäni lappiin, sain erektioni takaisin. Olin sittenkin vielä uskossa elämän jatkumiseen.


  Kyllä näitä on, joten en suosittele (ainakaan fyysisiä) sairauksia itse diagnosoimaan noin vaan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2016
 21. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Kamera työnnetään suoleen.
   
 22. Split-

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  497
  Jep, no tuo nyt oli aika pitkälti selvä. Kova kiirehän noilla nyt tuntuu olevan asian kanssa, tänään olisi jo pitänyt mennä kyseiseen operaatioon mutten kerinnyt mitenkään koska työt. Nytpä se onkin sitten edessä parin päivän päästä.
  Sieltä kuulemma saa jotain kipulääkettä ja ehkä rauhoittavaa? Tuo kyseinen paikka kun on one way only aluetta ollut itelle, niin en jaksa uskoa että kovin miellyttävä kokemus tulee olemaan.
   
 23. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
 24. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  Kuvittelette nyt vaan ihan rauhallisesti, että teille tehdään tullitarkastus, koska unohditte käydä parturissa ja epääräinen tukka herätti tullivirkailijassa aiheettoman epäilyksen. Ne ovat niin arkipäivää ja mm. eturauhastestissä työnnettiin sellainen "puikko josta ruutattiin piikki näytteelle" anukseen.

  Älkää kumminkaa syyttäköö jälkeenpäin lääkäriä hoitovirheestä, jos ei se niin kauheaa ollut ja tulos ei tuonnut mitään oleellista selvyyttä. Jokuhan varmana voi saada patouman siitäkin stressistä ja traumasta aikaan.
   
 25. puddle

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  99
  Jalkoja näkemättä tekisi mieli sanoa, että sieni sieni sieni, siitä johtuen idi-reaktio käsissä (sormiväleissä näyttäisi olevan rakkuloita, ja rystysistä olet ehkä vaan raapinut ne rikki ja saanut ekseemaa tilalle?) Hoitona rekkalastikuormallinen lisää fungorin nappeja ja ärtyneisiin kohtiin lisää vahvaa kortisonivoidetta ihoa rauhoittamaan. Jos ihotautilääkäri keksii jonkin muun ratkaisun, kerro ihmeessä mistä oli kyse.

  Tohon iltapaskan juttuun omia vaivojaan googlaavista ihmisistä itse kommentoisin, että minä kyllä tykkään. Pääasiassa hyvä asia. Tyhmää ihmistä on tosi vaikea hoitaa, jos potilas ei osaa edes kertoa vastauksia simppeleihin kysymyksiin vaivoistaan (miten pitkään, mistä alkoi, miten se on muuttunut, mikä helpottaa / pahentaa oiretta, onko aiemmin ollut vastaavaa). Yleensä ne, jotka vähän on itse yrittänyt selvittää vaivaansa syytä, on siinä googlauksen yhteydessä joutuneet muodostamaan jotenkin järkevän tarinan omasta ongelmastaan, ihan jo googlehakusanoja miettiessään. Se tarina on helppo sitten välittää vastaanottokäynnillä eteenpäin, ja päästään nopeasti ratkaisuun.

  Huono juttu liika googlaaminen on äärineuroottisille ihmisille, joita on lopulta yllättävänkin vähän. Ne etsii heti pahinta mahdollista syytä, löytää netistä jonkun etäisesti vaivaan sopivan syövän tai ääriharvinaisen taudin ja ahdistuu totaalisesti. Nuo ratkeaa yleensä aika helposti ja nopeasti, mutta valitettavasti ne yleensä myös keksii pian uuden vaivan ja sen selitykseksi uuden syövän.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti