Murolääkärit jälleen kerran!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja papuwokki, 23.12.2005.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Ja tämä varmaan auttaa sitä joka neuvoasi uskoo ja alkaa kippaamaan juuri väärän antibiootin kanssa. Neuvosi antaa kuvan, että vain muistin menettäminen olisi ongelma. Eli toisinsanoen annoit vaarallisia neuvoja tietämättä asiasta. Toisaalta henkilö joka luottaa muron neuvoihin/vastauksiin saa syyttää asiassa vain itseään.
   
 2. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Kannattaa sunkin vaihtaa parempi lääkitys jos asiaan jäi jotain epäselvää. Ja sen jälkeen etsiä sanakirjasta mitä sana yleinen tarkoittaa. Vinkkinä voin kertoa että ei, se ei tarkoita samaa kuin aina.
   
 3. eskof

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  248
  Oletko siis saanut sairauslomaa työterveyslääkäriltä? Mikäli sinulla on sairauslomaa, niin työnantaja laittanee sinut sellaisiin vaihtoehtoisiin tehtäviin, jotka vammasi kanssa onnistuvat.

  Minkälaisesta "hermorappeumasta" on kyse? Onko siis riskinä, että tämä mainitsemasi "hermorappeuma" oleellisesti pahenisi, jos joudut kädellä jotain tekemään? Vai mitä tarkoitat, että työnantaja "ottaa riskin"?
   
 4. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 756
  Tapaturman sattuessa olin 3kk saikulla. Nyt pari vuotta myöhemmin tuli oireet. Abaut kk sitten pääsin fysikaaliseen joka kestää 3kk. Riskillä tarkoitan sittä että työnantaja on tietoinen vammastani ja jos joudun kyseiseen tehtävään ja tilanne pahenee edelleen nykyisestä. Mitä tapahtuu sen jälkeen ja korvaako työnantaja mahdolliset kuntoutukset..?
   
 5. Purjake

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2012
  Viestejä:
  113
  Syön nyt tyroksiinia muutama kk ja katsotaan sitten lääkärin kanssa TSH arvot uudelleen ja päätetään jatkosta.

  Vaikka tyroksiini ei auttaisi niin onko sen syömisestä jotain haittaa? Jos se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa hoikistumaan niin se on jo pelkästään hyvä syy syödä sitä.

  Vaikuttaa epätyyllisen masennuksen diagnoosi siten hoitoon, että perinteiset SSRI-lääkkeet eivät sovi kovin hyvin koska lihottavat, lisäävät väsymystä ja tekevät flegmaattiseksi, sen sijaan piristävät ja ruokahalua vähentävät kuten Voxra sopivat paremmin. Yksi haittapuoli Voxrassa on että se piristää mutta tekee myös ahdistuneemmaksi. Tarvitsen ehkä jotain rauhoittavaa kuten buspirionia adjuvantiksi. Tuo lääkäri ei kuitenkaan suostunut kirjoittamaan sitä joten pitää nyt käydä toisella lääkärillä.
   
 6. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
  Ehdotan kokeeksi glyfosaattivapaata dieettiä. Oma TEORIAni on, että ruoan mukana tuleva glyfosaatti sotkee umpieritysrauhasten toimintaa (kilpirauhanen, kivekset, munasarjat), aikaansaa keskushermostovaikutuksia (masennus, keskittymisvaikeudet, unettomuus) ja häiritsee suolistoa ja suolistobakteereja (vatsavaivat). Jos glyfosaattivapaa dieetti ei auta, niin sitten harkintaan Thyroxin pienellä annoksella käyttöön. Tästä Roundup-valmistajan ystävällisesti tekemästä oppaasta (sivut 9-10) näkee missä ruoka-aineissa on suurimmat pitoisuudet. Kannattaa huomata että luomu-vijoissa voi olla lähes sama määrä jäämiä kuin normijauhoissa. Ruoan glufosaattijäämiä ei seurata viranomaisten toimesta. Käytännössä glyfosaattisaannin voi minimoida vähentämällä viljojen (vehnä!) saantia ruokavaliossa, tilalle sitten riisiä ja maitotaloustuotteita.

  Tässä arvioitu päivittäistä ravinnon mukana tulevaa glyfosaattisaantia (worst-case scenario). Vehnästä tulee suurin altistus. Yllättävän suurista, farmakologisella tasolla olevista jäämistä on kyse.

  .................Pitoisuus mg/kg....Saanti mg/päivä
  Vehnä....... 10,0.....................1,78000
  Ohra..........20,0.....................0,39600
  Sienet........50,0.....................0,20000
  Oliiviöljy.....20,0.....................0,15600
  Peruna.........0,5.....................0,12040
  Soija...........20,0....................0,08600
  Rypsiöljy.....10,0....................0,07300
  Kaura..........20,0....................0,04000
   
 7. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 242
  Suurin vaara tyroksiinin turhassa syönnissä on hypertyreoosin oireet joista osa on myös psyykkisiä. Ahdistuneisuus saattaa lisääntyä, tulla unettomuutta yms. Lähestymistapasi masennuksesi hoitoon vaikuttaa aika lääkekeskeiselle. Onko sinulle tarjottu jonkinlaista terapiaa?

  Voin muuten suositella mielen ongelmista kärsiville Jari Sarasvuon mielenterveys ohjelmaa Yle Areenasta. Sarasvuo perustaa puheensa tutkimustietoon vaikka ei alan koulutusta omaakaan. Ohjelmassa mainitaan Arto Pietikäisen kirja Joustava mieli jota usein potilaillekin suositellaan.
   
 8. ravene

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2004
  Viestejä:
  1 019
  Länsimainen lääketiedehän pyrkii hoitamaan vain oireita. Ehkä kilpirauhasen vajaatoiminnan kohdallakin syy pitäisi mielummin selvittää. Monellahan sen laukaisee esim. stressi, infektiot ja vääränlainen ruokavalio. Yhdellä kaverillani arvot normalisoituivat kun hän jätti ruokavaliostaan pois viljan ja maitotuotteet. Suurimmalla osalla suomalaisista on myös jodin ja seleenin puutosta.

  Tämä tietysti vain yksi esimerkki. Ei se kaikille auta.
   
 9. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Kuulostaa siltä, että leikit itse lääkäriä omassa keississäsi. Onko diagnoosit, hoidot ym on suunnitelty by Google?
   
 10. Arab

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2009
  Viestejä:
  1 763
  Jo tammikuusta asti kyrpä on luonut nahkaansa kuin käärme.
  Nyt kai 3 tai 4 kertaa lääkärillä ja kerran urologilla. Urologi epäili hiivaa mutta hiivatesti on negatiivinen. Samoin sukupuolitaudit oli negatiivisia. Verikokeissakaan ei ollut kai mitään vikaa.
  Pesen säännöllisesti. Hygienia muutenki ollut aika hyvä aina, enkä käytä koskaan kikkeliin saippuaa. Yhtäkkiä vaa tullut joku paske kyrpään mikä laittaa sen haisemaan ja vuotamaan verta jos kikkeliä käyttää johonkin muuhun kuin virtsaamiseen.
  Urologi suositteli jotain kortisonivoidetta, mikä vie oireet pois hetkellisesti, mutta se palaa aina parin päivän jälkeen. Lääkäri taas ei suositellut siihen muutakuin oliiviöljyä. Ota siitä nyt sitten saatana selvää.
  Varmaan sama paske levinnyt suuhunki, sisäpuolelta huuli halki ja häiritsee ikävästi hampaita ja kieltä kokoajan. Lähti hetkellisesti sekin voiteella pois, mutta palaa aina.

  Onko tää joku sieni?

  Virolainen lääkäri ei tiedä diagnoosia, enkä kerran kuussa jaksa köyhänä käydä missään lääkärissä toteamassa et joo ihan normaalia kaikki, kaada siihen oliiviöljyä...
  Voinko vaatia että otetaan uudet hiivatestit, ja sukupuolitautitestit? Lääkärit ei vaan tajua ongelmaa. Ne luulee että syy on paskassa hygieniassa ja suosittelevat vaan pesemään sen, hajottaa iha vitusti istua sielä. Ei ole normaalia että pesemisen jälkeen kutittaa helvetisti, ja jo parin tunnin päästä kyrpä on täynnä smegmaa ja kutiaa niin helvetisti. Sitähän sais olla kerran tunnissa rassaamassa puhtaaksi.
   
 11. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Kuva helpottaisi diagnosointia.
   
 12. JeppeJKL

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2011
  Viestejä:
  717
  Ken tietää. Kannattaa tutkituttaa mainitsemasi "smegma"/irtoava iho yms ihotautilääkärillä. Vaikuttaa enemmän ihotaudilta kuin muulta. Tämä siis maallikon mutuna.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2015
 13. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 292
  Ravattu taas optikolla aika tiuhaan tahtiin, silmänpaineet:

  10.8 - O: 20 V: 22
  13.8 - O: 21 V: 22
  17.8 - O: 20 V: 21
  25.8 - O: 19 V: 23

  Normaalin ylärajoillaha noi on, mutta laittoi mietityttää tän päivän mittaus kun on silmien välillä eroa jopa 4.. Luin jostain että ero pitäisi olla 3 tai alle.. Ja vasemmassa silmässä selvästi koko ajan korkeampi paine.

  Sinänsä ei vielä huolestuttavaa kun näen ihan hyvin ja tarkasti (likinäköisyyttä kyllä) ja näkökentässä ei mielestäni ole ongelmia. Silmänpohjakuvaukset oli myös kuulemma normaalit, tai ei havaittu poikkeamia.

  Noh, aika kuitenkin varattu 7.9 silmälääkärille. Löytyi jotain tai ei niin pitää noita paineita seurata..

  Huolestunko turhaan? :confused:
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2015
 14. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
  Jep.
   
 15. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 292
  Oon vain tällainen persoona että huolestun helposti ja kaikki silmäsairaudet päällä. Lääkäri antaa mielenrauhan, toivottavasti ;)
   
 16. Juhas1

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  704
  Vaimoni, joka on lääkärinä Mannerheimintien Mehiläisessä, sattui tutustumaan ammattinsa puolesta tähän ketjuun, koska itsekin kommentoin tänne.

  Kertoi kirousten saattelemana kestävän noin 5 minuuttia Otavamedian sulkiessa ja poistaessa tämän ketjun jos sinne päin otetaan yhteyttä.
  Vain laillistettu lääkäri/hoitaja jne. saa antaa hoito-ohjeita ja neuvoja.
  Eukon mukaan täällä esiintyy alan "asiantuntijoita", jotka varmasti eivät em. statusta kanna, vaikka näin antavat ymmärtää. Ja kannattaa myös ajatella rikosoikeudellisia seuraamuksia alan asiantuntijana esinntymisestä ja väärien sekä vaarallisten hoito-ohjeiden jakamisesta.
   
 17. Taffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  731
  Miksi privaattilääkäri ammattinsa puolesta edes tutustuu siihen, mitä jollakin nettifoorumeilla kirjoitellaan? Ja luulisi kaikkien myös tiedostavan senkin, että foorumeilla huudellut ohjeet nyt saattavat olla ihan mitä vain.
   
 18. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Annatko esimerkkejä näistä vaarallisista hoito-ohjeista?

  Ei lääkärienkään noudattamat käypähoito-suositukset ole aina millään tavalla kiistattomia, jos niitä tarkastellaan objektiivisesti. Itseasiassa varsinkin ssri-lääkkeiden reseptiautomaatit ja borrelioosin hoito(lähinnä kiista siitä millä nimellä tuota "krooniseksi borrelioosiksi" kutsuttua tautia saa kutsua, koska vakuutusyhtiöt jenkeissä pelkäävät lisäkuluja) saavat omaan ajatteluun kykenevän ihmisen epäilemään lääkärien motiiveja. Kilpirauhasvaivat myös jakavat lääkäreitä hoitosuositusten suhteen, koska tuolla hormonilla on loppupeleissä niin vähän sivuvaikutuksia, että hoitoa kannattaisi testata vaikka täyttä varmuutta ei olisikaan(vastoin käypää hoitoa taas).

  Lääkäreillä on ns. pelastajaefekti vielä kovin voimakkaana suojana päällä, vaikka samaan tietoon alkaa olla pääsy ihan kaikilla ihmisillä. Samalla pääsee myös näkemään arvostettujen lääketieteen henkilöiden erimielisyyksiä hoito-ohjeistuksessa - ja tarkastalemaan näiden henkilöiden motiiveja taustalta.

  Kannattaa mainita lääkärissä, jos on tullut huljuteltua jossain eksoottisimmissa kohteissa. Tai jos huljuttukohteessa on käynyt myös eksoottisempaa tavaraa. Eivät välttämättä muuten osaa testailla oikeita asioita. Olihan kaikissa sukupuolitesteissä itämisajat kunnossa? Täällähän ei enää mitää tuommoista pienen haitan tautia edes tutkita enää, vaikka oireet jatkuisivatkin. Kaipa ajattelevat, että jos ei ole varaa yksityiselle, ei myöskään ole hoidon arvoinen.
   
 19. Juhas1

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  704
  Ketju osui hänen silmiinsä koneeni ollessa auki, ja ammatti-ihmisen mielenkiinto luonnollisesti heräsi.
  Saavathan foorumeilla huudellut ohjeet olla ihan mitä vain, mutta se on nykyisin erittäin nopea lähtö kuulusteluihin jos/kun lääkintäviranomaisten silmiin tämän tasoinen ketju osuu.

  Kerroin vain mitä mieltä alan ammattilainen on. Se siitä.
   
 20. Juhas1

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  704
  En ole alan ammattilainen, enkä osaa antaa esimerkkejä, mutta suosittelisin sinua lukaisemaan lainsäädäntöä hoito-ohjeiden antamisen osalta, josta löytyvät sanktiot ovat kovaa luokkaa.

  Mutta minun puolestani saatte ihan vapaasti jatkaa keskustelua, kunhan vaan huomautin näkökohdista.
   
 21. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
  Juuri näin, pitäisi olla itsestään selvää. Kukaan täällä ei pysty esiintymään terveydenhuollon ammattilaisena, koska henkilöllisyyksiä ei pystytä mitenkään varmistamaan. Keskustelut ovat vapaamuotoista spekulaatiota ja ajankuluhölinää, eikä niitä voi ottaa ihan tosissaan. Sanomattakin selvää.

  Sinänsä olen miettinyt, että kysyntää selvästi olisi. Siis nettisaitille jossa terveydenhuollon ammattilaiset vastailisivat erilaisiin erilaisiin terveyskysymyksiin. Tai ehkä sellaisia on, en ole perehtynyt. Toisaalta, naisten- ja terveyslehtiä on paljon. Niissä terveysneuvoja annetaan ties kuinka paljon, ja tuskin aina terveydenhuollon ammattilaisten toimesta.
   
 22. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Vaimosi on ehkä lääkäri, mutta juridiikassa voi olla petraamisen varaa.

  Kerrotko meille lainkohdat, mihin perustat nuo sun tekstistäsi boldaamani kohdat?

  Jotta voi tulla "rikosoikeudellisia seuraamuksia", pitää olla rikos ensin, joten mikähän se on?
   
 23. tomppa-69

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2012
  Viestejä:
  465
  Korjaisin Juhas1:n väittämää siten, että "vain laillistettu lääkäri/hoitaja saa antaa hoito-ohjeita terveydenhuollon ammattihenkilönä esiintyen". Kuka tahansa saa mielestäni olla poppamies tai kansanparantaja ja antaa mitä neuvoja vain, mutta ei saa väittää olevansa lääkäri/hoitaja jos ei sitä oikeasti ole. Kysymys siis kuuluu, kuka täällä esiintyy lääkärinä/hoitajana olematta kuitenkaan lääkäri/hoitaja, ja voidaanko tätä esiintymistä ja neuvojen jakamista pitää juridisesti uskottavana anonyymifoorumilla? Tämmöinen valelääkäri/hoitajaspekulaatio ja rangaistuksilla uhkailu ei oikein sovellu nettifoorumeille, IMO.
   
 24. Juhas1

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  704
  Laitan lisää lainsäädännöstä kun ehdin eukolta päivällä kysyä. Itse en ala/jaksa etsimään.

  Kirjoitin: "vain laillistettu lääkäri/hoitaja saa antaa hoito-ohjeita terveydenhuollon ammattihenkilönä esiintyen"

  Pitäisi kuulua: "vain laillistettu lääkäri/hoitaja saa antaa lääkinnällisiä hoito-ohjeita ja neuvontaa". Jotakuinkin tuohon suuntaan.

  Palataan huomenna asiaan.
   
 25. eskof

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  248
  Tuskinpa täällä kukaan on lääkäri tai hoitaja väittänyt olevansa ja neuvojahan on netti pullollaan suuntaan jos toiseenkin, niin en näe mitään perustetta sille, että tämä muron viestiketju pitäisi poistaa. Pääsääntöisesti täällä yritetään asiallisesti kysyjiä auttaa. Mitään laitonta tässä asiassa tuskin on.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti