Murolääkärit: Hampaista huolehtiminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yannara, 14.11.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  716
  No sitä ei voi tehdä "pitkin vittua" oleville hampaille vaan sellaiset pitää oikoa perinteisillä raudoilla. Itse olin sellainen rajatapaus, joten otin perusrumat raudat ja niidenkin kanssa hoito venyi 50 % pidemmäksi kuin oli tarkoitus, koska luuta ei muodostunut odotetulla tavalla tms. Ei niistä raudoista kovin pitkään jaksanut ottaa stressiä.
   
 2. BORINBOIKA

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2014
  Viestejä:
  313
  Mul on muuten hyvät hampaat, paitsi 4 etu ylä hammasta ei mahdu olemaan hyvin. Vähän itteäki ihmetyttää, että mitä mahtaa ehdotella...
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  716
  Noihin hampaisiin varmaan kohdistuu kaikista suurin paine kaikilla, joilla on liian tiukka hammasrivistö. Mullakin alkoi etummaisten hampaiden vieressä olevat hampaat vetäytyä muiden taakse (kuten ennen hoitoa olivat) eli ne puskevat aivan etummaisia hampaita vähän haralleen. Invisaligniin kuuluu hampaiden kaventaminen hiomalla, koska se ei ole muutenkaan niin tehokas menetelmä. Sinällään en menetelmää tunne, mutta liian tiukan hammasrivistön kanssa olisin skeptinen siitä, että kuinka kauan tulos lopulta pysyy.
   
 5. BORINBOIKA

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2014
  Viestejä:
  313
  Mulla oli hammasraudat ylä-aste ikäisenä 1-1½ vuotta en muista tarkkaan. Kunnallisella puolella ei annettu mitään jälkihoitoa revittii raudat irti ja ei laitettu retentiolankaa pitämään hampaita siihen asentoon johon ne oiottiin. Siitä ne sit ajan myötä palautuivat aikasempiin paikkoihin ennen oiontaa...
   
 6. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  716
  Ylähampaisiin ei nykyäänkään laiteta kiinteitä lankoja vaan pidät öisin semmoista "kojetta".
   
 7. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Hammaslääkärikammoisten kannattaisi käydä 6kk välein tarkastuksessa.

  Hampaan reiän muodostuminen kestää kuukausia, hieman eri asia paikata kiilteessä oleva reikä kuin syvällä.

  Tv: hammaslääkärikammoinen. Joka ei nykyään tarvitse puudutuksia paikkauksiin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2018
 8. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  716
  No sulla sentään on hampaat tallella. Omalla kohdalla yksi revittiin pois ja toinenkin oli niin mätä, että lääkäri suostui paikkaamaan lähinnä sen takia, ettei tarvitsisi sitäkin menettää. Sellaiset 13-15 vuotta annoin reikien muhia ennen kuin jaksoin mennä laitattamaan ne kuntoon ("kuntoon"). Toinen hampaista oli kyllä paikattu jo kymmenen vuotta aiemmin, mutta se paikka oli alkanut murentua pois ja hammas oli sen jälkeen mädäntynyt.
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2018
 9. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Jep, tuo on se kaikista paskin vaihtoehto.. Ja sanomattakin selvää että tuollaisten hoito aiheuttaa hieman kipua eri tavalla kuin kiilteen paikkaus.
  Oma stoori. 6v tauko hammaslääkäriltä, 5 reikää joista 2 juurihoito kunnossa. 3 kiilteessä. Nuo juurihoidettavat oli ihan saakelin kivuliaita vaikka puudutukset. Kiilteessä olevat paikattiin kerralla ilman puudutuksia lääkärin suosituksesta.

  Lupasi ettei tarvitse enää koskaan puudusta jos jatkossa käyn 6kk-12kk välein tarkastuksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2018
 10. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  716
  Minulla kävi tuuri tuon poistettavan hampaan kanssa, eikä siitä tullut kipuja oikeastaan missään välissä, vaikka lääkäri etukäteen pelotteli, että se on vaikea poistettava pitkien juuriensa vuoksi. Pikkuisen haamukolotusta tuli muutamana päivänä noin viikko poiston jälkeen ja verenvuodon tyrehtyminen kesti pidempään kuin sen pari tuntia, mitä lääkäri antoi ohjeeksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti