Murolääkärit: Hampaista huolehtiminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yannara, 14.11.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Väre

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2000
  Viestejä:
  46
  Johtuu tuosta suuvedestä. Gum Paroex sisältää krooriheksidiiniä joka saattaa värjätä hampaita, ientä ja/tai kieltä. Värjäytyminen loppuu suuveden käytön jälkeen, jos värjäytymät eivät lähde harjaamalla pois niin suuhygienisti poistaa ne. Ei kannata alkaa jynssäämään niitä harjalla raivokkaasti ettei ien ala vetäytymään.
   
 2. ujospagetti

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2010
  Viestejä:
  33
  Löytyisköhän täältä tietotaitoa vastaamaan seuraavaan aiheeseen: Olen miettinyt jo pidempään, että kävisin poistamassa kaikki luomet yläkropastani, niin olisi mukavampi olla kesäisin ilman paitaa. Kädet pois lukien luomia yläkropassa on kolmisenkymmentä, pääosin selässä - ihan tuollaista tavallista sorttia. Mitä olen asiaa vähän selvitellyt, niin ilmeisesti laserilla saisi parasta jälkeä. Muutama kysymys kuitenkin askarruttaa: Poistuuko luomesta vain väri vai myös kohotekstuuri (näppylä)? Ruskettuuko kohta poiston jälkeen muun ihon tavoin vai jääkö tilalle valkoisempi tai punoittava läiskä? Hoituuko homma yhdellä kerralla per luomi? Onko jotain mainittavampia riskejä - lähinnä tulee mieleen josko käsitelty luomi olisi sattunut olemaan malignantti? Kuinka hyvä ja luonnollinen lopputulos kaikkiaan on mahdollista saada? Onko tulos pysyvä?

  Mitä vähän aikaa sitten hintoja katselin, niin edullisimmillaan yhdellä Helsinkiläisellä lääkäriklinikalla tuo olisi vissiin noin 1000-1500 euron pieti. Kiitos mahdollisesta kysymyksiin vastaamisesta, josko säästyn näin konsultaatiokäynniltä. :)
   
 3. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  1.) Miten tämä liittyy hampaisiin
  2.) Minkä helvetin takia luomet pitää poistaa?
   
 4. hypodermic

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  1 665
  Mikäs helkkari vois olla kyseessä, kun tässä hampaidenpesuun ryhtyessäni huomasin että alaetuhampaiden välissä on ruskehtavaa ikään kuin värjäymään? Ja nuo ovat nimenomaan ilmestyneet ihan äkillisesti, pesen hampaat aamuin illoin ja nyt yhtäkkiä huomasin moisen peiliin katsoessa. Ei lähde harjaamalla tai muuten hinkkaamalla pois. Voiko kyseessä olla hammaskiveä joka äkillisesti on tummentunut vai mitä kummaa? Mitään kipua tai jomotusta ei myöskään ole. Mutta näyttä helkkarin rumalta.
   
 5. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Emännälle kertyy samanlaista hampaisiin josta juuret on poistettu (tosin se juurien poisto ei taida tuota aiheuttaa). Hammaslääkäri sanoi että lähtee soodapuhdistuksella veke.
   
 6. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  Normaalia. Hammaslääkärin mukaan sylkirauhasten läheisyys myötävaikuttaa tuohon. Sekä ainakin minun kohdalla salmiakin syönti.
  Lähtee pois mekaanisesti raaputtamalla, mutta parempi jättää se suuhygienistin hommaksi kerran vuodessa.
   
 7. hypodermic

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  1 665
  Jeps, hyvä homma. Itseasiassa kävinkin heti tänään hammaslääkärillä. Tehtiin perustarkistus jonka jälkeen paikkaus, ja myöhemmin 60min aika suuhygienistille. Siinä luulisi hammaslikiven ja muun saavan kyytiä. En tosin muistanut kysellä millaisilla välineillä tekevät ja mihin hintaan. Tuossa yksi toinen paikka mainosti esim uv-laitteella hammaskivenpuhdostusta johon saa soodapuhdistuksen kaupanpäälle.
   
 8. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  Yleensä se perusmetalliraaputin ja sen lisäksi ultraääni, joka on ainakin minun kuuloaistilla melkoista kidutusta. Ja tummentumat soodalla. Puudutusgeeliä ikenien päälle voi myös pyytää helpottamaan kidutusta. Lopuksi suristellaan harjalla se suoja-aine mikälie. Suuhygienisti ei ole niitä halvimpia paikkoja, mutta ei sillä juurikaan väliä kerran vuodessa. Kela ei muistaakseni korvaa yhtään mitään.
   
 9. ujospagetti

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2010
  Viestejä:
  33
  Pahoittelut, että tää oli tullut väärään ketjuun - huomasin vasta nyt. En tiennyt, että Murosta löytyi toinenkin ketju, jonka otsikossa on "murolääkärit": Tulin Googlen kautta "murobbs murolääkärit". Siirrän kysymykseni tarkoittamaani paikkaan.

  Vastaus kysymykseen 2: Koska itse haluaa.
   
 10. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090

  Mitä joskus vuosi sitten katselin tuota soodapuhdistusta niin taisi olla muistaakseni 46€ eli suht halpaa. Viime viikolla paikan vaihto julkisilla maksoi 59€...

  Pitänyt jo pitkän aikaa poistaa tupakan värjäämät hampaat tuolla soodapuhdistuksella (tupakanpoltto lopetettu), mutta eihän sinne koskaan pääse kun aina on joku hammas vituillaan kun ei julkisella saa kaikkea kuntoon. Nyt sitten edessä viisaudenhampaan poisto joten taas lykkääntyy :D
   
 11. HereWeGo

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  72
  Miten halvatussa te hammaslääkärikammoiset olette voittaneet pelkonne? Julkiselle puolelle pitäisi mennä, mutta ei uskalla, ei! Hampaat alkaa kohta olemaan huonossa hapessa.

  Tiedän, tiedän normaalit liirum-laarumit: kerro pelostasi etukäteen, mutta ei se minua helpota

  Eipä julkisella ole mahdollisuuksia nukutushoitoonkaan ja yksityisellä se maksaa maltaita...
   
 12. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  Jos ongelmana on ihan konkreettisesti hammaslääkärikammo, eikä esim. mikään yleinen jännitys ja paniikkihäiriö, niin eikai siinä auta kuin hiljalleen alkaa käydä. Aikavaratulla tarkastuskäynnillä ei hampaita operoida, katsotaan vain mitä pitäisi tehdä, otetaan röntgen jne..

  Ja kyllä julkinen myös nukuttaa, ellei sitten olla ihan perämöttölässä:
  http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1461291877635

  "Kun hammaslääkärin tuoliin istuminen tuntuu täysin mahdottomalta, jäljellä on vielä yksi keino: hampaiden hoito nukutuksessa eli yleisanestesiassa.
  Sellainen hoito tehdään Helsingin terveyskeskuksessa nykyisin yli 400 kertaa vuodessa"

  Tiedän yhden aikuisen miehen joka on hammaslääkärikammoinen, siihen päälle tupakointi ja ei ehkä mikään super hampaiden hoito niin tekohampaita odotellessa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.08.2016
 13. Törni

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2001
  Viestejä:
  224
  Hampilääkärikammoni juurtaa 70-luvulle asti, milloin Mengeleltä oppinsa saanut ala-asteen lekuri harjoitti toimintaa.

  Nyt keski-iän kieppeillä alkoi vihlomaan ja kiroilin, että onko mentävä. Edellisestä kerrasta oli 14 vuotta.

  Hammaslääkäritäti myhäili etukäteen kuultuaan asian, mutta vaikeni, kun reikiä nolla. Röntgeniä otti eri kulmista - ei missään. Syy jomotukseen oli ilmeisesti hampaiden pureminen unissani tai stressitilanteissa.

  Poisti sitten hammaskiven aikansa kuluksi. Se oli saatanasta.

  En mene enää ikinä.
   
 14. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 701
  Vittumaista tuo hammaskivenpoisto on mutta kannattaa se käydä edes kerran 14 vuodessa tekemässä :D
   
 15. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Julkiselle en nykyään mene kuin pakon edessä mutta siis hamppilääkäriin on mentävä enemmin tai myöhemmin jos ei halua hengenvaarallisia tulehduksia (jotku ei mene silloinkaan) suuhunsa. Viimeistään sitten kun kipu on niin kova ettei voi nukkua minuuttiakaan niin menet sinne ilomielin. Mitä aikaisemmin sinne menet, sen helpommalla pääset. Mielestäni tuo on jo yksi syy pelon voittamiseen. Jos vain odotat että hampaat mätänevät/tulehtuvat suuhusi, operaatiot ovat hankalampia ja hampaita mahdoton pelastaa, eikä kunnolla sulaneeseen suuhun voi laittaa edes implantteja. Julkisellakin saa nykyään hyvää palvelua kun sanoo rohkeasti että pelkää vietävästi, rauhottaviakin antavat jos pelot kasvaa liian suureksi. Hävetä ei tarvi, he ovat nähneet varmasti pahempiakin suita kuin sinulla, usko pois.

  Kuten sanottua, julkisia en enää itse käytä, koska a. sinne pääseminen vie vuodenkin parhaimmillaan b. hoitovälit ovat pitkiä c. hoidot tehdään kiireessä eli virheitä tapahtuu enemmän. Juuri eilen kävin yksityisellä tarkastuksessa, röntgenissä ja hampaan paikkauksessa. Viisurit pitäisi vielä ylhäältä kiskoa ja vaihtaa yksi muovinen kruunu uuteen. Tämä lysti maksanee kaikkinensa jotakin 700e mutulla heitettynä. Niin ja hammaskivet vielä rapsuttaa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2016
 16. Bitutus

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2014
  Viestejä:
  588
  Minulla on ollut kyllä hämärän hyvää tuuria hammaskaluston kanssa. Yli kolmekymppinen ja tasan 0 reikää. En muista olleeni kovin hyvä pesemään nuorena hampaita. Oikeastaan se muuttui vasta siinä vaiheessa, kun piti pussata tyttöjä :)

  Kymmenisen vuotta sitten tuli viisaudenhampaat ja ne on vieläkin suussa. Kolmen vuoden välein käyn kunnallisella puolella poistattamassa hammaskiveä ja ne aina mussuttaa miten on tummentumaa viisaudenhampaassa ja se jossain välin se pitää ottaa pois mussunmussun. Se tässä pelottaakin. Pelkään nimittäin hammaslääkäriä aivan saatanasti ja jos viisaudenhammas pitää poistaa alhaalta, niin se myös revitään yläpuolelta kanssa. Sitten jää kamala kolo pitkäksi aikaa, jonne kertyy sapuskaa ja muuta paskaa :(

  Hauskaa tässä on, että se tummentuman laatu ja hampaan poistotarve tuntuu kovin vaihtelevan suorittavan henkilön mukaan. Vituttaa jos ihan aikaa tappaakseen pelottelevat asiakkaita :(

  Kunnallisella puolella ne vain repii ne pois, mutta mielummin etelän loman sijasta käyn paikkauttamassa yksityisellä.

  Sainpahan avautua :D
   
 17. hypodermic

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  1 665
  Onko kokemusta/tietoa, mikä voisi aiheuttaa "kireyden tunnetta" etuhampaisiin? Tarkemmin sanottuna siis omalla kohdallani kahteen etummaiseen ylähampaaseen / niiden väliin. Vähän vaikea kuvailla, ikään kuin jotain olisi kokoajan hampaiden välissä "kiilana" - vaikkakin toisinaan tunne tuntuu välittyvän enemmänkin hampaiden yläpuolelle (yläleuan luut?). Tätä on esiintynyt aiemminkin, mutta nyt tuo on vaivannut jo useamman viikon putkeen. Kipua ei siis ole vaan tunne on lähinnä mallia ärsyttävä ja juurikin kuten sanoin "kireyden tunne". Tähän liittyy myös kihelmöintiä / puutumisen tunnetta nenässä, tätäkin on jatkunut nyt pitkään. Ylhäältä on molemmilta puolilta poistettu viisurit, joista toinen joskus reilu kuukausi sitten. Voisiko olla mahdollista että hammasrivistö jotenkin painaa etuhampaita toisiaan vasten? Hammasrivistö on aina ollut ahdas ja pari hammasta onkin vinksallaan. Etuylähampaiden välissä oli nuorempana selvä rako, mutta rako on jo useampia vuosia sitten kuroutunut umpeen. Kipeää tämä ei siis tee, mutta aika vittumaista on... Kysyin hammaslääkäriltä tuosta joskus aiemmin, eikä osannut oikein sanoa mitään. Reilu vuosi sitten sain hammaskiskot, kun puren ainakin öisin hampaita voimakkaasti yhteen.

  Nuo aiemmin kirjoittamani tummentumat/värjäymät lähti tosiaan suuhygienistillä hammaskiven putsauksessa + soodapuhdistuksessa. Ultraääni vehje oli ihan jees omalla kohdallani ainakin siihen perinteiseen raaputtimeen verrattuna. Soodapuhdistus oli myös aika simppeli operaatio eikä tuntunut oikeastaan miltään.
   
 18. N1kkel

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2013
  Viestejä:
  1 094
  Ai saatana, että on suu kipeänä yöllisen narskuttelun/hampaiden yhteen puristelun takia. Pakko kai se on hommata hammassuojat yöksi. Onko kaupassa/apteekissa myytävillä mitään virkaa vai mennäkö suosiolla keventämään lompakkoa parilla sadalla ja teetättämään purentasuojat? Stressiä on jonkin verran myös, mikä saattaa olla laukaisevana tekijänä.
   
 19. HertsiPee

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2004
  Viestejä:
  714
  Mene ja hanki oikea purentakisko pikimmiten. Minä aikoinaan hannasin hankintaa niin kauan että narskutin yhden takahampaan halki ja poistoon. Prkl... vieläkin ottaa päähän.
   
 20. viljasika

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Viestejä:
  2
  edit: turha viesti
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016
 21. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Mitä ajatuksia hammaslangan käytöstä? Luin loppukesästä metatutkimuksesta (23 tutkimusta), joiden perusteella hammaslangan käytöstä ei ollut osoitettavaa hyötyä. Itse aloitin kesällä käytön, mutta nyt koko homma jäi kesken tuon tutkimuksen vuoksi.

  Oma hampaidenhoitohistoria on ollut aika synkkä. Muksuna en pessyt niitä juuri koskaan. Ala-asteella ramppasin niitä korjaamassa kymmeniä kertoja. Intin jälkeen jäi käynnit välistä. Kerran paikattiin reikä reilut parikymppisenä, joka oli tulehtunut. Eipä toisaalta ole juuri koskaan vihlonut kuin tuon tulehduksen vuoksi. Nyt sain aikaiseksi yli 30-vuotiaana käydä paikkaamassa, kun takahammas lohkesi. Kuusi reikääkin paikattiin. Julkisella tuli maksamaan jotain alle 150€. Mitään isompaa pelkoa ei ole vaan jotain pientä inhotusta porailua kohtaan. Ostin sähköhammasharjan ja eroosiota vähentävää tahnaa! Sähköhammasharjalla saa kyllä paljon parempaa jälkeä mitä manuaalisti hinkuttelemalla. Samalla on tullut opeteltua myös iltaiset hampaanpesut ja ruokailunjälkeiset xylitol-pastillien imeskelyt. Jos näistä nyt saataisiin hyvät hampaat loppuelämäksi.
   
 22. N1kkel

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2013
  Viestejä:
  1 094
  Itse pesen mieluummin pehmeäharjaksisella hammasharjalla, koska se on hellävaraisempi ikenille. Ei hampaista saa kummallakaan kuin vain 60% puhdistettua ellei käytä hammasväliharjaa. Olen myös välttänyt langan liikaa käytöä, koska usein se saa hammasvälit vuotamaan.
   
 23. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Entäs jätättekö purskuttelematta/huuhtelematta iltapesun jälkeen? Olen kuullut suosituksen, että vain sylkäistään suu tyhjäksi ylimääräisestä tahnasta ja pää vain tyynyyn. Tuon eroosiota hoitavan tahnan kanssa hommaa on tullut harrastettua, kun on miellyttävän makuista ja suutuntuma pehmeän mieto.
   
 24. N1kkel

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2013
  Viestejä:
  1 094
  Juu.
   
 25. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 459
  ei se vuoto mitään haittaa
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti