1. Palvelimen ylläpitotöiden johdosta foorumi ei ole käytettävissä perjantaina 19.7. noin klo 06.00 - 07.00 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Pyrimme pitämään tauon mahdollisimman lyhyenä.

  Muropaketin toimitus
  Poista ilmoitus

Murojen omia pelejä/ohjelmia

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja boney, 09.12.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. boney

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2010
  Viestejä:
  180
  Morjens!

  Yritin searchilla etsiä samantyylisiä ketjuja, mutta ei ainakaan omaan silmään osunut vastaavia. Ideana on siis esitellä itsetehtyjä pelejä/ohjelmia mahdollisesti screenshottien/videoiden kanssa tai pelkästään kertomalla projektin ideasta.

  Ohjelmien ei tarvitse olla valmiita tai projekti voi olla jo haudattu kokonaankin. Suurin osa omistakin peleistä/ohjelmista on jätetty kesken ajanpuutten/motivaation yms. takia, muutaman olen jopa saanut ihan valmiiksikkin asti.

  Oma ohjelmointihistoriani ulottuu jo ala-asteelle 90-luvun puolivälin tienoille, jolloin basicilla aloin vääntämään omia pieniä ohjelmia ja pelejä. Tästä sitten edettiin C/C++-ohjelmointiin jolla nykyään koodia kirjoittelen. Myös assemblerilla ja pascalillakin on tullut joskus koodailtua. Oma tietotaitoni ei edelleenkään ole kovin häävi ja koodi ei varmastikkaan ole jokapaikasta kaikkein optimaalisinta, mutta kunhan koodini toimii haluamallani tavalla niin olen tyytyväinen. Harrastuspohjalta huvikseni koodailen ja välillä on ollut vuosienkin tauko etten ole riviäkään koodia kirjoittanut.

  Esittelenpä kuitenkin pari projektia vuosien varrelta. Piirtäjänlahjani eivät ole kovin häävit, joten grafiikka on tikku-ukkomaista joka pelissä :D Onpahan enemmän aikaa keskittyä sisällön koodailuun kun kaikki aika ei mene spritejen kanssa nysvätessä.

  The Abyss:
  [​IMG]
  [​IMG]

  The Abyss on joskus vajaa 10 vuotta sitten (tarkkaa vuotta en muista) keskenjäänyt RPG-peli. Peli on tiiligrafiikalla toteutettu ja ideana on edetä luolastossa aina alemmas keräten samalla parempia varusteita ja ratkaista erilaisia puzzleja yms.

  Bloodbath:
  [​IMG]

  Bloodbath on myöskin keskenjäänyt peli jota on tehty varmaankin joskus The Abyssin jälkeen. Ideana oli Tapan Kaikki-pelin tapaan listiä kaikki viholliset ja kerätä parempia aseita+armoreita. Pelissä oli myös kaksinpeli.

  Ruttopallo:
  [​IMG]

  Ruttopallo on yksi harvoja valmiiksi tulleita pelejä. Pelin ideana on löytää viisi peräkkäistä palloa ja vetää viiva näiden väliin jolloin tienaa yhden ruttopallon ja pisteen. Jos viittä peräkkäistä ei löydy, voi reservissä olevia ruttopalloja käyttää ja lisätä ruudukkoon pallon. Pelin alussa pallot ovat "+"-muodostelmassa ja käytössä on yksi ruttopallo. Peli loppuu kun kaikki ruttopallot on käytetty eikä viittä vapaata peräkkäistä palloa löydy.

  The Workman:
  [​IMG]

  The Workman on tämän vuoden alussa tehty Jetpackin tyylinen tasohyppely. Ainoastaan kenttäsuunnittelu ja äänet jäivät koodamatta. Jätin pelin kesken, koska se oli vanhalla läppärillä koodattu ja toteutettu 256-värin paletilla ja nykykoneilla pelatessa värit menivät aivan sekaisin. Pelin ideana oli kerätä kentistä kaikki rahapussit ja toimittaa ne kassakaappiin samalla vihollisia varoen.

  Tällähetkellä työn alla on kännykälle tuleva roguen tyylinen action-RPG, jota noin viikon verran olen vasta tehnyt. Symbian luurin omistan, joten Qt:llä olen koodia kirjoitellut. Pelin ideana on laskeutua luolastossa kerroksia alaspäin vihollisia listien ja parempia armoreita ja aseita keräten ilman mitään sen suurempaa tarinankerrontaa. Tässä yksi screenshotti pelistä emulaattorilta:
  [​IMG]
   
 2. Kaljugorilla

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  1 516
  Edit: Hui saatana taas mitä jorinaa. Englannista väännettyjä pseudo-sanoja, pilkkuvirheitä, yms. Mutta olkoot... Lukijat varokoot mitä edessä odottaa.

  Tässä vanhojen 90-luvun puolenvälin aikojen muistoksi väsäillyt jotain alkuperäisen Doomin ja Build Enginen välimaastoon sijoittuvaa raycasteria.

  Retrohenkeä kunnioittaen, koko paska pyörii softalla. Omatekemä "Canvas" < mielikuvitukseni on rajaton > luokka kapseloi syötteenluvun, kuvapuskuriketjun, ikkunanhallinnan, yms "ikkunaan" tai "näkymään" liittyvän sälän sisäänsä.

  Lopputulemana noin ~60 fps 1280x800 resoluutiolla nelisen vuotta vanhalla koneella, ikkunoituna tai kokoruudulla suhteellisen yksinkertaisilla kohtauksilla, tosin profiloinnin perusteella saa kyllä olla aika saatanan monimutkainen näkymä, että itse jäljitys rupeaa tökkimään.

  Itse rekursiivinen säteenjäljitys kaipaa vielä optimointia, mutta kun lattia, katto ja seinät ovat profiloinnin mukaan ainakin vielä toistaiseksi merkittävimmät suoritusajan syöjät, en ole pahemmin vaivautunut.

  Rutiinin iteratiiviseksikaan muuttaminen ei vielä oikein houkuta edellämainitusta syystä, sekä koko prosessin O(n) tilavaativuuden johdosta. ts. Kastataan niin kauas kuin kyetään, passaamalla "rajat" seuraavalle vaihelle, kunnes palataan takaisin kerros kerrallaan, kunkin kerroksen omat "havainnot" piirtäen, rajojen avulla klipaten.

  Huijaustakin toki löytyy, piirtorutiini jakaa pikselisarakkeet neljän säikeen kesken, mutta eiköhän se tässä yhteydessä sallita.

  Seinä-janojen karsinta tapahtuu hieman purukumimaisesti sektori-portaali perusteella, joten BSP-puita ynnä muita hienompia rakenteita en ole vaivautunut väsäämään.

  Käytännössä on siis sektoreita, joilla on naapureita ja alisektoreita, joilla puolestaan on naapureita ja alisektoreita, ja niin päin pois.

  Ikävä kyllä verteksit ovat vielä toistaiseksi suoraan maailma-avaruuteen määriteltyjä, mikä estää kivat jipot tyyliin sivuttain avattavat ovet ja liikkuvat sektorit. Jossain vaiheessa tarkoitus olisi toki kyetä määrittelemään sektorille origo, jonka ympäri sitten kierrytään.

  Muutenkin koko verteksi->segmentti->sektori ketju on aivan projektin alkuajoilta, eikä se kyllä uudelleenkirjoittamiselta tule välttymään.

  Vinot lattiat ja katot olisi vielä to-do listalla, mutta kumma kyllä editorin väsääminen tuntuu juuri nyt kiireisemmältä.

  Spritejen piirto toimii, mutta itse koodi jäi vähän "lurpalle" refaktoroidessani muuta osaa piirtorutiinista, joten littuja ei vielä ole näkyvissä, vaikka yksi taitaa toisessa skreenshotissa piileksiäkin.

  Valaistus toteutettu kolmella arvolla: Magnitudi, R,G,B. Näin saadaan sekä valovoimaa, että sävytystä sektoreille, vaikka saman voisi ilmaista myös R,G,B kombinaatiolla ihan itsestäänkin... Mahdollisesti heivaan magnituudin menemään jossain vaiheessa ja korvaan sen jonkinsortin makrolla, jolle syötetään haluttu väriarvo ja sopiva 0 - 1 kerroin.

  Pikselöitymistä ja sitä seuraavaa jumalattoman raivostuttavaa säihkettä pyrin minimoimaan mip-mappauksen tyylisellä purkkaratkaisulla. Sahalaitoja olisi vielä tarkoitus sieventää kevyellä reunanpehmennyksellä piirron lomassa, mutta sen vaikutusta lopulliseen kuvanlaatuun vs se pieni teho jonka se nipistää per lattia/seinäsuikale siirtymä voi vielä vain arvailla.

  Tekstuurit olen toistaiseksi nyhtänyt mistä kiinni olen saanut.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ajatuksena oli vielä jossain vaiheessa katsoa josko 3D-malleja saisi istutettua maailmaan tekemällä taso-taso leikkauksia pikselisarakkeiden ja maailmassa olevien kolmioiden välillä, mutta "äh olkoot" on aika vallitseva mieliala tällä hetkellä.

  Tämän kun häksään valmiiksi, olisi seuraavaksi tarkoitus katsoa millaisen aidon 3D-moottorin saisi kyhättyä samalle "Canvas" alustalle. Tämä toki vaatii vähän lisää "opiskelua", sillä jo ihan periaatteesta en näissä projekteissa suostu apinoimaan nettitutoriaaleja, vaan konsepteista lähdetään liikkeelle ja tussitaululla laadittu matematiikka muutetaan koodiksi.

  Lineaarialgebran hienouksien parissa olisi siis vielä tutkiskeltavaa.

  Niin. Ja toteutus on C "with classes" tyylistä sekamelskaa ainakin tähän asti. Tietorakenteet ja matematiikka itsekyhätyistä kirjastoista.

  Työn allahan mokoma vielä kovasti on, mutta joskus ensivuoden puolella olisi tarkoitus saada "valmista". Jonkinlainen simppeli pelikin päälle ehkä olisi lätkäistävä, mutta ihan vielä ei ole sen pohdinnan aika.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2012
 3. timkar

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2001
  Viestejä:
  1 084
  Loistava ketju, itse ainakin seuraan tätä jos tänne saadaan sisältöä, noista boneyn kuvista tuli nuoruus ja komo64 ja amiga-ajat mieleen :)
   
 4. boney

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2010
  Viestejä:
  180
  Itsellä tuo 3D-ohjelmointi on aivan lapsenkengissä vielä, mitä nyt yksinkertaisia polygonin pyörittelyjä ja texturemappausta tullut joskus väännettyä. Tulipa aikoinaan jotain Wolfenstein 3D-tyylistä peliäkin alettua tekemään, mutta koko roska ja liuta muitakin projekteja meni koneen kovalevyn hajottua...vieläkin harmittaa :mad:

  Tarkoitus olisi joskus jotain yksinkertaista 3D-engineä alkaa vääntämään ihan ruohonjuuritasolta lähtien, itse koodata kaikki piirtorutiinit yms.. Saapa nähdä milloin mielenkiinto/aika riittää alkaa opiskelemaan aihetta. Nämä omat pikkupelit vielä perus sprite-grafiikalla saa toteutettua. Omaa silmää miellyttääkin vanhanajan klassinen grafiikka ilman liiallisia hienouksia. Vieläkin tulee harva se päivä pelailtua DosBoxilla vanhoja klassikoita jotka pesevät pelattavuudeltaan/tunnelmaltaan yms. mennen tullen monia nykyajan pelejä vaikka grafiikat eivät hääppöisiä olekkaan.
   
 5. boney

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2010
  Viestejä:
  180
  Kuten tuossa edellisessä viestissä tuli kirjoitettuakin, niin itsellenikin on ollut aina lähellä sydäntä juurikin vanhat Commodore/Amiga/MS-Dos-pelit :D Kotona meillä oli aikoinaan Amstrad ja voi niitä aikoja kun kasetilta pelejä latailtiin. Välillä piti magnettinauhaa puhdistella tai lukupäätä ruuvimeisselillä säätää että pelin sai ladattua onnistuneesti. :o Bruce Lee, Ghosts'n Goblins, Paperboy yms. hienoja pelejä tuli pikkupoikana pelailtua.. Omissa tuotoksissa yritänkin jäljitellä sitä vanhanajan tunnelmaa ja grafiikkaa.
   
 6. Kaljugorilla

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  1 516
  Heh... Vähän samat fiilikset täällä, mutta iän puolesta "kultaiset vuodet" sattuvat siihen Wolfenstein-3D - Quake välille.

  Kaikista suurimman vaikutuksen aikanaan tosiaan tekivät Duke Nukem 3D ja Blood, joka jälkeenpäin ajateltuna tarjosivat huiken elämyksen suhteellisen yksinkertaisella lähestymistavalla.

  Siihen aikaan kaverin pentiumilla oli "tavallisia pelejä": Keen, biomenace, god of thunder, raptor : call of shadows, Duke nukemit 1 ja 2.... ja sitten "super pelejä": Doom, Wolfenstein...

  Vieläkin muistan kun olin läsnä kaverin uuden pentiumin saapumistilaisuudessa.
   
 7. Zeikko

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  2 976
  Itsekkin olen tehnyt kohta pari vuotta pelejä ( 100 aloitettu, 2 julkaistu periaatteella :smoke: ).

  Eka peli jonka julkaisin oli WP7:lle boxStrike. Periaatteessa vähän hienompi versio putkiaivotesteristä. Alunperin julkaisin sen v. 2011 keväällä, mutta uudellleen koodasin sen tässä syksyllä kun se ensimmäinen versio oli niin buginen ja laginen :P

  Näyttää tälle:
  [​IMG]

  ( Saa toki ladatakkin )

  Sitten tuon viime kesän jälkeen koodailin jotain niitä sun näitä, pari ihan mielenkiintoista protoakin tein, esim. tämä.

  Sitten viime keväästä tähän syksyyn en oikeastaan tehnyt mitään ( taino, aina tein "jotain" mutta en saanut mitään oikeasti aikaan ).

  Nyt on taas pari kuukautta tehty yhtä ihan paskaa 2D peliä minkä tekeminen ei vois vähempää kiinnostaa, mutta kun se on jo melkein valmis niin pakko kai se on tehdä loppuun.

  Tänään sitten pitkästä aikaa jaksoin koodata ja tein Ludum Daren tälläiseen "Warmup Weekendiin" ensimmäisen 3D-pelini ja ei helvetti, oli ihan jumalattoman hauskaa :kippis: Kokoajan hihittelin täällä että kuinka siistiä tää on :) Saa tämänkin ladata, vaatii tosin XNA 4.0 Redistributablen. Huomenna kelasin tehä tohon jotain mörköjä ja aseita
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2012
 8. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Flame CD Player on julkaistu lähdekoodeineen Mikrobitin purkin tiedostojaoissa, jotka sitten menivät myös internettiin. Oma backup tuhoutui, kun salasin kovalevyn ja pyyhin masterblockin.

  Nyt on salainen projekti työn alla, katsotaan, valmistuuko tänä vuonna. Editoin tähän, kun saan julkaistua. Teoria on luettu ja koodia tuotettu muutama rivi. Ei ole pelistä kysymys.
   
 9. Nappe1

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  497
  Pelejä en yhtään mutta muutamia modaustyökaluja / apuohjelmia eri peleille kylläkin.

  Need For Speed 3 / 4:
  - Replay Camera Editor (Delphi 6, vuonna 2004 tms.)

  - T3ed Plus (versiot Dev1 - Dev3, vuosina 2001 - 2006. C++, MFC) rataeditori
  - Speed File Export Tools (C, vuonna 2004, julkaistiin vuosi sitten.)

  GT Legends:
  - GTL Car Tools (VB.NET, kehitys edelleen menossa.)
   
 10. boney

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2010
  Viestejä:
  180
  On nuita itselläkin pelien lisäksi muita hyödyllisiä ohjelmia tullut tehtyä/aloitettua. Varsinkin nyt kun omalle luurille vajaa pari vuotta koodaillut, niin välillä tulee mieleen joku softa jota tarvitsisi mutta mistään et vastaavaa saa, niin itse olen vastaavaa alkanut tekemään. Nytkin olisi pari keskeneräistä projektia työn alla, vaan väkisin tuo pelien ohjelmointi imaisee mukaansa kun se on niin paljon hauskempaa :D Tosin nykyisille tuotoksille tuskin mitään isoa käyttäjäkuntaa löytyy kun tuo symbian alkaa olemaan jo melko kuoleva alusta, mutta ihan omaksi huviksenihan näitä teen :) Saa nähdä mikä seuraava luuri on hankinnassa ja mitä kieltä\työkaluja sille pitää alkaa opettelemaan.

  Välillä meinaa tuossa koodia vääntäessä hermot mennä kun jotain yksinkertaista bugia tuntitolkulla koitat koodista metsästää :D Tai sitten joku ominaisuus on väkisin runnottava peliin mukaan vaikka aikaa menisi miettimiseen vaikka kuinka. Niinkuin pari päivää sitten tätä nykyistä peliä tehdessä, koko päivän mietin miten saan monsterin droppaamat kamat lentämään hienossa paraabelin muotoisessa kaaressa tantereelle eikä vaan töksähtämään maahan örmyn kuollessa. Matematiikka ei koskaan ole ollut vahvin lajini ja viime opiskeluista alkaa olemaan kohta se 10 v aikaa, joten kaavojen pyörittelyssä ja paperille piirtelyssä aikaa tuhraantui tuntitolkulla. lopulta sitkeys palkittiin ja sainkuin sainkin kamat lentämään sulavasti pitkin pientareita :D
   
 11. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 236
  Hyödyllisin projektini on varmaan Perlillä tehty lämpötilaloggeri. Siinä on kaikki normaalit toiminnot, eli lämpötilojen luenta ja tallennus tietokantaan määrävälein sekä weppipohjainen käyttöliittymä jolla voi tutkia lämpötilakäyriä haluttuna ajanjaksona.

  Lämpötilat luetaan 1-wire väylältä DS12S80 antureilta. Lukemisen tekee erillinen lähiverkkoon liitetty HA7Net-boksi, jota ajastettu perl-skripti käskyttää. Boksi vastaa html-sivulla jossa näkyy anturit ja niistä saadut lukemat, jonka skripti purkaa ja tallettaa arvot tietokannan tauluihin.

  Weppikäyttöliittymä on html-sivu, jossa olevat vipstaakit kommunikoivat ajax-tekniikalla "grafiikkamoottorin" kanssa. Se lukee kannasta anturien tiedot ja lukemat asianomaiselta aikajanalta, piirtää kauniin kuvaajan ja palauttaa sen vastauksena sivulle. Antureita voi ryhmitellä eri tavalla eri kuvaajiin, joka tekee helpoksi haluttujen tilojen lämpötilaseurannan silloin kun antureita on monta, yhdessä kuvaajassa näkyy vain haluttujen antureiden mittaukset ja sivulla voi olla monta eri kuvaajaa.

  Skriptit ja kanta pörräävät vanhassa Mac Minissä jossa on käyttöjärjestelmänä Debianin PowerPC-versio.
   
 12. Frank Provo Banned

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2010
  Viestejä:
  2 563
  En muista olenko ikinä saanut yhtään mitään valmiiksi asti 20 vuotisen harrasteluni aikana, lähinnä omaksi huviksi jotain tullut tehtyä koodamisen ilosta tai testaillut vaan eri juttuja.

  Tällähetkellä työn alla on 4X avaruusstrategia androidille. Menee varmaan pari kuukautta, että pelattava beta on valmis. Runko on kasassa, mutta tekoäly puuttuu. Täytyy yrittää jostain kalastella graafikkoa koska oma osaaminen on todella vähäistä, mutta mennään vielä placeholdereilla.
   
 13. insa

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2001
  Viestejä:
  124
  Jaan ylivoimaisesti hyödyllisimmän tekeleeni tänne:
  Koodi:
  #include <Windows.h>
  
  int CALLBACK WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance,
   LPSTR lpCmdLine, int nShowCmd) {
   LPCWSTR name = L"DummyWindow";
   WNDCLASSEX wx = {};
   wx.cbSize = sizeof(WNDCLASSEX);
   wx.lpfnWndProc = DefWindowProc;
   wx.hInstance = hInstance;
   wx.lpszClassName = name;
  
   RegisterClassEx(&wx);
  
   HWND handle = CreateWindowEx(0, name, name, 0,
                  0, 0, 0, 0,
                  NULL, NULL, NULL, NULL );
  
   SendMessage(handle, WM_SYSCOMMAND, SC_MONITORPOWER, 2);
   LockWorkStation();
  
   DestroyWindow(handle);
   return 0;
  }
  
  Tämä monimutkainen ohjelma sammuttaa näytöt ja lukitsee työaseman. :)
  Työpöydälle pikakuvakkeeksi ja pikanäppäimeksi vaikka ctrl+alt+L.
   
 14. joonate

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  443
  Tuon voi toteuttaa vieläkin yksinkertaisemmin: :rolleyes:

  Koodi:
  #include <Windows.h>
  int CALLBACK WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nShowCmd)
  {
   SendMessage(HWND_BROADCAST, WM_SYSCOMMAND, SC_MONITORPOWER, 2);
   LockWorkStation();
   return 0;
  }
  
   
 15. insa

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2001
  Viestejä:
  124
  Vaikka tuo toimii, niin HWND_BROADCAST -lipun käyttö tässä tapauksessa on ainakin Raymond Chenin mielestä huono idea: MSDN blog
   
 16. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
  En nyt tiedä voiko tätä sellaiseksi laskea, mutta Hollilla.org
   
 17. Kaljugorilla

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  1 516
  Leikitään lisää...

  Koodi:
  #include <Windows.h>
  int main( void )
  {
  DefWindowProc( GetDesktopWindow(), WM_SYSCOMMAND, SC_MONITORPOWER, 2);
  return !LockWorkStation();
  }
  
  
  Kas niin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2012
 18. Murzka

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2007
  Viestejä:
  234
  Kappas, tämmönenkin topikki, ihme kun kukaan ei ole aikaisemmin tehnyt &#8211; tosin ei hirveän aktiivinen taida olla tämä muron ohjelmointipuoli.

  Taitaa aika pitkälle kaikki painia samojen ongelmien kanssa, eli että ideoita riittää, mutta tahtoa ja vaivannäköä saattaa ne ideat sitten viimeistellyiksi peleiksi ei sitten sen alun innostuksen jälkeen tahdo löytyä mistään. Ja taisipa joku mainitakin myös (kunnolisten) graafisten taitojen puuttumisen. Aika pitkälle samoilla linjoilla mennään.

  Viimeaikoina on itse tullut säädettyä Androidin parissa... Tuntuu olevan yleinen trendi että aivan järkyttävällä paskalla tehdään valtaisia määriä rahaa mainostuloilla (ja etenkin in-app-ostoksilla jotka ovat joskus rikkovat pelin ihan naurettavalla tavalla) kunhan vaan markkinointipuoli on kunnossa... Täytyihän sitä sitten itsekin kokeilla, että miten helppoa se pelien (järkyttävän paskan) tuottaminen tuonne Google Play:hyn on.

  Tämmöinen on viimeisin projekti, jonka on uskaltanut puskea ihmisten ilmoille ihan testausta varten:
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2013
 19. cougario

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2012
  Viestejä:
  2
 20. Migons

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2005
  Viestejä:
  51
 21. Silppuri-

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2008
  Viestejä:
  278
  Ite tein tuossa muutamia vuosia sitten parit ohjelmat Symbian C++:lla kommunikaattorilleni, koska senlaisia ei yksinkertaisesti ollut olemassa:

  SunClock

  Näyttää, mikä osa maailmasta on tällä hetkellä valaistuna ja mikä on varjossa. Lisäksi mukana on kuun näkyvyysprosentti ja muuta pientä.

  [​IMG]

  (löytyy myös Psion 5:lle, 5MX:lle ja Ericsson MC218:lle)


  Exxx

  E-numeroiden hakuohjelma. Haku sisältää yli 300 nimikettä, ja ohjelma näyttää haettuaan lisäaineen nimen, käyttökohteen, käytettävät ruoat sekä faktatietoa.

  [​IMG]


  PeriodicTable

  Alkuaineiden jaksollinen järjestelmä, joka näyttää mm. aineen symbolin, moolimassan, jakson, ryhmän, sulamis-/ kiehumispisteen, olomuodon huoneenlämmössä, nimen alkuperän ja erilaisia kuriositeetteja (missä ainetta käytetään, missä sitä tavataan etc.).

  [​IMG]


  DODGIN' DIAMOND 2

  Porttasin tämän SDL-avaruusräiskinnän kommunikaattoreille, ja tein muutamat ekstragrafiikat tuohon sivuille, koska peli oli muistaakseni 320 x 200 pikselin kokoinen.

  [​IMG]


  Nordea

  Avainlukulista on aina hukassa, joten koodasin avainluvut näyttävän ohjelman kännykkään.

  [​IMG]

  Suojaussysteeminä ohjelma heittää tällaisen, kun sen avaa:
  [​IMG]

  Varmistusavaimet löytyvät toiselta välilehdeltä:
  [​IMG]


  S-Pankki

  S-Pankin avainlukulistaohjelma. Sama toteutus kuin ylläolevalla, paitsi että käyttöliittymä on hieman erilainen johtuen erilaisesta avainlukulistasta.

  [​IMG]


  JLIME-DOOM

  Tämä poikkeaa ylläolevista, sillä se on tehty HP Jornada 680- ja 690-laitteille, jotka käyttävät Linuxia. SDL Doomin pohjalta portattu.

  [​IMG]

  Muutamia muitakin pikkuohjelmia on tullut väännettyä, mm. S60:lle tein vaimolleni vuosipäivän kunniaksi ohjelman, jossa sydänspritet pomppivat ruudussa, tähdet kimmeltävät ja musiikki soi taustalla :psmoke:

  Projektit löytyvät täältä lukuun ottamatta avainluku- ja vuosipäiväohjelmaa. Kaikki freewarea, jotkut myös open sourcea:
  Symbioosi - Projektit
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2012
 22. Ukko2

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  116
  Omia väsäyksi on ollut liiaksikin viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Harmi vain että suurin osa niistä on jo kerennyt häviämään tavalla tai toisella. Aina on softat tehty tarpeeseen. Nyt on tekeillä peli josta ei tässä vaiheessa sen enempää. Kaikkea 3D tauhkaa on tullut tehtyä DX5 alkaen. Kiinnostuksena olisi tehdä win7+ driveri jolla saisi muistia käytettyä virtuaalisena kovona kuten ramdisk tekee. Se vaan on vähän rajoittunut.

  Alla kuitenkin muutama tekele.

  PracMan (http://ihme.toimintaa.fi/pracman/) - IPSC tulosten tallennus ja laskenta ohjelma. Tehty tarpeeseen kun winmössö ei taivu ja paperille kirjoittaminen on peestä. Windows Phone versiokin on tehty mutta ei julkaistu johtuen muutamasta puhelimen SDK rajoitteesta (ehkä 7.8 pätsin jälkeen?).

  ShareFile (http://ihme.toimintaa.fi/sharefile/ShareFile-v11.zip + MFC kirjastot http://ihme.toimintaa.fi/voicechat/msvcr70.zip) - Simppeli softa tiedostojen lähettämiseen IP verkon yli. Tiedostot dropataan softaan, joka hoitaa siirron yhteyden muodostamisen jälkeen. Mahdollistaa siirron molempiin suuntiin samaan aikaa, sekä tukee vahvaa salausta (sha1 + blowfish). Ei vaadi asennusta, eikä tallennan yhtä rekisteriavainta enempää tavaraa koneelle.

  VoiceChat (http://ihme.toimintaa.fi/voicechat/VoiceChat-v14.zip + MFC kirjastot http://ihme.toimintaa.fi/voicechat/msvcr70.zip) - VOIP ohjelma kahden koneen välillä. Tehty joskus 2000 luvun alussa alunperin kun hyvää ja pienilatenssista VOIP softaa ei ollut tarjolla. Meni lanin yli ihan mukavasti ilman pakkaustakin. Löytyy myös Speex äänenpakkaus, joka on oikein pätevä omasta mielestä. Ei vaadi asennusta, eikä tallennan yhtä rekisteriavainta enempää tavaraa koneelle.
   
 23. Carried away

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2002
  Viestejä:
  660
  Pelejä on tehty läjäpäin ensiksi Qbasicilla, sitten Visual Basicilla ja sitten C:llä ja C++:lla.

  Tässä on videonkaappaukset kahdesta viimeisimmästä. Kuvanlaadusta ei tainnut tulla kovin hyvä.

  Marine Business: desktop video 0 - YouTube (sukellusveneräiskintäpeli)
  Crowthorne: Crowthorne - YouTube (3d-mätkintäpotkintapeli)

  Hyötyohjelmiakin olen tehnyt muutamia. Hyödyllisimmäksi on osoittautunut pankkibotti, joka käy verkkopankissa maksamassa laskut, tiedot komentoriville parametreinä, ja siirtää aina käyttötilille lisää rahaa, kun sieltä loppuu, ja näyttää tilitapahtumat. Kaikki tämä tapahtuu ilman ikävää tunnuslukujen syöttelyä.
  Screenshot: http://kirah.fi/~hoopotus/pankkiss.png
   
 24. Vermon

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2000
  Viestejä:
  1 877
  Viimeksi muokattu: 14.03.2013
 25. salamanter

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2008
  Viestejä:
  11
  Kaikenlaisia peleja ja ohjelmia on kyllä tullut väsättyä menneinä vuosina. Ainakin itsellä on auttanut osallistuminen johonkin kilpailuun tai muuhun tapahtumaan, joka asettaa tarkat deadlinet ohjelman/pelin valmistumiselle.

  IlmaNoxAir
  ---
  [​IMG]
  Osalluin aikoinaan Suomipelit.com:n järjestemään kilpailuun ja tästä syystä sain ihka ensimmäisen pelin tehtyä vuonna 2006. Ohjelmoitu c++:lla käyttäen SDL- ja fmod-kirjastoa. Todella typerä rakenne, itse koodikin on vielä suomeksi :p Noh kai tuostakin on jotain opittu... Kyseessä siis pienimuotoinen tasohyppeli kahdessa viikossa. Todella ankea pelimekaniikka ja tästä johtuen harvinaisen tylsä ja haastava pelattava.

  NEND
  ---
  [​IMG]
  Huomattavasti myöhemmin osallistuin useampaankin Experimental Gameplay Project:n 'kilpailuun'. Yleensä EGP:n kilpailut kestää sen kuukauden, jonka aikana voi viikon sisään tehdä pelin, ns. prototyyppejä eikä niinkään valmiita ja hiottuja pelejä.

  NEND osallistui Neverending-teemaiseen kilpailuun (pelin nimessä huomattavaa luovuutta havaittavissa...) ja muistuttaa mekaniikaltaan hyvin paljon vanhaa Skyroads peliä. Toteutettu c++:lla ja Ogre3D:n yhdistelmällä. Mallennukset Blenderillä, äänet freesound.orgista. Pelin teko kyllä meni vähän Ogre3D:n opetteluun, mutta tulipahan valmiiksi.

  Tämä kilpailu tosin oikeasti sisälsi palkinnon:
  Vasten kaikkien odotuksieni, peli valittiin kyseiseen tapahtumaan.

  MList
  ---
  [​IMG]
  Nuo on varmaa onnistuneimmat teokset vuosien varsilta. Nykyään väsäilen jonkin näköistä 'elokuvatietokantaa', joka pitää kirjaa katsotuista elokuvista. Toteutettu djangolla ja lähinnä juuri minun tarpeisiin :9
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2013

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti