Murobbs VPS-ketju ‘LEB’ LowEndBox

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja lpto, 15.09.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Scalewayltä tuli uudet palvelimet, nyt on hinta kohdallaan. Siirsin OVH:lta systeemit Scalewaylle ja olen erittäin positiivisesti yllättynyt suorituskyvystä / hintalaatu suhteesta.

  Käytännönsuorituskyky on noin tuplat siihen nähden mitä olin itse ajatellut käytännössä saavuttavan.

  Ainoa miinus tulee siitä, että ilmeisesti joidenkin operaattorien reititys on surkea ja yhteysnopeudet jäävät aivan onnettomiksi. Lue noin 1 -2 prosenttiin luvatusta.
   
 2. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Olisiko esimerkkejä minnepäin on huonot?
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. lpto

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  886
  Noniin! Hetznerin Cloud on nyt myös saatavilla suomesta! Seuraavaksi halvin taitaa olla tyyliin upCloud, joka sekin maksaa ~3x enemmän ja silti jäädään reippaasti jälkeen siirtokaistasta (1-2TB vs 20TB).

  https://www.hetzner.com/cloud
   
 5. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Ja kun ihmiset alkaa vetelee 20TB niin alkaa varmaan näkyä hitauksissa... Olikohan nopeuksissa mitään lupauksia tuolakaan...
   
 6. lpto

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  886
  Hetznerillä on omistuksessaan reippaasti enemmän kaistaa Suomesta ulospäin (18Tbps), kun koko Suomesta oli vielä ennen C-lionia yhteensä; Eli ainakaan Eurooppaan päin ei pitäisi olla ongelmaa. lähde: https://www.zdnet.com/article/helsi...ltic-cable-thats-breaking-data-speed-records/

  En usko että nämä nopeudet hirveästi tästä laskee kun koko palvelinkeskus tulee käyttöön (Cloud CX21 á 6.1€/kk):

  [​IMG]

  (Näillä nopeuksilla 20TB tulee ~vuorokaudessa :))
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2018
 7. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Meneekö sielä liikennettä Saksaan siitä C-lion kuitua pitkin? Kun outoa että kun Ficixissä siirrytään Hetznerin verkkoon niin yhteys menee kyllä Tukholman ja Amsterdamin kautta Nurembergiin esimerkiksi. Aikamoinen kiertolenkki. Google.com menee minulla kyllä hienosti C-lion kuitua pitkin DECIX-FRA kautta.

  Koodi:
   5   3 ms   3 ms   3 ms hetzner.ficix1.ficix.fi [193.110.226.44]
   6  10 ms  13 ms  10 ms core3.sto.hetzner.com [213.239.224.17]
   7  30 ms  28 ms  28 ms core2.ams.hetzner.com [213.239.245.37]
   8  34 ms  34 ms  34 ms core1.fra.hetzner.com [213.239.203.157]
   9  37 ms  37 ms  37 ms core12.nbg1.hetzner.com [213.239.245.253]
  10  38 ms  38 ms  37 ms static.85-10-250-214.clients.your-server.de [85.10.250.214]
  11  95 ms  77 ms  56 ms static.85-10-245-70.clients.your-server.de [85.10.245.70]
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2018
 8. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Eniten on henkilökohtaisesti jurpinut mm. siirrot GitHubista ja Amazonin S3:sta väilllä palvelimelle päin. Tuo siis IPv4:n yli. IPv6 tuntuu olevan ajoittain katkolla. Mulla on luonnollisesit kaikkiin systeemeihin jatkuva monitorointi ja ei voi kyllä kovin tasalaatuiseksi verkkoyhteyksiä kehua. Toisilla palveluntarjoajilla mulla on hieman enemmän, numeroihin menemättä, palvelimia. Niin on helpompi sanoa, mikä on data centeriä ja mikä hostia koskevaa tahmailua tms. Mutta Scalewayn otos on tosissaan yksi VPS AMS1:ssä. Mutta tuo nopeuden jääminen muutamaan prosenttiin on kyllä aika iso häikkä. Useimmista paikoista tulee kyllä about 24 MBytes/s vauhdilla sisään ja ulos, eli ihan sen mitä pitääkin.

  Varmaan toi on noita normi ongelmia, eli halpis operaattoreilla on reitityksen kanssa joskus haasteita, varmaankin kustannussyistä. Ihan mutulla tosin heitetty, kun en asiasta mitään käytännössä tiedä. Vähän jotain samoja taustoja kuin miksi YouTubes on välillä Telian valokuidulla sairaasti hitaampi kuin DNA:n 4G:llä. Mystisiä on Internetin polut.
   
 9. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
 10. anodi

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2013
  Viestejä:
  18
  Onkohan oikea ketju kysyä viisaammilta neuvoa: Rakenteille on Wordpress pohjainen sivusto, johon vien osan sisällöstä vanhasta sivustosta ja toiveissa on, että käyttäjäkunta aktivoituisi. Nyt siellä keskustelupalstalla 20 000 viestiä, muutamia satoja postauksia, muutama giga kuvia, WP käyttäjiä 2-3 tuhatta. Sivustolle tulee mahdollisuus käyttäjille lisätä artikkeleita ja kuvia eli levytila ja kaista saattaa jossain vaiheessa kasvaa. Firmani magento nettikauppa on nyt siteground cloudissa ja sieltä on saanut ok tukea (24h, 10 minuutissa) ja sivustossa on muutenkin käteviä työkaluja mitä voi käyttää (varmuuskopiot, staging nappia painamalla jne). Mutta heillä on sellainen hazardi käytäntö, että jos sivusto kuluttaa jostain syystä suuresti resursseja ne sulkee sen kysymättä lupaa. Saattavat sanoa, että pienennä tietokantaa niin avataan sivu uudestaan. Tämä siltikin, ettei ole mitään kerrottuja rajoja ylittänyt. Näin on tapahtunut pari kertaa vuosien saatossa.

  No, joo, siis etsin suosituksia mihin tämä uusi sivusto kannattaisi laittaa. Käyttäjät alkuun suomessa eli nopeat yhteydet täällä. Hinta jonkun kympin kuussa max (sivusto voittoa tuottamaton), serveri täysin ylläpidetty (osataan ronkkia wordpressiä ja magentoa jotenkin mutta serveriä ei), hyvä tuki jos joku menee munilleen. Cpanelin (tai vastaavan) kautta automattiset backupit, staging mahdollisuus. Palvelin olisi optimoitu wordpress käyttöön.

  Onko moisista suositusta?

  Tarjoajia on todella paljon...

  Suomalaisista tarjoajista on vuosien saatossa kokemusta mutta huonopuoli on ollut tuki. Eli firmoilla ei ole nopeaa 24h tukea eli jos sivu kaatuu pe-la yönä niin kukaan ei vastaa tukipyyntöihin kovinkaan nopeasti. Myöskään apua serverin optimointeihin yms ei saanut. Sitegroundilla kieltämättä tuki on välistä todella hyvää, mutta pelkona on jos sivuston liikenne kasvaa tai joku ohjelmisto vie paljon resursseja niin he voivat pistää liinat kiinni.
   
 11. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Tarjoajia on paljon ja managed palveluita on tosi vaikea verrata ilman kokemusta. Unmanaged palveluita on paljon helpompaa verrata hinnan ja benchmarkin perusteella.

  Henkkoht en ole koskaan ostanut, enkä varmaan ostakaan managed palveluita. Ne on pääsääntöisesti järkyttävästi ylihinnoiteltu.
   
 12. anodi

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2013
  Viestejä:
  18
  Näinhän se on, ilman kokemusta ei oikein voi sanoa juuta eikä jaata - kaikki kehuu luonnollisesti itseään kotisivuillansa. Siksi kyselen, josko jollakulla olisi kokemusta.

  Ylläpidetyt palvelut on toki selvästi kalliimpia mutta on se oma aikakin toisaalta kallista. Eli jos säästyy tunninkin säätämiseltä tai tiedon etsimiseltä silloin tällöin niin niin ei se 20€ kk lisä kovin suuri ole.
   
 13. seeknfind

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  55
  Kumpi Suomessa sijaitseva VPS olisi parempi vaihtoehto: Upcloudin tai Hetznerin edullisin paketti? Molemmat siis Helsingissä.

  Tarkoitus olisi vain asentaa samalle serverille pari-kolme kevyttä WP instanssia eri tunnuksille. Upcloud 1CPU / 1GB muistia, Hetzner 1CPU / 2GB, kaistalla ei väliä, kummatkin kustantaa vajaat 5€/kk. Uploudille plussaa todella asiallisesta chat-asiakaspalvelusta. Kovasti kehuivat omaa nopeuttaan ja sivuillaan onkin nopeusvertailuja muihin palvelutarjoajiin. Hetznerillä ei näy live-chattiä.
  VPS:stä ei ole minkälaista kokemusta, joten saatan tarvita jotain neuvoja aspalta. Onko kellään kokemusta kummankaan aspan palvelualttiudesta? Entä hallintapaneelin toimivuudesta/selkeydestä ja perus WP:n hallinnoimisesta siinä? Esim. DigitalOceanilla ja OVH:lla VPS:lle voi saada WP:n esiasennettuna, mutta nämä eivät ole vaihtoehtoja.
   
 14. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Eipä noissa oikein mitään eroa ole. UpCloudilla on mun mielestä more serious (lue ammattimaisemmat) systeemit kun Hetznerin perus cloudissa. Samoin UpCloudilla on Windows lisenssit jos joku sellaisia kaipaa, merkittävästi halvempia. Teen säännöllisesti kartoituksen palvelimista EU alueella ja kokemusta on ainakin Scaleway:stä, UpCloud:ista, OVH:sta ja Hetzneristä. DigitalOcean hypetystä en ole oikein koskaan hiffannut, eikä Vulturinkaan diilit viimekädessä napanneet vaikka vaikutti kovin houkuttelevalta välillä.

  UpCloudin asiakaspalvelu on erittäin responsiivinen ja nopea. OVH:n asiakaspalvelu, siis mikä? Sitä voi kutsua suorastaan asiakas-dissaukseksi. Ei kuulu yhtään mitään ja sittenkin kun kuuluu on annettu joku stock vastaus kysymyksen vierestä. Vastaamiseen voipi mennä sellainen kolmisen viikkoa. Huom! Vastaukset on aivan sairaan hitaita, myös vaikka requesti olisi jotain urgenttia ja täysin validia, kuten että VPS ei toimi lainkaan. UpCloudia ja OVH:ta ei voi pistää palveluina edes samalle planeetalle. Hetznerin helpparista ei ole paljon kokemusta, siellä on ollut lähinnä harrastus VPS:iä. Cloudi on toiminut kuten pitää niillä. UpCloudista ei ole mitään pahaa sanottavaa ja aina (harvoin) jos niillä onkin ollut jotain pientä fibaa, on tiketteihin reagoitu "välittömästi" ja asia on laitettu tehokkaasti kuntoon.

  Hetzneristä tuskin voi siitäkään valittaa, koska mulla on kollegoita jotka on käyttäneet Hetznerin palveluita yli 10v ja ovat niihin äärimmäisen tyytyväisiä. OVH:lla taitaa kyllä olla eri helppari dedi palvleimille kuin VPS:lle, koska dedikoituja palvelimia koskeviin tiketteihin reagoidaan yleensä mielestäni nopeammin. Kop kop.

  Suomessa niin moni myyjä on koittanut myydä erilaisia konesalipalveluita, mutta kun niille laittaa suoraan Hetznerin tai UpCloudin hinnaston, että pistä selkeästi paremmaksi niin ostan, niin johonkin ne katoaa aina. Jotkut tosin kuvittelevat että henkilökohtainen palaveri jotenkin parantaisi tilannetta, mutta kun ei se auta, jos ja kun hinnat on väärät.

  Hetzner / UpCloud on molemmat loistavia valintoja, ainakaan pahasti ei voi metsään mennä.
   
 15. seeknfind

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  55
  Kiitokset todella informatiivisesta vastauksesta, Sami Lehtinen! Asiat selvisit ja nyt on tulevaisuuttakin ajatellen hyvä tilannekuva. Tässä vaiheessa kuitenkin päätin, etten ota VPS:ää, kun ei ole aikaa/intoa opetella serverin (ja smtp sähköpostin) asennusta/ylläpitoa/suojausta. Lähden tosiaan OVH:lta, kun, kuten sanoit, ticketeihin ei vastata eikä sitten millään. Ei siis edes englanniksi. Ja peruswebhotellin uptime on surkeat 97% /viikko pingdomin seurannan mukaan. FastCometin "ssd shader cloud" vaikuttaisi hyvältä, useiden arvostelujen mukaan. Serveri Frankfurtissa. Siirtävät ilmaiseksi 3 WP-saittia ja kaikki sähköpostit yhteen uuteen webhotellin.
   
 16. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Sähköpostipalvelimen ylläpito virtuaalipalvelimella on aika monimutkaista koska vaatii tarkkaa huolellisuutta ja IP-osoitteet jotka eivät ole Googlen tai Microsoftin Blacklistillä valmiiksi... Ja niiden poistaminen sitten onkin aika suuri tehtävä tollaisista listoilta kun listat eivät ole julkisia.
   
 17. seeknfind

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  55
  Luinkin muualla, että oma sähköpostipalvelin vps:llä on monimutkainen asia - nyt tämäkin seikka tarkentui/selvisi. Kiitos!
   
 18. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Onhan noiden kanssa jumpattu, kyllä ne saa sieltä pois. Mutta voi vaatia sen että metsästää käsiinsä blacklistien unlistaus osoitteet ja tietenkin huolehtii siitä, että mitään syytä laittaa takaisin blacklistalle ei ole. Mutta tuo viimeinen kohtahan nyt on lähinnä itsestäänselvyys. Suurin ongelma tuntuu olevan Outlook maili, joka lisää tosi aktiivisesti IP:tä block listoille, sekä jossain vaiheessa oli Barracuda Blocklistin kanssa myös haasteita. Mutta nuo molemmat saa kyllä hallintaa kun vaan hoitaa asiat määrätietoisesti ja huolehtii siitä, että mitään roskaa ei lähde.
   
 19. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Kaikki muut onkin selätettävissä kuten Barracuda... mutta Outlook ja Google ovat pikkasen eri asia. Ja mikäli IP-osoite sielä jo on, kiitos noi VPS IP:t niin niistä on aika kiva ensiksi päästä pois... Saa tehdä paljon töitä eikä ole julkista listaa noista eikä syytä tiedä.
   
 20. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Arvaa onko tullu tämä osoite tutuksi, kun on VPSiä ja muita uusia IP:tä jotka on ollut ennen jonkun toisen käytössä tullut delistattua.
  https://sender.office.com/

  Googlen ja Microsoftin kanssa sai parisen kuukautta jumpata, Barracudan kanssa vielä vähän pidempään. Mutta sen jälkeen isompia ongelmia ei ole ollut.

  Suurin ärsytys tuli lähinnä Outlookin back holingista. Eivät anna SMTPllä erroria, mutta viestit eivät päädy edes spam folderiin vaan katoavat johonkin kikkisoftin systeemien syövereihin jollain tuntemattomalla kriteerillä. Tuosta piti aika pahasti kiukutella ja säätää, selittää ja vääntää, ennen kuin "ominaisuus" tietyn IP osoitteen kohdalta katosi. Barracuda de-listing piti tehdä myös varmaan 10 kertaa ja vääntää niiden kanssa asiasta, että toistuva automaattinen listaus poistui. Tosin, jos tarkkaan lukee Barracudan ehdot, niin siellä sanotaan, että toistuva viestien lähettäminen olemattomiin osoitteisiin ON validi syy listaamiselle. Joten riippuen vähän triggeri-arvoista, tuolle listalle joutuminen ei välttämättä ollut tapauksessani täysin aiheetonta. Ihmisllä kun on vaan tapana tehdä tyhmiä, eli automatisoida mailien lähetys ja sitten jättää bouncet reagoimatta. Jos kerran viestit ei mene perille, niin miksi niitä sitten koitetaan lähettää toistuvasti, varsinkin jos statuskoodi on perm faili. Järjestelmästä jossa on muuten vähäinen volyymi, niin suhteellinen virheiden määrä prosentteina kasvaa helposti niin suureksi, että voisin kuvitella sen listaamisen syyksi. Isommista palveluista varmaan lähtee myös paljon tuollaisia maileja määrällisesti, mutta suhteutettuna kokonaisvolyymiin määrät ovat pieniä.

  On nuo kyllä aina järjestynyt tavalla tai toisella. Kaikki julkiset bl:t on yleensä aika iisejä hoidella. Joskin erilaiset perm ban listat ja sitten automatisointi on kind of ongelma, vaikka antaa puhelimen, mailin ja toteaa, että hoidetaan tää asiaa ja henkilökohtaisesti vannon, että tämän palvelun kautta ei tule yhtään ainoaa spammia. Niin sekään ei aina auta siihen, että mailit alkaisivat heti menemään perille.
   
  olkitu tykkää tästä.
 21. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Kuulostaa todellakin tutulta toi MS:n toiminta että meilejä ei mene perille eikä mitään virheviestä tai sitten merkitään roskapostiksi ja headereistä sitten yrittää ottaakin selvää syytä - "Sisältöongelma" on yleisin syy vaikka mitä tahansa syöttää menee roskikseen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti