1. Vain 14 vrk rekisteröityneenä olleet käyttäjät voivat lisätä ilmoituksia kauppa-alueelle.
  Poista ilmoitus

Nosto MuroBBS:än Kauppa-alueen säännöt (päivitetty 31.1.2019)

Viestiketju alueella 'Komponentit' , aloittaja Kinslayer, 12.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jukebox--

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2012
  Viestejä:
  27
  Anteeksi jos tämä on selvää, mutta mikä siis on ongelmana siinä että on 1 myynti-ilmoitus + x kappaletta ilmoituksia joissa on vain linkki tuohon kyseiseen (saman foorumin sisäiseen) ilmoitukseen, verrattuna siihen että on x+1 kappaletta erillisiä myynti-ilmoituksia samoilla myyntialueilla kuin edellä? Kaikki ilmoitukset täytyisi olla tietysti asianmukaisilla alueilla eikä esim. sekalaisissa.

  Ymmärrän jos linja on valittu ja sitä ei haluta muuttaa, mutta sanoit että tuo on "ongelmakohta". :)

  Toisekseen tästä olisi ehkä hyvä sitten mainita säännöissä, että ei tarvitse tiuskia niille jotka luulivat että tuo on täysin ok toimintapa. (Mainittakoon että eräällä toisella lähes identtisellä foorumilla on säännöissä tuollainen käytäntö sallittu ja jopa erikseen mainittu, joten tuskin on täysin itsestäänselvää että tämä on täällä kiellettyä.)

  Edit: tiuskimisella en viitannut tämän ketjun viesteihin vaan erääseen aika tylyyn yksipuoliseen ilmoitukseen jonka asiasta sain.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017
 2. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Äänensävy ei ollut tiuskiva missään tapauksessa ensinnäkään. Se ongelma on siinä että se on täysin turhanpäivästä ketjuspämmäystä ja niistä rupeaa tulemaan raportteja entistä enemmän. Sääntöihin ihan kaikkia pikkuasioita ei ruveta rustaamaan koska mitään sääntöromaania niistä ei haluta. Nykyisältäänkin taitaa jäädä todella monelta lukematta ja sisäistämättä. Toisekseen kun jätetään se ketjuspämmi välistä, sulle jää myyjänä vain ja ainoastaan se yksi myyntiketju muistettavaksi ja hoidettavaksi, joka helpottaa sun hommaa. Jos useampi ketju tehtäis, joutuisit joka tapauksessa hoitamaan niiden kaikkien seurannan vaikka ne ois täysin sisällöttömiä, koska olet laittanut sen yhden linkin sinne, ja muutaman jälkeen jätät sen ketjun hoitamatta ja tuotteet jäisi merkkaamatta helposti myydyiksi niissä, jolloinka se sekoittaa pakkaa täysin turhanpäiväisesti. Jos aikoo useamman ketjun tehdä (eli pilkkoa komponenttipinon eri alueille) niin samalla vaivalla sinne kirjoittaa sen parin rivin verran että myyn nämä komponentit ja niiden tarpeelliset tiedot hintapyynteineen ja paikkakuntineen, kuin että vain harrastaa laiskottelua ja spämmäis linkkejä "menkää tänne ostamaan." Ja se mitä ylempänä tarkoitin että on sekalaista kamaa myytävänä sitä sun tätä ja sitten siellä on komponentteja ja on hiiriä yms. siitä tulisi joka helkkarin alueelle sitä ketjuspämmiä "no koska mulla on myynnissä yks ilotikku ja yks poweri niin käynpä linkkaamassa tämän ketjun tonne" ja siitä päästään myöhemmin ja pidemmällä aikavälillä aikaisemmin mainitsemaan tilanteeseen jossa myyjä jättää ne linkkiketjunsa hoitamatta.
   
 3. Jukebox--

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2012
  Viestejä:
  27
  Tyylinsä kullakin ilmeisesti.

  Hyvä että tämä tuli nyt kuitenkin selvitettyä. :P
   
 4. huntimanti

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  2 547
  Voiko vanhasta myyntipaikasta siirtää tuotteen uuteen? Kuinka suhtaudutaan "epärealistisiin" hintapyyntöihin, joilla yritetään järjestää huutokauppa? Esim. Radeon HD 7970 - hintapyyntö 1000€.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017
 5. junkmu

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 264
  Hei! Ajattelimpa laittaa myyntiin rossun+tuulettimen,muistia ja emon. Mutta huomasin ettei mulla ole oikeuksia luoda myyntiketjua.. Miksei?

  Ja kysympä vielä vaikkei tässä saisikaan nii silti et minkä arvosia in i3 3.4ghz prossu+perus tuuletin, lenovon valmiskoneen emo ja 6gb ddr3 muistia.. 50e vai 100e Kiitos ja anteeksi, varmaan tämän viestin jälkeen saa nauraa ja muistella muro tyylisiä kommentteja. :)
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 6. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Otetaan järjestyksessä:

  huntimanti: jätä nykyinen myyntilirpake vain oman onnensa nojaan ja tee uusi uudelle kauppa-alueelle. Kaupat toki voi hoitaa vielä myös vanhalla alueella, mutta uusia ketjuja ei tänne voi luoda.
  Huutokauppaa ei missään tapauksessa ole koskaan täällä tarkoitettu pitäväksi joten voi joko neuvoa käyttäjää hintapyynnin kohdalla ja jos tarkoituksellisesti yrittää huutokauppaa pitää, tulee moderointi tähän puuttumaan kyllä. Raporttia asiasta vain.

  junkmu: Tälle vanhalle kauppapuolelle ei enää voi luoda uusia ketjuja. Kauppa-aluetta uudistettu jonka myötä tullut mm. myyntilomake ja palautepluggari. Uusi alue löytyy: https://murobbs.muropaketti.com/categories/uusi-muropaketin-kauppa-myydaeaen.198/
  Valitettavasti hintojen kanssa en osaa tähän hätään auttaa. Kantsii vaikka selata kauppapuolta muutaman ketjun osalta ja napata ideoita sen myötä niin saa helposti osviittaa missä hinnoissa liikkuu.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 7. Morpho

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2014
  Viestejä:
  226
  Joku sääntö pitäisi olla kuinka kauan ostaja saa pitää tavaraa varattuna, ja myös sille kuinka monta kertaa voi siirtää sen noutoa/maksua. @£$€""#¤%&&
   
 8. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Ei siihen sääntöä tarvita. Ihan terveellä maalaisjärjellä myyjän puolelta jos ei ostaja saa aikaseks hoidettua jossain inhimillisessä ajassa niin eteenpäin vaan.
   
 9. Morpho

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2014
  Viestejä:
  226
  Sain aikamoiset vittuilut päälleni, kun pistin eteenpäin, ostaja oli sitä ennen kolme kertaa siirtänyt hakupäivää päiviä eteenpäin ties millä syillä.
  Oli tulossa aina mutta sitten siirsi taas muutamia päiviä eteenpäin jne.
   
 10. PetiteSlayer

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2015
  Viestejä:
  48
  Vielä kun noille ohjelmistojen myynneille (windowns/office) olisi joku oma nurkkauksensa ettei aina tarvihte niitten takia käydä kuittailemassa aluetta luetuksi.
  Vähän vastaavasti kun cs puukkojen ja muun tauhkan kanssa...

  EDIT:
  Ja on kyllä jotain muuta kuin omien tavaroiden ja nurkkien tyhjentamistä tuo noidenkin trokaaminen, pitäisi jo laskea kaupalliseksi toiminnaksi myyntimäärien perusteella.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2018
 11. Ylitappi

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2018
  Viestejä:
  1
  Jep. Ja tuo avaimien trokaaminen jo voitaneen laskea laskelmoiduksi ihmisten kusettamiseksi, kun myyjät ostaa avaimet ebaystä, jossa hinnat pomppii 3-5€ välillä ja avaimen saa muutamassa sekunnissa maksamisen jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2018
 12. PetiteSlayer

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2015
  Viestejä:
  48
  Ilmeisesti ei siis ylläpitoa kiinnosta, kun ei yhtään mitään ole kommentoitu asiaan.
   
 13. Tonttu2

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2004
  Viestejä:
  4 316
  Voisitteko lopettaa kertalaakista Muroonkin hiipivän Torin turhankyselijöiden tavan kysellä "vieläkö löytyy" j a sen jälkeen kadotaan? Vähintään 95% vastaavan kyselijöistä ei vaivaudu edes vastaamaan, vaikka myyjä ilmoittaisi tuotteen yhä olevan myynnissä. Oppikoon tekemään samalla tarjouksen. Tuo sakki ei osaa käyttää päätään ja he kerjäävät ruoskaa. Heille pitää tehdä samantien selväksi etteivät ole tervetulleita tänne, mikäli eivät osaa ostajana käyttää perusjärkeä, jolla kaupankäynti pysyy molemmille osapuolille siedettävänä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2018
 14. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  Vaikea käytännössä puuttua noihin. Monesti myyjä ei vaivaudu päivittämään otsikkoon "Myyty"-tagia ja sitten kyselijöitä tulee. Nopeahan noille on vastata, että löytyy, eikä siinä kannata jäädä hengitystään pidättelemään. Henkilökohtainen linjani on se, että pitää löytyä tahallisuutta/välinpitämättömyyttä, että rangaistuksia voisi harkita.
   
 15. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  Pikku vinkki liittyen sääntökohtaan 6.3:

  6.3 Hinnan korottaminen myyntiketjussa yksityisviesteillä tai muualta saatuihin tarjouksiin vedoten on kielletty.

  Kun liikutaan HP:n alapuolella ja tarjouksia tulee, niin noista YV-tarjouksista ei kannata pahemmin huudella.
  Jos vaikka HP on 150€ ja joku tarjoaa 100€, mutta sinulla on 120€ YV-tarjous, niin vastaa vain "Ei kiitos". Älä mainitse tuosta YV-tarjouksesta, niin ei tule ristiriitaa sääntöjen kanssa. Joku raportoi kuitenkin ja sitten mode käy rankaisemassa :hammer:
   
 16. Cubemon

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  147
  Olisiko mahdollista saada tuo paikkakunta pakolliseksi kentäksi otsikkoon? Ilmeisesti se on kuitenkin jo hyvän tovin ollut vaatimuksena, mutta vaikealta sen kirjoittaminen tuntuu.

  Tuota paikkakuntavalintaa voisi muutenkin vähän ohjeistaa. Monesti näkee noita ties mistä keksittyjä kolmikirjaimisia lyhenteitä, joista en ainakaan itse ole ikinä kuullutkaan, vaikka paikkakunta itse olisi tuttu. Otsikossa kun on täysin hyvin tilaa kirjoittaa koko nimi.

  Onhan tuossa tietysti oma jännityksensä. Voi pitää itselleen visailua ja yrittää arvata, mitä nuo kryptiset lyhenteet mahtaakaan tällä kertaa tarkoittaa. Tänään NRJ olikin Nurmijärvi eikä radioasema. :D

  Edit: Tuolla pakollisella kentällä saisi myöskin vähän yhdenmukaisemmaksi tuota otsikoiden muotoilua, auttaisi huomattavasti luettavuuteenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2018
 17. Tonttu2

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2004
  Viestejä:
  4 316

  Ei pitäisi olla kyselijälle liian vaikeaa tehdä samalla tarjous, tai kertoa samalla myyjälle selvittävänsä vielä ostotarvettaan, jos se ei ole varma. Minulle ja suurimmalle osalle muroista asia on aina ollut itsestäänselvää. Kai foorumin käyttäjillä pitäisi olla jonkinlainen käsitys yleisistä kauppatavoista, eikä turhaan sotketa ja pilata myyjien "palvelumotivaatiota"? Kun huono tapa alkaa yleistyä, niin se pitää kitkeä pois, eikä päästää sitä leviämään täydellisesti käsiin, kuten Torissa on käynyt.

  Taas kohdalleni on torissa muutaman päivän sisällä tullut kaksi turhaa kysymystä renkaanpotkijoilta. Väkisillä tässä alkaa luokittelemaan ihmisiä älyllisiin olentoihin ja ...(jätetään kirjoittamatta - arvaatte suunnilleen itsekin).


  Tahallista tai ei, mutta joku vaatimustaso pitää olla käyttäjille.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2018
 18. SV1000

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2014
  Viestejä:
  952
  Ilmeisesti ikuisuuskysymys, että milloin tätä aletaan vaatimaan?

  Olisi myyjienkin etu, että käyttävät paikkakuntaa selkeästi, jolloin lähistön ostajat huomaavat kohteen paremmin ja saattaa tulla nopeammin kauppaa.

  Ja ne lyhenteet... ihan käsittämättömiä. Otsikossa on tilaa ihan täysimittaiselle paikkakunnan nimelle.
   
 19. rakerai

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2016
  Viestejä:
  23
  Unohtui, että täällä ei saa bumpata 72h sisällä ja threadi poistettiin :D en ihmettele jos täältä käyttäjät kaikkoavat. Muistutus oisi ollut kohdillaan?? ;) ----> säännöissä lukee vielä "Rangaistus: Varoitus tai kolmen päivän käyttökielto" nyt tuli kyllä tylyttä banhammer ennen varoitusta :D
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2018
 20. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 559
  Kyllä se vaan löytyy:

  https://murobbs.muropaketti.com/threads/2kpl-asus-rog-strix-rx480-8gb-hki.1395337/
   
 21. rakerai

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2016
  Viestejä:
  23
  Viimeksi muokattu: 23.04.2018
 22. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 559
  Sellaista sattuu, paremmissakin piireissä...:)
   
 23. SV1000

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2014
  Viestejä:
  952
  Saisiko modeilta vastauksen, että miksi säännöissä olevaa paikkakunta otsikkoon -sääntöä ei valvota. Edes lahjoitetaan-puolella sitä ei näköjään tarvitse laittaa. Miksi on olemassa säännöt kun niillä ei ole mitään merkitystä :confused:
   
 24. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 559
  Meidän silmät eivät kaikkialle kerkeä. Raportoimalla ne löytävät meidät
   
 25. SV1000

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2014
  Viestejä:
  952
  Itse asiassa raportoin pari lahjoitetaan-puolelta ja tuli vastaus että "solved" vai-mitä-siinä-ny-lukikaan muttei kuitenkaan ko. ketjuja bannattu/huomautettu/tai muuten reagoitu
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti