1. Vain 14 vrk rekisteröityneenä olleet käyttäjät voivat lisätä ilmoituksia kauppa-alueelle.
  Poista ilmoitus

Nosto MuroBBS:än Kauppa-alueen säännöt (päivitetty 31.1.2019)

Viestiketju alueella 'Komponentit' , aloittaja Kinslayer, 12.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. AakeKaake Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  706
  Täältä myös, ellei se ollut vakiona näin :confused: Luulin itse, että kaikki muutkin tykkäävät F2F-kaupoista ilman postin kanssa pelaamista, vaikka varuilta olen itsekin erikseen huomauttanut omissa ilmoituksissani tästä.

  Tästä samaa mieltä, minun mielestä HP-tarjoukset voisi rankata näin, ylimmäisenä vahvin tarjous:
  1. HP + nouto
  2. HP + postit
  3. HP posteineen
  Jos 2 tai 3 on ketjussa tarjottu, pykälää ylempi tarjous voittaa kilpailun, jos tämä on myyjälle tärkeää - kauppa on siis toistaiseksi auki. Onkohan tuo numero 3 edes oikea HP-tarjous?
   
 2. SOC

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  59
  6.1 Jos joku tarjoaa hintapyynnön, on tavara myytävä hänelle tällä hinnalla (ensisijaisesti ensimmäisenä tarjonneelle).

  Ymmärrän ite tän säännön siten se joka sen HPn tarjoaa niin tuote sille myydään. Mikäli joku siihen tulee myöhemmin tarjoon HPn noudolla sen ei pitäisi mennä edelle.

  Mietitään tilanne missä myyjä pistää illalla ilmoituksen myynnistä. Oot haukkana paikalla tarjoomassa HP + postikulut. Myyjä palaa seuraavana päivänä kattoon onko kukaan tarjonnut ja juuri sitä ennen joku tarjoaa HP noudolla. Vaikka toinen ostaja saapui paikalle vuorokautta myöhemmin niin se saa silti tavaran?
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2017
 3. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Mikä tämän säännön peruste on muuten nykypäivänä? Ymmärrän tuon siltä kannalta, että tuotteen ollessa myynnissä muuallakin jää muiden paikkojen tarjoukset huomaamatta mutta nykyisen YV-tarjousmahdollisuuden takia tuo voi käydä vain täälläkin. Eli mitä eroa sillä on loppupeleissä, että tuote on vain täällä myynnissä ja siitä käydään YV-kauppaa vs. että se on myynnissä lisäksi vaikka Torissa ja siitä on ilmoitus myyntiketjussa?

  Ainakin omasta mielestäni olisi vain tämän foorumin etu, että tavara voi olla täällä ja muualla sen sijaan että se olisi vain muualla. (Mutta tottakai siitä pitäisi mainita, että on myynnissäkin muualla.) Ennen Muro oli ainakin itselleni selkeä ykkösvalinta tavaroiden myyntikanavaksi mutta onko tämä valinta enää nii selkeä kuin ennen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2017
 4. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Siihen on moniakin pointteja olemassa kyseiselle pykälälle. Ensimmäiseksi se että ei tule ristiriitoja sellaisten kauppapaikkojen kanssa, jotka vaativat myyntiä jos he saavat tuotteen myytyä kyseistä palvelua käyttäen. Esimerkkinä Huuto.net joka näin tekee. Sen lisäksi vältetään näin juuri näitä myyntidumppaajia ja sellaisia henkilöitä joita ei kiinnosta kuin viljellä myyntituotteen pieni ilmotus pitkin poikin nettiä ja sen jälkeen jättää ilmoitukset oman onnensa nojaan eikä siivota niitä, pistää ilmoitukseen tuotteen myyty statusta tms. Siihen vielä päälle myös on se mahdollisuus että palsta muuttuu mainoslinkkipalstaksi kun tehdään yksi ilmotus, ja pistetään pelkkä linkki kaikkialle muualle siihen alkuperäiseen ilmotukseen. Viimeiseksi vielä, että tämä ei ole tarkoitettu alunperinkään yleiseksi kauppapaikaksi, vaan murolaisten väliseksi väyläksi käydä kauppaa heidän kanssaan ja luoda ns. luotettava linkki käyttäjien välille.
   
 5. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Eli siis laiskojen myynti-ilmoitusviljelijöiden takia kielletään tuo kaikilta? Kyllä sitä laiskaa lyhyttä ja päivittelemätöntä myyntiä voi tapahtua, ja tapahtuukin, ilman useita ilmoja ihan pelkässä Murossakin. Viimeisen pointin ymmärrän tai ainakin ymmärsin vielä ennen aktiivisemman väestön katoa ja jakaantumista useammalle foorumille. Mutta ymmärrän toki jos tuon säännön kanssa ei voida joustaa, vaikka aika moni aktiivisesti Murossa myyväkin tuota kiertää. Sääli vaan sinänsä että mielellään myisi edelleen tavaraa Murossa mutta näin myyjän kannalta alkaa olla vaikeaa perustella pelkässä Murossa myyntiä, kun toinen vaihtoehto olisi myydä IOTech+Tori+Huuto jota kautta tavara menee huomattavasti paremmin nykypäivänä kaupaksi. Myyjällä kun useimmiten on päätavoitteena päästä tavarasta eroon.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2017
 6. Muad'dib

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2013
  Viestejä:
  1 624
  Yli 3kk vanhoihin myynti-ilmoituksiin kirjoittelusta voisi lätkäistä varoituksen ja sen jälkeen bannin. Nytkin tuolla älykääpiöt kyselee 2v vanhassa ilmoituksessa "onx vielä myynnissä". :facepalm:
   
 7. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 622
  Eikös täällä vieläkin voi niputtaa kaikki sekalaiset osion alle? Viime vuosina ollut kovin laiska myymään mitään ja kertynyt jonkin verran romua nurkkiin en millään jaksaisi alkaa lajittelemaan alueittain vaikkakin meneisi ehkä paremmin kaupaksi. Voinen siis käyttää sekalaista osioita? Lienee oma häpeäni jos ei mene sen ansiosta kaupaksi, että on yhdessä paikassa kaikki.
   
 8. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Toki voi. Kunhan muistaa ne tarvittavat tiedot vaan siihen ilmoon
   
 9. leksikö

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  14
  morjens. mistä kestjusta pystyisi kyselemään (paljonko vanhasta näytön ohjaimesta)? yritin hakukoneella etsiä ja lueskella viestiketjuja tuloksetta(vai sokeako olen :D )

  kiitosta jo etukäteen
   
 10. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Täällä voinee kysellä asiasta: https://murobbs.muropaketti.com/threads/paljonko-vanhasta-koneestasi-voisi-saada-lirpake.500305/ On sinänsä siis tarkoitettu isommille kokonaisuuksille mutten näe syytä miksei voisi kysellä yksittäisistä osistakin ja mielestäni jotkut sitä aina välillä tekevätkin. Omaa ketjuansa tuollaiseen ei taida oikein olla. Hinta-arviossa kannattaa myös käyttää hieman järkeä, tarkastaa uuden nykyhinta ja tarkastella aiempien vastaavien tuotteiden myyntihintoja tuolta kauppaketjuista. Ihan älytön hinnan yläkanttiin laittaminen usein tappaa myyntiketjun aika tehokkaasti mutta toisaalta kannattaa siihen ehkä hieman tinkivaraa jättää (tai laittaa sen kohtuullisen HP:n millä toivoisi heti menevän).

  Asia ei sinänsä kyllä liity kauppa-alueeseen tai tähän ketjuun. Tällä puolen ei ole keskustelua pl. nämä palauteketjut.
   
 11. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  Säännöt uudistuneet tänään 26.4.2017

  Tämän sääntöketjun aloituspostauksen varmaan @Kinslayer päivittää, kun ehtii :)
  Siihen asti, ajantasaiset säännöt löytyvät yleiseltä sääntösivulta: https://murobbs.muropaketti.com/help/rules/

  Kauppa-alueella suurin muutos on se, että muualla samaan aikaan myyminen on nyt sallittua. Tällöin on kuitenkin oltava varovainen, ettei tuote mene kaupaksi muualla, kun Murossa on jo HP tarjottu.
   
 12. hautamak

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2016
  Viestejä:
  3
  Niin onko kiellettyä laittaa myynti-ilmoitukseen linkki vaikka tori.fi palveluun ? en löytänyt siitä mainintaa ?
   
 13. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  On, koska jos se sallittaisi tämä palsta muuttuisi ainoastaan myyntilinkkien spämmäyspalstaksi. Muualla myyminen on kuitenkin sallittu samaan aikaan, kunhan samalla noudattaa myyntialueen sääntöjä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2017
 14. Odi_

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2017
  Viestejä:
  35
  Onko hyväksyttävää tarjota yksityisviestillä hp+nouto, jos ei kommentoi ollenkaan myyntiketjuun?
  Tässätapauksessa saattaisi tulla päällekkäisiä tarjouksia.
   
 15. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  YV:llä myynti ei ole ollut kielletty vähään aikaan eli on. Päällekäisyydet toki voi välillä kinkkistää tilanteita mutta myyjänä ois myös pitää selkä suorana ja kommunikoida ostajien kanssa ja mennä sääntöjen mukaan että ensimmäisenä hintapyynnin tarjonnut on oikeutettu myöskin saamaan sen tuotteen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2017
 16. Terminator2012

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2012
  Viestejä:
  101
  Minulla olisi kysymys: Saako jos minulla on vain 3 kohdetta huutonetissä laittaa ne tänne threadin ja linkit niihin kohteisiin ja kehoittaa että jos halua tuoteen menee linkin kautta huutonettiin? Minä olen yksityishenkilö ja en ole yritys. Tuotteista voin kertoa että ovat arvokkaita Magic The Gathering kortteja 3 kpl ja niiten arvo on siinä 55 euron ja 140 euron välissä. Magic The Gathering on mailman suosituin keräilykorttipeli jolla on yli 20 miljonaa pelajaa.

  Mikäli vastaus on ei saa laittaa huutonet tuotteita en tietenkään tee sitä kysyin vain jos saa tehdä. Olen sitoutunut myymän hutonetin kautta ja en myisi tämän foorumin kautta juuri ne kortit jotka ovat huutonetissä.

  Laittaisin ne Sekalaiset Threadin alle siellä joku jopa myy laivalippuja kun tarkistin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2017
 17. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Vastaus on ylempänä linkkaamisesta: Ei saa. Syynä tähän on se että myyntipalsta muuttuisi hyvin äkkiä pelkäksi linkkimereksi jotka osoittaisi muihin kauppapaikkoihin ja tälle puolelle ei nähtäisi mitään vaivaa myyntiketjujen tekemiseen tai ylläpitämiseen käyttäjien osalta.

  Sekalaiset osio on juuri tuollaiselle tavalle. Toki saat myydä niitä myös täällä samaan aikaan jos vain jaksat näpyttää oman ketjun (ilman niitä linkkejä) mutta muistahan myös Muron myyntisäännöt sekä Huutonetin velvoitteet kun hintapyynnit/hintavaraukset tarjotaan.
   
 18. Terminator2012

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2012
  Viestejä:
  101
  Ok asia selvä ja ei ongelma. Tehdään niin että en laita huutonet kohteita.

  6.1 Jos joku tarjoaa hintapyynnön ja täyttää muutkin myynti-ilmoituksen ehdot, on tavara myytävä hänelle.
  Tämän asian minä ymmärrän.
   
 19. mk83

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  40
  Saako tänne laittaa myyntiin/mainostaa tavaraa joka on myös muualla myynnissä esim huuto.netissä tai tori:fi:ssä ?
   
 20. cutoff

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 058
  Viitsitkö lukea tämän ketjun ensimmäisen viestin ja vaikka pari edellistä viestiä tuosta ylempää.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2017
 21. ITbites

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2001
  Viestejä:
  304
  Laittakaa hyvät ihmiset tuotteiden malli selkeästi esille (linkki tms.) - useissa on tarjolla karvalakkimalli ja vastaavasti lippulaiva, hintaero uutena voi olla satasia.
   
 22. Tontteri

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2012
  Viestejä:
  165
  "11.2 Humble Bundle -ostoksien myyminen on kiellettyä, koska ne on tarkoitettu henkilökohtaisiksi." Koskeeko tämä myös lahjalinkkien myymistä, ne kun poistuu omalta käyttäjältä kun toinen sen vastaanottaa. Saako niitä vaihtaa?
   
 23. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Ainoastaan lahjoittaa eteenpäin. Sen takia ne on ihan nimeltäänkin lahjoituslinkkejä.
   
 24. Jukebox--

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2012
  Viestejä:
  27
  En tästä löytänyt ohjeistusta muualta joten ajattelin kysyä tässä.

  Esimerkki: myynnissä on useita osia, esim. komponentti ja virtalähde. Onko ok (ja jos ei niin miksi) tehdä yksi myyntiketju, joka sisältää kaikki osat, esim. alueelle 'Komponentit' ja toinen ilmoitus virtalähteestä alueelle 'Jäähdytys, kotelot, virtalähteet ja muut oheistarvikkeet' jossa olisi vain linkki tuohon myyntiketjuun? Ei kai tämä ole ylimääräistä mainostamista jos kerran erillisetkin ilmoitukset voisi eri alueille jättää... Olisi vain kätevämpää tehdä ja hallinnoida vain yhtä ilmoitusta kuin useampaa. Toisen ilmoituksen ansiosta toinen tuote (virtalähde) myös löytyisi helpommin sitä etsiville, kun se löytyisi myös oikealta alueelta eikä pelkästään alueelta 'Komponentit'.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2017
 25. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Ja sitten tullaan siihen itse ongelmakohtaan: silloin voisi lätkiä kaikki myynnit esim. sekalaiset alueelle ja mennä spämmäämään ne alueet täyteen vain uusia ketjuja joissa on linkki jonneki muualle, joihin myyntiketju voisi liittyä. Eli ei. Vältetään. Tee vain se yksi ketju jossa myyt kaiken, se riittää kyllä. Otsikkoon panostamalla selvii suoraan yleensä mitä myynnistä voisi löytyä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti