1. Vain 14 vrk rekisteröityneenä olleet käyttäjät voivat lisätä ilmoituksia kauppa-alueelle.
  Poista ilmoitus

Nosto MuroBBS:än Kauppa-alueen säännöt (päivitetty 31.1.2019)

Viestiketju alueella 'Komponentit' , aloittaja Kinslayer, 12.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Säännöt ovat päivitetty 28.1.2019 ja nyt ne löytyvät yhteisestä paikasta seuraavan linkin takaata:
  http://murobbs.muropaketti.com/help/rules/

  Tähän ketjuun voi tulla kysymään neuvoa kauppa-alueen toiminnasta ja siihen liittyvistä asioista. Sääntöjen kehitysideoita otetaan vastaan.
  Huom! Älä kuitenkaan tee ilmiantoja myyntiketjuista tähän ketjuun vaan käytä raportointi-nappulaa! Ne tulevat meille raporttilistalle esiin josta käymme niitä läpi aktiivisesti.


  Seuraavana listattu erityisesti kauppa-aluetta koskevat säännöt.


  6 MuroBBS:n kauppa-alueella käyttäytyminen

  MuroBBS:n kauppa-alue on tarkoitettu yksityishenkilöille. Yritysmuotoinen kaupallinen toiminta on alueella kiellettyä. Uusilla tunnuksilla on 14 päivän karenssiaika, jonka aikana ei voi tehdä ketjuja Myydään-, Ostetaan-, Vaihdetaan- tai Lahjoitetaan -alueille tai vastata niihin.


  6.1 Jos joku tarjoaa hintapyynnön ja täyttää muutkin myynti-ilmoituksen ehdot, on tavara myytävä hänelle.

  6.2 Myyjä päättää vapaasti kenelle, millä hinnalla ja ehdoilla tuotteensa myy, mikäli hintapyyntöä ei ole tarjottu.

  6.3 Hinnan korottaminen myyntiketjussa yksityisviesteillä tai muualta saatuihin tarjouksiin vedoten on kielletty.

  6.4 Hintapoliisina toimiminen eli hinnasta valittaminen on kiellettyä. Hintapyynnön määrittäminen on myyjän omalla vastuulla.

  6.5 Älä pidä myyntipuheita muiden myyntiketjuissa. Tee oma myyntiketjusi.

  6.6 Tuote voi olla myynnissä myös muualla samaan aikaan, mutta huomioi kohdan 6.1 myyntivelvoite ja ilmoita asiasta myynti-ilmoituksessasi. Osto-, vaihto- ja antoilmoitukset saavat myös olla muualla samanaikaisesti.

  6.7 Ilmoitusten uppaaminen (ylimmäiseksi nostaminen) on sallittua aikaisintaan kolmen päivän eli 72 tunnin kuluttua viestiketjun viimeisimmästä viestistä. Jos sinun on päivitettävä tietoja tai muutettava hintaa, muokkaa aloitusviestiä.

  Rangaistus: Varoitus tai kolmen päivän käyttökielto


  7 Myynti-ilmoituksen jättäminen

  7.1 Merkitse aloitusviestiin paikkakunta, hintapyyntö ja mahdolliset toimitustavat. Jos myymäsi tavarat voi ostaa erikseen, hinnoittele jokainen myyntiartikkeli selvästi eriteltynä. Digituotteissa kuten ladattavissa peleissä ei paikkakuntaa ole tarvetta ilmoittaa.

  7.2 Myydessäsi useita tuotteita yhdessä ketjussa, päivitä aloitusviestiin myydyt tuotteet.

  7.3 Kun olet myynyt tuotteen, älä poista aloitusviestistä tuotteen tietoja ja hintaa. Lisää vain aloitusviestiin ja myyntiketjun otsikkoon merkintä (MYYTY). Tämä siksi että tiedot ja hintapyynnöt jäävät referensseiksi muille myyjille. Halutessasi voit tietysti poistaa omat yksilöintitiedot kuten esimerkiksi paikkakunnan ja puhelinnumeron.

  7.4 Omistamattomien tuotteiden, kuten noutamattomien loppuunmyytyjen ennakkotilausten, myynti kauppa-alueella on kiellettyä.

  Rangaistus: Varoitus tai kolmen päivän käyttökielto


  8 Ostoilmoituksen jättäminen

  8.1 Ilmoita hintahaarukka, jonka olet valmis maksamaan.

  8.2 Mainitse selvästi toimitustavat, jotka olet valmis hyväksymään.


  9 Vaihtoilmoituksen jättäminen

  9.1 Ilmoita selkeästi vaihtoilmoituksessasi vaihdon ehdot, mm. välirahan suuruus tai toimitusehdot.


  10 Ilmoitukseen vastaaminen

  10.1 Tarjoukset ovat sitovia. Älä jätä epävarmoja tarjouksia.

  10.2 Postiennakkolähetykset on noudettava. Noutamatta jätetyt postilähetykset on korvattava myyjälle.

  10.3 Noutokaupassa myyjällä on oikeus perua sovittu kauppa, jos myyjä ja ostaja eivät 24 tunnissa pääse yhteisymmärrykseen noudon järjestämisestä.


  11 Erikoissäännöt

  11.1 Kaupankäynti Steam-, Battle.net-, EA Origin -tileistä yms. on kielletty MuroBBS:n kauppa-alueella, samoin kuin ko. kohteiden mainostaminen.

  11.2 Humble Bundlen kaltaisten, henkilökohtaisiksi tarkoitettujen ostoksien jälleenmyyminen on kiellettyä. Samoin henkilökohtaiseksi tai kaupalliseen yrityskäyttöön tarkoitettujen lisenssien ja digiavaimien myyminen ja välittäminen on kiellettyä (esimerkiksi Windows & Office -tuotteet).

  11.3 Palvelujen (esim. modauspalveluiden) myyminen on kiellettyä.

  11.4 Selkeä murotarjouksien (eli kaupallisen alueen yritysten tarjoustuotteiden) trokaaminen on kiellettyä.

  11.5 MuroBBS:n kauppa-alueen palautejärjestelmän väärinkäytöksistä seuraa 3 tai 10 vrk käyttökielto. Toistuvissa tai erityisen räikeissä tapauksissa rangaistus on pysyvä porttikielto.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 31.01.2019
 2. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  2 235
  Olisiko sääntöihin mahdollista saada sellainen täsmennys, ettei myyntiartikkeleille pitää olla erikseen merkityt hintapyynnöt niissä tapauksissa, kun myynti tapahtuu pääasiassa osina eikä suurempana kokonaisuutena?

  Tilanne on tällä hetkellä se, että tietyt käyttäjät hyväksikäyttävät sääntöjen ylimalkaisuutta laittamalla esimerkiksi Komponentit-alueelle ilmoituksia, joissa on suuri määrä erilaisia osia ja kohtuuton hintapyyntö pelkästään koko köntälle. Erikseen osille ei ole hintaa, mutta myynti tapahtuu kuitenkin käytännössä osissa. Nämä myyjät sitten pitävät triideissään huutokauppaa/tarjouskilpailua kauppaamillaan osilla ja näin yhden tuulesta temmatun hintapyynnön turvin kiertävät sääntöjä.

  Eli lyhyesti sanottuna: Jokaiselle erikseen myytävälle artikkelille pitäisi olla hintapyyntö.
   
 3. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Voisin vaikka tehdä näin että muokkailen tohon alotuspostaukseen selitteitä noiden sääntöpykälien alle selventääkseen niitä käyttäjille, jos niissä vain jotain selvitettävää. Oot kyllä ihan oikeessa tossa että monesti se tilanne on niin. Hintapyynti-pykälän allehan tuo kuitenkin menisi joka tapauksessa, joten hyvä säilyttää se selityksenä vain tai selvennyksenä ja rangaistuksen kohdatessa voidaan kuitenkin vain yhellä pykälällä se rangaistus antaa.

  edit: Näitä varmaan tupsahtelee tässä ajan mittaan siis, kunhan näihin vain kohdataan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2016
 4. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  2 235
  Kiitos täsmennyksestä!
   
 5. Kuunmies

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2010
  Viestejä:
  696
  Tästäkin on aiemminkin ollut puhetta, mutta olisi hienoa jos myyjä kirjoittaisi paikkakunnan nimen käyttämättä mitään keksimäänsä lyhennettä. Ok, joku HKI, TRE vielä menee, mutta moni pienempi paikka alkaa olla aika vaikea välillä arvata. Sitten niitä pitää erikseen kysyä parhaassa tapauksessa, kun ilmoituksessakaan ei välttämättä lue paikkakuntaa tuon lyhenteen lisäksi. Uskoisin, että saattaisi jopa helpottaa tuotteen myyntiä kun ostaja tietäisi heti missä kyseinen tuote sijaitsee?
   
 6. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Totta turiset, että tuo pykälä on ollut monesti kiivaan keskustelun aiheena. Omasta mielestäni se on toisaalta melko turha, koska nykyään on kuitenkin hakutoimintokin käytössä ja se paikkakunta pitää olla myynti-ilmotuksessakin. Ikkunashoppailijana se toki helpottaa tilannetta jos haluaa katsella mitä tarjontaa on omalla alueella. Perustelin jo miksi se on turha mutta siihen on ihan moderoinninkin kannasta turhuus-aspekti. Loppupelissä siihen mitä forumilla tapahtuu, kirjotellaan yms. on tuo paikkakunnan puuttuminen aika mitätön asia kun lähetään vertaamaan keskenään. Tämän myötä varmaan n. 80% myynti-ilmotuksista saisi raportoida modeille tuon pykälän myötä ja se työllistäisi aika runsaasti. Täytyy ehdottaa josko tuo pykälä mahdollisesti poistettaisiin, tai ottaa puheeksi, mitä sen kanssa tehdään loppupelissä. Ilman mitään pakottavaa pluggaria että se paikkakunta pitää siihen otsikkoon jollain tunkea, ei me voida kuitenkaan pakottaa millään tavalla sen laittamista käytännössä. Bannit siitä voi rangaistukseksi laittaa, mutta loppupelissä hyöty olisi siinä olematon.
   
 7. Kuunmies

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2010
  Viestejä:
  696
  Totta puhut valitettavasti. Ei tarvi kun ekaa sivua katsoa niin puuttuu jo paikkakunta monesta ilmoituksesta.
   
 8. jackie01 Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2015
  Viestejä:
  1 631
  1#):Ehdottaisin lisäämään esimerkiksi "Komponentti" osaston threadi määrää enemmän kuin 50kpl yhdessä sivussa. Tämä tietenkin auttaisi myös ylimääräisiä uppauksia jne.

  2#): Jotkut uudet käyttäjät uppaavat vanhoja ketjuja uudestaan. Eikö Xenforolla ollut semmonen niin sanottuna " addon" jolla voi estää-tai varoittaa myös vanhojen ketjujen uppaamisen?. Voisi ehkä myös rajoittaa tai poistaa vanhoja ketjua? Esim; Vanhaksi ketjuksi laskettaisi sellainen, johon ei ole tullut uusia posteja 2 tai 4 viikkoon.

  3#): Jotkut myyjät laittaavat/luovat vahingossa tai tahallaan enemmän kuin yhden viestiketjun samassa osastossa, vaikka kyseiset komponentit kuuluvat samaan osastoon. Voiko estää/rajoittaa käyttäjien threadi/viestiketju määrä samassa myynti osastossa?

  Varmaan löytyy paljon ideoita jos kaivelet kunnolla. Mutta, teilläkin on todella vaikea työ suorittaa kaikkea.
   
 9. edup

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2015
  Viestejä:
  1 082
  Noi eri osioilla olevat linkit sääntöihin voisi korjata. Nyt ne (ainakin osa) ohjaa vanhaan sääntöketjuun, mikä on jo poistettu.

  Mitä tulee paikkakuntavaatimukseen, kannatan sen säilyttämistä. Monella tavaralla postittaminen lisää hintaa, vaivaa, rikkoontumisriskiä ja/tai huijausriskiä tarpeettoman paljon, joten on hyvinkin olennaista tietää olisiko tavara mahdollisesti noudettavissa jostain lähialueelta.
   
 10. AakeKaake Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  706
  Saisikohan foorumisoftaan lisättyä pienen koodinpätkän tietyille foorumiosioille, jossa myös paikkakunta on mahdollista syöttää tägin sisälle, kuten Myydään / Myyty -valinta sisältyy jos otsikkoon? Vielä jos tuollainen antaisi käyttäjälle virheilmoituksen, mikäli se postitoimipaikka unohtuu lisätä uutta viestiketjua tehtäessä.
   
 11. SV1000

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2014
  Viestejä:
  952
  Kannatan ehdottomasti paikkakunta-pakkoa otsikossa! Eikä tosiaan mitään lyhenteitä. Uskoisin monenkin ostavan mieluummin lähistöltä noutaen ja maksavan vaikka aavistuksen enemmänkin - tässähän on myyjänkin etu kyseessä.
   
 12. Kepei

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  1 754
  Kannatetaan. Kunnollisen hakutoiminnon puuttuessa komponenttien etsiminen on tuskaista ja ctrl+f on paras ja helpoin tapa. Threadien määrän tuplaaminen sivulla puolittaa hakemiseen käytetyn työn määrän.
  Ei kannateta. Mulla on vuosia vanhoja myynti-ilmoituksia, joista joskus toivon saavani rahaa. Tavarat on edelleen ihan myynnissä, joten jos jotain kiinnostaa niin threadillä on oltava samat nosto-oikeudet kuin millä tahansa muulla. Sen sijaan nämä threadit jossa myydään uutta tavaraa jatkuvasti ja jotka kasvavat useiden sivujen mittaisiksi ovat hankalia ja niihin tätä voisi soveltaa.
  Ei kannateta. Tuote per threadi on parhaimmillaan toimivin ja selkein tapa. Näin threadit pysyy nopeasti luettavina, tarjouskilpailuissa pysyy hyvin mukana ja sivuilta ei tarvitse selata juuri sitä yhtä kiinnostavaa komponenttia koskevia tietoja muiden joukosta. Threadien määrä on isompi, mutta tilaa riittää ja ks. myös kohta 1. En ole tietenkään sitä vastaan, että esim yhdessä toimivat komponentit tai kymmenen kovalevyä listataan samaa threadiin, järki kädessä tässäkin.
   
 13. jackie01 Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2015
  Viestejä:
  1 631

  2#): Mainitsin tuolla, että myyjät voivat itse uppata jopa sallitun 3 vrk:n/72 tunnin välein. Mutta, jos myyjä ei päivitä vaikka kuukauden sisällä omaa threadinsa, eikö sitä enää ole järkevä poistaa?

  3#): Taas väärinkäsitys. Tuossakin mainitsin, että myyjä luo (yleensä) komponentit osastolla " GPU X, CPU X, MUISTIT X, EMO X" yhdessä viestiketjussa. Mutta, myyjä luo jokaiselle osalle erilliset viestiketjut, ei yhdessä.
   
 14. Kepei

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  1 754
  2: Mielestäni ilmoituksen pitää nousta kenen tahansa nostolla milloin tahansa.

  3: Mielestäni komponentit ovat selkeimmillään yksi tuote/viestiketju.
   
 15. Peku

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  1 333
  7.4 Myyntikohteen uppaaminen (ylimmäiseksi nostaminen) on sallittua aikaisintaan 3 päivän eli 72 tunnin välein. Jos Sinun on päivitettävä tietoja, käytä ”muokkaa”-ominaisuutta.

  Voisitteko korjata tuon "käytä ”muokkaa”-ominaisuutta". ------> "käytä muokkaa -ominaisuutta".
   
 16. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Vastaan pikaisesti tohon sivumäärään tässä ensiksi, luen kohta tarkemmin muut kohdat: Sivumääriä voit itse omista käyttäjäasetuksista määrittää kun menet profiiliasetuksiisi. Tämä on siis henkilökohtainen säätö jossa vaihtoehtoja on myös 75 ja 100.

  Korjaan noi sääntölinkit tässä illan mittaan kunhan kerkeän suihkulta ja sapuskoinnilta vain :)

  Mitä tohon useampien ketjujen tekemiseen tulee niin mitä enemmän me kiristetään vyötä ja rajoitetaan käyttäjien mahdollisuuksia, sitä enemmän ihmiset jättää palvelun väliin koska mennään hyvin tiukoissa raameissa. Pitää ehdottomasti jättää käyttäjille myös vapautta. Ja tässä tapauksessa on se vapaus että jos haluaa jokaisen komponentin myydä erillisissä ketjuissa, se sallittaneekoon. Siihen voi olla henkilökohtaiset intressit tai pysyy helpommin kartalla mistä komponentista kukakin tarjoaa eikä myynnit mene näin sekaisin.

  Vanhoja ketjuja emme ala poistelemaan myöskään, johtuen edelleen siitä että myyntiketjut jäävät kokonaisvaltaisesti referensseiksi hintapyyntien, myyntihintojen yms. valossa muillekin käyttäjille. Aina välillä tupsahtaa nimittäin sellaisia komponentteja tai osia esille mistä ei ole juuri mitään ennakkotietoja olemassakaan tai sitten juuri ne pari aikasempaa. Myöskin äkillisten tilanteenmuutosten myötä joku myyjä saattaa olla muutaman viikonkin sivussa. Ei se tarkota sitä että ketju on kuollut. Hän ei välttämättä ole vain pystynyt tai kerennyt tai yksinkertasesti ollu tavotettavissa sillon ja hänellä pitää myös löytyä oikeus vanhaan myyntiketjuunsa.
  Tästä hyvänä esimerkkinä on vaikkapa korrhonen (vai miten hänen nimimerkki nyt kirjoitettiin) itse. Hän on käyttänyt yhtä myyntiketjuaan ties kuin kauan jossa on myynyt kaikki tavaransa mitä on myyntiin laittanut. Ketju on muistaakseni useammankin vuoden vanha tällä hetkellä.

  Ketjujen nostot lasketaan toki viimeisimmästä postauksesta aina. Myyntikeskustelut on sallittu ja erittäin suotavaakin, mutta kun lähdetään uppaamaan ketjua, sillä tarkoitetaan että upata saa 3 päivän välein viimeisimmästä postauksesta, riippumatta siitä keneltä se on tullut. Vielä selvennökseksi että uppauksellahan tarkoitetaan ketjun herättämistä hiljaiselosta. Se siis käytännössä tarkoittaa sitä että kauppa ei ole käynyt ja haluat tuoda myyntiartikkelisi esille taas etusivulle, on se sallittua vain sen 3 päivän välein. Jos kauppa ei käy, kannattaa miettiä missä vika vai onko tuote oikeassa paikassa ollenkaan tavoittaakseen mahdolliset ostajaehdokkaat.

  edit. Muiden alueiden myyntiketjulinkit päivitetty ajantasalle. Pitäisi nyt toimia. Sanokaa ihmeessä jos ei toimi ja directaa ihan muualle kuin pitäisi :)
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2016
 17. AakeKaake Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  706
  @Kinslayer Ihan mielenkiinnosta, kun mun tunnukset on niin nuoria vielä, onko Murolla millaiset mahdollisuudet koodata omia plugareita ja muuta kivaa, siten kun käyttäjiltä ehdotuksia satelee? Tuo ehdotukseni paikkakunnan liittämisestä otsikon Myydään / Myyty -tagin viereen omalle Paikkakunta / Haku Suomen postinumeroista olisi kiva, mutta kuka tälläisen sitten kirjoittaisi?
  Jo joissain tapauksissa, jossa vain useampaa komponenttia ollaan myymässä samassa ketjussa, eikä välttämättä ole kyse dedikoidusta käyttäjän omasta myyntiketjusta, on välillä hirmu hankala seurata kaupankäyntiä, kun käyttäjät eivät jaksa sisällyttää minkäänlaista kontekstia omiin viesteihinsä. Jää melkein itsekin tarjoamatta, kun ei pysy kärryillä.
   
 18. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Ylläpito ja tekninenosasto hoitaa tätä alustapäivitystä. Mä en osaa sanoa tarkemmin mitä kaikkea siellä pystyy tekemään, mutta mun ymmärryksen mukaan Xenforo alustana on aika joustava, joten mahdollisuudet muokata vähän mitä tarve vaatii. Tosiaan toi paikkakunta-asia on aika kinkkinen tällä hetkellä ja pohditaan sitä mitä sen kanssa tehdään. Tällä hetkellä päätöksessä tosin voi kestää pieni hetki, kun keskitys on tällä hetkellä ihan autuaasti ykkösenä uusissa moderaattoreissa. Perusteluthan annoin jo ylempänä moderoinnin näkökannasta, mitä kohtia siinä on näkyy työsarkana modeille.

  Mutta nyt ollaan saatu kehitystyöt käyntiin oikein urakalta ja nyt hiotaan näitä sääntöpykäliä, työkaluja ja koko pohjaa, niin että tämä homma selkeytyy ja paranisi sekä ehdottomasti käyttäjäystävällisempään suuntaan.

  Mitä tuohon jälkimmäiseen tulee, ehdottomasti itsekin pidän tyylistä jossa myydään yksi artikkeli per ketju. Näin ei tule sekaannuksia, ja näkee selkeästi kuka tarjoaa mistäkin. Jos haluan myydä komponenttipakettina, myyn sen tosiaan sitten pakettina jolloin yhdellä hinnalla pääsee siitäkin läjästä eroon sit.
   
 19. Kepei

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  1 754
  Saatoin katsoa väärästä paikasta, mutta tuolla sivustoasetuksissa on vain viestien määrä sivulla, ei viestiketjujen määrä, mistä oli tietysti tässä kohtaa puhe.
   
 20. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Totta. Eihän se tohon näköjään vaikutakaan. Katsoin että vaikuttaa, mutta eipä kuitenkaan.

  edit: Kehitysehdotus näkyvien ketjujen määrästä vedetty eteenpäin onko mahdollista.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2016
 21. jackie01 Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2015
  Viestejä:
  1 631
  Kyllä, mäkin kokeilin eilen. Eli, vain tuo viestijen lisäys toimii, ei ole mitään optioita viestiketjujen lisäystä.
   
 22. neoflix

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2016
  Viestejä:
  75
  Saakos noita Humble Bundle koodeja kuitenkin antaa ilmaiseksi vielä pois jos myynti kielletty?
   
 23. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  Saa kyllä. Niissähän on tietääkseni siellä omassa humble libraryssä ihan vartavasten gift-nappulakin (jos se ei oo muuttunu tässä)
   
 24. Marce-

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2015
  Viestejä:
  117
  Moi. Onko YV:llä tarjoaminen/ostaminen/myyminen poistettu kokonaan käytöstä?
   
 25. Kinslayer Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  2 805
  En ole ihan varma mitä tarkoitat tällä "poistettu kokonaan käytöstä", mutta YV:llä saa tarjota/ostaa/myydä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti