Mouser / Digikey tilaaminen

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja jute, 14.04.2018.

 1. jute

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2013
  Viestejä:
  242
  Miten tämän nykyään menee.
  Mitä pitää huomioida ja miten maksu onnistuu jos ei ole VISA:a?
  Tuleeko tulleja yms, ylimääräisiä kuluja?
   
 2. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  416
  Tullit, alvit ynm. pakolliset tulee jos tilauksen arvo menee rajan yli (en sitä rajaa muista/tiedä, mutta Tullin sivuilta varmaankin löytyy).

  Digikeyllä yli 50 eur tilaukset postikuluitta (tämä summa tosin menee jo tullirajojen yli). Ja maksuna taitaa kelvata luottokortit (Visa, Master) sekä Paypal.
  Mouserista en tiedä.

  Sitten kolmas vaihtoehto on tilata Partcon kautta Farnelilta, tosin ottavat pienen välityspalkkion.
   
 3. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 571
  digikey.fi -sivulla olevat hinnat sisältää mahdollisen tullin ja tullauksen ja jos ostaja on ALV-velvollinen, niin tulevat EU-sisäkauppana, eli ALVia ei laskuteta vaan se tilitetään suoraan verottajalle (ja vastaavasti se vähennetään jos tulee ALV alaiseen käyttöön, jolloin ±0)
   
 4. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  416
  Onko näin tosiaan? Viimeksi kun tilasin, niin kyllä jouduin tullit maksamaan (ja melko varmasti tilasin .fi sivuilta)? No varmaksi en mene sanomaan kun viime tilauksesta on jo yli puolivuotta.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2018
 5. jute

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2013
  Viestejä:
  242
  Tämä näissä lukemissani keskusteluissa ihmetyttääkin, toiset sanoo että tulli tuli yllärinä, toiset taas ettei tullia tule.
  Ilmeisesti siitä kiinni mistä osoitteesta tilaa? Eli Digikey.fi = hinta sisältää veron, ei tullia?
  Onkohan sama Mouserilla, kun heillä myös FI-osoite käytössä?
   
 6. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  416
  No, tarkistin nyt tuon viimeisen tilaukseni invoicen, niin kyllä siinä ylhäällä lukee ihan www.digikey.fi ja tullit ja alvit jouduin maksamaan. Toisinsanoen lähetys tuli jenkeistä UPSilla.

  Edit. Mouserilta en itse ole koskaan tilannut, mutta muistelisin kaverini tilanneen ja sanoneen että tullit tulivat.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2018
 7. Kremmen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2010
  Viestejä:
  1 729
  Viisi kymppiä on ilmaisen toimituksen raja myös Mouserilla. Ei mene tulleja eikä noita lähetyksiä myöskään tullata, kun Mouser toimittaa EU:n sisältä. ALV menee sen mukaan oletko firma vai et.
  Maksuvaihtoehtoja on, katso sieltä Mouseri n sivuilta.
   
 8. jute

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2013
  Viestejä:
  242
  Onko Digikeyn toimitus aina jenkeistä vai onko heilläkin euroopassa varastointia?
   
 9. uk350

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2016
  Viestejä:
  50
  Mouserin rojut tulee ruottista, maksaa sen mitä ostoskorissa näkyy eli ei tulu mitään ylimääräisiä riistomaksuja
   
 10. mzzj2

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  2 875
  Alvin joudut maksamaan jokatapauksessa jos tilaat yksityishenkilönä tai alv-rekisteriin kuulumattomana toiminimenä tjsp.

  Tullit ja tullausmaksut pitäs kyllä mennä digikeyn piikkiin mutta UPS välillä uunoilee näiden kanssa. Johonkin aikaan meille tuli UPS:n alvilaskut noin kuukausi laskun eräpäivän jälkeen, soitin tästä ups-opsille ja ne vaan sanoivat että laskutus on jossain euroopassa eikä siitä eräpäivästä kannata stressata..
  Silloin muutama vuosi takaperin myös laski alvit aina väärästä summasta, "ilmaisen" toimituksen hinnaksi oli lisätty vielä joku xx eur josta alvit oli laskettu.
   
 11. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  416
  Ok, en niin tarkkaa enää muista mitä piti UPSille maksaa, mutta kaippa siinä tullit oli kun tulli nimikkeet ainakin heille toimitin. Sinäänsä pienistä summista on aina ollut kyse, niin en sen tarkemmin ole koskaan asiaa tutkinut tai miettinyt.
  Pitääkin seuraavan kerran kun on taas tarvetta elektroniikalle tilata Mouserilta näin kokeeksi...
   
 12. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 571
  .fi -osoittenkin kautta on mahdollista valita että haluaa "US-valikoimasta", jolloin hinnat on dollareissa.

  Mutta näin muuten useita kymmeniä UPS-tilauksia on tullut ja aina on ollut DDP (Delivered, Duty Paid) paitsi yhden kerran joskus vuosia sitten oli niillä tullut kämmi ja DDU, josta reklamoin ja hyvittivät tullauskulut ja tullimaksut.

  Olen myöskin tarkoituksella tilannut joskus sieltä US-hinnastosta, kun hinta oli niin merkittävästi halvempi kuin EU-hinnastossa, mutta aika tasoihin se kaikkine kuluineen sitten meni.

  Lisäksi voisi mainita että US-valikoimassa on joitakin tuotteita, joita EU-valikoimassa ei ole, ilmeisesti johtuen siitä että eivät ole saaneet ko. valmistajalle jakeluspimusta Eurooppaan.

  Joitakin vuosia sitten joutui maksamaan ALV:n EU-valikoiman tilauksille erikseen (UPSin laskuttamana) mutta tosiaan nykyään ne tullataan UPS:n Saksan jakekukeskukseen ja toimitetaan sieltä Suomeen EU-sisäkauppana, jolloin ALV:täkään ei laskuteta erikseen vaan siinä on käänteinen ALV-velvollisuus (ostaja maksaa ALV:n verottajalle). Näin ainakin siis yrityksille kuten sanoin.

  Eli tosiaan, se on ihan itse valittavissa haluaako maksaa tullit ja tullausmaksut itse vai niin, että tulli sisältyy hintoihin. Sanoisin että isoissa tilauksissa itsetullaus voi olla järkevää (tai ehkä pienissäkin, jos on järkevä sopimus tullauksesta UPS:n kanssa), mutta pienissä tilauksissa on oman kokemuksen mukaan järkevää tilata EU-valikoimasta.

  Edit: Näköjään digikey.fi kautta ei pitäisi nykyään joutua UPSia käyttäen maksamaan tullia vaikka tilaisikin USD-hinnoilla...
  Digikey.fi oikeasta yläkulmasta löytyy EUR/USD alasvetovalikko, josta valuuttaa vaihtamalla sain tällaisen opasteen. Eli Fedex tai DHL valinnalla pääsee maksamaan tullit itse.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti