MOT: Supo tahtoo taskuusi - haluaa tietää, kenelle puhut ja mitä kirjoitat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sami Lehtinen, 22.02.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Tuolla nyt voi perustella mitä tahansa. Yhtä hyvin voisi tähän argumenttiin vedoten väittää, että Google varjelee yksityisyyttä kaikin keinoin, koska se on vähän pidemmällä tähtäimellä paras tapa tuottaa omistajille voittoa.
   
 2. Sotnikka

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2014
  Viestejä:
  156
  Siis että Whatsappin, Googlen tms. ylläpitoa kiinnostaa sinun viestittelyt? Tukehdun nauruun.
   
 3. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Täytyy yhtyä edelliseen: tämä on todellakin käsittämätön, vaikkakin yleinen asenne.

  Oikeastaan juuri tämän asenteen yleisyys tekee siitä niin käsittämätöntä. Mikä ihmisten nupissa on vinksahtanut niin pahasti, että yksityisyyttä ei osata kunnioittaa? Miten voi samaan aikaan pitää itseään niin mitättömänä, ettei osaa arvostaa omaa yksityisyyttään, ja silti niin suurena, että voi leuhkasti julistaa, etteivät muutkaan eivät tarvitse yksityisyyttä?
   
 4. Sotnikka

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2014
  Viestejä:
  156
  Tuo ei ollut vastaus että miksi jotain Whatsappin tai Googlen ylläpitoa pitäisi kiinnostaa jonkun mitättömyyden viestit.
   
 5. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  En minä siihen vastannutkaan, koska se on pelkkä olkiukko. Edeltävissä viesteissä oli paljon muuta, mihin vastata.

  Rautalangasta käännellen: "minulla ei ole mitään salattavaa" on joko paha päättelyvirhe tai todella outo perversio. Enemmistön kohdalla selvästikin ensinmainittu. Jokaisella on salattavaa, ja se tunnetaan nimellä yksityisyys. Poikkeukset ovat todella harvassa, ja yleensä ekshibitionisteillakin on lopulta jotain salattavaa, kun asia saadaan heille päähän taottua. Ihan jo sen takia, että täydellinen yksityisyyden puute aiheuttaa mitä todennäköisimmin yksilölle konkreettista vahinkoa.

  Ratakiskosta vääntäen: kukaan tuskin voi oikeasti tuntea varmuutta sen takia, että jonkin suuren palvelun ylläpitoa ei kiinnosta taviksen viestiliikenteen sisältö. Se, mistä pitäisi olla huolissaan ja vihainen, on se, että he tallentavat ja/tai analysoivat sitä viestiliikennettä. Ei se tietenkään heitä kiinnosta, eikä kukaan sellaista luule. Asiasta ollaan vittuuntuneita ja epäluuloisia muista syistä, kuten siksi, että heidän toimeksiantajiaan se kiinnostaa.
   
 6. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  729
  Tuosta olen aika pitkälle samaa mieltä. Kovin moni ihminen, jotka on tarkkoja yksityisyydestään käyttää Googlen palveluita. Jos luottamus Googleen menisi, se olisi Googlelle ihan oikeasti todella nopea katastrofi ja kuolema tietyissä piireissä. Google kun ei valitettavasti ole mitenkään korvaamaton palvelu, kilpailijat kärkkyy jatkuvasti ovella. Nuo piirit on myös ne, jotka usein ohjaavat osaamisellaan mielipiteitä jne ja joilta kysytään vinkkejä asioihin.

  Mutta ihan sama ongelma on myös sotilastiedustelun / verkkovakoilun kanssa. Kyvyt halutaan pitää salassa, ja tästähän tuo koko 'double construction' konsepti onkin lähtenyt. Eli on hankittu 'laittomasti' tai muuten vaan moraalisesti kyseenalaisella tavalla 'todisteita', jota ei voida käyttää todisteena. Koska niiden olemassaolosta ei haluta kertoa. Tuon tiedon perusteella voidaan kuitenkin tehdä muita toimenpiteitä, joilla sitten saadaan ne viralliset todisteet hankittua. Lisäksi kohteille ei missään nimessä haluta paljastaa, että heillä (keitä he sitten ikinä ovatkaan) on pääsy tietolähteeseen X.

  Tietysti on hyvin mahdollista että mm. Googlen kaltaisessa firmassa ne olivat tietoisia jollain tasolla mm. NSA:n vakoilusta, mutta kuten todettu. Se on kaikkien edunmukaista, että siitä ei hiiskuttu. Niin tavallaan kun moraalitonta se onkin, niin tietyllä katsontakannalta se ehkä kuitenkin oli varsin ok. Nää on vaikeita aiheita. Pyhittääkö tarkoitus keinot ja onko asiaan osallisille sitten kerrottu se 'tarkoituksen' todellinen ja oikea laita.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti