Molex–SATA-virta-adapterit ja paloriski

Viestiketju alueella 'Massamuistit' , aloittaja laivanrakentaja, 04.06.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. laivanrakentaja

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  2 005
  Redditiä selatessa tulin tietoiseksi, että molex–sata-adaptereilla saattaa olla taipumusta päästä oikosulkuun, sulaa ja syttyä palamaan. Googlesta löytyy lisää esimerkkejä. Yhdistävä tekijä sattumissa joko on tai ei ole adapterin laatu.

  [​IMG]
  (Lähde.)

  On kuitenkin varmaan vaikea tietää, missä ja kenen toimesta mikäkin adapteri on tehty, ja millainen on tai ei ole luotettava valmistaja. Koska omassa virtalähteessä on nolla natiivia sata-virtakaapelia, adaptereita on ollut neljä. Yhdessä valmistajaksi oli merkitty fci (verkkokauppa/fuj:tech - kuuden kuukauden takuu), kahdessa luki geneerisesti "sata" ja "power" (saatoin ostaa tietokonekaupasta), ja neljännessä ei lukenut mitään missään pl. kaapeleiden normijutut (saattoi tulla emolevyn mukana). Nypin kaksi kovalevyä/kaapelia helvettiin toistaiseksi, koska kone on aina päällä.

  Mutta onko muroilla tietoa ja/tai kokemusta, mikä on näiden adaptereiden tilanne suomessa? Myykö suomalaiset kaupat samojen kiinalaistehtaiden adaptereita kuin jotka sulavat jenkkien koneisiin?
   
 2. mtakala

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  319
  Kiinasta saa myös adaptereita toiseen suuntaan (sata -> molex) jotta saa vanhoja ide-levyjä koneen täyteen uudella virtalähteellä. Paloriski kasvaa jos perään laittaa tarpeeksi niitä molex-liitäntäisiä.... Mutta haiskahtaa kovasti siltä, että jos liitin palaa yhden levyn kanssa niin jotain on pielessä liittimen sisällä.
   
 3. laivanrakentaja

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  2 005
 4. bromeliad

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2015
  Viestejä:
  68
 5. laivanrakentaja

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  2 005
  Njoo, saa 12 vuotta palvellut enermaxi lähteä vaihtoon ja adapterit roskiin.

  Luulisi että tukesilla olisi noista jotain sanottavaa myös, mutta ei vaikuta olleen.
   
 6. Luostarine

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2010
  Viestejä:
  2 282
  Kiitos tämän langan otin itsekkin juuri kaikki adapterit helvettiin koneen sisältä vaikka vuoden päivät ne olikin jo siellä olleet. Yksi asema joka tuommoisella oli ollut kiinni ei aina lähtenyt käynnistyksessä päälle liekkö oli juurikin tämän adapterin tekosia.
   
 7. ApeeApina

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2008
  Viestejä:
  1 244
  Wanha, mutta tulipa eteen kun piti faijan masiinaan laittaa lisää pelejä ja iski bsodit aina kun DVD-asema lähti pyörimään. Aloin epäilemään virtalähdettä, kun DVD-asema toimi hyvin omassa koneessa. Huomasin samalla, että virtalähteestä oli jaettu moisilla molex-sata-adaptereilla virrat kiintolevylle ja dvd-asemalle, kun lähde niin antiikkista mallia ettei moderneja liittimiä ollut. No kokeilin vaihtaa dvd-asemat keskenään ja oma asema näyttikin alkuun toimivan OK sen koneessa. Pian kuitenkin taas tiltti ja kokeilin puhaltaa pölyt pois, vahingossa kopautin koteloa ovenkarmiin kun olin viemässä ulos ja takas kytkettyä ei löytynyt enää kiintolevyä. Se yritti välillä käynnistyä mutta jäi vain napsuttelemaan ja spinnailemaan. Tuumin että voi v*ttu, leveskö se levy nyt siitä kopauksesta ja kauhukuvat mielessä uuden levyn hankinnasta Windows-asennuksineen. Hetken päästä se kuitenkin taas alkoi toimimaan ja Wintoosa latautui, mutta nyt alkoi tilttailemaan jo ilman dvd-asemaakin. Lopulta huomasin, että kun liikuttelin niitä virtapiuhoja, tarkemmin sieltä kiintolevyn sata-liittimen päästä niin levy saattoi lennosta sammua. Eli nuo adapterit alkoi epäilyttämään vahvasti ja itseltä pari avaamattomassa pussissa olevaa adapteria löysinkin kokeiltavaksi, mutta rupesi näitä lueskeltua mietityttämään, että palaakohan sillä pian paskassa lykyssä koko torppa jos nääkin on jotain kiinanlaatuisia. Taisi kyllä tulla joko virtalähteen tai kiintolevyn mukana, jotka ei mitään kökkömerkkisiä itsellä koskaan ole olleet joten olisikohan adapteritkin sitten hyvää laatua. Vai pitääköhän sille ostaa sitten uusi poweri suoraan.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2018
 8. Alensia

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2004
  Viestejä:
  2 868
  Jos powerista ei itsestään SATA-virtaliittimiä löydy, niin ei se kyllä sovellu nykypäivänä enää mihinkään käyttöön vanhuutensa takia. En uskaltaisi pitää seinässä hetkäkään valvomatta.
   
 9. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 421
  Kannattaako enään sen muutaman kympin takia (poweri) riskeerata ollenkaan? Siellä powerissa saattaa olla kivasti pölyä.
   
 10. ApeeApina

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2008
  Viestejä:
  1 244
  Joo enpä alkanut enää millään adaptereilla kikkailemaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti