Mökille reititin

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Rampe1979, 30.04.2020.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Rampe1979

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2020
  Viestejä:
  1
  Terve

  Kyselin kaupasta reititintä, jossa SIM-kortin laajakaistalla jakaisi netin. Kuulosti, että hinnat ovat yli 200. Jotenkin tuntuu ihmeellisestä kun normi reitittimen saa 30€. Löytyykö hyviä ideoita?
  Tarkoituksena laittaa mökille Wifi verkko joka ei olisi riippuvainen omasta puhelimesta. Eli reititin johon saisi ulkoantennin kiinni ja sitä myöten riistakameroita.

  Rampe
   
 2. jarif

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2015
  Viestejä:
  235
  Reititin ei ymmärrä mobiilidatasta ja SIM-korteista yhtään mitään, joten tarvitset laitteen jossa on integroitu mobiiliverkon modeemi JA reititin.

  Ne onkin sitten vähän kalliimpia kuin tuo 30,-.
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 896
  kuluttajat reittimet lähtee vajaasta satasesta ylöspäin.
  Hinnatalkaen wifi reittimet lähtee jopa alle kolmestakympistä.
  Modeemit, jos vähän jotain muuta kuin ADSL on kalliimpia.
  Se olisi ihmeellistä jos 4G modeemi reitittimet eivät maksaisi, no sellaisia ihmeitä on, sillä 4G taskumodeemeja saa alle satasella, jostain voi löytyä 3G tai GSM mokkuloitakin jopa toivomaasi hintaan.
  Wifi verkkon voi toteuttaa ilman 4G modeemia, sitä varten sopivat palikat.
  Jos tarvitset nettiä niin sitten käyttöpaikan mukaan sopiva 4g modeemi, hinta haarukka , jos ethernet portilla lähtee, reilusta satasesta muutamaan sataseen, hyvin haastava paikka voi vaatia enemmän. Jos riittävää mobiiliyhteyttä ei synnä sisätiloissa, niin ulkopurkkia, (300 €->)ja jos niin vaativa paikka että tarvitaan 4Gtä varten vahvoja suunta-antenneita, niin vaiva ja kustannukset nousee. (soiva reititin, kaapelit, antennit, jne)
  Jos sinulla välittömässä läheisyydessä "riistakameroina" jotain wlan kameroita, eli et voi vetää piuhaa, niin suuntaavia ulko wlan tukiasemia.
  Mutta jos satesen nurkilla meinaat pärjätä, niin taskummokula, jos hommat toimii vanhan halppis puhelimen wlan jaolla, niin tuollainenkin voi hyvin riittää. vakauskin ehkä puhelimen tasoa, eli ei haittaa jos yhteydet kaatuu ja vaatii boottia seuraavalla käynti kerralla.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2020
 4. Nimetön_

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2015
  Viestejä:
  221
  Kaupoista löytyy vielä DNA prepaid pakettia, missä on Wlan 4G mokkula mukana. Laite ei ole viimeistä huutoa, mutta itselläni on samansuuntainen ratkaisu mökillä. Siihen pääsee 60€ kiinni ja saa vielä testata kk ajan DNAn liittymää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti