mITX koneen jäähdytys?

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja PaveKoo, 04.11.2018.

 1. PaveKoo

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2015
  Viestejä:
  125
  Olen pikkuhiljaa kasailemassa mITX konetta lähinnä yleiseen nettikäyttöön tai välillä johonkin leffan tms. pyörittämiseen Hdmi:n kautta telkkariin.
  Eli mikään tehomylly ei ole tuloillaan.
  Muutamia osia jo hommannut, eli kotelona tulee toimimaan Fractal Design Core 500, prossuna i3 8100... emona kaiketi Gigabyte B360N Wifi.... eli ei kellotuksia yms. luvassa.
  Virtalähteeksi joku hiljainen varmaankin riittäisi noin 400W laite... ehkäpä Seasonic, Be Quiet...
  Nyt lähinnä mietityttää millaista prossujäähyä suosittelisitte? Kaiketi tärkein ominaisuus että pitää tuon prossun toimintakunnossa ja olisi hiljainen... Tuohon koteloonhan mahtuu kohtuu kookaskin tornijäähy, mutta onko siinä mitään järkeä...tosin niiden isot tuulettimet voisi pyöriä hissukseen...
  Vai onko ihan tuhoon tuomittu ajatus hommata joku tuollainen kohtuu kookas cooleri josta jättäisi tuulettimen pois ja kokeilisi pysyykö lämmöt järkevinä tuolla pelkällä kotelon tuulettimella.
  Kone todennäköisesti hyrrää tuolla pöydällä sen 24/7, joten mitä hiljaisempi sen parempi.
  Kaikki vinkit, ideat, laitesuositukset erittäin tervetulleita.
   
 2. maaco

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  351
  Veikkaisin että tollaseen kevyeen htpc-käyttöön sulle riittää vaikka se passiivinen jäähdytys prossulle, pidät vaan huolta että kotelosta tulee lämmin ilma pihalle. Eihän siitä prossun tuulettimesta mitään haittaa kyllä ole, varsinainen kotelon ilmankierto vaan fiksusti. Itse ehkä laittaisin prossulle vakiocoolerin ja katselisin hiljaiset kotelotuulettimet.
   
 3. PaveKoo

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2015
  Viestejä:
  125
  Joo tarvitsee kokeilla tuota kaappeihin jäänyttä Noctuaa jos se vaan koteloon mahtuu... vaikka sitten ilman tuulettimia.
  Ei varmaan haittaa ole tuulettimesta, mutta ainakaan tuollaisen vakiocoolerin pöhinä ei herätä kauheasti kiinnostusta... eli mitä hiljaisempi setti sitä parempi
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti