Mitkä kaiuttimet ostaisin -ketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Team_Slow, 04.08.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Theros

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  251
  Se pitää kiinnittää tietokoneeseesi. Siellä ilmeisesti on lähtö subille.

  Kytketään samaan tapaan kuin kyseiset kaiuttimet. 8":lla elementillä tuo kaiutin on melko iso. Kannattaa kaivella mitat internetin syövereistä.
   
 2. Pertsa on errfa

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  591
  No niimpäs olikin. Kiitän. :rolleyes:
   
 3. Akame

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2007
  Viestejä:
  1 407
  kyllä tuolla vaffarilla soittelee niitä kaiuttimia.. jos se ehjä tosiaan on vain.. Saattaa olla ihan arvoakin tuolla vaffarilla.

  Pioneer Stereo Amplifier Model SA-570

  50 + 50 watts RMS per Channel (Packs a consistently stable power punch)

  Switching for 4 Speakers (A/B, A+B)

  Loudness circuit

  Aluminium Front Panel

  Front panel Overview:-
  Power On/off switch
  Speaker A selector switch
  Speaker B selector switch
  Phones 6.5mm stereo output socket
  Bass Controller
  Treble Controller
  Balance Controller
  Volume Controller
  Loudness on/off switch
  Function switches: Tuner + Adaptor/Tape 2 + Tape 1 + Phono

  Backpanel:-
  Speaker A Output Terminals: Left + Right Channels
  Speaker B Output Terminals: Left + Right Channels
  (Speakers 6 - 16 ohms)

  Inputs (RCA): Tuner + Adaptor/Tape 2 + Tape 1 + Phono
  Outputs (RCA): Tape 1 + Adaptor/Tape 2
   
 4. teeäs-

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2008
  Viestejä:
  226
 5. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Tuo subin kytkentä, jos jäi vielä epäselväksi, niin selviää katsomalla subin takapaneelia.

  Aktiivisubi siis kytketään ihan vaikka stereosignaaliin, ei tarvitse siis subille olla mitään erillistä lähtöä äänikortissa tms. Sitten subiin kytketään kaiuttimet, eli subi on siinä välissä ja poimii signaalista matalat taajuudet itselleen.
   
 6. jagr123

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2006
  Viestejä:
  54
  Mitä kaapeleita nuihin behringer 2031a kajareihin pitää ostaa, että ne saa tietokoneeseen kiinni?
   
 7. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
 8. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  No niin! Nyt on käyty kuuntelemassa Genelecejä tuolla Hifi Studio 17:ssa. Ja liike ei todellakaan kampissa sijaitse vaikka eräs muro niin väittikin. Ei pitäisi aina uskoa mitä netissä joku sanoo ;)

  Tosin en edes paljoa kuunnellut mutta ihastuin kyllä totaallisesti niihin. Paljon isommathan ne on kuin kuvissa näyttää mutta silti aivan täydellisen kokoiset. 6010A + 5040A kaikista fiksuimmalta setiltä vaikuttaa niin kokonsa kuin ääntensä puolesta. Ja jos jo muutaman kuukauden olen näillä Z-3 pärjäillyt niin enpähän ainakaan voi pettyä :D

  Ääntä noista tuntui lähtevän ihan kunnolla ja äänen paineetkin miellytti vaikka tila jossa testattiin oli varmasti yli 10 kertaa isompi kuin tämä nykyinen huone johon ne tulee.

  Hifistudiosta saisi 895€ + Rahdit nuo tilattua. Tosin katselen tällä hetkellä muitakin vaihtoehtoja koska halvinta ratkaisua haetaan.

  Päivitän aloituspostauksen ja kysyn vinkkejä ja mielipiteitä kohta.

  EDIT: Onko ihmisillä kokemusta tuosta MKS Mediasta että miten takuu asiat tarvittaessa hoituu ja lähteekö tavarat nopeasti ja hyvin liikkeelle? Tuntuisi meinaan sieltä saavan oikeastaan kaiken ja halvimmalla.

  EDIT1: Ja kysymyksiin! Muistaakseni viimeksi minulle puhuttiin optisesta liittimestä jota kannattaisi käyttää jottei maa hurinoita kuuluisi? Toisaalta taas muistaakseni jostain näin jutun ettei missään nimessä optisen liittimen kautta ääniä :confused: Eli selvittäkääpä tämä asia minulle.

  Toinen juttu on tuo Master/Slave jatkojohto. Saattaa kyllä olla että panostan tähän ihan kunnolla niin että tästä löytyisi ihan kunnon ylijännite suojat ja olisi fiksun näköinen ym. kun tämän varaan tulee aika arvokkaat laitteet kun on tietokone,näyttö ja tämä hifisetti kiinni niin ei halua ukkosen tms. takia kaikkea menettää.

  Johdot ja dac taitaa olla kunnossa?

  Tuo mksmedia näyttäisi mukavalta paikalta sen kannalta että postikulut olisivat oikeastaan ilmaiset koska tilaa senverta suurella summalla, Toinen juttu olisi se että kaikki tuotteet löytyvät varastosta ja jalustat löytyy ainoastaan tuolta. Samalla voisi jotain paketti hintaakin ehkä saada eli sieltä lähtee tilaukseen näillä näkymin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2011
 9. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  Hyvältä setiltä näyttää, ja varmasti sinulle sopiva kun sait kuuntelemalla juurikin valita :)

  En osaa sanoa tuosta firmasta mitään kun en ole asioinut sen kanssa, mutta eiköhän joku osaa siitä sanansa sanoa.
   
 10. jounika

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  4 744
  Eiköhän tuo optinen ole paras vaihtoehto häiriöiden kannalta, vaikka Esson baarissa muuta sanottaisiinkin.

  Jos on ilmajohtimia sähkönsyötössä, niin salaman iskiessä lähistölle, ei noista jatkopalikoiden ylijännitesuojista ole apua. Sublimoituvat uuteen olomuotoon :D
   
 11. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Joo mutta ylijännitesuojan valmistaja antaisi sekä uuden laitteen että korvaisi auheutuneet vahingot eli sen kannalta olisi ihan kannattava. Tosin nyt on rahat sen verta finaalissa tai kuluvat tähän että täytyy koittaa nyt säästää tuossa viimeisessä osiossa eli galvaanisessa erottimessa.

  Ilmajohtimia ei ole lähimainkaan onneksi :)
   
 12. Sam1pe Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  96
  Pahoittelen syvästi ketjun kaappaamisesta ja kysymyksistä, jotka on täällä jo satoja kertoja kysytty. Ei vaan silti mene meikäläisellä jakeluun! :D

  Eli tuli tuossa hankittua hulluilta päiviltä Audio Pro - Addon One:t. Ovat kiinni Asus P8Z68-v PRO-emolevyssä mukana tulleella piuhalla. Harkitsen vielä subbarin hankkimista näille, hintaa ei tosiaan saisi olla sitä 150 euroa enempää. https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=103628 Onko tuollainen riittävä tälle setille? Lisäksi, kannattaako äänikorttia hankkia näiden lisäksi - jos niin millainen? Ja onko piuhat myös hankittava uusiksi? Tuo paljon mainostettu optinen kaapeli - käykös se näihin? 3,5mm sisääntulo on kajareissa, käykö optinen näihin? Varmasti tyhmä kysymys, mutta en ole mistään löytänyt tietoa, millainen optisen piuhan liitäntä oikeasti edes on. :o
   
 13. SpaceKnight

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2007
  Viestejä:
  292
  Heippa hei, lainaan ketjua kun otsikkokin sattui olemaan juuri sopiva.

  Eli nyt olisi hakusessa kaiuttimet hintaluokkaa 0-200euroa. Oon katsellut vähän erilaisia vaihtoehtoja, mutta en osaa millään päättää.

  Onko näistä mihinkään vai kannattaako säästää ja ostaa jotkut kunnon studiomonitorit? Koneella nyt tulee kuunneltua musiikkia, pelailtua ja välil jotain leffoja ja sarjojakin.

  PS: Oon lukenut koko ketjun läpi, mutta tuntuu vähän siltä, että olemassa olevat vaihtoehdot ovat vähän tyyriitä. :(
   
 14. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Kyllä noihin kaiuttimiin tuntuu menevän aikamoinen summa vaikka halvalla haluaisi päästä. Ite tosin aikoinaan rahapulassa hommasin Z-3 kaiuttimet joilla nyt on selvinnyt tähän asti että sai rahaa hieman parempaan settiin. Ja jos miettii että sain nämä 30€:llä sisältäen postikulut niin hinta/laatu suhde on varmasti kohdillaan.
   
 15. Derby

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  1 250
  Niin siis hinta oli 30 mutta laadusta on turha puhua.
   
 16. DeeSnider

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2005
  Viestejä:
  892
 17. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Noniin nyt on genelecit pöydällä. Todella hienon väriset nämä "special mustat". Valitettavasti ei ainakaan viellä ole näkynyt Thomannilta tilattua Dacia ja kaapeleita vaikka yleensä 4 päivässä ne on saanut tilauksesta varsinkin kun seuraavana aamuna lähtivät liikkeelle.

  Ovat siis vakio kaapeleilla kiinni emolevyn integroidussa äänikortissa. Silti olen kohtuullisen tyytyväinen sointiin vaikkakin suhisee hieman mutta eikai se mikään ihme ole. Galvaanisen erottimen tarve näille on hieman niin ja näin mutta varmaan sellaisen hommaan joka tapauksessa koska sillä saa varmasti osan häiriöistä pois varsinkin kun tietää että niitä on johtuen tuosta maalenkistä. Saattaa vasta Dacin kytkettäessä alkaa kuulua kunnolla ne häiriöt.

  Ainoa mikä hieman mietityttää on tämä subbari ja sen tarve. Tällä hetkellä se on kytketty täysille asentoon mutta tuntuu silti todella hiljaiselta. Pitäisi nuo ohjeet viellä katsella läpi mutta oli pakko heti kokeilla näitä kun äskön saapuivat. Myös yksi juttu johon kaipaisin hieman apua on näiden kaiuttimien sijoittaminen.

  ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

  Pitäisi näpsästä uusi kuva kunhan saa johdot ym. vedettyä kunnolla. Nykyisin kotelo pöydän oikealla puolella. Tällä hetkellä kaiuttimet ja subbari ovat tuossa pöydällä kun nämä ovat senverta pienet että mahtuivat niin (olin tottunut Z-3 pitämään niin)

  Mihin itse sijoittaisitte subbarin? Kaiuttimet ovat minulla tuossa näytön molemmin puolin jalustojen päällä.

  Jotenkin vain tuntuu että en saa läheskään kaikkea irti subbarista vrt siihen miltä se liikkeessä kuullosti.

  EDIT: Muistin myyjän mainitseman kikan kaiuttimien takana olevasta äänensäädöstä. Säädin sen kaikista pienimpään ja subbarista on täysillä niin pikkasan muuttui äänet :)
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2011
 18. Kossu 016

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2011
  Viestejä:
  66
  Minkälaisen DAC:in tilastit noille 6010:lle ja 5040:lle? Itselläki tarkoituksena ostaa jonkulainen samalle setille mutta en oo vielä päättäny minkä laittaisin tilaukseen.
   
 19. Fact0ry

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  2 290
  Joko sulla kusee subbarin sijoitus tai joku muu? Itselläni on subbari muistaakseni noin 1/4-1/3 teholla ja kajareissa noin 2/3 volat takaa ja subbari soi todella hyvin. Jos laittaisin subbarin täysille tästä, ei kuuluisi muuta kuin bassoa.
  Subbarin dippikytkimillä olen myös leikannut -2dB alimmista bassoista, siillä täysin lähtöasetuksilla subbari tuntui jyrisevän turhan matalalla, eikä täten kuulostanut kovin integroituneelta pääkaiuttimiin.

  Sijoittelu vaikuttaa tosi paljon omien kokemusteni perusteella. Nytkin tiedän asunnossani pari paikkaa, joissa subbarin ääni jyrisee vielä älyttömän paljon kovemmin kuin tietokonetuolin edessä.
  Vastaavasti muutamassa paikassa ei bassoa kuulu käytännössä yhtään. Kannattaa siis kokeilla paljon eri paikkoja subbarille, jotta löytää sen, jossa sointi kuulostaa parhaalta.

  Mulla on kulmapöytä, jossa kajarit ovat näytön molemmin puolin ja subbari on näytön oikean puoliskon takana.
   
 20. rade

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2007
  Viestejä:
  587
  [​IMG]

  Tämmösen setin läjäsin tänään.
  Aikoinaan tuli musiikkia väännettyä ja ostin tämmöset M-Audion lähikenttämonitorit ja Behringerin pikkumikserin, nyt laitoin tulille pitkästä aikaa.
  Eli integroidusta äänikortista 3.5mm ---->RCA mikseriin. Siitä 6.3mm----> XLR kajariin. Ei oo suhinoita eikä rahinoita. Virrat ottaa nää omasta töpselistään. Tietokone omastaan.

  Nykyään ESI tekee identtistä kajaria Near05 nimellä.
  Tässä on käännettävä diskanttielementti, hyvä suunnata vähä ylöspäin kun jää vähän kajarit alas.
   
 21. Ziilot

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  1 549
  No kaverilla on subbari ilmeisesti pöydällä :o

  Itellä on 5040A ollut aina säädettynä siinä "keskiasennossa" vai missä se lovi nyt onkaan ja bassoa on enemmän kuin riittävästi. Käytössä tosin 8020:t, muttei pitäisi niin paljoa vaikuttaa.
   
 22. Kossu 016

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2011
  Viestejä:
  66
  Laitoin tänään 5040:sen sub levelin säätimen asennosta 9 --> 12 ja otin vaimennukset kokonaan pois (dipit OFF). Kyllä basso paksummaks muuttu eikä ainakaan vielä kumise vaikka on pieni betonihuone.

  Omassa kämpässä ainoa "järkevä" paikka tuolle kattilalle on puolen metrin päässä vasemmalla lattialla penkin vieressä. Tällöin välimatkaa jää jotain 35cm patteriin. Ei varmasti akustisesti paras ratkaisu mutta ei kehtaa vuokrakämpän seinäänkää kiinnittää.
   
 23. Huugos

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2011
  Viestejä:
  487
 24. k4mmo

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2009
  Viestejä:
  281
  Huomaa, että KRK myydään kappalehinnalla ja Superlux parihinnalla. KRK on siis tuplaten kalliimpi.
   
 25. ansa.

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2010
  Viestejä:
  15
  Ite ehdottaisin tuohon vielä M-Audion BX5a Deluxeja
  Muutaman viikon ollut itsellä enimmäkseen musiikkikäytössä ja vaikuttavat kyllä ihan kelpo vehkeiltä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti