Mitkä kaiuttimet ostaisin -ketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Team_Slow, 04.08.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. JaySon

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  202
  Houmeri, unohtaisin heti tuon Beoplayn sillä eikös tuo tarkoita että musa tulis monona.. Ei siitä oikein ole mielestäni tuohon hommaan. Ostaisin varmaan itse kunnolliset etukaiuttimet ja siihen av-vahvari kaveriksi. Uudessa kämpässä sitten helpompi laajentaa surroundiksi jos tarvii. :)
   
 2. sgt.barnes

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2007
  Viestejä:
  351
  Geneistä ainakin hyvä tarjous tuolla verkkokaupassa ja niissä arvo säilyy kohtuu hyvin. Ei tuo Beoplay huono ole mutta käyttökohde huomioon ottaen ei ehkä paras valinta. Telsun kaveriksi myös Sonokselta voisi olla hyvä 2.1 setti jota voisi myöhemmin laajentaa
   
 3. näinon

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  14
  Jos tuollainen yksinkertainen yhdistelmälaite kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti tutustua Naim Mu-So -kaiuttimeen.
   
 4. JayCool

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2005
  Viestejä:
  258
  Onko kellään kokemuksia seuraavista aktiivikajareista:

  https://www.argonaudio.net/product-page/alto-4-active

  https://www.hifistudio.fi/fi/tuotte...r-1-ax-valkoinen-aktiivikaiutin/5703120108155

  Kävin kuuntelemassa kumpaakin liikkeessä ja omaan korvaan en saanu eroja aikaiseksi.. Tosin asettelu oli vähän epäreilu.. toinen seinän lähellä ja toinen vapaassa tilassa.
  Joku tälläinen setti olisi tulossa telkkarin kaveriksi, ja plussaa on bluetooth -yhteys.

  Onko muita kilpailevia settejä, jotka peittoaa ehdottomasti tämän kaksikon.
   
 5. Kalkkis

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2007
  Viestejä:
  623
  Uudelle 5.1 setille olisi tarve, valmiina ei ole mitään.

  Budjetti: kaiuttimille ja subbarille 1500 eur. Budjetti voi hyvillä perusteilla vähän joustaa.
  Käyttökohde: TV:n kaveriksi, lähinnä elokuvia ja sarjoja. Ajoittain myös musiikin kuunteluun.
  Muuta huomiotavaa: Hallituksen vaatimukset: väri valkoinen, mielellään mahdollisimman pienet.

  Seuraavanlaista ollut mietinnässä arvosteluiden ja tämän ketjun pikaisen selaamisen perusteella.

  Etukaiuttimet: Dali Zensor 1 (338 eur / pari)
  Keskikaiutin: Dali Zensor Vokal (299 eur) (tai vaihtoehtoisesti Zensor 1 (169e / kpl)?)
  Takakaiuttimet: Dali Zensor 1 (338 eur / pari)
  Subwoofer: suosituksia?

  Tähän päälle vielä vahvistin, suosituksia?

  Kaikki suositukset otetaan vastaan, eli mitään ei ole vielä hakattu kiveen näiden osalta.
   
 6. Julle-

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2000
  Viestejä:
  569
  Itseltä löytyy 5x Dali Zensor Pico ja subbarina Dynavoice Thunder T-12, värinä juurikin se valkoinen. Entinen setti oli rakennettu Amphion Argon+Impact -kombon päälle enkä ainakaan sitä huonompana osaa pitää. Jättäisin tuo Zensor Vokalin pois ja laittaisin samanlaisen Zensor 1:n myös keskelle, niin äänikenttä pysyy yhtenäisenä.

  Jos vahvistimesta ei löydy kunnon huonekorjainta niin kannattaa metsästää vaikka käytetty Antimode subbarin kaveriksi, maksaa noin satasen.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2018
 7. Kalkkis

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2007
  Viestejä:
  623
  Onkos mitään kokemusta Zensor Pico vs Zensor 1? Voisi nuo Picotkin olla ihan varteenotettava vaihtoehto.
   
 8. asterminkka

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2018
  Viestejä:
  7
  Morjensta pöytään!
  Tuli viime viikonloppuna haettua koekuunteluun Klipsch R-26F kaiuttimet ja hieman odotuksenlaiset fiilikset, eli ei mielestäni oikein riitä..
  Itse merkki kyllä kelpaa ja olenkin katsellut/haaveillut RP-280F-mallia.
  Vahvistimena toimii Sony STR-DN1080, jaksaako tämä potkia kunnolla vai pitääkö tyytyä johonkin kompromissiin?
  Subbari löytyy erikseen, joten periaatteessa ei tarvitsisi olla nämä järeimmät. Mutta olen valmis panostamaan näihin kunnolla, ei näitä joka vuosi onneksi tule vaihdettua.
  Jos ajatukseni on aivan älyvapaa niin kertokaa toki mikä olisi parempi vaihtoehto.
   
 9. JaySon

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  202
  Itsellä on R-28F:t ja subbari. Osaatko tarkentaa mikä noissa ei ns. riitä? Tai millä tavalla tuohon tulemaan olet päätynyt? Helpottaisi hahmottamaan tilannetta :) Niin ja mikä subbari sulla on käytössä ja about millaisella gainilla?

  Ps. Niin ja millainen on kuunteluympäristö?
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2018
 10. asterminkka

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2018
  Viestejä:
  7
  Ehkä vanhat kaiuttimet sekoittavat päätäni, Audio Pro Stage 6. Eihän ne nätiltä kuulosta, mutta soivat saatanan lujaa ja ns. täyttävät tilan äänellä.
  Voi olla myöskin että odotukseni olivat vääränlaiset, koska haluan kaiuttimilta "VAU"-efektin, näistä sitä ei tullut vaan olin vain semityytyväinen. Tahdon myös varautua mahdolliseen muuttoon isompaan asuntoon, olen tottunut soittamaan musiikkia niin että voin pihallakin kuunnella sitä pelkästään ikkuna auki.
  Subbari on Peerlesin jokin 12" ja sitä potkii eteenpäin Simexin BA-600.
  Tahtoisin vain ostaa kerralla ns. kunnolliset ettei sitten vuoden päästä harmita. Kai noissa tuplasti kalliimmissa on muutakin eroa kuin että toistavat matalaa paremmin?
  Pointtina vain oli että jaksaako tuo Sony soittaa niitä kunnolla, lähes samat tehonkestot ym näyttäisi olevan lähes joka Klipschin lattiamalleissa mitä olen katsonut.
  Vaikka siinä ei välttämättä järkeä olisikaan näitä päivittää parempiin, mutta kun kohtuus ei koskaan tunnu riittävän eli onko jotain estettä ostaa esimerkiksi näitä RP-280F?
  Sinänsä tuo hintaero ei tunnu missään koska nämä ovat pitkäaikainen sijoitus eivätkä siis maksa juuri mitään vuotta kohden.
  Kuunteluympäristö on olohuone kooltaan 4.5mx3.5m, mutta 2 avonaista aukkoa eri huoneisiin, ja sanotaanko että esim. akustiikka on kohtuu vieras käsite vielä minulle .

  Anteeksi jos kyselen vitun tyhmiä, pidän vain musiikinkuuntelusta äärimmäisen paljon vaikka en itse laitteista kovin paljoa tajuakkaan.. *hymiö*
   
 11. JaySon

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  202
  @asterminkka :

  Voi hyvinkin olla että noiden vanhojen kaiuttimien saundin jälkeen on vaikea tottua ehkä värittymättömämpään ääneen. Sanoisin että ehdottomasti kannattaa kuunnella sitten nuo RP-280F:tkin ennen ostamista. Tokihan olet säätänyt etäisyydet kuntoon kaiuttimien ja subbarin suhteen eikä juuri kuuntelupaikkaan osu pahoja seisovia aaltoja?

  Tuossa itse vahvarissa kyllä pitäisi riittää potku ihan hyvin noille kaiuttimille, toi on varsin hyviä arvosteluja saanut malli.

  Ethän muuten ole subia säätänyt niin kuumalle että alataajuudet hallitsee koko musiikkia? Itse koittaisin niin että sammuttaisin subbarin jkokonaan ja katsoisin millaisen saudin saa pelkistä kaiuttimista ilmoille (vaatinee totuttelua). Sen jälkeen laittaisin subin päälle mutta mahdollisesti vähän hiljaisemmalle jos on nyt gainia veivattu ylös, näin kaiuttimien ja subbarin painotus olisi paremmassa balanssissa. Eli käytännössä pistäisit kaiuttimet vähän enemmän töihin.

  Jos jaksat kokeilla niin huutelehan täällä taas tuntemuksista :)
   
 12. sidrend

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2011
  Viestejä:
  799
  Uskaltaisin myös veikata, että nyt kyseessä on vaan että korvat on tottuneet Audio Proiden ei ideaaliin ääneen ja sitä kautta menee hetki tottumiseen. Melko varmana voi kuitenkin väittää Klipschien olevan selvästi paremmat.

  Subin säädöstä sen verran voin itsekin mainita että kun pääkajareina on noin isot tornit niin muistaa se jakotaajuus säätää riittävän alas, ettei alataajuuksille tule liikaa energiaa. Periaatteessa musiikilla subia tuskin edes tarvitsee, elokuvilla se tietysti tarjoaa lisää ääneen.

  Vahvarin riittävyys ei varmasti ole ongelma.

  Kun saat mielestäsi subin säädöt kohdilleen ja kaiuttimet paikoilleen niin kuuntele niitä rauhassa jonkun aikaa ja kokeile vaikka palata Audio Proiden kuunteluun ja jos silloin yhä pidät Audio Proista enemmän niin eipä siinä sitten mitään :)
   
 13. asterminkka

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2018
  Viestejä:
  7
  Siis tottakai Klipschit ovat kaikin puolin paremmat eivätkä Audio Prot edes kuulosta paremmalta. Niin kuin ystäväni sanoi, että aivan kuin olisi otettu jokin näkymätön verho edestä pois, niin paljon selkeämpi ääni näissä on.
  Ja subista on säädöt aika minimissä.
  Lähinnä tarkoitus oli selvittää että onko vastaavaa hyötyä vaihtaa vielä nämä astetta kalliimpiin ja alan kallistua vielä vaihdon kannalle, varsinkin kun ystävällisesti autoitte ja kerroitte vahvistimen riittävän. Hienoa huomata ettei tälläisiä aloittelijoita katsota pahalla vaan helpataan reilusti, siitä iso käsi!
  Voin päivitellä mielipidettäni kunhan olen mahdolliset muutokset tehnyt.
   
 14. Nakuli

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  527
  Onhan noi Klipschit ja Audio Pro stage kutoset vähän eri sarjan laitteita. Äänenlaatuun en ota kantaa, mutta jos toisessa on kuus ja puolikkaat bassoelementit ja toisessa kymmenen tuumaiset, niin kyllä varmasti isompi elementtiset kaiuttimet soivat vaivattomammin ja isommin. Kannattaa hakea kokeiluun vaikka Cerwin-Vegaa tai PA-laitteita. Jos uskaltaa ostaa sikaa säkissä ja rahaa riittää, niin Tekton Double Impactit vois olla varsin soivat pelit :D

  Cervineistä löytyy ainakin yksi arvostelu täältä: http://audiovideo.fi/testi/cerwin-vega-xls-215-kaiuttimet-ja-cvhf-a21s-aktiivisubwooferit-testissa
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2018
 15. Tunku

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2014
  Viestejä:
  15
  Tervehdys! Olen lueskellut tätä ketjua nyt n. kymmenen sivua uusimmasta taaksepäin. Tuntuu että mitä pidempään asiaa tutkailee, sen enemmän itse menee solmuun. Täällä on kuitenkin ns. hifistä tietämättömillekkin oikein hyviä neuvoja annettu, joten kirjoittelenpas itsekin miniromaanin aiheesta.

  Olen ostamassa joko pian, lähitulevaisuudessa tai hieman kauempana tulevaisuudessa uutta kaiutinsettiä olohuoneeseen. Muutimme vuosi sitten rivitaloasuntoon, ja olohuone on aivan keskellä neliötämme, vieressä eteisaula ja keittiö jonka välissä osittain seinä. Käyttötarkoituksena 85% musiikki (Spotify), 15% TV. Tällä hetkellä kaiuttimen virkaa toimittaa yksinäinen Samsung M3 Multiroom -kaiutin, jonka ostin kolme vuotta sitten mainioon 59 euron hintaan. Kuuntelen käytännössä aina kotona ollessani musiikkia ja myös telkkaria sekä elokuvia tulee katsottua reilusti, joten monikäyttöinen setti on hakusessa.

  Budjettihan se tietenkin ratkaisee, ja juuri tämä on tällä hetkellä suurin kysymysmerkki. Koko homma lähti liikenteeseen, kun kaveri oli ostanut itselleen pitkän ajan unelmansa eli uudet Genelecit (mallia en muista, mutta veikkaisin 8030 tjsp.) Äänihän noissa oli mitä mainioin, mutta itse jäin kaipaamaan huomattavasti lisää bassoa, kun kaverilla ei subwooferia kyljessä ollut. Kuuntelen musiikkia tyylin puolesta laidasta laitaan, ja rivitalo asumismuotona antaa myös mahdollisuuden panostaa bassoon niin, että se myös kuuluu esimerkiksi elektronisessa jytkeessä kunnolla.

  Genelecit kuitenkin ovat budjetin puolesta lähestulkoon poissuljettu vaihtoehto tällä hetkellä. Jotenka rupesin selvittämään, saako nykypäivänä mitään järjellistä äänentoistoa 200-400 eurolla. Tuohon hintaan tarvitsisi myös mahdollisuuden siihen, että musiikkia saa hallittua langattomasti puhelimesta, eikä TV:n tarvitsisi olla aina päällä musiikin soidessa.

  Ensin harkitsin jonkinlaista edullista soundbaria, mutta suljin sen interwebbiä selatessa nopeasti pois vaihtoehdoista. Seuraavana vaihtoehtona löysin aktiivikaiuttimet, jotka vaikuttivat sinänsä fiksulta, että 400 euron budjettiin saisi jo ihan varteenotettavia vehkeitä ja stereoäänen. Näissäkin mietityttää eniten se, onko pelkissä aktiivikaiuttimissa tarpeeksi bassoa vai pitääkö settiä kuitenkin laajentaa subwooferilla. Olen tarkastellut tähän mennessä ainakin seuraavia malleja:

  - Jamo DS4 / P404
  - JBL LSR305 (vaimoke jo tyrmäsi nämä, kun "ei passaa sisustukseen"..)
  - Steljens NS3 (mainioita arvosteluja saaneet, mutta ei passaa sisustukseen nämäkään)
  - Argon Alto A5

  Sitten on täysin ohi _tämänhetkisen_ budjetin verkkokauppa.comin tarjoama Genelec-paketti ProCasterin esivahvistimella. Tämä kuulemma kävisi sisustukseenkin mahdottoman hyvin.... (https://www.verkkokauppa.com/fi/product/58188/kdfch/Genelec-2-1-Procaster-White-bundle)

  En ole hifin asiantuntija, ja olen miettinyt pääni puhki, onko oikeasti järkeä maksaa käytännössä tonni lisää Geneleceistä. Esimerkiksi JBL LSR305:t ProCasterin esivahvistimella vs. Geneleceillä olohuonekäytössä kotona, mitenkä suuri ero oikeasti on tavallisen tollukan korvaan? Suuri plussa toki on se, että Genelecit nyt todennäköisesti olisi se vuorenvarma ja arvonsa säilyttävä valinta.

  En tiiä. Pitänee kait se vaan jokin päivä lähteä Hifistudiolle ja kertoa samat tarinat myyjälle ja testailla vehkeitä. :D
   
 16. sidrend

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2011
  Viestejä:
  799
  Kyllä Geneleceillä varmasti etua saa JBL LSR305:iin tms halvempiin nähden, mutta kun tuota lähtötilannetta miettii niin en tiedä onko tarpeellista kuitenkaan mennä Geneihin asti ainakaan heti.

  Olisin ehdottanut JBL LSR308:ja, eli pykälää isompia malleja, mutta näimmä ei passaa sisustukseen :D Kuulosti vaan siltä, että kaipaat kunnolla voimaa bassoille niin nuo olisivat varmaan toimineet siinä.

  Nuo kaikki listaamasi vaihtoehdot tuottavat ihan hyvän määrän bassoa ja kohtalaisen matalaakin sellaista, mutta jos jäit genen 8030 (tai mitkä olikaan) kaipaamaan lisää bassoa, niin tuskin näistäkään mikään on oikea valinta ainakaan ilman subbaria.

  200-400 euroon on vain melko vaikea mahduttaa edellä mainittujen kaltaisia aktiivikaiuttimia sekä riittävää subbaria, joka muuten voisi olla se sopivin vaihtoehto.

  Itse ostaisin aktiivikaiutinparin, mikä noista nyt itseä sitten eniten miellyttää (ja missä on sub out) ja täydentäisin myöhemmin subbarilla. Ellei budjetti sitten heti veny. Subbariin kannattaa ainakin uutena ostettuna sijoittaa vähintään se 300-400e, pääasiassa kannattaa välttää ne ihan halvimmat.
   
 17. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Suhteellisen hyvät subwooferit maksaa ja yksin tuon 400-500euroa ja sinä olet kahden aktiivikaiuttimen ja mahd. subwooferin perässä 200-400eurolla ? No ei tule onnistumaan. Jo pelkästään subwooferin kytkeminen kahteen aktiivikaiuttimeen voi olla sinällään aika vaikeahko toteuttaa ilman minkäänlaista esi / viritin -vahvistinta.

  Koska sinulle tod. näk. riittäisi 2.1 setti niin suosittelisin katsomaan jotain halpaa vahvistinta ja hellasärön kestävää kaiutinparia alkuunsa, käytettynä luonnollisesti tuolla budjetilla ja lisäämään subwooferin myöhemmin kun on enempi rahaa käytössä.

  Tässä nyt yksi vaihtoehtoesimerkki.. (näitä on tosiaan miljoonia vaihtoehtoja)

  Amphion Helium -kaiutinpari
  SVS SB12 -subwoofer (maalaa tai teippaa valkoiseksi jos vaimo niin vaatii.. huoh + lol)
  Yamaha HTR-3071 -viritinvahvistin

  yht ~720e jos päissäni oikein laskin. ja about halvin setti mitä käytettynä kaivettuna saa, mutta varmaan täyttäisi vaateet.

  Tai isohkot pääkaiuttimet + vahvistin. (tuossa ei ehkä tarvisi musiikille subwooferia)

  Mutta tosiaan jos haluat aktiivipömpelit joissa ei ole ohut basso ja budjetti on tuo ja esim. JBL LSR308 on "ruma" niin ... no aika mahdotomaksi menee.
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2018
 18. Farsus

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2010
  Viestejä:
  84
  Yamaha hs7w tai hs8w, luulis kelpaavan vaimollekkin.
   
 19. T1800

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Viestejä:
  19
 20. JaySon

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  202
  Näyttää kyllä todelliselta innorimpulalta, pysyisin visusti erossa noista. Lisäksi mainostetaan 5.1 äänisenä mutta minusta tuo nyt sattuu olemaan vain 3.1 sillä en hyvällä tahdollakaan pysty tuota soundbaria laskemaan kolmeksi erilliseksi kaiuttimeksi. :)
   
 21. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  ^ juu noi sontatangot kannattaa jättää kauppojenhyllylle... Jos haluaa jonkun kevyen ja edullisen äänenparannuksen niin joku Logitech Z906 voisi toimia.
   
 22. T1800

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Viestejä:
  19
  Katoin kanssa tuota z906:sta ja cdonissa olis molemmat ht rt4 ja z906 250€ ja onko sillä suurta eroa että z906:ssa ei ole hdmi liitäntää vaan optinen josta ei saa ulos hd ääntä? ja tuosta sonysta saa ulos dts ja dolby hd äänet
   
 23. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Tuossa hintaluokassa on mielestäni aivan yhtä tyhjän kanssa miettiä HD -ääniä. Samaa kastia kun kännyköiden "atmos" äänet :)
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2018
 24. JaySon

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  202
  @T1800 , vaikuttaa selvästi että haluaisit tuon Ht rt4:n mutta ihan oikeasti, ei kannata. Vaikka se omaan silmään olisi kivan näköinen mutta suurella varmuudella varsin kauas tuolla jää kuuntelunautinnosta. Eikä google oikein osannut edes antaa mitään speksejä noille kaiuttimille, se kertoo omaa kieltään. :)
   
 25. T1800

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Viestejä:
  19
  Itekkin katoin että ei löydy specsejä noille että Kaupan hyllylle jää :) kiitos.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti