Mitkä kaiuttimet ostaisin -ketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Team_Slow, 04.08.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973
  Tossa puhutaan nyt alle 10cm ja alle 2kg eroista, noilla sais jo aika paljon isompaa ääntä aikaseks mitä Geneistä, vois vähän liikkuakin tarvittaessa. Jos ne on liikaa ni ostat ne Genet, en usko et ihan heti tulee vastaan laadukkampaa kilon purkkia.
   
 2. pq

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  370
  No tuota. Kyllä nuo ulkotilavuudessa mitattuna yli 2x isommat kaiuttimet vievät yli 2x enemmän tilaa. Pienuus oli kuitenkin tässä siellä kärkipäässä haluttu ominaisuus: nykyisellään vakavasti harkinnassa pistää kuljettamisen helpottamiseksi ainoastaan 1kpl G1.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973
  Niin, sitten ostat ne Genet. Tai ehkä kuulokkeet olis ne järkevimmät jos noin pienet purkit on liian isoja. Tod.näk sais selvästi paremmat mitä Genet samalla hinnalla, eikä veis tilaa.
   
 5. OnionJack

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  368
  Jos tila on niin tiukilla että huone pitää täyttää litroittain niin sitten ostat ne jotka vähiten ilmaa syrjäyttää. Minusta tuo on huono määre mittaamaan tilan vientiä jostain tasolta. Vertaa mielummin niiden viemää pinta-alaa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2017
 6. pq

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  370
  Allekirjoittaneella selkeästi nyt ongelmana asian presentaatio. Tarkoitus on ensisijaisesti kuljettaa mukana, kotoa löytyy sitten pari miehen halattavia mitä ei kuljetella mihinkään: tätä settiä olisi tarkoitus.

  Toinen ehkä huomionarvoinen asia voisi olla paino, mutta en usko tuon olevan käytännössä yhtä kriittinen... kuitenkaan ei ole tarkotus rinkan kanssa pitkiä matkoja vaeltaa kaiutin repussa.
   
 7. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973
  Miksei siis kuulokkeita?
   
 8. OnionJack

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  368
  Nyt tuntuu olevan jo enemmän järkeä. Genessä plussana myös metalliset ritilät elementtien edessä kuljetuskäyttöä ajatellen. Kannattaa harkita myös G2/8020 mallia vaikka käytettynä jos ei mene liian isoksi. Niissä on aikalailla enemmän kaiutinta jo.
   
 9. pq

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  370
  G1/G2 akselilla kallistuu kuppi ehdottomasti ensimmäisen suuntaan. Kuulokkeet ei välttämättä mahdoton ajatus mutta tuovat mukanaan omat ongelmansa... nyt tarkoitus oli hakea jäyhää jököttäjää pöydälle.
   
 10. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Pari kyssäriä heräsi, kun tuli hankittua nuo Behringerin B2031A aktiivikaiuttimet. Arvostan suuresti jos jollakin on asiantuntemusta, osaamista ja aikaa vastailla kysymyksiini. Ja ennakkoon pahoittelut siitä jos näitä asioita on käsitelty jo laajemmin täällä. Hieman yleistä tietoa kokoonpanosta, ovat siis 3.5mm - 2*XLR kaapelilla kiinni Sonyn 55W805B televisiossa ja setissä myös läppäri sekä PS4 jotka ovat TV:ssä HDMI:llä kiinni.

  1.) Miksi kaiuttimet "kohisevat"/särisevät kun ne kytketään tuohon televisiion tuolla piuhalla? Puhelimeen kytkettäessä ei tule mitään ääntä. Ovat maadoitetussa katkaisijassa kiinni olevassa maadoitetussa jatkojohdossa. Eikös yleensä ole suositeltavinta, että kaikki ovat samassa maadoitetussa jatkojohdossa? Ilmeisesti jokin häiritsevä lenkki tuosta tulee kun ovat televisiossa piuhalla kiinni ja lisäksi samassa sähköverkossa tms? Mikä on fiksuin tapa ratkaista tämä, olen kuullut noista galvaanisista erottimista tämän yhteydessä mutta onko tuollainen hyvä, mikä niistä, ja miten se käytännössä toimii? Ilmeisesti ovat enimmäkseen RCA-kytkennällä eli tuo nykyinen piuhani jää turhaksi?

  2.) Voiko noihin kaiuttimiin kytkeä samanaikaisesti tuon XLR ja 6.3mm liitännän? Tunnistaa tuo jotenkin lähdöt? Näin saisin samanaikaisesti kytkettyä bluetooth vastaanottimen ja television noihin ilman XLR:n 3.5mm liitännän siirtelyä TV:n ja bluetooth vastaanottimen välillä.

  3.) Tuo auto-mode on ilmeisesti melkko herkkä sammuttamaan kaiuttimet matalilla äänenvoimakkuuksilla. Sammui itsekseen esim. TV:tä yöllä katsellessa. Säädin INPUT TRIM-asetuksen minimille, ajattelin että näin äänilähdöltä on lähetettävä vahvempi äänisignaali kaiuttimelle jolloin ei sammuisi mutta sammui silti. Voikohan tuolle tehdä muuta, esim. laskea noita muiden asetusten, low freq/high freq/room compensation, desibelivoimakkuuksia (mahtaako heikentää ääntä)? Onko jotain muuta ratkaisua jolla saisin kaiuttimet käynnistymään/sammumaan TV:n tai muun äänilähtöä hoitavan laitteen mukana (Yllättävän vähän muuten tuntuu löytyvän tietoa tuosta auto-moden toiminnasta.)

  4.) Onko kuinka normaalia, että kaiuttimet välillä ns. "poksahtavat" kun ne kytkee päälle? Onko Behrujen ominaisuus vai kärsivätkö kalliimmatkin aktiivit, esim. Genelecit, tästä? Välillä tuo tuntuu vain erikoisenkin voimakkaalta ääneltä, voikohan tuo vaurioittaa kaiuttimia ja voiko tuota jotenkin lieventää? Välillä sitten taas ei tule mitään ääntä käynnistämisestä.


  Noin muuten ainakin alkuun ihan hyvä fiilis kaiuttimista hinta huomioituna. Äänenlaatu on tuota häiriötä lukuunottamatta hyvä ja ulkonäkökin on itseasiassa erikoisen sopiva omaan tilaan. Lyhyellä testailulla näissä aktiiveissa on ihan omat plussat/miinukset vs. aiempi vahvistin+kaiuttimet setti, isoimpana plussana kompaktimpi setti kun ei ole vahvistinta ja yhden kaukosäätimen vähentyminen sekä huonoimpana toki tuo erillinen virtojen kikkailu.

  Edit: Taitaakin surinan suurin aiheuttaja olla antennipiuha. Ainakin pienenee huomattavasti, joskin ei kokonaan, kun sen poistaa seinästä. Poistaisiko tämä siis tuon surinan: http://m.clasohlson.com/fi/Galvaaninen-erotin/Pr383020000 tai https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...ennierotusmuuntaja-Galvaaninen-uros-naaras-mu vai löytyykö parempia?
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2017
 11. Scooter-

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  392
  Monesti nuo töllöjen kuulokeliittimet on paskalaatusia ja aiheuttaa surinaa aktiivikaiuttimiin. Mikäli ei muuta ole tulossa televisioon kiinni, kuin nuo kaiuttimet, niin laittaisin itse tälläisen kaiuttimien ja tv:n väliin: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/59478/ggbtd/ProCaster-TV-DAC-D-A-muunnin

  Noissa behringereissä on tosiaan ärsyttävä ominaisuus tuo automaattinen virrankatkaisu, joka napsauttelee pois kaiuttimet päältä taustamusiikki voimakkuudellakin :) tämän kanssa pitää oppia elämään tai pitää kaiuttimia jatkuvasti päällä.

  Kaiuttimien poksahtelu päälle lähtiessä myös normaalia näille. Hintaisekseen hyvät ihan hyvät kaiuttimet kyllä muuten ovat. Sitten, kun nälkä kasvaa syödessä, niin voit seuraavalla harppauksella hypätä genelecin leiriin :)
   
 12. jeeeeelo

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2011
  Viestejä:
  154
  Nyt tais kaiuttimet sanoa itsensä irti ja kaivattaisiin vinkkejä millä ne korvaan, tai miten korjata tilanne muuten...

  Eli tällähetkellä koneessa kiinni Samsonin Media One 5a:t ja äänikorttina Xonar DG. Tänään ilmaantui semmoinen ongelma, että oikean puoleinen kaiutin ei päästä pihaustakaan. Kaikki piuhat on kiinni, on otettu irti ja laitettu takaisin, kokeiltu eri piuhaa(kaiuttimista koneeseen), kokeiltu eri äänilähteitä, säädetty äänikortin kanssa ja asennettu ajurit äänikorttiin uudelleen. Vasemman puoleinen kaiutin toimii kuten pitääkin, ja oikean kaiuttimen kuulokejacki (+kuulokkeet tietysti) toimivat kuten pitää. Rikki? Mitä tilalle?

  Todella tyytyväinen olen ollut näihin kaiuttimiin, mikä olisi korvaava tuote? Hifihommista sen enempää en ymmärrä, mutta onhan se kiva kun asiat kuulostaa hyvältä. Tosin reilulla satasen budjetillahan ei kauheasti juhlita?:rolleyes:
   
 13. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Paljonkohan voisi saada rahaa vähällä käytöllä olleesta ja hiljaisilla volyymeillä soitetusta Genelec 5040A + 2x 6010A Mustia kaikki + Maverick Audio Tubemagic D1 Plus Edition. Kaiuttimet ostettu 14 October 2011. Ei mitään vikaa tmv. Lähinnä sen takia olen myymässä että muutin puolivuotta sitten ja on tullut siitä asti kuunneltua kuulokkeilla. Laadukkaat kaapelit yms. mukaan. Toisesta kaiuttimesta meni 2014 sulake mikä vaihdettiin huollossa ja kaikki paperit siitäkin löytyy kuten myös ostokuitit jne. Ei ole mikään pakko myydä näitä mutta toisaalta turha näitä koristeenakaan pitää vaikka sopii siihen hommaan täydellisesti. En keksinyt parempaakaan paikkaa kysyä.
   
 14. Fix

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  206
  olisko:
  2X6010 ~ 250–300 €
  5040A ~ 300–350 €
  Tubemagic ~ 100–200 € (joo ihan arvaus)
   
 15. juhat1000

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  1 697
  En koskaan ole ollut mitenkään tekemisessä hifi laitteiden kanssa, ja nyt aktiivikaiuttimia etsiessä törmäsin sana muotoon studiomonitorit. Kaiuttimet siis olisi tarkoitus hankkia karaokesoittimeen ihan satunnaiseen käyttöön.
  Myyjä suosittelee käyttötarkoitukseen studiomonitorit.
  Onko murolaisilla perustelut sille miksei tavalliset kajarit ole tarpeeksi hyviä karaokesoittoon?
   
 16. Tiihokatti

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  3 580
  Uuh... Kajarihammasta kolottaa ja haluaisi tälle koneelle edes jonkinmoiset kajarit joita voisi käyttää aina satunnaisesti kun kuulokkeita (Hifiman HE-400 / DT-770 Pro) ei jaksa käyttää.
  Ei oikein jaksaisi toisia monen satkun settejä hankkia kun "elokuvahuoneessa" (eli kämppiksen/kaksoisveljen huoneessa *heh*) jököttää jo Behringer B3031A pari joita paremmaksi on aika vaikea mennä ilman pankkiryöstöä.

  Edifier R1800T III himottaisi (tuolla hintalapulla), etenkin kun saman sarjan R1700BT on saanut niin hyviä arvosteluja.
   
 17. Zoldie

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2015
  Viestejä:
  57
  Dodii, viikon verran kuunneltu uusia purkkeja ja ajattelin kirjoittaa ajatuksia ostoksistani, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan. Seuraavat laitteet tuli valittua noin 700e budjetin 2.1 pakettiin:

  Vahvistin: Denon AVR-X520BT 289e
  Etukaiuttimet: Wharfedale Diamond 10.1 (käytettynä) 100e
  Subwoofer: B&W asw608 (tarjouksesta, ovh. 450e) 299e

  Halusin erillisen av-vahvistimen kahdesta syystä: 1) TV:n omat HDMI-paikat eivät riittäneet kaikille laitteille 2) "Future-proof" jos haluan jatkossa laajentaa 5.1 järjestelmään. On hyvin todennäköistä, että en tule lähitulevaisuudessa (jos ikinä) laajentamaan 7.1:een tai Atmokseen joten 5.1-tuki riittää, ja ko. Denon oli hintaisekseen varsin kiva paketti. Kaksi lievästi ärsyttävää asiaa olen huomannut: Äänenvoimakkuudensäädön portaita on tuplasti enemmän kuin tarvitsen ja tätä ei käsittääkseni saa säädettyä. Lisäksi vahvistin vaihtaa sourcensa automaattisesti bluetoothiksi jos paritettu laite tuodaan sen kantamalle. Ikävää kun leffa pätkäisee jos avovaimo haluaa kuunnella bluetooth-luureilla musiikkia puhelimestaan. Tätäkään ominaisuutta ei saa käsittääkseni pois päältä. Sallittakoon nämä tässä hintaluokassa.

  Wharfedalejen äänenlaatu ei oikeastaan yllättänyt suuntaan eikä toiseen, mutta uskaltaisin veikata että 100e hintaan ei löydä parempia purkkeja. Perushyvät jalustakaiuttimet joiden ovh-luokassa on paljon kilpailua.

  Aluksi harkitsin subwooferin jättämistä toistaiseksi pois laskuista, mutta palautteiden perusteilla päätin käydä kuuntelemassa lähistön kivijalkaliikkeen subbaritarjousta. Hyvät skeptikkoystäväni: tarvitsette sen subbarin. Ihan oikeasti. Tämäkin halvahko subbari tuo aivan uskomattoman paljon lisää äänenlaatuun, ja vaikken "bassomusiikin" ystävä olekaan, niin sitäkin kuuntelee nyt ihan mielellään pelkästään wow-elämyksen takia. Vaikka elementin pieni koko (8") mietitytti luettuani subwoofer-lankaa, huomasin että asw608 riittää aivan mainiosti akustisesti haastavaan kerrostalo-olkkariini.

  Anteeksi jos osa tekstistä meni aiheen vierestä.
   
 18. Tiihokatti

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  3 580
  Hmm... Iski Jamon DS4 pikkupöntöt silmään.
  Ensin lähdin "kuulematta paskaa" periaatteella liikkeelle mutta pienen tiedonhaun jälkeen selvisikin että ne ovat käytännössä Jamo P404 pönttöjen (puolet halvempi) seuraaja. Saisikohan noita edes jotenkuten koekuunneltua Powerissa... Nuo sopisivat juuri sopivasti tähän työpöydälle ilman että joutuu heittämään keskusyksikön lattialle imemään kaikki pölyt sisäänsä. 40" näyttö kun vie tilaa...
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2017
 19. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Jos mahdollisimma pieniä mutta samalla mahdollisimman hyviä kaiuttimia haluat, niin voisin varovaisesti uskaltaa suositella Creative Gigaworx T20:ia. Toinen vaihtoehto on Audio Pro Addon -sarja, mutta ne ovat minusta ylihintaisia äänenlaatuunsa verrattuna (ihan ok, mutta hinnassa on silti paljon ilmaa).
   
 20. blackball

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2003
  Viestejä:
  28
  Täytyy pitkästä aikaa kirjoitella ja kysellä murojen apua/mielipidettä kun tässä olisi tarkoituksena päivittää olohuoneen äänentoisto nykyistä Sonyn bulkki 2.1 teatteria paremmaksi.

  Aiheesta en juurikaan ymmärrä ja ajatuksissa on pyöriny monet valmistajat (Amphipn, Aurelia ja Genelec). Genelecin G3 valikoitui malliksi, joka sai minut liikkeelle alan liikkeisiin tutustumaan. Kuuntelinkin Genejä ja aloitin Offspringin Smash-biisillä, joka kuulosti kyllä varsin valjulta ja kuuntelin myös Metallicaa sekä 90-luvun puolivälin hip hopia ja nämä jälkimmäiset kuulostivatkin jo paremmilta Geneillä. Myyjä tuumasi, että Dynaudion Xeo4 voisi sopia paremmin Offspringille ja niinhän se teki. Toki Metallica ja samat hip hopit kuulostivat hyvältä.

  Tietysti nämä vaihtoehdot pitäisi ottaa myös kotiin kuunteluun, jotta tiedän miltä ne tässä olohuoneessa kuulostavat. Kuunteluetäisyys tässä olisi telkkarilta sohvalle sellaiset reilu 3m. Televisio on gyproc seinää vasten tv:n suuntaan sohvalta katsoessa toisella oikealla puolella on lähes koko seinän levyinen ikkuna+lasiovi. Vasen puoli avautuu laajalle eikä huone ole symmetrisen muotonen. Minkälaista helpohkoa akustointia kannattaisi tehdä? Huomioon täytyy ottaa hellasärö, joka on luonnollisesti hyvin vahva näissä asioissa. Sohvan taakse tulee jonkinlainen taulu jossain vaiheessa, lattialla on isohko matto sekä ikkunoissa on heppoiset verhot. Voisin kyllä koittaa, josko seinälle/seinille saisi luvan laittaa Konton akustiikkalevyjä, mutta toisiko nämä mitään helpotusta akustiikan suhteen?

  Eli murolaisten mielipiteitä Geneistä punk, metalli ym. musan kuunteluun sekä pelaamis&leffakäyttöön. Subbari ei ole toistaseksi budjetin piirissä. Tällä hetkellä siis tosiaan liikkeessä olen kuunnellut G3:sia ja Dynaudion Xeo4:sia. Genelecien kaveriksi saisi pakettihintaan Yamahan WXC-50:n 1500e ja Dynaudioden kylkeen Dynaudion Connect, ja hinta olisi tällä paketilla reilusti kalliimpi kun nuo pelkät Xeo4:set maksavat 1700e parilta. Meneekö tuo Dynaudion setti muuten suorilta telkkari & ps4 comboon, ettei tarvitse av-vahvistinta hankkia? Tarkoituksena ei ole laajentaa settiä monikanavaiseksi, mahdollisesti subi ehkä joskus kaveriksi.

  Genet olisi mieluisimmat (suomalaisuus, säilyttää arvon, muotoilu) mutta jos ääni ei itseä viehtätä, niin sitten katseet toisaalle. Eli voisiko akustoinnilla parantaa Genen valjua soundia esim. juuri Offspringin ym. punkrock ja metalli-tyyliselle musiikille? Toki olen avoin myös jollekin hyväsointiselle passiivijärjestelmälle mutta niissäkin vaihtoehtoa ihan tuhottomasti.

  Lopussa vielä köpöinen pohjapiirros olohuoneesta, jossa tv:n paikka merkitty vihreällä, kajarit punaisella, sohva sinisellä sekä matto keskelle ruskealla. Toinen ruskea viiva on lipasto. Tuleva tv-päivitys 55-->65 saattaa toki muuttaa huoneen järjestyksen sellaiseksi että tv siirtyy tuohon ikkunan eteen ja sohva johonkin tuohon keskelle. Toivottavasti tätä ei tarvitse tehdä, mutta tuon nykyisen tv:n paikan kapeus saattaa isommilla tuumakoilla pakottaa muutoksiin.
  [​IMG]

  Viesti lienee melko sekava, kun aihe on itselle hyvinkin sekava. Mutta jos joku saa tästä selkoa ja viitsii raapustaa ajatuksiaan/vinkkejään, niin blackball olisi kiitollinen.
   
 21. jpkl79

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2013
  Viestejä:
  1 259
  Sohva vaan keskelle ja kaiuttimet lyhyelle seinälle :)
   
 22. blackball

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2003
  Viestejä:
  28
  Eli siis tv+kajarit tuohon ikkunan eteen ja sohva vastapäätä tuohon keskelle? Tämä ratkaisuhan se voi olla edessä, mutta ei kyllä tilan käytöllisesti ole se ideaalein vaihtoehto :). Vai meinaatko lyhyellä seinällä juuri tätä nykyistä seinää ja tv+kajareiden sijoituspaikkaa? Tässähän sohva ei oikein muualla voi olla, kun tv:tä ei voi sivuttaissuunnassa siirtää, koska toisella puolella ulkoseinä ja toisella puolella oviaukko makuuhuoneeseen :D
   
 23. jpkl79

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2013
  Viestejä:
  1 259
  Juu, tv ikkunan eteen sellaisella tv jalustalla tms.. Sohva keskellä on parempi ratkaisu kuin seinässä kiinni.
   
 24. Nico87

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  1
  Millaista 2.1 settiä suosittelisitte Denon avr-x1300w vahvistimen kaveriksi? Käyttö pääsääntöisesti leffat ja ps4. Ei välttämättä lattiakaiuttimia kun 2 metrin tv-tasolla on tilaa pienille kajareille. Ulkonäkö ja valkoinen väri plussaa. Budjetiksi mielellään lähelle 500€.
   
 25. LRM

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2012
  Viestejä:
  73
  Tuolla budjetilla en ostaisi 2.1 settiä, koska laadukas (lue: hyvä) subi maksaa jo pelkästään budjetin verran, eli tuon 500 euroa. Tuollaisella budjetilla itse katsoisin jalustakaiuttimia ja etenkin käytettyjä, koska käytettynä tuolla rahalla saa jo hyviäkin laitoksia. Saa tuohon hintaan uutenakin toki jotain kaiuttimia. Jos valkoinen väri kovinkin korkealla listalla, niin rajoittaa toki jonkin verran valikoimaa.

  Vinkkini siis on, että osta alkuun 2.0 setti ja lisää pakettiin subi kun budjetti antaa sen myöten.

  Äkkiseltään esimerkiksi nämä voisi olla yksi vaihtoehto:
  http://murobbs.muropaketti.com/threads/bowers-wilkins-685-s2-pari-valkoiset-jalat.1345465/

  Toinen vaihtoehto nyt joka äkkiseltään tulee mieleen (jota saa valkoisena) olisi:
  - Dali Zensor 3. Listahinnaltaa Suomessa yli 500€ budjetin, mutta kaipa nuo hyvällä tuurilla voisi saada siihenkin hintaan tingittynä. Ulkomailta tilattuna taitaa kyllä ainakin saada alle 500 euron

  - Kef Q300 (tämä hyvin paljon saman kuuloinen kuin yli puolet kalliimpi LS50)
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2017
 26. Ka11e

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2003
  Viestejä:
  731
  Minulla oli nuo B&W:t joskus ja tykkäsin kovasti. Kokeilin myös noita Zensoreita,mutta oli niin räikeä diskantti joten palautin muutaman päivän jälkeen.

  Jos näitä 500e purkkeja ajatellaan niin Itse olen parasta/mieleisintä ääntä saanut Dynaudion ja Elacin kaiuttimista,joten kannattaa tsekata myös ne.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti