Mitkä kaiuttimet ostaisin -ketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Team_Slow, 04.08.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Huomasin muuten etten ole kertonut kone huoneen kokoa vielä.

  Eli huone johon nämä tulee on noin 3 metriä leveä ja 3.60 cm pitkä. Ja tämä kone sijaitsee suunnilleen huoneen sivun keskellä seinän vieressä. Hieman vaikea selittää :) Mahdollisesti joskus vuoden parin päästä siirtyy isompaan tilaan kun kerrostaloon tms. muutan porukoiden nurkista.

  Toisin sanottuna tila johon nämä tulee ei ole iso mutta roinaa on jonkun verran kuten kaappeja ja hyllyjä jos tuo nyt paljoa vaikuttaa.

  Vanhojen Behringereitten kanssa oli suurimpana ongelmana häiriö äänet ja suhina ym. mistä osa johtui talon huonosta maadoituksesta ja osa itse kaiuttimista.

  Mitenköhän pystyisin noilta välttymään? Viimeksi minulla oli galvaaninen erotin ennen Dacia niin häiriöt osittain hävisivät. Koneessani on Optinen liitin emolevyssä josta oli mielestäni aikoinaan juttua?

  EDIT: Ja myös yksi todella ärsyttävä juttu noissa vanhoissa kaiuttimissa oli se että kun tuosta Dacin äänen säädöstä käänsi ääntä piti sen olla tietyllä kovuudella ennen kuin molemmista kaiuttimista kuului yhtä kovaa. Tuosta muistan lukeneeni juttua ja joillakin samaa ongelmaa löytyi. Kuullosti meinaan hieman häiritsevältä tuo epätasa paino.
   
 2. Arvo Paperi

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2001
  Viestejä:
  569
 3. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Juu ei ole kovin pitkä matka mutta ilman mitään kulkuneuvoa on hieman vaikea tuonne asti lähteä :/

  Tällä hetkellä tilaukseen olisi menossa nuo aloitus postauksen tavarat ja en haluaisi mieluusti kovin paljoa pitkittää tilauksen tekemistä jotta mahdollisesti ensiviikolla jo saisin kaikki tarvittavat tavarat.

  Kuitenkin muutama kysymys on viellä auki ja muutama asia pitäisi viellä ratkaista joten neuvoja otetaan vastaan! :)

  EDIT: Ja mieluusti joku voisi tehdä taas "kartan" kuten viimeksi eli sanoa että kytke ensin nämä johdot daciin, siitä subbariin ja siitä kaiuttimiin tms.
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2011
 4. näätänä

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  16
 5. Aleksi_S

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  175
  Hinta-laatu/suhde kai ok. Testien mukaan soivat paremmin kuin perinteiset tietokonepurkit (logitech, creative ym.), mutta silti selvästi heikommin kuin hifilaitteet.
  Arvostelun voi lukea täältä:
  Audio Pro Addon One - Kaiuttimet - Arvostelut - MBnet

  Tyylikkäille, pienille aktiivikaiuttimille olisi selvä markkinarako. Harmi ettei vaihtoehtoja ole vielä tullut enempää.


  Itse topicin aloittajan aiheeeen. Lopullinen päätös kannattaa aina jättää omien korvien varaan, etenkin kun puhutaan yli tuhannesta eurosta.

  Hintaisekseen hyvän paketin saa Genelecin paketista 2x6010a+5040a jos tyykkää erottelevasta, kliinisestä ja neutraalista toistosta. Omaan makuun Genelec menee vain hyvin akustoidussa huoneessa tai sitten pienillä volyymeillä.
  Toinen hyvä vaihtoehto on edellämainittu Amphion, joka valmistaa tyylikkäitä kaiuttimia. Tai vaikka Usherin S-520 (kirkas ja erotteleva toisto). Liikkeisiin siitä vaan kuuntelemaan mikä mielyttää :)
   
 6. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  Älä suotta pelkää ostaa DACia, ja etenkin semmoista josta joutuu vähän laadun puolesta maksamaankin. Ongelmana on vain se, että aina ei tarvitse maksaa niin paljon kuin kuvittelisi.

  UCA202 Behringeriltä ei ole ollenkaan huono DAC, sanoi kukaan sitten mitä tahansa, en päätäni käännä tässä asiassa. Ainut mitä tästä naurettavan halvasta laitteesta puuttuu on liitännät ja volume-säädin. Tämä tosin ei ongelma koska äänilähteenä vain tietokone ja volume-säädinkin löytyy setistä.

  En muista tähän väliin mittaustuloksia sisältävää sivua tuosta laitteesta, mutta parempilaatuista tai samanlaatuista laitetta sai metsästää melko paljon kalliimmasta hintaluokasta.

  Jos näin alkuun ostat tuon, ja sitten jos tuntuu että tavitset lisää ominaisuuksia niin päivitä sitten vasta.

  Katsotaanpas sulle myös kaapelit sitten kun olet DACin päättänyt.

  Edit.


  Olikin tuolla sivustolla myös kattavat mittaukset laitteesta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2011
 7. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
 8. Zurmeti

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2008
  Viestejä:
  492
  Itselläni on juurikin settinä 6010a x2 + 5040a + K&M 232. DAC on Beresfordin TC-7520. Johtoina on itsetekemät RCA-RCA -johdot (johtona Mogami 2549, rca-plugeina Redcon omat plugit). Itse olin aluksi vähän skeptinen 5040a subin suhteen, mutta kun sain sen, niin hyvinhän se soikin noin pieneksi. Erityinen plussa tulee siitä kuinka hyvin 6010a ja 5040a soivat yhteen. Itse en ole käyttänyt subin mukana tullutta äänenvoimakkuudensäädintä, koska dacissa on jo sellainen valmiina.

  Pienen miinuksen kaiuttimet saavat hurinasta, ei se hirveän kovaa ole, mutta kuultavissa jos muuten hiljaista. Tosin onneksi subi ei humise.

  Minusta kaiuttimien nostaminen jalustalle on lähes välttämätöntä.
   
 9. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Olikin mennyt pari viestiä ohitse kun en huomannut että kakkos sivu on ilmestynyt.

  Eli Behringerin Dac lähtee tilaukseen ja tarvittavat johdot Noobscene taisikin ne tuossa jo kertoa paitsi noita jälkimmäisiä johtoja tarvii luonnollisesti kaksi kappaletta?

  Itseasiassa en pidä tuota volyymi säädön puuttumista miinuksena koska tosiaan kaiuttimissa ja windowsissa sekä subbarin mukana tulevassa säätimessä luulisi olevan tarpeeksi monta volyymin säätöä ettei viellä Dacin säätöä noiden kolmen lisäksi tarvitse. Mutta mitä tarkoitat liitäntöjen puuttumisella?

  Näyttäisikö nyt tuo aloitus postaukseni setti suunnilleen jokaisen hifistelijän settiin ihan hyvältä?

  Mikäs galvaaninen erotin kannattaisi tilata?
   
 10. woffen

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2009
  Viestejä:
  457
  Suosittelisin 6010 ja 8020 vertaamista ennen kuin ostat kumpaakaa, mieluiten vielä kotona tulevilla paikoillaan.

  Kun itse olin vastaavassa tilanteessa minulle hehkuteltiin Nuforce Icon HDP DAC / esivahvistinta. Siitä löytyy myös volyymisäädin jos vaikka ottaisitkin ne 8020 ja unohdat sen subbarin.

  Windowsissa / soittoohjelmassa pitää aina olla volyymi 100% jotta matkalla ei häviä turhaan bittejä.
   
 11. ontelo

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  4 345
  Mielestäni 6010 + 5040 on tasapainoisempi setti kuin pelkät 8020at.

  Itselläni on 8020 + 7050 setti ja tyttöystävällä pienemmät, joten jotain vertailukohtaakin on päässyt syntymään.

  8030 on mielestäni ensimmäinen kokoluokka, jossa voidaa harkita subbarin poisjättämistä.
   
 12. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Tuntuu aika mahdottomalta päästä edes koe kuuntelemaan noita johonkin liikkeeseen kun tosiaan tuota autoa ei ole ja kotona tulevilla paikoilla testaus nyt on täysin mahdoton idea.

  Nuforcen Dacin omistaneena ei tee mieli palata siihen takaisin.

  Veikkaan kuitenkin että tuolla aloitus postauksen setillä saan itseäni enemmän miellyttävän setin kuin tuolla 8020:lla. Jotenkin tuo subbarin pois jättäminen kuullostaa oudolta idealta kaikin puolin vaikkei subbari kovin tehokas olisikaan.
   
 13. ontelo

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  4 345
 14. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  Älä unohda aiemmin linkittämääni käytettyä 8030 settiä joka myös varsin varteen otettava vaihtoehto. Pieni kaiutin on aina pieni kaiutin, ja siitä ei pääse mihinkään että musiikki on 2.0 muodossa joka äänitteellä. Tämän vuoksi erillisen subbarin hankinta yleensä tuottaa ongelmia jakotaajuuksien suhteen subbarin ja kaiuttimien välillä. 2x6010 + 5040 on tosin kyllä todistanut tämän ongelman olevan vähäinen tällä setillä, mutta nyt puhutaankin pääpiirteissään kaiuttimista. Sama ongelma koskee kaiutinta, oli se sitten 1-tie, 2-tie, 2,5-tie, 3-tie tai jopa 4-tie kaiutin. Tämä meinaa että jokainen elementti(myös diskantti on elementti) huolehtii oman taajuuskaistansa toistamisesta. Taajuudet jaetaan kaiuttimille jakosuotimien avulla ja lopun voit lukeakin jostain kirjasta.

  Pointtina on, että mitä enemmän muuttujia setissä on, sitä helpommin äänen tasapaino karkaa. Subbari ja kaiuttimet on sijoiteltu eri kohtiin huonetta, jolloin niiden vaimentumat ja korostumat eivät vastaa täysin toisiaan. Tästä syystä normaali 2.0 kuuntelu on helpoin saada toimimaan akustoimattomassa tilassa jossa kaiuttimien sijoittelu on rajoitettua.

  Muusikoiden.net - Tori - Genelec 8030A

  Tarkoitin liitäntöjen puuttumisella sitä, että tulevaisuudessa et saa tuohon kuin RCA:lla toisen mahdollisen äänilähteen, kun taas Beresfordissa joka ketjussa mainittu, ottaa sekä COAX- että TOSLINK-liintäntöjen kautta tavaraa sisään.

  Muista myös, että 6010 on Genelecin pienin kaiutin, eikä sen käyttö ole muuhun kuin viihdekaiuttimeksi suunniteltukaan. 8030 taas on jo studiomonitori jonka laatu on aivan eri luokkaa ja sen laatuun luottavat tuhannet musiikin ammattilaiset ympäri maailmaa.
   
 15. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Näillä näkymin saattaisi olla mahdollista tuonne nummelaan kyydillä päästä jossakin vaiheessa. Täytyy nyt hetki odotella rahojen tuloa jos vaikka sieltä tarttuisi mukaan jotain muutakin tai kalliimpi setti ;)

  Mutta jos tuon aloitus postauksen setti ääniltään miellyttää niin todennäköisesti se tarttuu mukaan koska tämä huone jossa nyt oleskelen on pieni ja kuuntelu etäisyydet kohtuu pienet ja tulevaisuudessa muutan kerrostaloon kuitenkin niin saattaa olla hyötyäkin siitä että ei mene "tehoja" hukkaan.
   
 16. vpeltola

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  20
  Aikuistenoikeasti... ÄLÄ OSTA mitään Genejä koekuuntelematta niitä ensin! Esim 6010 ja 80x0 välillä on oikeasti todella iso ero lähikenttäkuuntelussa ja nyt en puhu bassosta! Kai niitä bussejakin kulkee jolla pääset esim St Paulsiin?! ;)

  Sinua on myös varoitettu nyt ja tässä "Genelec syndroomasta" joka tahtoo mennä about siten, että "nälkä kasvaa syödessä". Hyvä nyrkkisääntö tuntuu olevan, että kannattaa ostaa isoimmat Genet heti mihin rahat vain riittää, niin ei tarvi heti päivittää isompiin. ;)

  EDIT: lisäykseni vielä että Genelecit on studiomonitorit ja niiden paras ääni on nimenomaan lähikenttäkuuntelussa, myös isommilla malleilla. Eli kuunteluetäisyys on jopa syytä olla pieni!
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2011
 17. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  Tällä periaatteellahan tuo 8030 setti voisi olla järkevämpi koska näissä monitoreissa kuunteluetäisyys on pidempi kuin 6010 setissä, jolloin päivittämisen tarve olisi pienempi seuraavassa asunnossa :kippis:
   
 18. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  Muuten totta, mutta kuunteluetäisyys vaihtelee studioittain 1-3m väliltä ja isommat mallit jopa vaativat hieman ilmaa väliin jotta ääni ehtii aueta.

  8030 mallien kuunteluetäisyys on 0,7-2m valmistajan sivujen mukaan. tämä siis vain sweetspot ja kyllä ääni kantaa kauemmaskin.
   
 19. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Juu nähtävästi täytyy tässä odotella palkkojen saapumista tilille ja painaa duunia ja sitten lähteä tuone pauliin ja ostaa ne mitkä parhaalta kuullostaa.

  Nuo kaiken maailman häiriö äänet kyllä pelottaa vielläkin eli aikamoisen galvaanisen erottimen tms. saa ostaa että ne pois saa. Nykyiset Z-3 on alkanut pitämään jotain ihme poksunaa välillä mutta johtuu todennäköisesti siitä että emon integroidussa ovat kiinni.

  Onkos noita Genelecejä muuten suojattu niin että esim. puhelimeen tuleva viesti ei aiheuta sitä ihme ääntä. Behringereistä meinaan kuului aina se "ihme" ääni kun viesti tai puhelu tms. tuli kännykkään.
   
 20. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  En ole varma 6010 mallista mutta 8xxx-sarja on häiriösuojattu.
   
 21. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 881
  Hyvä. Meinaan kaikki mahdolliset häiriö suojat ym. saisi kyllä olla meinaan senverran on aina v******nut nuo kaiken maailman häiriö äänet ym. joita kaiuttimista kuuluu.

  En onnistunut löytämään mitään kuvia tuosta stpaulin myymälästä mutta on vissiin semmonen paikka johon voi mennä ja päästä kuuntelemaan ilman että tarvitsee etukäteen soitella tms.?
   
 22. ontelo

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  4 345
  Myös 6010 on häiriösuojattu.
   
 23. hulkki

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  430
  Ihan mielenkiinnosta, minkä Nuforcen dacin omistit ja mikä siinä oli niin huonoa ettet sellaista enää halua?
   
 24. näätänä

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  16
 25. ontelo

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2002
  Viestejä:
  4 345
  Mitähän räpeltämistä tää herra on tarkoittanut?

  Johdot kiinni ja vo´la, mitään vahvistimia ei tarvita.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti