Mitkä kaiuttimet ostaisin -ketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Team_Slow, 04.08.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Koska näitä kaiutin treadeja sikiää niin paljon päätin muuttaa tämän oman treadini kaiuttimien hankinnan yleistreadiksi johon koitan parhaani mukaan lisäillä eri budjetilla kasattuja settejä muille valmiiksi. Tähän koitan laittaa valmiin pohjan jonka pystyy kopioimaan ja lisäämään viimeiseksi viestiksi ja murot sitten vastailevat parhaansa mukaan. Tämä siksi että helpompaa katsoa yhdestä isosta kuin sadasta pienestä ja jos kaikki hifistelijät pyörivät tässä samassa treadissa se helpottaa niin seuraamista kuin vastaamista sekä kyselyä. Itse aloittelevana hifistinä koitan parhaani mukaan tätä seurailla kun murossa tulee muutenkin pyörittyä.

  Kysyessäsi ehdotuksia käytä tätä esimerkkipohjaa:

  Budjetti: Kuinka paljon olet valmis laittamaan rahaa projektiin.

  Käyttökohde: Tuleeko kaiuttimet tietokoneeseen, kotiteatteriin vai saunaan jne.

  Valmiina on jo: Löytyykö esim. vahvistin. Ota huomioon että johdotkin maksavat monta kymppiä joten kaikki vanhasta setistä irti saatava kannattaa hyödyntää jos vain pystyy.

  Muuta huomioitavaa: Minkä kokoisen setin haluat. 2.1,5.1, 7.1 vai jotain siltä väliltä? Selviätkö Dacilla jonka saat 20€-> vai tarvitsetko vahvistimen joka maksaa hieman enemmän. 2.1 tietokone setille riittää Dac jos on enemmän laitteita mukana tarvitset todennäköisesti vahvistimen.

  Muita huomioita ylipäätänsä: Kaiuttimet ovat senverran herkkiä laitteita että niiden kanssa saattaa tulla kaikennäköistä vastaan. Virransyötön ja maadoituksen pitää olla kunnossa jotta vältyt hurinoilta tai pitää tilata galvaaninen erotin tms. poistamaan nuo häiriöt. Kannattaa myös oikeasti mitata nuo koot. Myyntikuvista et pakosti erota minkäkokoiset kaiuttimet todellisuudessa ovat. Itselläni eka setti ei mahtunut edes pöydälle koska en mitannut kunnolla.

  Alapuolella esimerkki millaiseen settiin itse päädyin ja on sellainen setti jollaista itse lähtisin suosittelemaan 1000€ budjetilla. Tuosta näkee hieman mitä tarvitsee kun kaiuttimia lähtee ostamaan. Muutan tähän alapuolelle eri budjettien kaiutin järjestelmiä esim. 500,1000,1500 jne.

  Suositeltuja ostoksia:

  Dac:


  Behringer U-Control UCA 202. Pärjännyt omassa Genelecin setissäni moitteettomasti jo yli vuoden. Parempaa hinta/laata suhdetta omaavaa Dacia ei löydy ja maksaa vain 25€. On pärjännyt testeissäkin todella hyvin: NwAvGuy: Behringer UCA202 Review

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Vanhan treadini aloituspostaus:

  Tarkoitus olisi ostaa kaiuttimet sigussa näkyvään tietokoneeseen. Käyttökohteina olisi pelaaminen, musiikin kuuntelu sekä elokuvien katselu eli käytännössä kaikki mahdollinen. Lähtökohta on se että minulla ei ole oikeastaan mitään hajua mitkä ostaisin ja tietokoneessani ei ole mitään äänikorttia tms. ellei emolevyn integroitua lasketa. Tarkoitus olisi ostaa mahdollisimman pitkäikäiset, laadukkaat, hyvät ääneltänsä sekä hinta/laatusuhteeltaan olevat kaiuttimet sekä subbari.

  EDIT: 8.10.2011:

  Budjetti: 1000€

  Kaiuttimet: Verkkokauppa - Mksmedia Soitinliike Verkkokauppa Online Store x2
  Subwoofer: Verkkokauppa - Mksmedia Soitinliike Verkkokauppa Online Store
  Jalustat: K&M 232 - Mksmedia Soitinliike Verkkokauppa Online Store x2

  Yht: 912.00€

  Johdot: Cordial CPDS5 CC - Thomann Verkkokauppa x2 + Cordial CFU 1,5 CC - Thomann Verkkokauppa
  Dac/äänikortti: Behringer U-Control UCA 202 - Thomann Verkkokauppa

  Yht: 53,50€ + pk:t

  Galvaaninen erotin: Ostin eräältä murolta 20€:llä

  Kokonaissumma: ≈ 1000€

  Kuva setistä: http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/455488-muronurkka-ii-238.html#post1708522474
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2013
 2. juhas89

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2011
  Viestejä:
  529
  Geneleccejä minäkin kyllä tuohon budjettiin suosittelisin. Käy kuuntelemassa ja selvitä miltä kuulostavat sinun korvaasi.
   
 3. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Täytyykin itseasiassa heti kysyä että osaakos joku sanoa missä olisi laaja ja hyvä valikoima käydä kuuntelemassa. Riihimäellä asun mutta kai sitä voisi pitemmälle matkata kuuntelemaan tällä kertaa niin ei ostaisi sikaa säkissä kuten viimeksi.

  Helsingin suunnalta mieluusti läheltä juna asemaa voi myös ehdotella jos ei täältä päin muuten löydy.

  Ja noita Genelecejä löytyy aika paljon eri kokoisia vaikkakin aikalailla samannäköisiä niin osaatteko sanoa mitkä mallit ovat niitä mitä suosittelette ja miksi?
   
 4. Fleetwood Mac

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2011
  Viestejä:
  74
  Genelecin kaiuttimet ovat hifi-kaiuttimia. Niiden tarkoituksena on toistaa äänite mahdollisimman tarkasti ja siinä ne ovat parhaimmillaan. Eli jos musiikkivalikoimaasi kuuluu vanhempaa musiikkia tai muuten vaan huonolaatuisia äänitteitä Genelecit eivät sovi sinulle. Useat niihin ennen kuuntelua siirtyneet ovat vuodattaneet kyyneleitä, kun se niin kehuttu ja kallis kaiutin kuulostaakin huonommalta kuin Logitechin viidenkymmenen euron räminäpurkit. Jos olet nykyisiin kaiuttimiisi äänenlaadullisesti tyytyväinen niin turhaan siirryt kalliimpiin vehkeisiin.
   
 5. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Minulla on tällä hetkellä Z-3 kaiuttimet käytössä jotka kyllä toimii mutta parempaa tekisi mieli taas kuunnella. Bluray leffoissa ja Flac/320KB biiseissä luulisi ainakin suurimmaksi osin olevan tarpeeksi hyvä laatu?

  Kyllä kuulemma nuo Behringerin kaiuttimetkin aika tarkasti kuulemma toisti ja jotain huonoa elokuva rippiä koitin niin kyllä se hieman ärsytti niitä katsoa.

  Peleissä nyt kohtuulliset äänet usein on samoin kuin leffoissa. Ainakin Behringerin noilla pystyi kuuntelemaan vaikkakin juuri huonot ja vanhat biisit hieman huonoilta kuullostikin vaikka onneksi en pahemmin mitään vanhoja kuuntele.
   
 6. noobscene

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  484
  Hienoa että ei mennyt fiilikset ekan yrityksen kaatumiseen rahapulaan :) Itselläkin enemmän kiinni rahaa musiikklaitteissa kuin missään muussa tässä asunnossa, mutta ei näitäkään heti hankittu.

  Tonni on jo aika hyvä budjetti 2.0 tai 2.1 settiin. Mieluiten kuitenkin tuohon 2.0 settiin jos kerta DAC jne pitäis saada mukaan.

  Toinen asia olisi tietenkin ottaa huomioon että huonompaan suuntaan EI haluta lähteä kuin edellinen settisi oli, joten aloitetaanpas laskenta siitä että parannetaan DACia hieman:

  Caiman DAC

  Tämän jälkeen voidaankin katsoa itse kaiuttimia joille budjettia jää n. 600-700e jos meinaat jalustat ja johdot hankkia tuohon summaan.

  Olen suuri Adam monitorien fani, enkä sitä peittele, joten tässä olisi yksi vaihtoehto 2.1 settiin:

  ADAM A3X - Thomann Verkkokauppa

  ADAM SUB 7 PRO - Thomann Verkkokauppa

  Menee hitusen yli budjetin, mutta käytettynä kannattaa katsoa esim. Muusikoiden.netin Tori osasto.

  Toinen vaihtoehto jota hyvinkin pidän varteenotettava olisi tässä:

  Amphion Ion + NuForce Icon2 kaiutinjärjestelmä | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com

  Ongelma vain on, etten osaa sanoa kuinka setti toimii lähikuuntelussa koska en ole kokeillut itse. Toisaalta, olen kuullut paljon hyvää palautetta kaiuttimista etenkin studiokäytössä referenssikuunteluna bändille. Tämä siitä syystä että kaiuttimet ovat tarkat, mutta miellyttävät siinä määrin enemmän korvalle kuin Genelecit, jotta bändi kuulee miltä musiikki kuulostaa muuallakin kuin studiossa.

  Tuohon hintaan tosin joutuisit hieman lisää laittamaan jalustoihin budjettia, mutta et tulisi pettymään. Musiikki kuitenkin on parhaimmillaan 2.0 konfiguraatiolla kuunneltuna, ainakin pääsääntöisesti. Tällä tarkoitan kotikuuntelua normaalissa ympäristössä, ilman että huonetta on akustoitu ja Subbarin paikka laskettu tarkalleen sekä kaikki muut ongelmat joita tulee vastaan liitettäessä "ylimääräinen" osa settiin.

  En harmi kyllä ole pääkaupunkiseudun HiFi-liikkeiden tarjonnasta kovinkaan perillä, mutta pienellä googletuksella luulisi löytyvän. Amphioneita ja nuita pieniä Adameita käsittäkseni voi käydä kuuntelemassa Verkkokaupassa Ruoholahdessa, jonne pääsee Metrolla juna-asemalta muutamassa minuutissa. Adameiden varastodalso tosin näyttää huonolta joten kannattaa olla liikkeeseen yhteydessä etukäteen.

  SLSX :: Soitin Laine Software eXperience :: Pohjoinen Rautatiekatu 11 :: 00100 HELSINKI :: 040-4561 260

  Tuolta löysin myös Adameita olevan myynnissä, samoin Genelecejä joita kannattaa käytä katsomassa. Genelec setti ehdotus:

  Beresfordin DAC

  SLSX - Genelec 6010AWM - valkoinen
  Ja
  SLSX - Genelec 5040AWM - valkoinen

  Genelec-setin vahvoja puolia on kaiuttimien pieni koko ja helppo sijoitettavuus jolloin jalustoja ei tarvita. Tosin, hinta kannattaa tinkiä paketille sellaiseksi että saat tuon Beresfordin DACin ostettua :)

  Siinä mietittävää, ei muuta kuin kuuntelemaan!

  Ps. Löysin Mnetin Torilta sinulle sopivan tarjouksen Genelecin 2.0 setistä, pienempiä malleja ei 2.0 settiin mielestäni kannata hankkia.

  Muusikoiden.net - Tori - Genelec 8030A
   
 7. Fleetwood Mac

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2011
  Viestejä:
  74
  Noobsceneltä ihan kattava viesti, mutta yhteen juttuun täytyy puuttua: Nuo Genelecin 6010A:tkin vaativat jalustat.
   
 8. Leopardi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  6 816
  Eikö luonnollisempi parannus olisi hankkia vain esim. Edifierin S530/Corsairin SP2500 setti? Nokittaa Logitechin parhaimman Z-2300:kin mennentullen.
   
 9. NoCigar

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2008
  Viestejä:
  323
  Mihin tämä väite perustuu? Mukana tulevan kumijalustan avulla voi kallistaa kaiuttimia (tietenkin rajoitetusti), but anyways. Itsekin hankin juuri tuon jonkun mainitseman kombon, eli 6010&5040 ja väliin vielä Beresfordin TC-7520 DAC. Toimii kun junan vessa, ääni on ilmavaa ja terävää (en oikeasti osaa käyttää adjektiiveja äänen kuvailuun). Kuten joku mainitsi, tuolla setillä oikeasti kuulee virheet miksauksessa. Eli paska ämppäri kuulostaa paskalle ämppärille, kun taas FLAC:eja voi tykittää niin lujaa kun korvat kestää, eikä särise, ei sitten millään.

  Ainoa miinus on että kuunteluetäisyys on näissä pieni, eli ns. sweet spotti on vissiinkin noin metrin päässä kaiuttimista, eli jos tulevaisuudessa haluaa vaikka siirtää nämä television kaiuttimiksi jolloin kuunteluetäisyys kasvaa, ei näiden teho enää kelpaakaan kunnon hifistille (kelpaa kuitenkin minulle ja varmasti monelle muullekin).

  By the way, Genelecien mukana tulee seinäkiinnikkeet jos se on siitä kiinni, että kaiuttimet on pakko saada korvien korkeudelle.
   
 10. hulkki

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2006
  Viestejä:
  430
  Genelec 6010A
  Genelec 5040A
  Nuforce Icon uDAC-2

  Yhteensä: 1018e

  https://www.verkkokauppa.com/fi/cart/populate?products[17677]=1&products[20064]=2&products[20987]=1

  Siinä laadukas, suosittu ja hyväksi todettu perussetti. Siihen sitte vielä Geneleceille mikkijalustat jos tarvit.
   
 11. Fleetwood Mac

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2011
  Viestejä:
  74
  Ihan Genelecin virallisessakin käyttöohjeessakin mainitaan, että kaiuttimet tulisi sijoittaa pään korkeudelle. Noilla mainitsemillasi seinäkiinnikkeillä voidaan korjata asia, mutta ainakin itse pidän enemmän ajatuksesta, että kaiuttimet ovat sijoitettu pöydälle jalustojen päälle.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että se tiedostomuoto ei yksinään kerro äänityksen tasosta mitään.
   
 12. Enrique Carioca Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2001
  Viestejä:
  2 333
  Ja Ruoholahden myymälässä on ihan toimiva kuuntelutila ja hyvä valikoima mm. Geneleccejä.
   
 13. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
 14. Goodkeeper

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2010
  Viestejä:
  301
  Z-2300... logitechin parhaimman...? psst... z-5500...
  Ja ainakin SP2500 jää melko kauas taakse mitä itse kuunnellut.

  Itsekkin suosittelisin ehkäpä noita genejä tuohon budjettiin tai sitten jopa ehkä jotain amphionia.
  Itselläni atm Amphionin argon3:et, mutta ne ei kyllä tonnin budjettiin ikäväkyllä mahdu.
   
 15. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Budjettia todennäköisesti pystyy nostamaan sen verran kun on tarvetta. Kunhan vain mahdollisimman hyvän setin saisi. Tarkoitus kaiuttimia on kuitenkin niin pitkään käyttää kun vain kestää. Genelecit ainakin näyttävät hyvältä. Olisi kiva nähdä jotain kuvaa joltain kenellä tuollainen genelecin setti löytyy.

  Tila johon laitteet tulee vuodeksi pariksi on tämmöinen:
  ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

  Tuossa kuitenkin on pöydällä nykyisin Z-3 kaiuttimet ja genelecit mahtuisi ainakin hyvin pöydälle kun nuo vanhat behringerit oli hieman liian isot. Periaatteessa myös tuo Genelecin subbari mahtuisi pöydälle mutta lieneeköhän sitä järkevä siihen sijoittaa?

  EDIT: Eli budjettia nostetaan niin paljon kuin tarvitsee. Aluksi voi vaikka 2.0 settiä tosiaan suunnitella ja subbarin ostaa sitten myöhemmin. Lisää mielipiteitä ja ehdotuksia otetaan vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2011
 16. Enrique Carioca Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2001
  Viestejä:
  2 333
  No ihan googlen kuvahaulla löytyy kuvia, jossa on genet pöydällä.

  Jos 5040-subbarista puhutaan, niin lattialle vaan. Lisäplussana 6010+5040 setin kanssa tulee erittäin hyvä volyymisäädin. Siis oikeasti, saattaa kuulostaa pikkujutulta, mutta tuo säädin on yksinkertaisesti hyvä.

  Sitten vielä vaikkapa Clasulta master/slave jatkojohto, niin ei tarvitse erikseen joka kaiuttimelta napsia virtoja päälle ja pois. Siis jos nyt ylipäänsä on tarvetta katkoa sähköjä...
   
 17. Leopardi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  6 816
  S530D ainakin hakkaa mennentullen nuo logitechin muovi satelliitit jotka jättää keskiäänet pois, ja subbari toistaa laadukasta bassoa matalalle eikä vaan rymise ja rämise kovaa.
   
 18. Fact0ry

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  2 289
  Mulla on kulmapöytä ja subbari on näytön oikean reunan takana. Lattialle en viitsinyt laittaa, sillä kotonani ei ole maailman paras äänieristys -> Alakerran naapurit voisivat kuulla bassot turhan helposti. Olen ollut näihin kajareihin (6010A+5040A) erittäin tyytyväinen. Aluksi fiilis oli vähän yllä Fleetwood mac:in kuvaaman oloinen: "Useat niihin ennen kuuntelua siirtyneet ovat vuodattaneet kyyneleitä, kun se niin kehuttu ja kallis kaiutin kuulostaakin huonommalta kuin Logitechin viidenkymmenen euron räminäpurkit.". En tosin vuodattanut kyyneleitä, mutta ensikuuntelulla fiilis oli aika mitäänsanomaton. Ei mennyt kuitenkaan paria päivää enempää siihen, että korva alkoi tottumaan ja ääni alkoi kuulostamaan erittäin hyvältä. Stereokuva on älyttömän paljon logitech-purkkeja parempi (vaikuttaa läsnäolon tuntuun hitosti) ja äänenlaatu on tasapainoisempi.

  Kokonaisuutena nämä purkit ja subbari on muutenkin erittäin toimiva. Kun näkee hieman vaivaa subbarin säätämiseen, niin kokonaisuus soi erittäin eleettömästi vailla mitään korostumia. Ja tuo subbarin mukana tuleva koko järjestelmän voimakkutta säätävä volyyminuppi on oikeasti hiton hyvä, josta Enrique Carioca mainitsikin yllä. Ainoa ikävä juttu on, että kokoonpanon joutuu napsauttamaan kolmesta virtanapista päälle/pois (joka laitteessa oma), mutta tämänkin voisi poistaa jos hankkisi katkaisimella varustetun jatkojohdon, johon nämä kytkisi.

  Halvimmalla koko setin löysin MKSmediasta kun itse tilasin alkuvuodesta.
  Genelec 6010A - Mksmedia Soitinliike Verkkokauppa Online Store X2
  Genelec 5040A - Mksmedia Soitinliike Verkkokauppa Online Store X1
  K&M 232 - Mksmedia Soitinliike Verkkokauppa Online Store X2

  Yhteensä 876€ + postikulut.
   
 19. NoCigar

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2008
  Viestejä:
  323
  Itsekin laittaisin mielummin jalustoille kun seinään kiinni. Tietääkseni kaiuttimien pitää olla hieman seinästä irti jos haluaa parhaimman soundin. Kiinnikkeillä ne jäävät ainoastaan ~5cm seinästä. Subbari on löytänyt paikkansa huoneen nurkasta, noin 50cm molemmista seinistä ja hyvin jyrisee.

  Kuuntelin Genelecien ostoreissulla myös Amphion Ioneita ilman subbaria, ja kyllä selkeä voittaja oli 6010&5040-kombinaatio. Niissä oli yksinkertaisesti enemmän munaa ja selkeyttä. Toki niitäkin kannattaa käydä kuuntelemassa jos siihen mahdollisuus on. Nekin on ulkonäöltään semmoset hianot ja trendikkäät. Toki niitäkin mainostetaan referenssikaiuttimina, joten ei kovin suuresti voi pieleen mennä niidenkään kanssa. Makuasioitahan nämäkin jutut ovat.

  Hienoa kumminkin että budjetti on noinkin suuri, kyllä tuolla rahalla saa varmasti pitkäikäisen ja hyväsoundisen kaiutinsetin.
   
 20. mailbag

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  5 404
  Päänkorkeudella toki optimaalinen mutta tuo 6010 malli on suunniteltu toimimaan myös työpöydällä ja siitä löytyy takaa "desktop" vipu millä voidaan korjata pöydän aiheuttamaa korostusta.
   
 21. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Hmm. Aika hyvään hintaan irtoaisi nuo genelecit tuolta. Jotenkin mietityttää tuo että menee muutama päivä ennen kuin tottuu :D Kyllä noissa Behringerin kaiuttimissa ainakin huomasi heti aikamoisen eron.

  Mietityttää lähinnä tuo subbari. Harmi kun noista ei youtubestakaan tunnu löytyvän yhtään mitään :/ Vanhoista behringereistä löyty pirusti videoita ym. ympäri nettiä niin pystyi etukäteen hieman katsomaan.
   
 22. Fact0ry

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  2 289
  No siis tuo tottuminen oli ihan omakohtainen kokemukseni. Ero oli erittäin selvä aiempiin kaiuttimiini, mutta kun korostuneesta äänestä mennään kohti luonnollista korostumatonta ääntä niin latteammaltahan se tottumattoman korvaan kuulostaa. Näiden ääni kuulostaa erittäin eleettömältä verrattuna ex. creative-purkkieni diskanttikorostuneeseen ääneen. Toisaalta sehän näissä on tarkoituskin ja nyt musiikki kuulostaa osapuilleen siltä kuin sen on tarkoitus kuulostaa. Onhan sitä sokkotesteilläkin todettu, että aina huonolaatuista (=runsaasti pakattua) musiikkia kuunnellut henkilö pitää monesti sokkotestissä jotain 64kbps mp3:a paremman kuuloisena kuin häviötöntä. Vastaavanlainen tilanne voi olla joillakin näiden kanssa.

  Mikäs siinä subbarissa mietityttää? Ainakin se kannattaa hankkia. Itse hankin aluksi vain 6010a parin ja jalustat, mutta parin kuukauden jälkeen pistin rahaa vielä subbariin, sillä aika vaisut bassot noissa pelkissä kajareissa on. Hienosti pelkät kajaritkin toistivat sinne n. 70hz, mutta sen jälkeen leikkautuu bassot lähes kokonaan pois.

  Sanotaan nyt vielä kerran, että nämä genelecit ovat mielestäni paras hankinta, jonka olen tehnyt pitkään aikaan. Sen verran paljon tulee kuitenkin kuunneltua musiikkia, että äänentoistoon panostaminen ei todellakaan mene hukkaan.
   
 23. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Subbarissa mietityttää lähinnä että saako se tarpeeksi jyminää ulos ;)

  Nuo Genelecit vaikuttaa aika hyvin budjettiini sopivilta ja sanoisinko maltillisilta kaikin puolin. Tällä hetkelle ne siis menee kärkeen.

  Lisäsin aloitus postaukseen tämän hetken tavarat joista olen eniten kiinnostunut. Viellä pitäisi kuitenkin jonkun osata neuvoa paras dac sekä parhaimmat johdot. Tuota Genelec settiä on niin monet ostanut ja kehuja saanut että tuskin tuolla valinnalla voi ainakaan pahasti metsään mennä.
   
 24. Fact0ry

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  2 289
  Riippuu tilan koosta. Oma olohuoneeni on n. 11 neliötä ja asuntoni 35 neliötä ja tätä tilaa varten satsi sopii oikein hyvin. Bassoa tästä subbarista lähtee enemmän kuin uskallan täällä soittaa. Ikkunat saa resonoimaan tämän kokoisessa kämpässä.

  Vanhempien olohuoneessa kävin myös koeajamassa näitä, jolloin huomasi pienen koon aiheuttamat ongelmat. Subbarin sijoittaminen siten, että se soi hyvin, oli hyvin haastavaa eikä oikein onnistunut täydellisesti ollenkaan. Basson määrä vaihteli erittäin paljon istumapaikasta riippuen. Toisaalla bassoa ei ollut miltei yhtään ja jossain ei kuullutkaan muuta kuin basson jyrinät. Vanhemmilla tuli myös soitettua täysillä tätä satsia ja todettua että kyllä sitä meteliä lähtee älyttömän paljon ja kaikki pihalle tuleva on erittäin laadukasta. Volat täysilläkin musiikki soi yhtä puhtaasti kuin minimivoimakkuuksilla.

  Nämä kajarit ovat loistava valinta pc-käyttöön, mutta jos kuunteluetäisyys on useammin useampi metri kuin alle metri, niin parempiakin vaihtoehtoja löytynee...
   
 25. vpeltola

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2003
  Viestejä:
  20
  Itse omistin 6010:t jalustoilla PC:ssä kiinni, mutta niiden vaihto 8020 pariin oli loistava valinta. Äänimaailma parani HUOMATTAVASTI. En kaipaa subbariakaan lähikenttäkuuntelussa. Jos kaiuttimia on tarkoitus käyttää myös koko huoneen äänentoistoon, niin valintani olisi DSP malli 8240. Kuuntelen nyt itse 8030 mallia olohuoneessa telkun vierellä ja on nekin loistopelit, mutta DSP:n huonekorjaukset on tulevaisuuttaa + 8040:n ääni on parempi kun sitä olen koekuunnellut.

  Erittäin edullinen ja nuForcenkin DACin hakkaava malli voisi olla tällainen line out käytössä: NwAvGuy: Behringer UCA202 Review (p.s. tämän kaverin kirjoituksia kannattaa lukea laajemminkin!)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti