Mitkä BEHRINGER Truth sarjan kaiuttimet ostaisin?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Team_Slow, 26.12.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Bläkkis

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  790
  Piuhat on ainakin juuri oikeat. Jos tuo Audioface toimii siten, että volume vaikuttaa sekä kuulokelähtöön että RCA-lähtöihin ja gain vaikuttaa kuulokelähtöön, niin pitäsi olla toimiva setti. Tuosta volumesäätimen laadusta/kestävyydestä en sitten osaa sanoa, mutta eihän tuo paljon maksa.

  Maalenkkihurinat on Behringerien kanssa aina mahdollisia, koska tuleva setti on maadoitettu kahta reittiä eli tietokoneen kautta ja Behringerien kautta. Jos häiritseviä sirinöitä kuuluu, niin itse laittaisin Behringerit kiinni maadoittamattomaan pistorasiaan tai jatkojohtoon, kuten olen laittanutkin. Hurinat poistuu täysin, eikä tarvita ylimääräisiä erottimia signaalitielle.
   
 2. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Löysin netistä Audiofacen Manuaalin, jossa lukee
  "Adjustable stereo input for LINE level devices,
  Stereo output for LINE level devices,
  Ajustable stereo headphone output for headphones"
  En tiedä että mitä gain tarkoittaa, mutta tuon tekstin perusteella ainakin joku säätö taitaa vaikuttaa kaiuttimiin... Oletuksella että ne siis käyttävät linjatasoista signaalia? :D
   
 3. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  "Also there is the small wheel adjacent to the socket allows you to adjust the volume of the headphone out seperately from the LINE outs and the S/PDIF out"

  Eli laitteessa on kuulokkeille ja sisääntulolle säätö, muttei ilmeisesti rca-ulostulolle? Ainakaan missään ei sanota että olisi "adjustable"(säädettävä).
   
 4. Bläkkis

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  790
  Joo näin näyttäs olevan. Eli gain-säädin on RCA-inputteja varten ja volume-säädin kuulokeliitäntää varten. RCA-ulostuloa ei pysty säätämään.
   
 5. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  No voi helvetti... Ehkä sitten tilaan vain U-Controllerin ja säädän volumea tietokoneella siihen asti että löydän jonkun fiksumman tavan.
  Mutta eikö noille aktiivipurkeille tosiaan saa edes pelkkää volumesäädintä alle 35€? ._.
   
 6. Bläkkis

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  790
  Mikä äänikortti sulla on tällä hetkellä sitten käytössä ja onko äänenlaadussa jotain valittamista vai miksi on pakko saada joku väliaikaisratkaisu? Itse ainakin pärjäisin Behringerien kanssa ilman ulkoista äänensäädintäkin. Kaiuttimien input trim minimiin säädettynä voimakkuutta ei ihan minimiin tarvitse edes pudottaa äänikortista, ja bittejä ei niin paljon menetetä, että se selvästi vaikuttaisi laatuun.
   
 7. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  PHONIC AM 120 MK II - Thomann Verkkokauppa - tarvitsee äänikortin kaveriksi, emolevyllä varmasti on jos ei muuten.
   
 8. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Tällä hetkellä on ihan emoon integroitu.
  Nykyiset kaiuttimeni saa kiinni tietokoneeseen sekä usb:llä että 2x rca -> 3.5mm plugilla, ja sen avulla olen tehnyt pieniä tutkimuksia:
  3.5mm plugin kanssa on kuultavissa pientä kohinaa. Kohinaa kuuluu vaikka kone ei olisikaan päällä, ja se lakkaa kun johdon irrottaa.
  Usb:n kanssa ei kuulu mitään. Johtopäätös: maakohina?

  Näiden Behringerien on peloteltu olevan melko ronkeleita äänikortin suhteen, ja kun tämä tietokone tutkitusti aiheuttaa kohisee hiukan, niin ajattelin pelata varman päälle. Siksi ulkoinen äänikortti.

  Erillisen äänenvoimakkuudensäätimen haluaisin ihan mukavuussyistä, ja sellaisen kanssa ei ainakaan tulisi ikäviä yllätyksiä kun volume hyppää yllättäen maksimiin... En kuitenkaan tällä hetkellä aio laittaa paljoa rahaa laitteeseen, joka ei sinällään vaikuta äänenlaatuun mitenkään.

  Mutta tosiaan, täytyy sitten varmaan vain säätää kajarien ja subin input trim minimiinsä, ja toivoa että softasäädin riittää.

  Edit: tuo phonic olisi varmaan ihan ok, tosin melko iso ja ruma tehtäväänsä nähden. :D Ja hintaakin tulisi kaapelien kanssa aivan tarpeeeksi. Suoralta kädeltä en viitsi sitä tilata, mutta jos tarvetta tulee ja parempia ei löydy niin saahan tuon myöhemminkin...
   
 9. Bläkkis

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  790
  Behringerit eivät ole ronkeleita äänikortin suhteen vaan suojamaassa kulkevien häiriöiden suhteen. Iso osa käyttäjistä luulee noiden johtuvan äänikortista, mikä ei ole totta.

  Sinuna ostaisin sen RCA-XLR-kaapelin ja ministereoplugi-RCA-naaras-sovittimen nykyiseen äänikorttiin ja pärjäisin sillä kunnes ostat jonkun oikean ulkoisen äänikortin joka ei ole pelkkä DAC tai tuollaisen mikserin analogista äänensäätöä varten.
   
 10. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Eli laitetaan THE SSSNAKE 1863 Y-ADAPTER - Thomann Verkkokauppa mukaan tilaukseen.
  Taidan joka tapauksessa ottaa myös u-controllin tai audiofacen, niin saa samalla kuulokeliitännän ja toisen vaihtoehdon kaiuttimien liittämiseksi koneeseen. Eiköhän siitä saa pari euroa sitten jos/kun ostaa jonkun kunnon ulkoisen äänikortin/mikserin/whatever.
  Illalla koitan saada tilauksen lähtemään, olisiko vielä viime hetken vinkkejä? :D Esim. onko hyvää valintaperustetta u-controlin ja audiofacen välille?:D

  Ja eikös muuten edellisessä viestissäni kuvailemani ongelma viitannut juuri maahurinaan?
   
 11. beisik

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2006
  Viestejä:
  1 082
 12. DropIt

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2002
  Viestejä:
  49
  Ehdottelin tätä itsekin jossakin hurina threadissa ja ihmiset olivat järkyttyneitä ja olivat sitä mieltä ettei niin saa tehdä. :D :smoke:

  Itsellä ainakin ongelmat loppu. :kippis:
   
 13. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
  Tilasin sitten tuollaset BEHRINGER MS40 MULTIMEDIA kaiuttimet. Toivottavasti ovat ok. Yksi syy noiden valitsemiseen oli laaja valikoima sisäänmenoja, esim. optinen yksi niistä.
   
 14. McMaster

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2002
  Viestejä:
  2 027
  Nopeeta toimintaa Thomanilla. Aamulla tilasin, ja tunti sitten tuli spostia että on lähetetty! Pian pääsee sitten ottaan tyypit.
   
 15. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Laitan nyt tännekkin kun tuntuu aihe olevan viellä elossa ja varmaan näitä kaiuttimia etsivät tätä lueskelee:

  http://murobbs.plaza.fi/naytot-tulo...dac-johdot-jne-katso-aihe.html#post1706470026

  Nyt lähtee mahtava kaiutin setti halvemmalla kuin kaupasta rahapulan vuoksi. Säästät rahaa ja teet palveluksen kun ostat nämä pois. Jos itsellä ei ole tarvetta mutta jollain tutulla on niin mainosta hänelle ihmeessä!
   
 16. taskuraketti

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2011
  Viestejä:
  4
  B3031A:t ollut nyt kuukauden omistuksessa, allekirjoitan saman resonanssin refleksiputkessa, itselläni taajuudella 250Hz kummassakin mutta vain vasemmanpuoleisessa tuubissa.. Lie vähän huonosti kiinni ja kuljetuksessa sitten repsahtanut niin että pääsee särisemään. Pienet puupalikat jäykistämässä putkia ratkaisi ongelman myöhemmin, kuva otettu aiemmin joten eivät tässä näy:
  [​IMG]

  FiiO E7 USB-DAC aiheutti häiriötä ja maapörinää, Caliber LT1S galvaaninen erotin verkkokaupasta hintaan 10,90€ poisti ongelman kokonaan, kirkasti ja selkeytti diskantin toistoa ja ylipäänsä äänestä tuli hirveän paljon nautittavampi kun pörinä ei "tasoittele" stereokuvaa ja maskaa pieniä yksityiskohtia.

  [​IMG]

  Itse kaiuttimista, näiden pikkuongelmien jälkeen toisto on MIELETÖN. En usko tarvitsevani subwooferia, mutta jos semmoisen pistäisin niin joku Eminence Sigma Pro 18" refleksikotelossa saattaisi tehdä oikeutta näiden kaiuttimien voimareserville.. Tuonne 50Hz asti yltää varsin mukavasti, alemmas en omilla genreilläni näe tarvetta mennä ja leffoihin näissä riittää pauke, joskin tuo Eminencen maanjäristyskone kiinnostaisi hirmuisesti. Sääli että asun kerrostalossa.
  Vertailuja: huomaa toki Wharfedalejen seinänviereinen sijoitus, joka saattoi korostaa osaltaan yläbassoa. Toisaalta ks. kaiutin korosti myös JJ-Hifin todella akustoiduissa tiloissa yläbassoa verrattuna Dali Concept 6:seen, joten ehkei akustiikalla niin paljoa ollut tässäkään tilanteessa väliä?
  [​IMG]
  Wharfedale Diamond 10.5 lattiakaiuttimissa diskantti on yliterävä ja epämiellyttävä verrattuna B3031A:han joka loihtii enemmän yksityiskohtia eikä ärsytä kovillakaan volyymeillä. Diamond 10.5 myös korostaa yläbassoa enemmän (tämä on todettu myös suorassa vertailussa Dali Concept 6 lattiakaiuttimen kanssa) mutta B3031A yltää paljon matalemmalle. Tannoy Mercury F1 (entiset tietokonekaiuttimeni) jätin testaamatta suosiolla kun niissä ei suoraan sanottuna ollut yhtään mitään hienoa verrattuna Behkuihin ja tuli jo kiire päästä käyttämään niitä suorastaan.Hienona lisänä voin sanoa että nuo AKG K 272 HD studioluurit jotka jekkupulloa koristaa kuulostavat lähes täysin samalta kuin B3031A kaiuttimet, aavistuksen lisää bassoa on kuulokkeissa vs. lähikentän B3031A. Sohvalla tilanne muuttuu ja akustiikka antaa viistotetusta katosta jytinää Behkujen taakse niin että äänikuvat ovat todella lähellä toisiaan. AKG:tä yleensä pidetään neutraalina ja tarkkana merkkinä, joten katson tämän äärimmäisen positiiviseksi asiaksi, Behringer kun on paljon pahemmin parjattu brändi. Näitä tekee vaan mieli soittaa lujempaa ja lujempaa kun ääni pysyy vaivattomana ja musiikkiin tulee enemmän menoa ja mätkettä ihan sama mikä genre on.

  Testimatskuna kajarivertailussa oli.
  Vangelis - Monastery of La Rabida (diskantti tuli hyvin esille)
  ERA - Devone Amante (miesääni ja bassotaajuudet)
  Pendulum - Slam (ja oliko sitä slämmiä, huhhuh)

  PS. vertailin erään erittäin mukavan hifistikollegan luona päittäin B3030A ja Genelec 1032A kaiuttimia, Behringerit kuulostivat yllättävän hyviltä ollakseen yli kymmenen kertaa halvemmat.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2011
 17. Snakes

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2010
  Viestejä:
  1 384
  Ajattelin heittä Hifimaailman sivulta tänne yhden uudehkon aktiivikajarivaihtoehdon:

  Hifimaailma.fi - Uutiset

  Eli noi KRK VXT -kajarit. Ihan uusi nimi mulle, eivätkä mitenkään erityisen halvat joskaan eivät kalliitkaan.
   
 18. uberi

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2008
  Viestejä:
  55
  Itellä on nyt ollut hetken aikaa behringer b2031a purkit koneen kaverina emu 0202 dacissa ja tuossa kun tuli auzentech x-fi forte takuusta ja aattelin koittaa näitä kajareita siinä kytkemällä ne 3,5mm Y haaroittimella tuohon front lähtöön niin ääni meni ihan vituilleen, biiseistä kuului pääasiassa vain osa biitistä, laulu oli todella hiljaa ihan kuin jossain metrien päässä ja osa jäi kokonaan pois, tai vaan rätisi koko biisi. Onkos syynä tuo Y haaroitin vai eikö nää purkit vaan tykkää oikein tuosta kortista, vai onko mun johdotukset väärin? : D

  Sitten olen ajatellut jos pistäis nää purkit telkkarin kaveriksi niin mistä löytyisi halpoja kaiutinjalustoja näinkin painaville kajareille?

  Ja vielä oon miettinyt että jos haluaisi telkun, PS3 ja koneen äänet samoista purkeista niin pitäisi varmaan ängetä väliin jokin vahvistin? Millaiset lähdöt vahvistimessa pitäisi sitten olla että saisi aktiivikaiuttimet kiinni?
   
 19. Ody

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  230
 20. rebellious

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  53
  Ostin tässä B3031A ja E-MU 0204 usb, välissä cordialin halpis 10m 6,3mm TR -> XLR johdot balansoimattomina. Hyvältä kuulostaa ja tehoakin riittää. Limitit alko vilkkumaan vistan volumella 82 ja takaa trim 0. En kyllä kokeile enää uudestaan, siinä alkaa jo reflekksiputkistakin tuulemaan.

  Ongelma: pöytäkoneessa kiinni ollessaan kuuluu hurinaa, röpinää ja pörinää koneen käytön mukaan parin metrinkin päähän. Koneessa ilmeisesti 'likainen' maa, josta kortti ottaa virtansa ja häiriöt. Kone asus p5kr ja antec earthwatts 500w. Voisko auttaa jos ottas virransyötön suoraan powerilta? Esim pci-korttipaikkaan usb-takalevyyn vois saaha molexilla virtaa. Usb galvaaninen erotin kun maksaa turhaan euroja. Thinkpadin usbssä toimii hyvin, oli laturi kiinni tai ei. (laturin kanssa pientä hurinaa n.20cm, ilman laturia kohinaa n. 10cm täysin hiljaisessa)

  Toinen juttu: mitkähän noi taskuraketin tolppajalustat on tossa yllä? Sopis omaan tyyliin, oon löytäny vaan yli metrin korkeita tolppia tai sitten 'tyylikkäitä'(=rumia) hifijalustoja.

  edit: löytyihän niitä tollasiakin ständejä, kun kattoo paikasta Telineet Studiolaitteille. Tosin kolmiopohjalla, eikä kolmeksi haarottuvalla, kuten oisin halunnu. Pa-härvelit on kolmijalalla, mutta tarvii rautasahaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2011
 21. addledone

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2011
  Viestejä:
  50
  Tilasin nuo behringer 3031a:t ja niille kaapeliksi 6,3mm jack x2 --> 3,5mm jack äänikortin päähän, menettääkö tuossa äänenlaatua tms?
   
 22. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Olisit ottanut balansoidut johdot kun kerran ääniboxi ja kaiuttimet ymmärtää sellaisen päälle. Tyyliin tämäntapainen tai tämänlainen, niin ei tulisi pörinöitä...
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2011
 23. rebellious

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  53
  Tosta halpisboksista (0204) oltiin vaan satuttu poistamaan balansoidut liittimet, muuten olis kyllä balansoitua johtoakin. 0404 ei sattunu sillon olemaan t-kaupassa ku tilasin ja taitaa vieläkin olla loppuunmyyty. Omassa boksissa on muutakin valittamista, sleepin jälkeen saattaa äänet alkaa pätkiä(emu ei suosittele sleepin käyttöä ollenkaan) ja välillä kun laittaa ko härvelin kiinni koneeseen niin ei tunnistu kunnolla, tästä oli oikeen ohjeessakin maininta. Kyllä sitten kun tarpeeks monta kertaa tökki kiinni niin lähti toimimaan(ohjeessahan lukee että jos ottaa nopeesti irti ja takasin kiinni niin voi tulla tota). Näihin kun vielä lisätään usb-virransyötöstä (toisella koneella) aiheutuvat häiriöäänet niin yllättävän paljon saa tän boksin kanssa säätää. Kun kaikki toimii hyvin niin kyllä siitä nyt kuitenkin ihan hyvää ääntä lähtee.
   
 24. Zape

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2000
  Viestejä:
  1 012
  1) ota TV-kaapeli irti seinästä jos sellainen 2) kytke kaikki laitteet saman pistokkeen perään 3) ethän vedä ääniä integroidusta/halvasta äänikortista analogisesti?

  Itsellä Behruja kuusi ja pörinöiden välttämiseksi jouduin hankkimaan TV-kaapelia varten galvaanisen erottimen (5€) ja vetämään kaikkien Behruihin linkitettyjen laitteiden sähköt samasta pistorasiasta. Takaseinällä olisi sopivasti ollut pari pistorasiaa, mutta niihin kytkettyinä Behrut pörisivät ihan mahoton eli huonetta kiertää pitkä jatkojohto. Huoneessa nollamaa mikäli sillä merkitystä ja äänet kulkee kaikista laitteista digitaalisina vahvistimelle - ei suhinaa/pörinää vaikka korva kiinni kuuntelisi.
   
 25. Molexi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  1 101
  Katos mokomaa niimpä olikin.:( Onneksi en itse mennyt tätä ostamaan jos noin on ongelmia, kun meinasin vähän aikaa sitten uutta äänikorttia hommata. (tosin en vieläkään onnistunut äänikorttia hommaamaan, muuta sälää kyllä tuli...:D)

  Galvaanisella erottimella on saatu häiriöääniä poistumaan...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti