Miten saada 12v jännitteen hetkellinen katkaisu?

Viestiketju alueella 'Elektroniikka ja HW-modifiointi' , aloittaja Mymmelimuu, 20.05.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mymmelimuu

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2019
  Viestejä:
  2
  Osaisiko joku ohjeistaa yksinkertaisen toteutuksen: käyttäisin autossa erikseen ostettua peruutuskameraa jatkuvaan kuvan lähetykseen autossa. Kamera näyttää parin minuutin viiveellä sammuvan automaattisesti, menee taas päälle kun kamerasta katkaisee ja kytkee uudelleen virran. Olisiko joku yksinkertainen toteutus millä tuohon 12V jännitteellä toimivaan kameraan 1-3 minuutin välein saa käytettyä virran pois ja kytkeytymään automaattisesti uudelleen päälle?
   
 2. kkh

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2015
  Viestejä:
  552
  Mitä tarkoittaa "jatkuvaan kuvan lähetykseen"? jotain tallennusta vai? Jos jostain tommosesta on kyse niin eipä taida tallennin tms tykätä kun kameralta virtoja katkotaan.
   
 3. Mymmelimuu

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2019
  Viestejä:
  2
  Pakettiin kuuluvalta näytöltä on tarkoitus seurata, ei tallentaa. Kameralla on langaton lähetin joka kantaa pari metriä vastaanottimeen, johon on liitetty näyttö.
   
 4. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 214
  Helpointa on hankkia kamera, joka ei sammuttele itseään.

  1-3 minuuttia on sen verran pitkä aika, että joku mikrokontrolleri kuten Arduino voisi olla jopa helpoin ratkaisu. Vähän ohjelmointia joutuu tekemään.

  En sitten tiedä, saisiko jotain valmiita ajastinpiirejä, joiden aika olisi parin minuutin suuruusluokassa. Kideoskillaattori ja taajuusjakaja?
   
 5. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Yksi helppo ratkaisu voi olla myös kaivaa kameran käyttöohjeesta miten automaattisammutuksen saa pois päältä.

  En tiedä miten tuo käytännössä onnistuisi perinteisellä NE555:llä. Jos käyttäisi 1uF kondenaattoria niin 100 s syklillä ja 1s pulssilla vastukset olisi 144MΩ ja 14,4 kΩ. Voi olla että noin isolla vastuksella ei toimi luotettavasti (ei kokemusta)

  Itsekin jos tuollaisen tarvitsisin, niin varmaan purkkaisin miljoonalaatikosta jonkun 30 sentin mikrokontrollerin, n-fetin ja ehkä yhden kondensaattorin mikron jännitteensyöttöön.
   
 6. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 896
  Kysymyksen asettelun perusteella nuo varmaan ne parhaat ehdotukset.
  555 ja microkontorollerit taitavat mennä ohi, tai jos olisivat käypiä niin tuskin kysyisi. Valmiita palikat ja/tai työn teettäminen kisaa jo Ormun vastauksen kanssa. Ja vähän mutu että halvemmalla (toimivan laitteen hankkimalla) saa muutenkin paremman lopputuloksen.

  Joku virran pätkiminen on vähän ämpärilla vuotavan katon korjaamista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti