Miten kämppä viileämmäksi?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tarman, 21.06.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jebou86

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  965
  Ite aattelin ensi kesänä viilentää kämppää vesiämpäreillä, pistän kannen kiinni, niin ei tule kosteutta ja vesihanasta saa ilmaista kylmää vettä. Vesi kuitenkin sitoo lämpöä mukavasti itteensä.:cool:
   
 2. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Onneksi olkoon tämän systeemin rahoittajille:)
  (Ellei sitten kyseessä ole joku okt ja porakaivo systeemi)
   
 3. Juzu

  Rekisteröitynyt:
  18.10.1999
  Viestejä:
  1 022
  Jos joku on vailla ilmastointimööpeleitä niin pari löytyy nurkasta ylimääräisenä vink vink! Löytyy hautautuneena myyntialueelta, mutta jos ei jaksa etsiä niin privallakin onnistuu.
   
 4. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 283
  Eli mielestäsi pitäisi olla tyytyväinen kesän yli 30 lämpöihin jos talvella oli kylmä? En pidä mitenkään ihmeellisenä, että suurin osa ihmisistä ei tykkää liian kylmästä tai kuumasta.
   
 5. hirvi2

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2001
  Viestejä:
  600
  Ketju varmasti täynnä tietoa aikaisemmilla sivuilla. Kysellään nyt kuitenkin tuoreeltaan uudelleen. Olen alkanut pikkuhiljaa luopua ajatuksesta hankkia oikea ilmalämpöpumppu ja mieleni tekisi ostaa vain tuollainen 300-500e siirrettävä ilmastointilaite. Kerrostalo kyseessä kuitenkin, niin 2000e sijoitus ei oikein innosta. Toki jos joku osaa osoittaa että nämä myyvät uudellamaalla elementin läpi ?timanttiporaus? asennuksella, sähkötöineen kaikkineen ja oikeasti hiljaista/hyvää laitetta alle 1500e pakettihintaan. Niin voisi kiinnostaa. Taloyhtiölle oleellisia asioita olisivat tuossa ulkoyksikön hiljaisuus ja asentajien lupanumeroiden kunnossa olo. Tehoksi riittäisi alle 50 neliötä viilentävä, vaikkakin toisaalta kämppä menee erittäin kuumaksi.

  Ilmeisesti äänekkäitä ovat siirrettävät, mutta päivänhän tuo voisi huutaa yön pelastamiseksi.

  Mitä ominaisuuksia tuollaisella tulisi olla?
  Poistoputki ilmalle tietysti. Uhrattava pieni ikkuna löytyisi.
  Veden poisto letkulla?
  Onko erillinen tuloilma pakollinen?
  Mitä muita ominaisuuksia ja onko suosituksia laitemalleista?
   
 6. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Älä ainakaan alle 10 000 btu tehoista vehjettä hanki. Oma laitteeni puhaltaa 8 celsius asteista ilmaa 30 asteen helteillä. Tori.fistä ostin omani yhden kesän käytettynä alle parin sadan.

  Vesiä ei tuosta tarvitse tyhjennellä vaan haiduttaa ne itse poistoputken mukana pihalle. Pelkällä poistoputkellakin saa asunnon miellyttävän viileäksi, mutta kun asensin tuohon tuloputkenkin niin nykyään 55 neliöinen kaksio jäähtyy vielä nopeammin. Putkille en mitään rumia reikiä viitsinyt parvekkeen oveen porailla ja myöhemmin niitä kittailla kiinni, vaan laitan putket oven välistä pihalle ja naulasin kesäksi peiton tuohon parvekkeen oven raon eteen.

  Yksikään noista laitteista ei varmasti hiljainen ole, mutta tuhat kertaa mielummin tuota kuuntelen ihanan viileässä kämpässä, kuin istuisin hiljaisessa saunassa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2018
 7. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Eihän 30 astetta ole vielä edes kuuma
   
 8. Jimi

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2000
  Viestejä:
  698
  Lukenu tätä ketjua, mutten oikein tullut hullua hurskaammaksi. Meneekö rahat hukkaan jos ostan vaikka ebay jotain 50% halpakalvoa? Jäähtyykö kämppä yhtään, vai pitääkö sijoittaa johonkin 3M kalvoon? Ja ajattelin ihan tavallista enkä peilaavaa kalvoa.
   
 9. Pertti_Pasanen_Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2001
  Viestejä:
  3 332
  Tai sitten voit ihan biltemasta/motonet ostaa kalvoa suoraan suomesta. Ostat tumminta vain niin kyllä se lämpöihinkin jonkinverran vaikuttaa.
   
 10. Bazie

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2006
  Viestejä:
  357
  Kyllä kunnon kalvot ikkunassa vähentää sisälämpötilaa reilustikin. Paljon varmasti riippuu minkä verran rakenteet kerää lämpöä.
  Meillä on kotona SunGardin Solar Grey kalvoa käytössä. Muistaakseni 20%. Jos varaa on niin laita jotain laadukasta, tähän käyttöön tarkoitettua. Myös ikkunaruudun rakenteella on merkitystä kalvon valintaan. Lasi voi särkyä jos kalvo asennetaan väärän kerroksen pintaan.
  Nuo Bilteman ja muut taitaa myydä lähinnä autojen tummennuskalvoja. Ne on auto käytössäkin paskaa. Eivät kestä välttämättä UV-säteilyä montaa vuotta ja kaikki näyttää niiden läpi violetille.
  https://www.safetyset.fi/auringonsuojakalvot/ SunGardin maahantuojan sivut. Tuota sivulta ei näköjään löydy kaikkia asentajaliikkeitä ja jälleenmyyjiä.
   
 11. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Itsekin miettinyt noita kalvoja, mutta sinällään se auringonlämmitys ikkunoiden kautta ei nyt niin paha ole tässä nykyisessä kerrostalo kolmiossa. Suurinosa tulee varmaan rakenteiden kautta eikä sekään niin paha ollut viime kesänä..
  Ei yhtään ikkunaa etelään ja ainoa paikka minne laittaisin olisi lasitettu parveke länteen päin. Pitänee kysellä ja tutkia mitä maksaisi, pinta-alaa se joku 6-6½ neliötä kuudessa osassa. Täällä Seinäjoella näköjään parikin puljua jotka noita asennuksia tekee.
   
 12. vaniljacreme

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  389
  kohta se alkaa taas. kumpi ois parempi Delonghi PAC S120HP vai argo ulisse 13? delonghissa se kompura on ulkoyksikössä..
   
 13. dype

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2000
  Viestejä:
  29
  Minä tilasin viime kesänä tätä 3M:n auringonsuojakalvoa täältä: https://www.abodewindowfilms.co.uk/product/prestige-70-ultra-2/
  Hinnaksi tuli postikuluineen noin neljäsosa netistä löytyviin Suomihintoihin nähden. Kalvoa laitettiin aukealla paikalla sijaitsevan kaksikerroksisen puurakenteisen omakotitalon eteläänpäin oleviin ikkunoihin. Hyödystä on vähän vaikea sanoa, kuumenihan tuo talo viime kesänä sopivalla auringonpaisteella edelleen, mutta eipä noista kalvoista haittaakaan on. Suuri osa lämmöstä tulee kuitenkin katon ja seinien kautta. Tarkkaan vertailuun pitäisi olla vieressä vastaava talo ilman kalvoja :)
   
 14. vaniljacreme

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  389
  mietin tossa jos ostaiski tommosen peruspörisijän ja laittais putken tuuletusikkunasta sisään josta puhaltaa kylmää ilmaa.eli siis kone pörisee parvekkeella ja puhaltaa sisälle. meillä on lasitettu parveke ja sähköpistoke löytyis sopivasti.siellähä se pörisis mutta kylmentäiskö kuinka hyvin..
   
 15. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Sen ainakin tiedän että naapureista tulee välittömästi sun kavereita :D
   
 16. vaniljacreme

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  389
  En mä tiiä kuuluisko se ääni niin pahasti.....:D yhtälailla se pörisis sisällä mut kai seinät sitten vaimentaa.ilmeisesti tommonen argo on yhtä paha ääninen jos se kompura kerran sisällä?
   
 17. bluedrool

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2005
  Viestejä:
  848
  Meillä oli pari kesää tällä systeemillä laite juurikin lasitetulla parvekkeella ja kyllä se melko hyvin toimi noin budjettiratkaisuna. Jäähdytti yhtä huonetta aivan tarpeeksi.

  Tuossa on lähinnä kolme ongelmaa:

  1) Tuo kuluttaa normaalia enemmän sähköä, koska se ottaa sisään aina sitä kuumaa ilmaa parvekkeelta (riippuu toki parvekkeesta). Laite myöskin puhaltaa vähän lämpimämpää ilmaa ulos. En huomannut hirveitä sähkölaskussa, sähköhän Suomessa sentään on halpaa.

  2) Termostaatti ei voi toimia, koska laite ei havainnoi huoneen sisällä olevaa lämpötilaa.

  3) Laitteen kaukosäätö ei onnistu.

  Kuitenkin edut tuossa ovat suuremmat:

  1) Meluhaitta on vähäinen. Huoneeseen tulee lähinnä suhinaa. Ei tuo melu ainakaan meidän laitteessa (Olimpia Issimo) naapureitakaan häirinnyt uskoakseni. Parvekkeella pystyi hyvin oleskelemaan samaan aikaan. Samassa huoneessa ollessaan laite häiritsi nukkumista kuitenkin. Tuommoisen siirreltävän laitteen meluhan ei ole rakenteisiin johtuvaa jyrinää vaan ennemmin muovipaneelien resonointia ja kompressorin sirinää.

  2) Laite ei ole huoneen puolella viemässä tilaa tai häiritsemässä silmää

  3) Kondenssivedet pystyy johtamaan parvekkeen kaivoon tarvittaessa

  Suosittelisin kokeilemaan ainakin, jos ei ole mahdollista hankkia ilmapumppua tai muuta hyvää pysyväisratkaisua.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017
 18. vihainen hippi

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2013
  Viestejä:
  1 304
  Myöskin rasvaisuus tai sen olemattomuus vaikuttaa vissiin aika merkittävästi, eli tosi laihoilla tulee helpommin kylmä vaikka sekään ei kyllä tunnu aina menevän niin.

  Esim. yksi vanhempi tuttava on vieläkin ns. vilukissa vaikka vatsaa riittää...
   
 19. vihainen hippi

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2013
  Viestejä:
  1 304
  Kovilla helteillä riittääkin jos saa edes hetken helpotusta ja aina voi käyttää myös ns. kosteat lakanat+tuuletin menetelmää jos elimistö kestää :D
   
 20. bluedrool

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2005
  Viestejä:
  848
  Täksi kesäksi tänne hankittiin nyt parvekkeelle kaihtimet, koska ongelma on ollut todella kuuma parveke, joka oletettavasti sitten lämmittää makuuhuonetta myös.

  Hintaa noille tuli 560e + asennuksen osuus pari kymppiä (samalla uusittiin kaikki muutkin kaihtimet). Aika tyyristä siis. Nettisivujen laskuri piti kyllä paikkansa eikä hinnassa ollut yllätyksiä. Tulivat salekaihtimet.fi / parvekekaihtimet.fi -firmasta. Ei valittamista.
   
 21. vaniljacreme

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  389
  Tämän kesän ratkaisusta olisi kyse.voipi olla että ens kesää ei tässä asunnossa olla niin satojen eurojen laitto olisi aika kova sijoitus..tässä ois seki jos se pörinä haittaa naapureita koneen voi siirtää helposti sisälle.jos ostais tommosen esim missä ulkoyksikössä se kompura onki enemmän ongelmia saada hiljaiseksi.
   
 22. vaniljacreme

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  389
  domesto 14000btu tuli haettua ja budjetti ideaa kokeillaan... :D
   
 23. Soleck1

  Rekisteröitynyt:
  18.12.2004
  Viestejä:
  240
  Kannattaa varmaankin virittää kaksi putkea sisälle niin, että kone ei ota jäähdytettävää ilmaa parvekkeelta.
   
 24. AmerikanKeisari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2015
  Viestejä:
  283
  Tämä on se logiikka jota noilta helteiden ihannoijilta ei voi ymmärtää, halutaan hellettä mutta kuitenkin pitää sitten kääriytyä sinne ilmastoituun asuntoon?
  Jos se helle ja kuumuus on niin ihanaa, niin miksi hankkia ilmalämpöpumppu/ilmastointi?
  Eikö se ympärivuorokautinen kuumuus olisi hienoa kaikkialla?
  Se kuumuus ulkona on ihan samanlaista paskaa kuin kuumuus sisällä.
  Ainoa mitä ulkona voi tehdä helteellä on istua jossain vitun rannalla paikallaan tekemättä mitään.

  Talvella tulee harvemmin, jos koskaan valittettua pakkasista, vaatetta vaan päälle kunnolla ja kaiki alle 35° pakkaset menettelee.
  Ainoastaan autolle ongelmia, mutta kun on Toyota itsellä nin kyllähän tuo lähtee aina eikä jätä tien päälle.
  Kesällä jos on helle ei ole mitään tehtävissä, muuta kuin kärsiä saatanallisesta kuumuudesta, töistä puhumattakaan.

  Optimaali olisi sellainen ilmasto että olisi about 18° ympäri vuoden, helteitä ei tarvitse kukaan normaali ihminen, niin kuin ei tarvitse paukkupakkasiakaan.
  Noh, onneksi Suomen kesä on lyhyt, ja helteet suhkot harvoja.
   
 25. vaniljacreme

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  389
  ei oikein onnistu..hankalan kokonen se ilmanotto aukko.tai no saisha siihen mutta jaksa viritellä. jäähdytys teho tippuu jos tippuu.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti