Miten kämppä viileämmäksi?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tarman, 21.06.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 288
  Jep, ei se kyllä mitään varsinaisesti puhdista. Lähinnä sitä kai käytetään sisäyksikön desinfiointiin.
   
 2. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Itselläni Mitsun pumppu alkoi myös aikoinaan silloin tällöin hieman tiputtelemaan lattialle vettä ja syynä oli töhnät noin 5-6 metriä pitkässä vedenpuistoputkessa.

  Tukoksen aukaisin kaksitoimisella rantalelupumpulla, siis sellaisella jolla myös kumileluja ym. voi tyhjentää. Sen aikaansaama imu on huomattavasti voimakkaampi mitä suulla imemällä saisi aikaan. Eli tämän tapaisella pumpulla:
  http://www.motonet.fi/fi/tuote/468144/Ilmapumppu-145-2-toiminen


  Ps. Sellainen tökötti kuin Frionett Activ kyllä puhdistaa liatkin tehokkaasti. Saa ainakin pumppukauppiailta, aika kallista vain 30 €.
  http://www.innoair.fi/Frionett-Activ-RTU-kennonpuhdistusaine-750ml
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2016
 3. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Seinämalli on. Tulikin vielä semmoinen juttu mieleen että ensimäisellä kerralla tiputti vettä edestäkatsottuna oikealta puolelta, ja eilen sitten vasemmalta puolelta.
  Itse laitehan on ollut jo x vuotta, joten asennusvirhettä tuskin on tapahtunut, ellei sitten joku paikka ole pettänyt. Oliskohan tuo joku ~5 vuotta tms.
  Melko päivälleen kuukausi sitten teki saman jutun.

  Tuo rantalelupumppuhan olisi näppärä, eikä pahan hintainenkaan. Pitää vähän penkoa varastoa ja vilkaista josko löytyis jotain vahnhaa samanlaista. Saisin varmaan lainaks sähköllä käyvän 2 suuntaisen pumpun, se tosin varmaan menis paskaks kun vettä tulee sisuksiin:rolleyes:

  ...ja käyttöohjeet hukassa, niin en tiedä minkä mallinen tuo on. Onhan siinä tyyppikilpi kupeessa, pitäisi hakea tikkaat ja siirrellä vähän mööpeleitä että pääsisi lukemaan sen pienen tekstin. Kuvankin otin laitteesta, mutta bluetooth ei nyt tietenkään tällä hetkellä toimi, että hyvin menee:kahvi:
  Kuva siksi että saisin vähän koorditaatteja mihin suuntaan sitä vettä pitää kaataa. Hieman kyllä hirvittää vesi & sähkölaite yhdistelmä. Tosin eipä tuo vuotamisestakaan ole räjähtänyt. Illalla tarkemmin kunhan tässä kerkeän.
   
 4. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 166
  Suodattimien takaa näkyy alumiinikenno. Siihen kennoon ruiskutat varovasti vettä koko matkalle, niin huuhtoutuu se kennokin. Ihan ylös sitä ei kannata suihkuttaa. Etkä ruiskuta suoraan vaan hieman viistosti, niin ei vesisuihku mene suoraan kennosta läpi.
   
 5. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Tuollainen kaksitoiminen rantalelupumppu tekee todella suuren alipaineen, esim iso uimapatja menee sillä täysin lituskaksi. Eli tuskin ainakaan kovin pienellä sähköpumpulla pääsee yhtä suureen alipaineeseen! Omani ostin XXL:stä.
   
 6. Tuomio

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  996
  Varmaan joku helppoheikki vähän ruikkailee fairyvettä kuorien päälle, mutta ammattilainen vetää mankelin atomeiksi ja pesee osa kerrallaan. Tulee puhdasta jälkeä. Rallattaa laakeri varmaan myös siihen malliin, että siinäkin on ammattilaiselle puuhaa samaan syssyyn.

  Koko homman voi tehdä myös itse...Jos osaa..
   
 7. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Ei se ammattilainenkaan nyt ilp:in ns. laajannetussa huollossakaan sitä sisäyksikköä "atomeiksi" pura, siihen menisi aivan liian pitkä aika ja hinnasta tulisi mahdoton. Laajassa huollossa tyypillillisesti sisäyksikön kohdalla puhdistetaan kenno ja irroitetaan puhallin ja puhdistetaan sen siivet. Lisäksi siihen huoltoon kuuluu yleensä ulkoyksikön kennon pesu, kondenssivesiputken puhdistus ja paineiden mittaus. Tällainen huolta kustantaa tyypillisesti jonkun 200-250 €.
   
 8. Tuomio

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  996
  Mutta tuolla tavallahan se puhdistuu, 200€ ei mene hukkaan. Kuvaisin kyllä sitä atomeiksi purkamista, montaa osaa siinä ei olekkaan ylipäätään. Ilmalämpöpumpun elinkaareen kannattaa sisällyttää yksi kunnollinen puhdistus/laakerien vaihto.
   
 9. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Niin, itselleni teetätin tuollaisen laajemman huollon edellisen pumppuni kohdalla, eli Panan on/off -pumpulle. Kyllähän se teki vehkeestä liki uuden veroisen. Mutta itse olin myös laiminlöynyt sisäyksikön imuroinnin ja kennon putsauksen ehkäpä noin 4 vuoden ajalta! Eli kyllä se laaja huolto ainakin tuolloin oli hintansa väärti.
   
 10. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 166
  Kuka helvetti alkaa sitä puhallinta sieltä purkamaan? Monissa vehkeissä on kyllä semmoisen työmaan takana, että saa päivän varata aikaa ja sen moottorin hajotessa tulee usein halvemmaksi uusia koko sisäyksikkö.

  Paineilma ja typpipullo on keksitty, jolla sen puhaltimen siivet saa puhtaaksi, jos siltä näyttää, mutta enpä ole niitäkään muualla, kuin jossain pajoilla ja tehtailla puhallellut, kun on paskaa ilmassa vähän eri lailla.
   
 11. magnuken

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  2 151
  Katsopa viestini yllä Panan kohdalta! Siinä huoltomies sen puhaltimen irroitti eikä se näyttänyt olevan kovinkaan vaikea toimenpide! Samoin on Mitsujen kohdalla, ainakin jos sisäyksikkö on Kirigamine Zen - niin huoltomies sen kyllä hyvinkin äkkiä irroittaa.

  Revi sitten siitä niitä "helvettiesi" tyämaasi takaa!!!
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2016
 12. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  https://www.fujitsugeneral.com.au/d...operations-manual---astb09_12ldc.pdf?sfvrsn=0

  En jaksanut kiipeillä katonrajaan sitä tarkkaa mallia etsimään. Randomisti katsoin mitä manuaaleja tuosta on tarjolla, ja yllä oleva pdf täsmää aika tarkkaan siihen mitä seinällä on.

  Näin totaalisen maallikkona (jos näin tekisin) niin, suihkuttelisin sitä vettä hyvin vähän sinne laitteen päällä olevaan ritilään - mitä ei edes saa imuroitua kunnolla, kun katto tulee vastaan. Vesikaukalo mistä oli juttua, en tiedä missä se tuossa on, mutta tuskin vetää montaa desiä.

  Filtterithän tuossa on putsattu erittäin säännöllisesti ja huolella, aina. Kun siivekäs tuli pöllyämään niin sai sitten putsailla entistä useammin. Ja sitä paskaa on varmaan ihan joka ikisessä laitteessa telkusta ja tietsikasta lähtien aina ilpoon saakka.
  Ilmankosteus muuten 72% jos mittariin luottamista, tällä hetkellä. Ehkä se paska on alkanut lähtemään pikkuhiljaa pois, kun putsaamisen ja muun pölyjenpyyhinnän tarve on vähentynyt huomattavasti kun thöpöt on muuttanut muromansionin toiseen päähän. Ja tämä eilinen pikku sadetus oli paljon lievempi mitä viimeksi.

  Tunarina en tietenkään halua tehdä mitään mistä en ole 100 varma, ja ehkä katselen nyt miten asia etenee. Nyt kone käy quiet, air clean -modella, ja cool tottakai. Jos sitten kun on aikaa vahtia niin iskisi coil dry ja fan täydellä volyymilla ja katsois mitä tapahtuu..
  Alkaa olla kello taas sen verran että parempi miettiä tätä toiste.

  Tjaa, tuli mieleen kun tuossa vähän aikaa sitten hokasin että kuivausrummun lauhdutinta ei ole ehkä ihan vähään aikaan putsattu - eli ei koskaan, niin melkein olisi painepesuria vaatinut, OT.
   
 13. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 288
  Jos saan kääntää veistä haavassa, niin tuon näköinen Fujitsu oli täälläkin se joka alkoi tiputtelemaan, täysin samanlaisilla oireilla (vettä tippui milloin miltäkin puolelta) ja vehkeellä oli ikää noin neljä vuotta.
   
 14. Myrkkynen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  2 884
  Eipä tulisi uutena juttuna. Nyt kun mietin, niin on tuo about kuusi vuotta ollut. Sitä ennen oli Panasonic, en muista mikä siiihen tuli tarkalleen, mutta ulkoyksikkö laukesi aika totaalisesti ja se oli kesällä.
  Se nyt on selvää kai ettei noita ole edes valmistettu kestämään ikuisuuksia, oli merkki mikä hyvänsä. Vituttaahan se tietty kun rahaa menee vehkeisiin, mitkä hajoaa alle kymmenessä vuodessa. Semmoista..
   
 15. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  659
  Olimpia Issimo 12:n poistoputken tuo muovikaulus joka liitetään peitelevyyn oli haperoitunut ja päätti tulla putken mukana kun vedin sitä irti. Kuva: https://1drv.ms/i/s!AnWSYt_2EZAUiN0iZMn0K_dA6tGRgA

  Vinkkiä mistä saisi varaosan halvalla? Poistoputken ulkohalkaisija noin 127mm. Parempi hommata tuo valmiiksi, ettei pidä sitten seuraavien helteiden iskiessä kehitellä patentteja koska unohtunut.
   
 16. Juzu

  Rekisteröitynyt:
  18.10.1999
  Viestejä:
  1 022
  Biltemasta löytyy kaikkea erilaista läpivientiputkea yms. mistä itsekin hommasin tuon tyyppisen adapterin puulevyä vasten. Ainakin omassa ilmastointilaitteessa ollut putki oli standardikokoa, mutta halkaisijaa en muista. Molemmissa aparaateissa ollut sama koko.
   
 17. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  993
 18. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 873
  Avaa ikkunan niin tulee viileämpi.
   
 19. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 881
  Ei välttämättä, jos pihalla on nyt lämpimämpää kuin sisällä, ikkunan aukaisu vaan tuo "lämmintä" ilmaa sisälle ja kämppä lämpiää :smoke:
   
 20. strummer

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2002
  Viestejä:
  2 953
  Alkaa jo lämmetä :/
   
 21. embedded

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  863
  Facebookissa mainostettiin jäähdytinlaitetta "evapolar" joka jäähdyttää veden avulla.
  Ilmeisesti täysin tehoton rakkine.

  Mutta!
  Mitä jos laitan kämpän ulkopuolelle (varjoon) vesiputken kämpän sisältä ja vesiputken päälle ulkona esim. villaa tms johon tippuu hiljalleen säiliöstä vettä. Sitten tuuletin puhaltaa ilmaa märkään villaan jolloin vesi haihtuu ja putken sisällä oleva neste jäähtyy tästä syntyneestä energiasta.
  Tuohon tarvitaan siis vesipumppu joka kierrättää vettä ulkopuolelle ja kämpän sisällä lauhdutin + tuuletin. Sekä ulkopuolella vesisäiliö ja vähän tehokkaampi tuuletin.

  Minkälainen jäähdytysteho tuollaisella käytännössä olisi ?
   
 22. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Toivotaan että tulee kerrankin oikein kunnon intiaanikesä, pari kuukautta +30c yötä päivää, kyllä kelpaisi :)

  Syksyllä hankittu Mitsun fh25 surisee seinällä odottamassa :p
   
 23. Moose

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2003
  Viestejä:
  718
  Rajoitteeksi todennäköisesti tulee lämmönsiirtokyky villan sisällä ja sieltä kiertävään nesteeseen. Ennustan viilennystehoksi samaa luokkaa kuin mitä pumppu tuo piiriin hukkalämpöä. Laita sinne ulos rivistö tuulettimellisia lämmönvaihtimia, joille sumutat vettä.
   
 24. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Ainakin porukka nyt valittaa että kun on niin kylmä et voi kun tulisi jo pian lämmin. Kun lämmintä alkaa olla niin porukka kitisee että voi kun tulisi jo kylmä. Ei taida ihminen olla ikinä tyytyväinen :)
   
 25. Moose

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2003
  Viestejä:
  718
  Se johtuu siitä, että ihmiskunta ei ole yksi olento.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti