Miten kämppä viileämmäksi?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tarman, 21.06.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Raiden-

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  289
  Niin mutta jos koneessa ei ole valmiina paikkaa tälle toiselle putkelle? Vai tiedätkö, onko sellaisia koneita nyt markkinoilla, joissa on valmis paikka toiselle putkelle?
   
 2. Raaka banaani

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2015
  Viestejä:
  1 622
  Entäs jos ostaa ison kamaluksen joka sopii ulos paremmin? En tiedä. En tosiaan tiedä koska palelee kaiken aikaa nytkin, ei tarvista ilmastoinnille mulla. 21,2 on vain vaikka aurinko paistoi tänäänkin.
   
 3. doffel Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2008
  Viestejä:
  4 841
  Kai useimmissa taloissa vielä on lämmitys päällä? Mulla ainakin on, ja lämpöä 23 astetta. Aurinko ei juuri vielä lämmitä Suomessa, aurinko paistaa vaan niin lyhyen aikaa ja viistosti.
   
 4. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  On myös se vaihtoehto että laitattaa ikkunoihin auringonsuojakalvot. Päästävät osan valosta läpi ja ovat vähemmän naurettava (jonkun mielestäni suorastaan cool) vaihtoehto foliolle.
   
 5. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Niissä on vain se ongelma, että laadukkaat, yksisuuntaiset kalvot tuppaavat olemaan aika hintavia. Toki jos peitettävää pinta-alaa ei ole paljon, niin ei se sitten ole mikään este. Ja tosiaan, folioiden teippaaminen on kyllä aikamoista nörttitouhua ja lopputuloskin yleensä sen mukainen. :D
   
 6. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Yleensähän ongelma on, että kun "tilanne on päällä" niin viilemmästä kämpästä voisi maksaa vaikkapa jokusen tuhatlappusen. Tyypillisesti siinä vaiheessa on kuitenkin liian myöhäistä tehdä mitään todellisia toimenpiteitä (ILP, kalvot jne). Sitten kun niiden aika olisi (eli syksyllä ja keväällä), koko lämpöongelma tuntuu varsin etäiseltä. Pitäisi silloin helteillä tehdä joku itseä sitova sopimus toimittajan kanssa, että tulevat laittamaan hommat kuntoon kun kiireiltään ehtivät :)
   
 7. luukkonen Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  5 506
  On päällä ja meilläkin osa pattereista vielä lämpimänä, muuten tulisi liian kylmä kämppään (alle 20astetta).
   
 8. jebou86

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  965
  Onko muuten putkien tai rättipatterin eristämisessä mitään riskiä? Voiko sen huoletta eristää?

  100 astetta mun eriste kestää, mut eikai sillä ole riskiä putken kannalta? Että nouseeko lämpöliikaa ja halkeaa tai jota?
   
 9. JKAVS

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2013
  Viestejä:
  1 597
  Ei se kuumemmaksi tule, kuin se kiertävä vesikään.
   
 10. jebou86

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  965
  Okei, eli ei muutakuin eristämään. :) Täytyy tosin testata pienellä pätkällä ekaksi, että tosiaan kestää ite eriste metallia vasten olla.
   
 11. teemuee

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2014
  Viestejä:
  15
  Talo on muoveissa julkisivurempan vuoksi ja vähän hirvittää tuleva kesä, toivottavasti tulisi pakkasta ja lunta :D Millähän keinoin kämpän saisi viileimmäksi? Ilmahan ei tule hirveästi kiertämään ja ikkunoissa kun on muovit niin jää ilmastointilaitteet poistoputkineen vain haaveeksi.
   
 12. Marxme

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2001
  Viestejä:
  41
  Viime kesää muistellessa alkaa tuskanhiki valua pikkuhiljaa otsasuonta pitkin, vaikka tänä kesänä onkin 5 vkoa lomaa tarjolla. Tai juurikin siitä syystä. Nyt on tullut katseltua "ilmastointilaitteita" sillä silmällä ja olisinkin kysellyt että onko kukaan modannut noista verkkokaupan domestoista kaksiputkisia ja jos on niin olisiko vinkkiä/dataa miten?

  Varmaan tuo 14000BTU kinostelisi vai onko samaan hintalaatuun saatavissa muualta parempaa?
   
 13. m1g3

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2009
  Viestejä:
  517
  Itsekin ajattelin vihdoin hommata ilmastointilaitteen kesäksi. Tuo domeston 14000 BTU tuntuisi järkevimmältä, tosin aikoinaan domeston jääpalakone ei vakuuttanut. Joku laite nyt pitäisi hommata, tuntuu vain olevan aika niukka valikoima kaupoissa ja käytetyistäkin pyydetään ihan liikaa.

  Edit. Muistelin jotain vanhoja postauksia, missä porukka modasi jonkin muovilaatikon avulla laitteista kaksiputkisia. Ruman näköinenhän siitä tulee, mutta varmaankin ihan toimiva. Olikohan Matsuin jotkin mallit sellaisia, että jenkki markkinoilla pakkaukseen sisältyikin kaksi putkea eikä vaatinut sen kummempaa modaamista? Eli laitteesta löytyi suoraan paikka toiselle putkelle.

  Mitä itse olen näitä selaillut niin laitteen pitää kyllä ehdottomasti haihduttaa kondenssivesi haihdutusilman mukana. Ei jaksa läträtä vesien kanssa...
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2015
 14. 18 000 BTU

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2013
  Viestejä:
  19
  Kyllä tuo Domesto on hyvä ja tehokas mutta erittäin äänekäs. Se musta Matsui on se johon saa kaksiputkea, tosin sitä ei vissiin enää valmisteta?
   
 15. m1g3

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2009
  Viestejä:
  517
  Ei taideta tosiaan Matsuita enää valmistaa. Käytettynä näyttäisi noita olevan tarjolla jonkinverran. Jos tälläisen nyt käytettynä hankkii, niin onko tietoa mistä merkeistä kannattaa pysyä erossa? Esimerkiksi OPAL ei sano itselleni mitään.
   
 16. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Oliskohan "Domesto" on verkkokaupan oma brändi, jonka alla myydään vähän mitä sattuu mitä maailmalta löytävät? Voi siis olla että tuotteet tulevat ihan eri tehtailta.
   
 17. ilkka99

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2001
  Viestejä:
  2 196
  Mitä kokemuksia teillä on noista kosteuttavista tuulettimista? Ajattelin ilmastointilaitteen kaveriksi...
   
 18. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Kuten todettu niin epä näissä paljon järkeä ole, koska kosteus vaan lisää tukaluutta.
   
 19. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Siis jäähdyttävän ilmastoinnin kaveriksi?

  Eli lisäisit tukaloittavaa kosteutta ilmaan yhdellä koneella ja toisella koneella sitten poistaisit sitä kosteutta?
   
 20. jebou86

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  965
  Onko teillä kokemuksia noista ikkunakalvoista, onko helppo asentaa ja eritoten onko helppo poistaa? Että ei jää jälkiä niihi sit.

  Ilmeisesti ne asennetaan kämpän puolelle sisäikkunaan?

  Lidliin meinaa on tulossa maanantaina jotain ikkunakalvoja, niin voisi kipaista hakemassa niitä vähän useampikin kappale. :)
  http://www.lidl.fi/fi/tarjoukset.htm?action=showDetail&id=16124

  Vois ostaa vaikka neljä noita, niin saisi sitten olohuoneen ikkunat eristettuä, lukuunottamatta yhtä johon tosin tulee ilmastointilaitteen rööri, joten ei tarvii. 40 euroa ois sit yhteensä.

  Arvatenkin sitten ei tuu tänne lidliin noita kalvoja. :(
   
 21. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Ajattelin laittaa tässä lähipäivinä taloyhtiölle (asun siis parvekkeellisessa kerrostalokaksiossa) anomuksen ilmalämpöpumpun asennusluvalle. Jos nyt kuitenkin kuvitellaan tilanne, että anomukseni hylätään (melko mahdollista - etten sanoisi jopa todennäköistä), niin mitäs koneellisia vaihtoehtoja sitten olisi mahdollisimman tehokkaaseen kämpän jäähdyttämiseen jos ajatellaan, että homma ei varsinaisesti ole rahasta kiinni. Voin myös tehdä tarvittaessa (ison tai pienen) reiän parvekkeen oveen tms. virityksiä.

  Näitä siirrettäviä ulkoyksiköllisiä vehkeitä taitaa olla maahantuotuna suunnilleen yksi? Onko muita hyviä vaihtoehtoja?

  Sellainen geneerinen yksiputkinen gigantin jäähdytin minulla on tuossa muutaman kesän pyörinyt, mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin eihän sellaisella tee oikeasti hevon v*ttua. Vaikka tuollaisen modaisi kaksiputkiseksi, niin jo pelkästään melutasot noissa on sitä luokkaa, ettei voi samassa huoneessa kuunnella kuulokkeet päässä musiikkia.

  Ja kysyin nimenomaan koneellista siitä syystä, että sellainen avaruuslakana minulla on jo läpi kesän laseissa - silti täällä on sisällä kolme kuukautta noin 30 astetta lämmintä 24/7.

  Jaa niin, vaikka tuossa yllä totesin, että homma ei ole rahasta kiinni, niin uutta kämppää en viitsisi silti tässä vaiheessa vielä katsella, joten vedetään vaikka se raja siihen :)
   
 22. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Aina säännöllisesti on tullut noita siirrettäviä ulkoyksiköllisiä tutkailtua, mutta eipä niitä paljon näytä olevan. Inno Airille on nyt tullut joku mitä en ennen muista nähneeni: http://www.innoair.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Innoair/Products/SCDF134C

  En liene mitään syytä harkita jotain muuta vaihtoehtoa kuin kunnon ILPpiä tai ulkoyksiköllistä mallia, jos homma ei siitä ole kiinni maksaako ratkaisu 700 vai 1700.

  ILPissä isoin ongelma liittynee siihen että joutuu porailemaan seinien läpi reikiä. Jos tuon pystyisi kiertämään niin olisiko yhtiöllä edes mitään mahdollisuuksia puuttua asiaan? Olettaen tietenkin että asennus on tehty niin että ei häiritse naapureita ja ulkoyksikkö ei näy kadulle. Aikoinaan kun yritin lupaa niin huomasin että omassa yhtiössä pientä kateuttakin ilmene. Ja lopulta sitten todettiin että vaatii yhtiöjärjestyksen muuttamisen, jotta asennus saadaan osakkaan vastuulle (muutin pois joten en tiedä laitettiinko asiaa ikinä kuntoon).

  Jokerina voisi olla joku noista vehkeistä mitkä on tarkoitettu kiinteästi seinän viereen asennettaviksi (ja seinään kaksi reikää). Parvekkeen oven tilalle joku levy, reiät siihen ja vehke pyörillä jalustalle :)
   
 23. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Itse ajattelin viime kesänä hankkia tuollaisen kiinteän ILP:n, kun sellainen oli tarjouksessa halvalla. Tarjouksen jekku oli asennus, joka olisi n. tuplannut hinnan. Suunnittelin asentavani sen itse siten, että ulkoyksikkö olisi tullut parvekkeelle ja putket olisi vedetty tuuletusikkunan kautta, johon olisin iskenyt vanerilevyn ja kerroksen eristettä(varmaan suht. turha, mutta kun löytyy varastosta koko paali) ja sisäyksikön olisin kiinnittänyt tavallisin vuokralaisen oikeuksin seinälle. Sitten helteet loppuivat ja homma unohtui. :D

  Minulla on myös tuollainen liikuteltava domesto, mutta se pitää aivan hervotonta meteliä(nukkumisesta ei puhettakaan, kun samassa huoneessakaan ei oikein tee mieli oleskella) ja noiden hyötysuhde on myös aika heikko verrattuna kiinteisiin peleihin. Tosin tuo laite alkaa olla sen verran vanha, että osa refrigerantista saattaa olla karannut. Viime kesänä tuntui, ettei se oikein edes jäähdytä, vaikka se huusi tuntikaupalla.
   
 24. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090

  Ota huomioon että tähän tarvitsee yleensä myös kunnalta luvan. Vaikuttaa julkisivuun nääs.
   
 25. pmatil2

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2008
  Viestejä:
  560
  Laittakaas kuvia/vinkkejä miten saa purkattua siirrettäviin koneisiin sen toisen putken mahdollisimman siististi ettei tarttisi purkaa koko vehjettä. Pora pysyy kädessä jne. rakentelutaitoja löytyy. Katselin että ensalkuun biltemasta 127 mm ilmastointiputkea ja tarpeen mukaan 125 mm muoviputkikulma (imusäleikkö on laitteen kyljessä) ja muita 125 mm putkiosia. Hankalintahan tuossa on tehdä se osa millä liitetään imuputki säleikköön.

  Tuli tosiaan hankittua DeLonghin PAC W110 ECO (http://www.delonghi.com/en-int/prod...nditioners/pinguino-water-to-air-pac-w110eco1). Oli niin hyvä hinta käytettynä että oli pakkko ostaa. Tehoa löytyy (testasin eilen niin kylmimmillään tuli 4-asteista ilmaa), tosin vielä ei voi testata kunnolla kun on niin viileä ulkona ja sisällä. Melusta suurin osa tulee ilman huminasta ja kompuran ääntä tuskin kuulee. Tuossahan on joku water-to-air systeemi joka kaiketi tehostaa jäähdytystä mutta veden lorina kasvattaa melutasoa hieman ja vaikutus tehoon on hankala todeta. Haihduttaa kaiken ulos putkesta joten ei säiliöiden tyhjentämisiä (täyttöjä kyllä, koska kuluttaa vettä water-to-air moodissa).
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti