Mitä on vihapuhe?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja TheHauntedOne, 02.08.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 068
  Todella hyvä Ivon Puopolon kolumni vihapuheesta. Asiaa! Tällaista selväjärkistä suhtautumista on kerrassaan raikasta lukea kaiken kaksinaismoralistisen vihervasemmiston itkun päälle.

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...lla-vihapuhe-taalla-hiiala-hiiala-hoi/7594026


  Ivan Puopolon kolumni: Vihapuhe siellä, vihapuhe täällä, hiiala hiiala hoi!

  Vihapuheesta itseensä ottaneita auttaa suhteellisuudentajun kehittäminen, kirjoittaa MTV Uutisten kolumnisti Ivan Puopolo.

  Onko sinuun iskenyt vihapuhepaniikki? Tuntuuko, että peli on menetetty? Demokratia luhistuu? Ennen oli kaikki paremmin?

  Ei hätää. Tässä kätevä vihapuhepaniikin hoito-opas.

  Katso ensin, mistä paniikkisi kumpuaa. Sen jälkeen lue siihen liittyvät faktat sekä hoito-ohje niin monta kertaa, että hengityksesi on tasaista.

  1. Vihapuhetta on kaikkialla!
  Eikä ole. Esimerkiksi äskettäin julkaistu Jyväskylän yliopiston tutkimus luokitteli vihapuheeksi viestejä tyyliin ”Olet paska tyyppi”. Moni eniten vihaviestejä saanut poliitikko ei edes tiennyt saaneensa niitä. Ei ihme, että mittarit hehkuvat punaisella.

  Hoito: Hanki suhteellisuudentajua.

  2. Vihapuhe pitää säätää laittomaksi!
  Rangaistavaksi on jo säädetty kaikki sellainen puhe, mikä ylipäänsä sananvapautta nauttivassa yhteiskunnassa on mahdollista rangaistavaksi säätää.

  Täällä ei saa loukata toisten kunniaa, ei saa uhata eikä vainota. Tällä ei saa kiihottaa kansanryhmää vastaan, ei saa rikkoa uskonrauhaa eikä häpäistä Suomen lippua. Tekijänoikeuslaista löytyy lisää kaikenlaisia rajoituksia.

  Rangaistavan puheen ulkopuolelle jäävä puhe ei ole vihapuhetta vaan puhetta. Jonkun mielestä se voi olla huonoa käytöstä, jonkun muun mielestä ei. Mitä sitten.

  Hoito: Perehdy lainsäädäntöön ja hanki suhteellisuudentajua.

  3. Vihapuhe rapauttaa demokratiaa!
  Höpönlöpön. Ennen vanhaan vihapuhe suollettiin ulos kirjeissä, puhelimella ja toritapahtumissa. Mitään kauheaa ei tapahtunut.

  Vuonna 2017 USA:ssa korkeimman oikeuden tuomari linjasi: ”Me suojaamme oikeutta ilmaista itsellemme vastenmielisiä ajatuksia." Sananvapaus on USA:ssa maailman laajinta ja demokratia toimii mainiosti.

  Hoito: Käy Amerikassa ja hanki suhteellisuudentajua.

  4. Vihapuheen takia kaikki eivät kykene olemaan poliitikkoja!
  Mitä sitten. Eivät kaikki kykene olemaan myöskään sairaanhoitajia tai taksikuskeja. Jos et kykene poliitikoksi, ryhdy lobbariksi, mene järjestöön tai kirjoita vaikka blogeja. Hääri taustalla.

  Sitä paitsi haluamme päättäjiksi ihmisiä, joilla on korkea sietokynnys. Heidän pitää pystyä kylmänviileisiin, rationaalisiin päätöksiin, vaikka Venäjä hyökkäisi. Jos ei handlaa rumia sanoja somessa, ei taatusti kykene johtamaan maata.

  Hoito: Perehdy historiaan ja hanki suhteellisuudentajua.

  5. Ihmisten pitää käyttäytyä paremmin!
  Se olisikin mukavaa. Ei muuta kuin kouluttamaan muita.

  On myös mahdollista olla olematta tekemisissä niiden kanssa, jotka eivät miellytä. Blokkaa, hiljennä, sulje kone.

  Kannattaa pitää mielessä, että vapaassa yhteiskunnassa ihmiset päättävät itse omasta käytöksestään. Jos se ei ole laitonta, sen saa tehdä.

  Muiden valinnoista ei ole pakko pitää, mutta on pakko hyväksyä, että myös muilla on valintoihinsa oikeus.

  Hoito: Älä ole totalitaristi ja hanki suhteellisuudentajua.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2019
  Blackstone, Ilkko2 ja electron06 tykkäävät tästä.
 2. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 068
  Homoseksuaali Tynkkynen puolustaa Päivi Räsäsen oikeutta ilmaista mielipiteensä homoista.

  Tämä on aivan selkeä juttu että Räsäsellä pitäisi olla vapaassa maassa oikeus sanoa mielipiteensä homoista (tai tässä tapauksessa Twiitata joku raamatun kohta) ilman mitään älyttömiä poliisikuulusteluja. Tynkkynen tuo myös ilmi räikeän kaksinaismoraalin mitä tulee Sharian määräämään homojen murhaamisiin johon tietenkään kellään viranomaisella tai punavihreällä ei ole koskaan mitään sanottavaa, koska Islam.

  Miten ollaan päädytty nykyisen kaltaiseen tilanteeseen? Kiitos kuuluu sairaalle vihervasemmistolaiselle ideologialle ja siitä juontuvalle typerälle poliittiselle korrektiudelle jotka uhkaavat sananvapautta.

  Olisi hauska kuulla mitä mieltä vaikkapa demokraatit USAssa (ei tarvitsisi edes kysyä republikaaneilta) olisivat sananvapauden tilasta Suomessa, kun Suomessa poliitikko joutuu poliisikuulusteluihin kun Twiittaa raamattua. :think:  Ja disclaimer: samoin kun Tynkkynen, en kannata Räsäsen mielipiteitä, mutta kannatan ehdottomasti Räsäsen oikeutta sanoa se.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2019
  Ilkko2 tykkää tästä.
 3. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  993
 4. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 354
  Tässäkään tuskin on henkilöstä tai tapahtumasta kiinni vaan siitä että (taas) suojellaan uskontoa. Ennenkin sanonut että uskonnoilla on ihan naurettavan vahva suoja loukkaavia kommentteja kohtaan. Sekä se että uskonnon harrastajat miellettään kansanryhmäksi. Kyllä on lakiuudistukselle tarvetta.

  Kaikki uskontojen erityisasema pitäisi poistaa itseasiassa, riittää hommaa. Uskonnot voivat olla sallittuja, mutta olisivat kuin yhdistykset tai yritykset. Ei niillä ole kunniaa mitä loukata.
   
 5. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  993
  Tätä uskonnonsuojaa ei nauti kuin yksi ja ainut uskonto, muita kyllä saa kritisoida ja panetella ihan vapaasti.
  Onko pelko antanut jo vallan oikeuslaitoksellekkin?
   
 6. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  830
  Kun Tynkkysen totesi että muslimiterroristit ovat muslimeita hänet tuomittiin. Kun Räsänen totesi että raamatussa lukee plää plää ja plää niin häntä ollaan tuomitsemassa.

  kun se demarien väärennetyllä Al-taee nimellä esiintyvä maahanmuuttaja solvasi homot, juutalaiset ja ties mitkä niin vihapuhepoliisiyksikön konstaapeli tuli julkisuuteen suu vaahdossa selittämään miten hän tulee lopettamaan tutkinnan vähäpätöisenä asiana.
   
  Ilkko2 ja 98765 tykkäävät tästä.
 7. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 361
  Sebastian Tynkkynen ? häntä on voinut todeta monenlaista, mutta ei häntä tuollaisesta tuomittu (jos tässä muistellaan sitä hiljan oikeudessa ollutta tapausta)

  ?
   
  juhog81 tykkää tästä.
 8. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 237
 9. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  952
  Onko?

   
 10. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  952
 11. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 777
  Hesarissa vihapuhe on jo mennyt sellaisen rinkirunkkauksen tasolle, että sitä käytetään jo puhuttaessa susista; "Susivihapuhe" ja lisää vihapuhetta. Hyvää vauhtia sekin termi jo tarkoittamassa ei yhtikäs mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2019
 12. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 103
  Aivan aivan... Kun metsämiehet pettyy susien kannanhoitosuunnitelmaan ja lähtevät laukomaan kommentteja siitä kuinka luonnonvarakeskuksen työntekijät pitäisi hirttää, niin tämä ei nimimerkin Kala mielestä ole vihapuhetta.

  :facepalm:
   
 13. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 354
  Jep Jep. Oppisivat edes erottelemaan laittoman uhkauksen näistä keksityistä nimikkeistä. Sitten löytyy myös vainoaminen sen varalle että joku alkaa vainota tiettyä journalistia ym. työntekijää.
   
 14. Blackstone

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2002
  Viestejä:
  574
  Onneksi sentään metsämiehet, eikä persut tällä kertaa. Kieltämättä itselläkin tulisi köyden rasvaus mieleen kun sudet ovat kolmannen koiran pihasta hakeneet. Mutta eipä siinä, keskitytään vihapuheen kitkemiseen mieluummin kaikin mahdollisin resurssein.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2019
 15. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  888
  Niin onhan se merkillistä, kun Abbas Bahmanpouria ei haastettu oikeuteen vakavaan rikokseen yllyttämisestä yllyttämisestä, vaikka todistajina hänen sanomisilleen olivat kaikki ohjelman katselijat. Tarja Filatovia se vain nauratti. Kyllä Räsäsen puheet ovat lieviä Bahmanpourin ja myös Fadilin mielipiteisiin verrattuna. Husu ja al-Tae esittävät paljon pahempia vihapuheita, kuin Räsänen, mutta vihervasemmisto ja oikeuslaitos eivät välitä niist'.

  https://www.suomenuutiset.fi/suomee...-pois-demarikansanedustaja-puhkesi-nauramaan/
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2019
 16. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 777
  "Vihapuhe" on terminä sellaista epämääräistä huttua, ettei sitä tulisi viljellä jokaisen negatiivisen asian yhteyteen. Kuten tässäkin on jo monen kertaan tehty selväksi, niin sanalle ei ole selkeää määritelmää, mutta sitä käytetään vähän joka asiaan ja sitten taas kuulutetaan vihapuheeseen puuttumista, niin kuin se olisi selkeästi määritelty. Hirttämispuheet eivät ole jotain "susivihapuhetta", vaan se on uhkailua ja/tai kiihottamista.
   
 17. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 777
  Kaikki on siis ok, koska on epätodennäköistä saada homo kiinni aktista neljän todistajan nähden. Mitenköhän siihen suhtauduttaisiin, jos todettaisiin, että muslimiraiskaaja saadaan tappaa, jos sen todistaa neljä silminnäkijää? Ilman muslimi-etuliitettä varmaan hurrattaisiin asialle, mutta etuliitteen kera siitä tulisikin jo reissu oikeuteen.
   
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 114
  Päivi Räsäsen keissiin ei ole olemassa järkevää oikeudellista ratkaisua. Jos ei tuomita kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, niin tulee ennakkotapaus, että uskonnoilla on erivapauksia mitä tulee sananvapauteen. Kristityt ja muslimit saavat siis haukkua vaikkapa homoja minkä lystäävät mutta sekulaarein perustein (vähemmistö)kansanryhmistä ei saa sanoa pahaa sanaa. Jos Räsänen taas tuomitaan niin se on uusi isku sananvapaudelle yleensä.

  Ainoa toivottava lopputulos lienee että tästä nousee riittävä kohu, jotta lakia muutetaan sitten kun persut pääsevät valtaan. Sitä odotellessa kallistun tuomitsemisen kannalle. Lakia on sovellettava johdonmukaisesti, vaikka olisikin tyhmä laki, ja varsinkin silloin. Jehovan todistajien erivapaus asepalveluksesta olisi vieläkin voimassa jos sen järjettömyyttä ei olisi ensin puitu oikeudessa.
   
 19. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 526
  Persut pääsevät valtaan? Varsin epätodennäköistä. Esim. jha kieroontuneineen näkemyksineen on erittäin vaikea yhteistyökumppani useimmille järkipuolueille, joka tarkoittaa myös sitä että yhteistyö on erittäin vaikeaa. Ja nimenomaan pääministeripuolueen on kyettävä yhteistyöhön ja kompromisseihin, muutoin pääministeri vaihtuu. Ihan perusjuttuja.

  Vielä jokin aika sitten sai lukea kuinka tämmöiseen järjettomään asiaan (vihapuhe) ei pitäisi kuluttaa resursseja, ja nyt siis vaadit että lakia asian tiimoilta tulisi muuttaa?

  Kuten ketjun elinvoimaisuudestakin näkee, vihapuhe tulee pitää tapetilla sillä ilmiö on täysin todellinen.
   
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 114
  Nykygalluppien valossa seuraavissa vaaleissa on käytännössä kaksi vaihtoehtoa:

  1) Persut voittavat ja joko kepu tai kokoomus tai molemmat nöyrtyvät ja suostuvat hallituskumppaneiksi.
  2) Persut voittavat, mutta kukaan ei suostu kimppaan niiden kanssa, jolloin kakkoseksi tullut kokoomus muodostaa hallituksen.

  Kakkosvaihtoehto on toki mahdollinen mutta Suomen poliittisen perinteen vastainen. Milloin viimeksi vaalit voittanut puolue ei ole muodostanut hallitusta? Onko näin käynyt ikinä?

  Ei minua haittaisi jos lainsäätäjien resursseja käytetään tyhmien lakien korjaamiseen. Suomessa on vain sellainen tapa, että mitään ei tehdä ennen kuin paska osuu tuulettimeen.
   
  electron06 tykkää tästä.
 21. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  888
  Oli se kuinka epätodennäköistä tahansa, tuollainen homojen kuolemaatuomio laki on ihmisoikeuden vastainen, miksi vähättelet sitä?

  Aika sekava tuo muslimiraiskaaja juttu, miten edes liittyy tähän.
   
 22. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  888
  Peruihin, Halla-ahoon ja Räsäseen kohdistuvat ajojahdit ovat esimerkkejä "vihapuhe ilmiön todellisuudesta", sitä pitävät yllä "oikein ajattelevat". Esimerkiksi kirjoittamasi "jha kieroontuneineen näkemyksineen", voidaan katsoa vihapuheeksi. Sanoisin, että vastavaa ja paljon pahempaakin vihapuhetta on tälläkin foorumilla kirjoitettu paljon lukuisista politiikoista.

  Kummasti vaan tuntuu olevan, että vain persuja, Halla-ahoa ja Räsästä saa haukkua, muihin kohdistettuna samanlainen kohtelu on suvaitsevaisina esiintyvien mielestä vihapuhetta, eli ne pelaavat kaksilla korteilla.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2019
 23. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  830
 24. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 526
  Lisäksi jokainen ymmärtää ettei nykygallupit, tässä ja tänään ole verrannollisia tilanteeseen jossa ollaan kolmen ja puolen vuoden kuluttua. Puolukentän kannatus elää ja vahvasti.

  Eikö sinunkin mielestä ole aivan hullua että jotkin tahot ajavat vahvasti nykysuomessa ihmisten oikeusturvan heikentämistä vihapuheen sallimisella, samalla keskittyen johonkin näin jonninjoutavaan asiaan kun olisi paljon suurempiakin asioita ratkaistavana=? Itsekin olen joutunut vihapuheen kohteeksi, jokainen joka on ymmärtää kuitenkin sen että lakiin tulee saada tiukennuksia ja etenkin rangaistuksia huomattavasti komeammiksi.
   
 25. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 777
  Miten niin vähättelin?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti