Minuutti ilman sähköä tuli kalliiksi - Samsungille miljoonien vahingot

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 04.01.2020.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  28 810
 2. 1.äijä

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2018
  Viestejä:
  23
  39 miljoonalla saa aika komean varavoimalaitoksen upseineen...
   
 3. pevri

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2012
  Viestejä:
  141
  Ei saa, jos ne on menetettyjä eli miinusmerkkisiä miljoonia. ;)
  Mutta joo, luulisi tosiaan että noin rahakriittisissä laitoksissa olisi moninkertaiset varmistukset sähkökatkojen varalta.
  Pistää vähän epäilemään että kysessä on jonkin sortin taktinen salaliitto muistimarkkinoiden manipuloimiseksi. Tosin siinä hommassa ei taida vielä noin pienet summat paljoa merkitä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2020
 4. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  664
  Missä tahansa päin maailmaa sattuu sähkökatkos vähintään joskus, joten ei näin kriittinen tuotantolaitos ole tietenkään normaalin verkkovirran varassa toiminut.

  Jutusta ei käy ilmi, miten pitkä katkoksen sitten pitää olla, että se aiheuttaisi vahinkoa. Muista lähteitä kyllä saa irti sen tiedon, että tuotanto seisoo ihan sen takia, että tuotantolinjan laitteisto pitää tarkistaa vikojen varalta. Voi olla, että mikä tahansa äkillinen pysähdys pakottaa silloin näihin tarkistuksiin. Eipä taida oma voimalaitoskaan auttaa, jos se ei osaa käynnistyä ennen virtojen katkeamista...

  https://www.androidcentral.com/one-...ut-down-samsungs-memory-chip-factory-2-3-days

  Klikkihuoramedian syyksi voi laskea sen, että jutut otsikoidaan aina väärin korostamaan sellaisia yksityiskohtia, mitkä kuulostavat ällistyttäviltä mutta millä ei ole mitään vaikutusta itse ongelmaan.

  Kansainvälinen media kyllä kertoi edellisen sähkökatkoksen nostaneen hintoja jonkin verran. Kyse ei tietenkään ole siitä, että ne menetetyt miljoonat pitäisi kerätä takaisin, vaan siitä että muistipiirien tarjonnan vähentyessä alkaa tarjouskilpailu siitä, kuka ne markkinoilla jo olevat erät saa itselleen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2020
 5. pevri

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2012
  Viestejä:
  141
  Eipä taida, juu, eikä taida tyhmyyskään auttaa. Ei, vaan sovelluksissa joissa jo sekuntienkin sähkökatkos ei ole hyväksyttävä, ensimmäinen suojakerros perustuu varastoituun energiaan, eli akkuihin/kondensaattoreihin. Se pystyy kytkeytymään sekunnin murto-osassa ja turvaamaan sähkön saannin ensimmäisinä sekunteina, jona aikana isompi varavoimalaitos pääsee käyntiin. Mutta en väitä olevani UPS-teknologian mestari, vain sähköteknologiaa yleisesti melko hyvin tunteva :)
   
 6. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  664
  Ja sitten kun ei enää puhuta energian tuottamisesta vaan sen varastoimisesta, niin kompleksisuus ja vikatilanteet ne vain lisääntyvät. Helvetinmoisissa akkulinnakkeissa on jo varmaan tulipaloriskikin suuri ja se nostaa vakuutusmaksuja , ylläpitokuluja sekä riskiä siitä, että koko tehdas palaa.

  Mutta heiluttelen vain käsiäni, en tiedä. "Tiedän" kuitenkin sen, että Samsung on todennäköisesti rakentanut tehtaansa bisnesmielessä kaiken järkevimmän kaavan mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2020
 7. pevri

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2012
  Viestejä:
  141
  @siperiankuu: Niin no tämä on taas tätä, kaikessa teknologiassa on riskinsä. Tosin tuo "helvetinmoinen akkulinnake" on kyllä vähän yliammuttu, ei nykyään akut ole enää sitä kauhutarinaa mitä joskus saattoi olla, ellei sitten rakenneta halvimman kiinalaisen kloonipaskan varaan. Ja arvelen että isossa laitoksessa joka tapauksessa akkujärjestelmät täytyy rakentaa paikallisesti, siis useita pienempiä systeemejä ison kaikenkattavan sijaan. Eikä sekään välttämättä aiheuta suurempaa ylläpitokulua kun on järkevästi toteutettu. Mutta edelleen, en ole tuossa täysi asiantuntija.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti