Minkä puhelimen ostan?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja samsonki, 15.05.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. sapatti

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  167
  Nelisen vuotta vanha iPhone 6 joutaisi jo vaihtoon ja nyt mietinnässä korvaaja. Periaatteessa helppouden takia kiinnostaisi iPhone, mutta ei nuo uusimmat mallit hinnan takia houkuttele. iPhone 8 maksaisi esim. verkkokaupassa 650e ja tämä olisi hinnaltaan vielä sellainen minkä voisin maksaa. Kannattaako vanhaa mallia lähteä ostamaan?

  Jos en ostaisi iPhonea, niin voisin kokeilla jotain keskihintaista androidia, joista aiempaa kokemusta ei ole. Mikä olisi nyt paras hyvin saatavilla oleva malli johonkin 250-350e hintaluokkaan? Ei mielellään juurikaan yli 4,7 tuuman näyttöä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2019
 2. Incoqnito

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2009
  Viestejä:
  42
  Edellistä lainaten, sama kiinnostaisi, eli vanhan iPhonen tilalle joko ”uusi” iPhone (8, X tai XR) tai sitten Androideista joko Huawei Mate Pro 20, Samsung S9 tai OnePlus 6T. Näistä Mate Pro 20 kiinnostaa eniten kameran ja nopeuden takia.

  iPhonesta Androidiin siirtymisessä mietityttää tietojen siirto (lähinnä muistiinpanot, viestit ja whatsapp viestit medioineen). Miten tämä toimii käytännössä (etenkin whatsappin osalta, että saan säilytettyä vanhat viestihistoriat medioineen)?

  Toinen asia on, että haluaisin puhelimen, jota voi käyttää helposti vain yhdellä kädellä. Ovatko tämän takia todellisia vaihtoehtoja vain iPhone 8 tai Huawei Mate Pro 20?
   
 3. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 453
  Miksei Pixel 3? Pienempi kuin Huawei ja samassa hintaluokassa. Kamera melkein samaa tasoa kun ottaa huomioon Googlen kehittyneemmän tekoälyn.
   
 4. puolikuu

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2017
  Viestejä:
  1
  Olisi tarve luurille:
  -Iskunkestävä
  -Hyvä akku
  -Android
  -Ei kiinalaista
  -Budjetti n. 400 €
   
 5. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 640
  Ei tule mieleen ehdotuksia.
  Jos jälkimmäistä löysentää sen verran että saa olla kiinalainen, mutta löytyy suomesta maahantuoja voi löytyä jotain jos ei laatuvaatimuksia.

  Valikoima monipuolistuu kummasti (voi miettiä muitakin tarpeita) jos jokin normi puhelin ja siihen laadukkaat suojakuoret, vilase vaikka Otherbox kotelovalikoimaa jis sieltä löytyy sopivia ehdokkaita, niin katso mihin malleihen tarjolla .
  Iskunkestävyyttä kun kysyit niin veikkaan että jonkin laista roiskeveden siedon voisi kuvitella olevan myös plussaa, eli siinä tapauksessa katso sellainen luuri kuorien sisälle. Vaikka se Otherbox voi antaa siihen jo sellaisenaan apuja.

  Hyvä akku, niin mieti vähän millaista käyttöä jo mikä olisi mini tarve toiminta-ajelle sellaisessa käytössä.

  Onko langaton lataus tarpeen tai eduksi.

  Edit: Piti vielä mainita, haluatko suoja näyttöä myös edestäpäin, se tuo vähän haasteita, joissain koteloissa on ollut näytön päälle läpinäkyvä joka vähän auttaa, läppä on myös yksi, mutta ei auta silloin jos tiputtelee laitetta läppäauki käyttäessä ja läppä taasen häritsee laitteen käyttöä.
  Huomio myös että monissa läpällisissä on magneetti, eli tarpeen vaatiessa valitse sellainen missä ei ole magneettia.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2019
 6. Mx101

  Rekisteröitynyt:
  18.12.2015
  Viestejä:
  9
  200-300e hintasta puhelinta. Niin pihalla noista uusista ettei osaa sanoo mitään vaatimuksia. Tarvis kai siirtyä whatsup aikaan kun kaikki sitä niin aina kyselee. Vanha puhelin kai joku lumia 620. Jos jotain vaihtoehtoja sais ja mitä eroja niissä on. Kiitos.
   
 7. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 462
  Iso, keskikoinen, pieni? Tai oikeastaan miten leveä saa olla? Nopeus, muistin määrä(RAM, sisäinen, muistikortille paikka?), akkukesto, kamera, android versio ja päivitykset. Siinä on varmaan ne mistä huomaa nykyään suurimmat erot.

  Se on aina helppo sanoa ettei tarvi mitään muistia tai täydellistä kameraa jne jne. mutta siinä vaiheessa kun on x määrä sovelluksia asennettu ja otettu muutama kuva niin puhelin huutaa että tila loppu kun pitäisi joku sovellus päivittää. Tai jos ajattelet ottaa kuvan niin kamera tarkentaa, tarkentaa....tarkentaa....ja kun päättää että nyt on tarkennettu oikein niin käännätkin jo puhelintasi tai kohde on häipynyt.
   
 8. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 462
  Cat S60 melkein jo tohon hintaan, käytettynä varmaan saattaa löytyä. Mutta kuten muissakin, lasi hajoaa jos oikein osuu. Toki tuohon saa suojalasin joka parantaa huomattavasti kestävyyttä.
   
 9. KurttiF

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2019
  Viestejä:
  3
  Mitä mieltä porukka on, ostaakko vähän käytettynä (6kk) Oneplus 6 64gb jne. 300€ vai 250€ Xiaomi Mi Max 3 puhelimen, (n.1kk) käytetty. En osaa itse päättää. Molemmissa on hyviä puolia, jos ette kyseisiä puhelimia ennestään tunne niin toivon että luet puhelimista hieman, vertailet ja vastaat oman mielipiteesi. KIITOS
   
 10. PatrikSelin Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2011
  Viestejä:
  2 825
  Millaiseen käyttöön puhelin tulisi?

  Itse ottaisin Oneplusan puhtaaman käyttiksen takia.
   
 11. KurttiF

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2019
  Viestejä:
  3

  Joo en itse pelaile mitään kännykällä tms.. Lähinnä videoita katselen ja someja käytän.
   
 12. PatrikSelin Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2011
  Viestejä:
  2 825
 13. Minkälainen on xiaomi Mi A2? Onko kokemuksia?
   
 14. Torio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  37
  Ajatuksissa on hankkia uudet luurit honor 7 lite ja 8 liten tilalle perheeseen. Hintaa n. 250-300€ saisi olla. Näissä puhelimissa on a) sisäinen tallennus loppunut, ja b) hyvin hitaasti toimivat ja kaatuilevatkin, resetoitu on ja joutuu valitsemaan, mitä sovelluksia asentaa (hyvin rajallisesti!), jotta tila riittää - nämä siis tallentavat sovellukset ja käyttiksen sisäiseen tilaan, eikä sitä voi muokata. Saa siis lähteä vaihtoon.

  Olen katsellut Samsungin uusia puhelimia, A50 (hinta 299€) ja A40 (250€), jälkimmäinen ehkä eniten koon puolesta, koska pieneen ja siroon käteen ja ulkonäöllisestikin sopisi parhaiten tuon koon puhelin. Toinen voi olla ja saakin olla vähän isompi, joten A50 sopisi siihen. Vaihtoehtoina olen lähinnä katsonut Nokian 8.1, jota saisi myös 300€ hintaan. Onko muita järkeviä vaihtoehtoja, jos tärkeimmät käyttöympäristöt on satunnaiset kuvat kotona ja reissussa, netin selaaminen, videot. Pelaamista ei tule harrastettua, kuvaamisessa automaattiset ominaisuudet riittävät. Missä tahansa lienee paremmat kamerat kuin muutamia vuosia vanhoissa malleissa, ja tallennustila aiemmissa puhelimissa ollen 16gt nuissa 64gt ja 128gt lienee riittävät ja päivitys 4gt ramiin lienee ihan kohtuullinen tähän käyttöön, josko olisi sujuva käyttö pari vuotta.

  Ehdotuksia?
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2019
 15. odin56

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  690
  Uusi puhelin s7 tilalle. Vanhassa ei mitään muuta vikaa kun tarvisi saada 2simkorttia. Onko olemassa puhelimia joihin saa sekä 2sim korttia ja muistikortin. S7 kameran laatu riittää.
   
 16. hpguru

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  768
  Mi A1 on aina toiminut minulla hienosti vuoden ajan.

  Voi suositella merkkiä, ei takuukäyntejä, uusien ilmoitusten merkkivalo yms.

  Taitaa olla tarjouksessakin, DNA:lla, jos ei ihan uusimpiin malleihin juokse.
   
 17. nalle3

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2010
  Viestejä:
  13
  Saisiko kännykkäeksperteiltä apuja?

  Eli haussa puhelin seuraavilla ominaisuuksilla:

  -Hyvä kamera (taakse).
  -Selfie kameraa ei ollenkaan tai pakollisena pahana spekseillä ei merkitystä minulle.
  -Hyvä akku. Kestää päivittäistä netin jakamista. Lataan kyllä puhelimen joka yö mutta akku saisi nettijakoa kestää ylikuumentumatta yms.
  -Hyvä käyttöjärjestelmä. Mukava käyttää, eri nettisaiteilta avattavat filut/videot yms. toimii moitteetta (pdf yms.)
  -Muistia riittävästi. En paljon pelaile mutta isoja tiedostoja ja kuvia/videoita saisi pidemmältä aikaväliltä puhelimeen mahtua.
  -Puhelin mahtuu farkkujen taskuun.

  Plussaa (ei välttämättömiä):

  + Näyttö joka ei hajoa joka pudotuksesta.
  + Vesitiivis
  + Tupla sim mahdollisuus
  + Ei apple (Ei mitään applea vastaan, mutta mielestäni hinnoissa ilmaa, ainakin uutena ostetuissa.)

  Itse olen jotain 2-3 vuotta vanhaa samsungin "lippulaivaa" aatellut mutta puhelin saisi mielellään olla liikkeen valikoimasta ostettava. Eli kuinka vanhoja puhelimia niissä mahtaa myynnissä ollakkaan, toki muitakin luureja sopii ehdottaa, jos on hyviä kokemuksia. 2-3 vuotta vanhaa mallia olen ajatellut, koska tietääkseni puhelinten kehityksessä ei lähivuosiin ole ollut mitään radikaalia kehitystä. Varmaan tehokkuus on parantunut mutta mitään mullistavia ominaisuuksia ei kai ole tullut. Korjatkaa toki, jos olen väärässä kun en näitä niin aktiivisesti seuraa.

  600€ kovemmat hinnat luurista laittaa vähän nieleskelemään. Mutta hinnalla ei oikeastaan niin merkitystä jos on hyviä ehdotuksia.

  Lisäksi olisin kiitollinen, jos olisi ehdottaa hyviä puhelinkauppoja ja tarjouksia. Vai ovatko nämä gigantit, powerit, dna-kaupat yms. sellaisia paikkoja joista luuri kannattaa hankkia.

  Kiitos jo etukäteen, jos joltain löytyy aikaa ja vaivannäköä vinkkailla!
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti