Minkä puhelimen ostan?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja samsonki, 15.05.2012.

 1. Valle_N

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2017
  Viestejä:
  36
  helpoin valinta olis varmasti ollut uusi nexus, jos google olis jatkanut sitä linjaa eikä korvannut tolla älyttömän kalliilla pixelillä :rolleyes:.

  nokian uudet mallit on kuulemma aika puhtaalla androidilla ja niihin on luvattu päivitykset samaan tahtiin kun googlen omiinkin puhelimiin, mutta nyt on vasta noi ''budjettimallit'' markkinoilla, huhujen mukaan tän kuun lopussa julkastais se 8 (ja ehkä myös 7??), josta povataan aika kovaa.

  http://www.tekniikkatalous.fi/tekni...a-pian-hinta-ja-ominaisuudet-vuotivat-6663593

  jos yhtään kiinnostaa niin suosittelisin odottamaan ton julkasuun ennen päätöksen tekoa.
   
 2. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Johon tulee toki vähintään +6kk ennenkuin on myynnissä, onhan Nokiasta kyse. :kahvi:
   
 3. Whelibob

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2006
  Viestejä:
  420
  mikähän olisi parrain puhelin meikäläiselle? aikaa odottaa on elokuun puoliväliin, jos jotain hyviä uutuksia on tulossa.

  tärkeitä ominaisuuksia:

  -näytön max. koko 5.5tuuma
  -hyvä akku (ei samanlainen kuin huawei honor 7:ssa, joka kuoleentuu 2vuoden jälkeen)
  -hyvä GSM/4G-kuuluvuus(ei samanlainen kuin LG G2:sessa aikanaan)
  -näyttö joka toimii säröytyneenä, hajoaa kummiskin käytössäni (ei niinkuin LG G2:ssa)
  -kirkas näyttö
  -kestää kovaa käyttöä (CAT:in puhelimen sain töistä aikoinaan, mutta oli hidas ja kömpelö käyttää, niin annoin pois.)


  Plussaa olisi
  -hinta alle 400€
  -vedenpitävyys (ei ole koskaan ollut IP-luokiteltua puhelinta, ovatko nämä vedenpitäviä esim. vuoden käytön jälkeen?)
  -hyvä kamera
  -osarimaksumahollisuus (operaattorit yms.)

  Mitä lähtisitte suosittelemaan? Olen avoin kaikelle, mutta iphonen käyttöä en jaksa opetella :D
   
 4. pazuzu

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2012
  Viestejä:
  361
  Mutsille pitäis joku vähän tuoreempi läpyskä löytää. Sillä on kauan ollut käytössä joku ikivanha Moto g (oiskohan ykkös sarjan LTE malli) jossa on vaan 8gb tilaa. Varmaan toi uusin Moto g 5 olisi järkevin vaihtoehto? Hän on tuohon lähes puhtaaseen Androidin tottunut ja tietysti maltillinen koko on plussaa.
   
 5. KevlaR

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  553
  Viimeksi muokattu: 20.07.2017
 6. seropi69

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2007
  Viestejä:
  1 189
  Eikö tuon Nokiasta puhumisen ja varsinkin sen entiseen toimintaan liittyvän viittaamisen vois jo pikkuhiljaa lopettaa kun ei tuolla HMD:llä ole mitään tekemistä entisen Nokian puhelinbisneksen kanssa, omistavat vain nimen. Muutama hassu entinen nokialainen siellä taitaa olla pyörimässä mutta nyt vaikka huaweilla on huomattavasti enemmän ex-nokia tuotekehityshenkilöstöä kehissä.
   
 7. pyjama-banaani

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  80
  Pojalle tarttis puhelinta kun vanha hajos. Nokia 6 on katteltu vaan saatavuudesta ei liene mitään tietoa. Budjetti n.250€

  Toiveita:
  -Gyroskooppi
  -VR pitäs toimia
  -Sormenjälkitunnistin
  -Kohtuu tarkka näyttö. Ei ny mikään supertarkka tarvi olla mutta jos ny ei ihan kaverit naurais ja legot heiluis.
  -Muistia sen verran että riittää peruskäyttöön ja peleihin. Onko se sitten 2GB vai 3GB?
  -Puhtaahko Android jolle tulee päivityksiä olis kiva

  Muita ehdotuksia jos tuo N6 menee ties minne?

  PB
   
 8. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  VR tukea et kyllä juuri tuossa hintaluokassa löydä. Vai tarkoititko AR:ää (augmented reality) kuten esim Pokemon Go:ssa?

  Nokia 6 saatavuus on alkanut parantua joten ehkä odottelisin sitä. Sitten on tietysti Moto G5, tosin enpä nyt suoraan muista oliko siinä gyroa vai ei.
   
 9. BBG

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2016
  Viestejä:
  15
  Uutta puhelinta Lumian jälkeen hankkimassa. Galaxy S7 olisi hyvä referenssi, mutta onko halvempia tai ei ainakaan mainittavasti kalliimpia varteenotettavia vaihtoehtoja, jos keskeisimmät vaatimukset ovat oikeasti hyvä kamera ja pitkä akkukesto, sekä se, että päivityksiä todennäköisesti olisi tarjolla ainakin 2 mieluummin 3 vuotta, ts. ei ihan kivikautinen malli saisi olla? iPhone SE tai 6 voisi myös tulla ainakin hintansa puolesta kyseeseen, mutta onko niillä järkevää käyttöikää enää vuotta enempää jäljellä? Jos taas puhtaasti käyttöjärjestelmiä ajatellaan, niin onko androidin ja iOS:n välillä mainittavaa eroa Outlook ja Onedrive tuen osalta? Ts. työsähköposti ja kalenteri on Exchangessa ja kuvat pitäisi saada automattisesti varmuuskopioitua Onedriveen.
   
 10. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Heti kun tämä Täysin Uusi ja ei-mitenkään-liittyvä ei-Nokia ei enää tee juuri samoja virheitä kuin 00-luvun Nokia, kuten esim. naurettavan pitkät odotusajat julkaisun ja kaupoista saamisen välissä, joka saattoipa hyvinkin olla jopa (vähintään osa-)tekijä toimarin potkuihin.

  Ja niin kauan kun puhelimissa lukee näytön päällä Nokia niin mistä pitäisi puhua? :confused:
   
 11. pyjama-banaani

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  80
  Laitettiin tuo Nokia 6 tilaukseen, eipä tässä muutakaan keksinyt. Katsotaan milloin tulee. Lähinnä tuota VR:ää tarkoitin, että siinä on ne tarvittavat sensorit millä se toimii kun laittaa niihin "laseihin". Tehoja varmaan ainakin tarvisi enemmän, mutta jos nyt edes vähän voisi kokeilla. Toki hyvä jos tuo AR edes toimii.
   
 12. Fanboys suck

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  1 142
  Nokia ei enää myy puhelimia, ainoastaan lisensoi nimeään. ts. Nokian vanhat synnit eivät tarkoita sitä että Nokian nimellä myytävät puhelimet olisivat automaattisesti jatkamassa sitä perinnettä. Itse en tosin ymmärrä tuota "Nokian paluu" hehkutusta, koska aiempien Nokian puhelimien kanssa näillä uusilla ei ole oikeastaan mitään yhteistä (joidenkin mielestä vain hyväkin asia varmaan). Kiinalaisten tekemiä ja suunnittelemia kaikki käsittääkseni.

  Mutta kysymys millä nimellä niistä pitäisi sitten puhua... Varmaan Nokia nimellä ilman turhaa muistutusta siitä mitä Nokia on joskus aikoinaan tehnyt tai ollut.
   
 13. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 493
  Kannattaa muistaa että HMD Global on suomalainen firma jossa on useita ex-nokialaisia.
   
 14. Fanboys suck

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  1 142
  Eikä se tarkoita että yksikään suomalainen tekisi tai suunnittelisi näitä uusia Nokioita. Kyseessä on pikemminkin Nokia brandatty Foxconn puhelin mitä ex-nokia työntekijät markkinoivat.
   
 15. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 493
  Eiköhän ne ole "Designed in Finland, Made in Taiwan" aivan kuten Applen tuotteet on "Designed in California, Made in China"
  Ei tee niistä yhtään sen parempia tai huonompia kuin muidenkaan valmistajien puhelimet, onpahan vaan yks uusi vaihtoehto markkinoilla. Jos vain saisivat tuotteitaan kauppoihin saakka joskus.
   
 16. Fanboys suck

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  1 142
  Kukakohan niitä Suomessa suunnittelisi?
   
 17. dananda

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2008
  Viestejä:
  7
  Reilu kolme vuotta viskottuani rakasta Samsung Galaxy S3 -puhelintani meni näyttö viime viikonloppuna vihdoin säpäleiksi. Toki puhelin toimii vielä, mutta varmaan olisi hyvä katsella jo uutta korvaajaa näytön fiksauksen maksaessa enemmän kuin monet uudet puhelimet. Olen ollut tyytyväinen kyseiseen puhelimeen, ainoastaan RAMia ja tallennustilaa toivoisin enemmän jotta seuraavakin puhelin olisi mahdollisimman pitkäikäinen. Käyttöni on lähinnä somettamista, netin selailuta, sähköposteihin vastailua, satunnaista netflixiä ja muutamia yksinkertaisia pelejä. Valokuvaisin mielelläni enemmän, mutta Samsungin kamera ottaa niin huonolaatuisia kuvia, että olen jättänyt sen homman kavereille.
  Toivelista uuteen kännyyn olisi:
  - 3Gt tai enemmän RAMia
  - 32Gt (tai enemmän) tallennustilaa
  (- muistikorttipaikka)
  - Android 7, vanhempikin käy kunhan saisi päivityksiä
  - ei mene heti rikki / näyttö säröille
  - hyvä takakamera, toimii muutenkin kuin päivänvalossa
  - hinta 200 - 300 tienoilla, mitä vähemmän, sitä parempi. Osamaksulla kalliimpikin ehkä kävisi.

  Olen miettinyt Honor 7 Lite tai 8 Lite -malleja, eroa ei tunnu näiden välillä olevan ratkaisevasti muuta kuin hinta. Toisaalta kiinnostaisi uudemmat mallit uutuudenviehätyksen takia, lähinnä OnePlussat. Toki niissä on enemmän tehoja kuin mitä käytölläni tarvitsisin, mutta.... En jaksa vaihtaa kännykkääni joka toinen vuosi, joten teknologian olisi hyvä olla nyt uutena sellaista, että sillä pärjää vielä neljänkin vuoden päästä.
   
 18. jadverkko

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  239
  Itse tohon 200-300e hintaluokkaan tsekkaisin ainakin Moto G5 Plussan. Kaverilla näpyttelin luuria ja tuntui oikein pätevältä hintaisekseen.

  Honor 8 saa varmaan myös karvan alta 300e joten siinä olis myös yksi pätevä vaihtoehto.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2017
 19. Spoti

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Viestejä:
  4
  Eli Galaxy S7:aan päädyin ja nyt vähän aikaa käyttäneenä voin hieman palautetta antaakin. Päädyin tähän optisen kuvanvakaimen, yhden RAM lisägigan, kameran laadun sekä sen takia että tuntui olevan helpompi käyttää yhdellä kädellä kun XZ:aa. Ei ole valinta kaduttanut.

  Plussat:
  +Helppo käyttää yhdelläkin kädellä
  +Kameran laatu yleisesti erittäin hyvä, varsinkin kontrastin osalta
  +Akun kesto
  +Erittäin hyvä näyttö, värit toistuvat aitoina ja katselukulmat ovat hyviä, resoluutiota voi vaihtaa 720p/1080p/1440p välillä

  Miinukset:
  -Samsungin oma UI aluksi outo käyttää, tottumisen jälkeen ei ongelmaa ja mielestäni 'Asetukset' sivulta on helpompi löytää tarvittava kuin edellisessä LG:n luurissa
  -Kamera hieman ylikorostaa kirkkaita värejä, esim kasveja kuvattaessa lehtien vihreä näyttää usein liiankin kirkkaan vihreältä (voi joissain tilanteissa näyttää ihan nätiltäkin, mutta ei 100% luonnolliselta), netin kameratesteissä tästä näkee kyllä mallikuvia
  -1440p-videot EIVÄT toimi (Youtuben kautta ainakaan, äänet kuuluu video pysähtyy, 1080p toimii ja näyttää terävältä), pikaisen googletuksen jälkeen selvisi että ongelmana on ilmeisesti bugi Samsungin käyttämässä prosessorisirussa joten korjausta on turha odottaa sillä ongelma on ollut jo julkaisusta lähtien
  -Esiasennettuja sovelluksia riittää
  -Muovinen/halvan oloinen tuntuma (korjaantui ostamalla erillinen suojakuori)

  Akun kestosta vielä hieman, pidän normaalina päivänä (klo 07-00) mobiilidatan jatkuvasti päällä ja näytön 1080p, GPS ja kaikki muut pois päältä. Akkua jäljellä illalla noin 30-40% kun päivä sisältää: 6h Spotifya bluetoothin kautta, 2-3h uutisten selailua appin kautta, pari 5min youtube-videota, satunnaisesti Whatsappia/Snapchattia (~1h edestä?) näytön kirkkauden ollessa automaatilla.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2017
 20. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Mistäköhän betonista se edellinen luurisi oli sorvattu jos tossa noin? :confused: I call bullshit.
   
 21. Poistunut keskustelija 0012 Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2011
  Viestejä:
  1 201
  Betoniha on aika hauras materiaali ellei oo rautaa, tai oikeastaan terästä seassa riittävästi.
   
 22. Boilers

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2001
  Viestejä:
  125
  Haussa android-pohjainen kakkosluuri hoitamaan nykyisen vanhan lumian virkaa soitonsiirto-luurina ja ottamaan vastaan Mobilepay maksuja. Tuo jälkimmäinen on syy päivittää luuri. Ominaisuuksia siis ei tarvita valtavasti ja edullinenkin saa olla. Mutta ei aivan jätettä viitsisi ostaa tuohonkaan käyttöön.
   
 23. Timbo

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2001
  Viestejä:
  12
  Nokia 3, 149 e? Vastaavan hintaluokan luureihin verrattuna plussana lähes stock Android 7.1.1 ja päivitys Android O:hon luvattu.

  Myös Honor 7 Lite on hintaluokassa hyvä, vaikka päivitystahti verkkaisempi onkin (Android 7 päivitys taitaa olla betassa tms.).

  Samsungin J5 (2016):n Nougat-päivityskin joskus syksyllä tulee, vaan eipä se niin laadukas luuri tuntumaltaan muutoinkaan ole.
   
 24. cxz1

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2017
  Viestejä:
  17
  "Myös Honor 7 Lite on hintaluokassa hyvä, vaikka päivitystahti verkkaisempi onkin (Android 7 päivitys taitaa olla betassa tms.)."
  Ei oo enää betassa ollu pitkään aikaan. 7 Lite tuskin saa O mutta eiköhän tällä N pärjää sen mitä tää nyt ylip. kestää. Paljon parempi diili 7 Lite silti on kuin Nokia 3 vaikka ei sitä stock androidia olekaan. Tehot, näyttö, kamera paljon parmemmat kuin Nokia 3:ssa. Hiukan halvempikin.
   
 25. jadverkko

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2015
  Viestejä:
  239
  Tähän vois ainakin vielä lisätä Moto G5. Lähes puhdas android myös ja päivityksiä varmasti luvassa. Hintaakin taitaa olla vain 10e enemmän kuin nokia 3.
  http://gadgets.ndtv.com/nokia-3-4005-vs-motorola-moto-g5-4003
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti