Minkä puhelimen ostan?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja samsonki, 15.05.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. -haapis-

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2012
  Viestejä:
  962
  Morjes,

  Samsung galaxy s3 lopetti toimimisensa ja varapuhelimena toimiva Iphone 4s on monella tapaa riittämätön ja viallinen, joten edessä olisi uuden älypuhelimen hankinta. Olen pudonnut miltei täysin puhelimien kehityksestä, joten apu olisi tarpeen...

  Haussa olisi siis hinta-laatu-ominaisuudet- suhteeltaan paras puhelin. Tarkkaa budjettia en määritä, mutta hirveästi yli 500€ en näe järkeväksi maksaa ja tietysti mitä halvempi, sen parempi. Käyttöjärjestelmän tulisi olla android, sillä nokian windows on mielestäni epäkäytännöllinen ja huono ja Applen iOSista (tai applen puhelimista ja periaatteista ylipäätään) en pidä lainkaan.

  Kovin erityisiä vaatimuksia ei ole, mutta esim.:
  - akunkesto
  - tehokas prosessori, välillä on tarve pitää useampia sovelluksia yhtäaikaisesti käynnissä. Pelailua harvakseltaan. Sgs 3:n prosessorin suorituskyky oli tosin käyttööni oikeastaan riittävä, mutta ei lisäsuorituskyvystäkään haittaa olisi. Nykyään markkinoilla näyttää olevan jopa 8 ytimisillä prosessoreilla varustettuja malleja. Ovatko nuo vielä "kehitysasteella" (ja muista ominaisuuksista pakko tinkiä(?) ja akunkestot sun muut heikkoja) vai jopa varteenotettavia vaihtoehtoja? Tietysti aina haluaisi panostaa sellaiseen, joka olisi kilpailukykyinen vielä mahdollisimman pitkään.
  - uusimpia "perusherkkuja" tulisi löytyä sen verran, ettei luuri olisi ainakaan jo ostettaessa jäänyt jälkeen kehityksestä. 4g ehdottomasti, mutta se taitaakin jo löytyä useimmista nykyluureista.
  - näytön koon tulisi olla vähintään tuon sgs3 4,8" luokkaa. Vähän isommastakaan ei olisi haittaa. Mitään tabletin ja puhelimen välimuotoa en kuitenkaan halua. Näyttö saisi myös olla suhteellisen kestävä, jos eroja nykyään löytyy. Itsellä kokemusta oikeastaan ainoastaan samsungin näytöistä, galaxy s2 näyttö kesti käytössäni vuosia, mutta s3:n näyttö tuntui jo alun pitäen jollain tavalla heppoisemmalta ja hajosikin kahteen kertaan yllättävänkin heppoisasti, mikä voi toki olla myös sattumaa.
  - puhelimen rakenteen suhteen olen hieman kyllästynyt Samsungin muovisuuteen. Erityisesti Galaxy s3 oli kaiken huippu, s2:ssa muovisuus ei ihan niin pahasti haitannut, sillä puhelin oli muutenkin hieman jämäkämpi rakenteeltaan. Muuten olen ollut samsungiin erittäin tyytyväinen, ja uusi puhelin voisi hyvin olla samsung, mikäli materiaalin laatu on uudemmissa malleissa parempi. (en ole ehtinyt vielä käydä hypistelemässä uusimpia malleja).
  - Pitkäikäisyys, kestävyys...
  - muistikorttipaikka olisi plussaa, muttei välttämättömyys.

  Mitäs ehdotuksia, perusteluita ja vinkkejä arvon muroraadilla olisi antaa?

  Periaatteessa mieleni tekisi pysyä samsungissa, sillä olen jo vuosien ajan ollut tyytyväinen samsungin käyttäjä ja erityisesti sen käyttöliittymän ystävä. En kuitenkaan näe ongelmana muuhunkaan Androidpuhelimeen siirtymistä.

  Kiitoksia avusta jo etukäteen!
   
 2. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
  Nexus 6
   
 3. Konaaaaa

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2014
  Viestejä:
  16
  Kummalta puhelimelta voisi odottaa sulavampaa internetin selausta, vai ovatko puhelimet lähes samalla lähtöviivalla ? Jos verrataan 4 ytimistä Prosessori: Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7, Qualcomm MSM8226 Snapdragon 400, Adreno 305 puhtaalla androidilla vai neliitymistä Prosessori: Quad-core 2.26 GHz Krait 400, Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800, Adreno 330 ? Vertailussa siis LG G2 ja Motorola Moto G koneisto.
   
 4. s4mpp4

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2011
  Viestejä:
  93
  Miten ois tuo Honor 6? Sitten vähän offtopic, miksi WP on mielestäsi epäkäytännöllinen ja huono? Mielellään toivon muitakin syitä, kun sen ikivanhan "ei tarpeeksi sovelluksia"
   
 5. -haapis-

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2012
  Viestejä:
  962
  Tuo Honor 6 vaikuttaa erittäin pätevältä ja nousee näin ensimmäisenä ehdouksena jo erittäin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi. Muitakin ehdotuksia odotellessa...

  WP:stä sen verran, että olen vähissä määrin päässyt kokeilemaan paria nokian windowspuhelinta, mutta varsinkin androidiin tottuneena käyttöjärjestelmä- ja liittymä vaikuttavat kankeilta ja epäkäytännöllisiltä. Lisäksi tuo kapea sovellusvalikoima on tietysti yksi negatiivinen tekijä. Oman tuntuman mukaan nokian windowsluuri ei vain ole se minulle oikea.
   
 6. Wilson100500

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2014
  Viestejä:
  19
  Mikähän olisi paras alle 200 euron älypuhelin? Itse harkitsin aluksi tuota Motorola Moto G:tä, mutta en nyt oikein ole sitten varma mikä kannattaisi hankkia. Onko parempia vaihtoehtoja kyseiseen hintaluokkaan?
   
 7. Markkanen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  2 945
  Lumia 735? Nokia Lumia 735 lypuhelin (vihre) - Matkapuhelimet - Gigantti
   
 8. Ohjeah

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2008
  Viestejä:
  892
  Nexus 5 voisi olla ihan ok-valinta. Muistikorttipaikkaa ei tietty löydy ja akunkesto ei ole ihan nykypuhelinten kärkipäästä, mutta lienee vähintään samalla tasolla tuon aiemman S3:n kanssa. Rakenne hieman Samsungeja jämäkämpi ja tehoa riittävästi, sekä päivityksiä taatusti luvassa vielä tulevaisuudessakin, jos moiselle antaa painoarvoa.

  Joku uudempi Samsung olisi tietty myös varma valinta, jos kerran noista olet aiemmin tykännyt. Esim. S4 on ihan pätevä laite ja rakenteeltaan ainakin hieman S3:a laadukkaampi
   
 9. Arab

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2009
  Viestejä:
  1 763
  Morjensta pöytään.
  Ensinnäkään en tiedä älyluureista yhtään mitään, mutta tyttö kyseli et mitä kannattas ostaa.

  Sillä on nykyään Nokia 620.
  Siin tarvis olla ainaki joku suht hyvä kamera.
  Puhelinta käytetään lähinnä johonkin instagrammin ja facebookin selaamiseen. Ja watsappiin.

  Hintaluokka varmaa jotain keskitasoa. Tai halvin. En ole varma.
   
 10. Malk McJorma

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  306
  Vaihdoin työpaikkaa, ja uudessa firmassa saa valita minkä tahansa puhelimen Elisa Shopin valikoimista. Applelle ja Microsoftille sanon "ei kiitos", joten alustavasti kolmen kärjessä ovat:

  • LG G3
  • Samsung Galaxy S5
  • Sony Xperia Z3

  Android-kokemusta on paljon tabletti- ja minipc-puolelta, mutta tähän asti puhelin on ollut aina Nokialainen (viimeisimpänä Lumia 925).
   
 11. Pume

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2012
  Viestejä:
  10
  Kaikki nuo ovat hyviä, z3:ssa paras akkukesto. Z3 ja S5 suojattu kastumista vastaan. S5:ssa ja LG:ssä akku vaihdettavissa. Kaikissa hyvä kamera.
   
 12. mikbe

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  6 730
  Lisäähän M8 listalle, jos minkä tahansa saat valita. Hintahan tuolla ei ole Suomessa muiden tapaan laskenut julkaisun jälkeen ja sen takia sitä on vaikea perustella. Huippu käyttöliittymä, varmat päivitykset (mm. ohjelmisto päivittyy suoraan Play Storesta), kaiuttimet ja laatuvaikutelma ovat M8:n valtteja. Eikä se kamerakaan nyt niin huono ole.
   
 13. Johann

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2002
  Viestejä:
  447
  Mitä vikaa tytön mielestä tuossa nykyisessä on? Silläkin onnistuu FB, instat ja whatsapit...
   
 14. Arab

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2009
  Viestejä:
  1 763
  Siin on joku nappi rikki. Kai se alkaa käymään sille liian vanhaksi. En minä tiedä. Kai se on vaa muotii vaihtaa luurii yht nopeeta ku miestä.

  Ainii ja kyl se jumittaa jo välillä ihan liikaa.
   
 15. Konaaaaa

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2014
  Viestejä:
  16
  Aika outoa ? Motorola Moto G : ssä on parempi akku battery testin mukaan kuin Nexus vitosessa, onko siis edes järkeä ostaa nexusta ? Tai sitten LG G2 pieksee myös nexuksen.
   
 16. mikbe

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  6 730
  Ei siinä mitään outoa ole, että mopomman piirisarjan sisältävän puhelimen akku kestää paremmin. Tämä sillä varauksella, että ovat saman sukupolven tuotteita. Piirithän kehittyvät jatkuvasti entistä virtapihimmäksi.
   
 17. Manhattan Project

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2014
  Viestejä:
  280
  Tuo boldattu ei pidä paikkaansa. Nuo HTC:n esiasennetut sovellukset päivittyvät kyllä Play Storesta käsin, eli siis BlinkFeed, HTC:n kamerasovellus etc.

  Kaikki muu päivittyy samalla tavalla kuin muissakin Android-kännyköissä, eli siinä suhteessa HTC:n kännyköillä ei ole minkäänlaista etulyöntiasemaa.
   
 18. mikbe

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  6 730
  Niin? Tarkoitin ohjelmistolla nimenomaan perusohjelmistoa, joka sisältää mm. launcherin, kameran, gallerian, näppäimistön, lukitusnäytön, sääohjelman, tiedostonhallinnan, kellon ja kaukosäädinsoftan, jotka kaikki saavat päivityksensä suoraan Play Storesta. Onhan tuolla lisäksi HTC Service Pack, jolla HTC varmistaa ohjelmiensa toimivuuden eri käyttöjärjestelmäversioiden kesken (vrt Google Play Services).

  Sanottakoon vielä, että näissä on hyvin vähän (jos lainkaan) bugeja.
   
 19. Manhattan Project

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2014
  Viestejä:
  280
  Jos lataat mihin tahansa kännykkään Play Storesta kamerasovelluksen tai galleriasovelluksen, saa se päivityksiä suoraan Play Storesta niin kauan kuin sovelluksen kehittäjä sitä päivittää.

  HTC on vain asentanut sovelluksensa puhelimeen valmiiksi. Toisin sanoen ainoa ero HTC:n puhelimissa suhteessa muihin on se, että puhelimen esiasennetuista sovelluksista voi olla iloa/riesaa, riippuen yksittäisen käyttäjän mieltymyksistä. Niiden päivittyminen puolestaan ei muuta tilannetta oikein mihinkään suuntaan.
   
 20. mikbe

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  6 730
  Avaapas tuota logiikkaasi hieman. Tuollaisen hienoushan piilee siinä, että ohjelmiin saadaan uusia ominaisuuksia ja bugikorjauksia helposti ilman Android-päivityksiä.

  Googlekin on asentanut perusohjelmat Androidiin valmiiksi. HTC:n vehkeissä ne on korvattu HTC:n vastaavilla.
   
 21. Manhattan Project

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2014
  Viestejä:
  280
  Logiikkani on lähinnä se, että en pidä HTC:n sovelluksia sen parempina kuin mitä tahansa kolmannen osapuolen sovellusta. Googlen tapauksessa ero on siinä, että jotkut sovellukset ovat osa Androidia (AOSP). Sitten on erikseen Googlen palvelut; eli Gmail, Chrome, Drive etc. Jotkut Googlen sovelluksista ovat esiasennettuja aivan kuten HTC:n tapauksessa. Sitten on AOSP-sovelluksia jotka ovat pohjimmiltaan osa jokaista Android-puhelinta. Mikäli jotain AOSP-sovellusta ei kännykästäsi löydy, on valmistaja erikseen halunnut hankkiutua eroon siitä ja todennäköisesti korvannut sen omalla vastineellaan.
   
 22. Thomazu

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2007
  Viestejä:
  47
  Eikös sama ole esim. Samsungin kohdalla. Samsungin sovellukset saa yhtälailla päivityksiä Play Storesta, niinkuin HTC:kin?
   
 23. mikbe

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  6 730
  En tiedä. Ehkä. Samsungin osalta olen ihan täysin uutisten ja Googlen varassa. Ainakaan sellaisesta ei ole laajemmin uutisoitu, kun ei ole silmiin sattunut.
   
 24. Johann

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2002
  Viestejä:
  447
  Eikös sama ole kaikkien Android-valmistajien omien sovellusten kanssa? Google playstahan ne aina päivittyy. En ymmärrä mikä ero HTC:llä on tässä verrattuna muihin?
   
 25. pallo123

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2011
  Viestejä:
  1 166
  Itsekään en oikein ymmärtänyt pointtia. Play-kaupastahan jokainen sovellus päivittyy? Myös (ainakin osa) Samsungin esiasennetuista sovelluksista.

  Itse olen kuitenkin cyanogenmodimiehiä että en mene varmaksi sanomaan, hooteeceetäkään en ole omistanut.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti