Mini-ITX lankut integroidulla prossulla

Viestiketju alueella 'Prosessorit, emolevyt ja muistit' , aloittaja oraora, 31.05.2016.

 1. oraora

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  10
  Takaraivossa muhii idea kotikutoisen routerin+fileserverin yms. kasaamisesta, ja Jimmsillä näyttäisi olevan myynnissä jotain tommosia halpoja Gigabyten mITX-lankkuja joissa on integroitu Intel Celeron N3050 ja sattumoisin kaksi verkkointerfeissiäkin.

  Onko noista yhtään mihinkään? Kyseisen prossun TDP näyttäisi olevan jotain 6W luokkaa, joten voisi pyörittää 12V virtalähteestä eikä tarvisi mitään tuulettimia. Lisäksi, tuotetiedoissa lukee että mokoma tukee DDR3-L muisteja, jotka käsittääkseni ovat vähävirtaisempia kuin perus DDR3-muistit. Käykö tuohon kuitenkin myös tavalliset muistit jos noita älliä ei mistään löydy?
   
 2. Glone

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2009
  Viestejä:
  695
  Routeri käytössä pitäis mennä ihan hyvin tommonen esim pfsensellä. Kun kattoo kaupalliseten routereitten speksejä, niin ei ne hirveitä vaadi. Fileserveri on sitten asia erikseen, uskoisin ainakin, että prossulta loppuu tehot ja siirtonopeudet tippuu radikaalisesti. Muistiakaan tohon ei hirveitä saa, joten kauheesti ei tilaa saa laitettua. Mutta varmaan kotikäytössä toimii routerina sekä parin teran levyjakona kohtuullisesti.

  Järkevintä olisi kuitenkin varmaan pitää routeri routerina ja fileserveri erikseen.
   
 3. oraora

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  10
  Fileserver varmaan oli vähän paska sanavalinta, kun tarkoituksena oli juuri enemmänkin laittaa joku parin teran levy kiinni sattumanvaraisia tarpeita varten.

  Mitenkä hyvin tuo pfsense taipuisi moiseen, tai saako tuonne esim. irssiä asennettua jos siltä tuntuu? Näyttää olevan FreeBSD-pohjainen, mutta eipä se varmaan vielä mitään takaa.
   
 4. Glone

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2009
  Viestejä:
  695
  https://forum.pfsense.org/index.php?topic=44745.0
  Googlella löyty tommonen, eli ilmeisesti toimii? Samban pystyy ilmeisesti asentamaan pfsenseen, eli levyjakokin onnisttuu, joskin ei välttämättä turvallisuussyistä ole järkevää.
  Kannattaa tutkia wikiä ja kokeilla vaikka virtuaaliympäristössä toimintaa ensin.
  E: Olisi varmaan järkevää ajaa virtuaalikoneissa pfsense routerina ja esim freenas levyjakona. Tosin ongelmaksi muodostuu varmaan purkin tehot.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti