Millä eroon muurahaisista?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tommi_82, 26.04.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Tällänen ongelma tällä kertaa.

  Keittiössä vaivana pienet, mustat muurahaiset. Tuntuu ettei noihin hyväkkäisiin tehoa mikään, keittiön tasot pyyhitty aina ruuanlaiton yms jälkeen, roskis tyhjennetään kerran tai 2 päivässä, likaiset astiat heti koneeseen ja huuhtelu, silti nuo aina ilmestyy jostain.
  Luulin jo että olisivat muuttaneet muualle kun ei pariin päivään näkynyt, vielä mitä, äsken kun menin keittiöön niin lavuaarista nousi sellainen 20-30 murkun letka, laskin reilulla kädellä vettä perään molemmista lavuaareista + ylivuoto aukosta, eivätpä ainakaan viemärissä hengaile enää.

  Mutta asiaan, millä myrkyllä noista pääsee eroon? Muurahaisrasioita olen kokeillut, tuntuu ettei noita kiinnosta ne rasiat ollenkaan. Mikään kovin avonainen myrkkypakkaus ei sovellu lemmikkien takia.

  Tietäisi edes mistä nuo tulee, tuntuu vaan että reitti vaihtuu joka kerta, milloin ne on lavuaarissa, milloin roskiskaapissa, milloin tasoilla.
  Viime kesänä jotain samannäköisiä murkkuja asusti terassin laudoituksen alla, ne hävisi mystisesti kun kaatelin kiehuvaa vettä lautojen raoista läpi.

  Täytynee yhtiökokouksessa tiedustella onko naapureilla sama ongelma, vai kiusaako nuo vaan tätä asuntoa.

  Edit. Saako muurahaiskarhua pitää lemmikkinä? :D
   
 2. Malk McJorma

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  306
  Meillä on mökillä tepsinyt murkkuihin parhaiten Rautiasta ostetut myrkkyhunajarasiat.
   
 3. Mörrimöykky

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 678
  Juuri sama ongelma. Tiedän, että Baygon toimii, mutta en oikein viitsi sitä roiskia tuonne keittiön altaan rakoon ja muutenkaan kovin lähelle paikkoja, joissa säilytän astioita ja ruokaa. Olen seurannut reittejä ja tulevat ainakin tuon kaappikompleksin sisältä ja hellan seinän raosta.

  Roskiskaappi ja paikat muutenkin ovat siistejä. Eivätkä nuo muusta välitäkään kuin makeasta, sokerimurkkuja kun ovat.

  Vähän vihjaa kosteusvauriosta kun noita näkyi jo talvellakin jonkun verran. Plus että noita on vain keittiössä. Mutta juuri ovat kartoituksen tehneet ja kaikki oli kuulemma ok.
   
 4. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Hmm.. Olisikohan noissa rasioissa eroja.. Itsellä on ollut muistaakseni OFF.in ja Baygonin rasioita. Pitäisi varmaan hakea kaupasta sellainen myrkkyarsenaali että kaikki kissaa pienempi kuolee välittömästi.
   
 5. Mörrimöykky

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 678
  Jos tohdit myrkyttää, niin Baygonin jauhe toimii aika tehokkaasti.
   
 6. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Myrkkyrasian teho perustuu siihen, että ne kuljettaa mukanaan sitä myrkkyä ja antaa kuningattarelle. Teho ilmenee parissa viikossa. Jos jhaluaa nopeampia tuloksia, voi niitten reitille laittaa Raidia. Kukin murkku tapaa noutajansa niin kauan kuin Raidissa on tehoa. Teho häviää auringonpaisteessa 10 minuutissa. Käytä siis varjossa.
   
 7. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 206
  Raidin ja Baygonin pulverit tehoavat aika hyvin. Baygonilta sai joku vuosi sitten tujumpaa pulveria, mutta siinä käytetty tehoaine taitaa olla nykyisin kielletty. Rasioista ja sumutteista ei ole juuri mihinkään.
   
 8. Malk McJorma

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  306
  En muista mitä merkkiä meidän käyttämät ovat olleet. Ovat ulkönäöltään sellaisia vihreitä perinteisen UFO:n näköisiä muovirasioita, joihin klipsit rikkomalla tehdään neljä kulkuaukkoa.
   
 9. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
 10. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 752
  Mikäs sitten tehoaa keltiäisiin? Meillä on ollut kasvihuoneessa ongelmia näiden kanssa jo monta vuotta. Raidin ja Baykonin pulvereita on käytetty joka vuosi mutta niillä ei ole mitään vaikutusta näihin kiusankappaleisiin. Nuo muurakaisen on muutaman päivänkin Raidin jauheen peitossa mutta eivät ole siitä moksiskaan. Baykon on yhtä tehotonta näitä vastaan. Suihketta ollaa suihkutettu suoraan ötököiden päälle koko kesän ajan mutta murkkukanta ei vaan pienene. Nuo mustat/ruskeat muurahaiset ovat harnittomia kasvihuoneessa mutta keltiäiset tappavat kasvit helgiltä.

  Piha on muutenkin täynnä näitä keltaisia kiusankappaleita. Ei tarvitse kuin joku lelu jäädä vähäksiaikaa nurmikolle niin johan ilmestyy pesä sen alle.
   
 11. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Keltiäiset elävät juurikirvojen kasteen varassa maan alla ja niitä harvoin edes näkee maan pinnalla. Liika kuivuus on niille hyväksi, eli jo kastelun lisääminen tai vesiviljelyyn siirtyminen lopettaa keltiäiskiusan. Itse tapan ne laittamalla posliinilautasen ylösalaisin niitten pesän kohdalle, jolloin ne "muuttaa yläkertaan" sen posliinilautasen alle, ja sitten vain otan lapiolla koko pesän ja heitän vesiämpäriin.

  Voisit vaikuttaa keltiäisiin välillisesti tappamalla juurikirvat, jolloin keltiäiset eivät saa ravintoa. Käytä maahan painettavia myrkkypuikkoja (ovat hirveän kalliita). Itse tosiaan tapan ne tuolla lautaskikalla.
   
 12. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 752
  Hyvin nuo keltiäiset pärjäävät kasvihuoneen mullassakin joka on aina kosteaa. Noita on yritetty myös hävittää lapioimala niitä pois mutta ei sekään auta.
   
 13. EasyRail

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2012
  Viestejä:
  28
  Meillä ollut myös sama ongelma. Ratkesi kun soitti isännöitsijälle ja sano ongelmasta niin hän tilasi myrkyttäjän/tuholaistorjujan. Jollain kaasulla/myrkyllä suihkutteli kaikki listat. Kotoa piti olla 4 tuntia poissa, mutta eipä ole sen kummemmin näkyny yhtään muurahaista. Ei nyt muista paljon makso, mutta oli pelkästään nimellinen korvaus (tulee ainakin halvemmaksi kuin kaupasta ostaa näitä kotiviritelmiä)
   
 14. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Täytynee ottaa yhtiökokouksessa asia oikeasti esille, saa sitten samalla käydä sumuttelemassa vaikka koko rivitalon jos sattuu muillakin olemaan samaa ongelmaa.
   
 15. normipäivä

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 077
 16. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Gabriel Garcia Marques kirjoittaa jossakin kirjassaan (en muista missä, enkä ala uudestaan lukemaan koko tuotantoa) etelä-amerikkalaista kylää vaivaavasta nuurahaisvitsauksesta ja erilaisista konsteista, joilla ihmiset yrittävät taistella niitä vastaan... ilman suurempaa menestystä. Lopulta he kutsuvat paikalle "muurahaismiehen", jonka pitäisi tuhota vitsaus.

  Sanomattakin on selvää, että muurahaismies otti vain rahat ja poistui ennenkuin kyläläiset huomasivat, ettei muurahaiset ole mihinkään kadonneet.
   
 17. Paplo

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  7 305
  Bayconia vaan kaappien raot ja takaosat täyteen. Sokerit ja muut vastaavat sapuskat kaapeissa muovipurkkeihin.
   
 18. DonX

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2002
  Viestejä:
  377
  Tämä toimii paremmin, kuin Suomessa myytävät !
  [​IMG]
  Boorihappoa ja sokeria. Todella hyvin hävinnyt mustatpienet muurahaiset sisätiloista. Nyttemmin ebaysta pari pussia boorihappoa odottamassa uutta murkkuhyökkäystä. Terroa vielä yksi ampulli jäljellä. Poltettuna boori happoa, tulee vihreää liekkiä :kippis:
  [YOUTUBE]QRsMpHp866I[/YOUTUBE]
   
 19. Oestrus Taurus

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  2 414
  Siirappia lautaseen. Kiipeävät makeanhimostaan sinne ja jäävät kiinni (Ollut joka kesä suuri joukkotuho yksi tuollainen lautanen).
   
 20. mxz-tuhoaja

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  368
  Luulisin että muurahaismyrkky tappaisi muurahaiset :think:
   
 21. Phellow

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2011
  Viestejä:
  798
  Tämä :think:
   
 22. maccc

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2010
  Viestejä:
  590
  Ekologisempia ratkaisuja, hyvä mies. Onhan muurahaisilla luontaisiakin vihollisia, kuten muurahaiskarhu...

  :smoke:
   
 23. KameIeontti

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2006
  Viestejä:
  1 752
  Niin sitä tyhmempi luulee mutta eipäs vaan tapa. Me ollaan kokeiltu kaikki murkkumyrkyt mitä prismasta ja k-raudasta löytyy mutta keltiäiset vaan nauraa tappoyrityksille.
   
 24. APH

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2001
  Viestejä:
  706
  Sen vertaa, reilut 10 vuotta omakotitalossa tilannetta seuranneena. Muurahaiset tulee sisään keväällä, kun maa on roudassa/litimärkä." Lähellä on lämmintä ja kivaa". Kuitenkin, kun kevät etenee,aurinko paistaa, niin murkut tajuaa että, "hitto,tuo luonto on kivempaa kun talo" ja muuttavat pihalle ja tekevät pesän sinne. Baitionin spray on toiminut hyvin viime vuosina lähitorjunnassa, torjuntapurkeista ei mitään apua. Jos kerrostalo niin paha sanoa.
   
 25. Niamu

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  3 122
  Itse olen ainakin häätänyt keittiöstä ja pelihuoneestani ni ihan tavallisen suolan kanssa onnistuneesti. Ja omalta takapihaltani hääsin myös suolan kanssa niin teransin alta murkut pois.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti