Miksi monet nuoret miehet ja naiset ovat ilkeitä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mailiaihastukselle, 31.07.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Chimera

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  433
  Henkilökohtaisesti tahdikkuus ja toisten kunnioittaminen ovat muodostuneet itselleni (kotikasvatuksen seurauksena) kenties tärkeimmiksi arvoiksi ihmisissä. Tämän vuoksi taas en pidä kovinkaan suuressa arvossa suorapuheisuutta, ts. sitä, että sanotaan aina suoraan, mitä ajattelee - toisesta tai toisen ideaaleista - tai varsinkaan sitä, että tätä ei voi missään tapauksessa pitää omana tietonaan. Oman negatiivisen mielipiteen (joskus jopa aggressiivinen) julkituominen ei välttämättä tuo kenellekään mitään lisäarvoa miltään kantilta katsottuna. Monesti suorapuheisuus pistetään temperamenttisen ja räiskyvän luoteen piikkiin, ja vaaditaan, että kaikkien pitäisi arvostaa moista avoimuutta.

  Esimerkki itsestäni. Kuuntelimme pomon kanssa radiota ja sieltä tuli jotain kasariheviä. Kuulin, että hän olisi sanonut, ettei moisesta pitäisi. Minä siihen totuudenmukaisesti, etten tykkää itsekään sitten alkuunkaan. Keskustelu siitä jatkui kuitenkin ja ilmeni, että kuulin väärin ja pomo oli sanonut nimenomaan tykkäävänsä kasarihevistä. Saman tien alkoi hävettää oma töykeä tokaisuni toisen suosikkimusiikkia kohtaan, sillä jos olisin kuullut oikein, olisin taatusti pitänyt mielipiteeni omana tietonani ja vastannut jotain ympäripyöreämpää.

  Olen ehkä jonkun mielestä luonteeltani mielistelijä ja perseennuolija, koska pyrin aina löytämään jotain mukavaa ja samanmielistä tai vähintään neutraalia sanottavaa, vaikka olisinkin jollain tapaa päinvastaista mieltä. En kuitenkaan koe haastavana pitää tällaisia asioita omana tietonani seurassa ollessa.
   
 2. tuoppi`

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2002
  Viestejä:
  5 299
  Ilkeily on helpompaa ja sillä saa aiheutettua enemmän reaktioita kuin järkevällä keskustelulla. Netissä kun kirjoitat jonkun perustellun ja aiheellisen kommentin niin suurin osa ihmisistä ei edes jaksa lukea sitä. Ne jotka lukevat tarttuvat johonkin epäolennaiseen yksityiskohtaan, heittävät siihen vastauksena jonkun vittuilu-kommentin tai sitten "kumoavat" koko kommentin jollain argumenttivirheellä. Tästä sitten keskustelu ajautuu sivuraiteille, joka ei johda mihinkään.

  Toinen seikka on, että netissä keskustellaan tietokoneen kanssa eikä ymmärretä, että viestit lukee oikea henkilö, jolla on tunteet. Toki ei kaikki tätä käsitä oikeassakaan elämässä, mutta netissä tuon sisäistäminen on hankalampaa.

  Tämä vielä yhdistettynä siihen, että omia mielipiteitä ja valintoja pidetään aika universaalisti oikeina. Pitää olla aika vahvat perusteet, että niitä muutetaan ja vielä harvempi osaa myöntää sitä (edes itselleen ja vielä harvemmin julkisesti muille), että oli aiemmin väärässä.
   
 3. Mörrimöykky

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 678
  Useimmat ihmiset rinnastavat töksäyttelyn ja tarkoitushakuisen vittumaisuuden suorapuheisuuteen. Erityisesti niin tekevät nämä jälkiabortoimisen tarpeessa olevat (mainitsemasi ns. räiskyvät luonteet). Aito suorapuheisuus on rehellisyyttä ja kanttia sanoa todellinen mielipiteensä kun se on tarpeen tai sitä kysytään.
   
 4. Chimera

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  433
  Tämä muuten oli erinomaisen hyvin kiteytetty ns. nyrkkisääntö. Kiitos siitä! :kippis:
   
 5. LennuP

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2005
  Viestejä:
  23

  Tässä vietiin jalat suusta.

  täsmennetään tähän viellä, että jos ei lueta itsensä kehittämistarkoituksesta vaan itseä viihdyttääkseen, niin perus jiipajaapa ei kiinnosta ketään, pitää olla tarttumapintaa, kitkaa!

  Tuohon ilkeyteen viellä että ihminen ei muutu mihinkään, ihminen on ihminen vaikka maailma ympärillä muuttuisi, apina on apina ja kala on kala.
  Toki joissakin argumenteissa ihmisen on sanottu olevan tyhmempi kuin 1800-luvulla
  Tutkimus: Ihmiset tyhmentyneet sitten 1800-luvun | Yle Uutiset | yle.fi

  Ihmisen toimet kuvaavat aikaa jossa elämme, elämme nopeatempoisessa alati vaikutuksille alttiissa ympäristössä jossa toiminta tulee selkärangasta, ytimestä. Ihminen on luonteeltaan viime kädessä yksilö. Toiset osaavat käyttäytyä vastavuoroisissa tilanteissa omat tarpeensa taka-alalle jättäen ja toisen huomioiden, vilpittömästi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti