Miksei YLEn sivuilla ole kommentointimahdollisuutta?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Suceur_de_Bitte, 10.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. baa

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2006
  Viestejä:
  1 303
  Mielestäni selkein motiivi kommentoinnin "estämiselle" (miksi kommentoinnin pitäisi oletuksena olla mahdollista?) on se, että suurin osa yleisön kirjoittamista kommenteista on roskaa. Useimmat kirjoittajat eivät vaivaudu perustelemaan mielipiteitään mitenkään ja mesoavat milloin mistäkin asiasta heikoin lähtötiedoin. Tällainen laaduton materiaali mielestäni heikentää kokonaisuuden laatua. Suoraan sanottuna en osaa nyt äkkiä nimetä ainuttakaan verkkojulkaisua, jossa komenttiosio olisi laadukasta luettavaa. Esim. Iltalehden, Iltasanomien ja Taloussanomien kommenttipalstat ovat oivaa luettavaa, jos lukija hautoo itsemurhaa. Jos kommentointimahdollisuus haluttaisiin antaa, niin mielestäni se edellyttäisi hyvin tiukkaa moderointia. Alkuvaiheessa voisi tarkoittaa sitä, että suurin osa kommenteista jäisi julkaisematta. Tästä voisi olla se hyöty, että lukijat oppisivat kirjoittamaan laadukkaampia kommentteja, jolloin hylkäysprosenttikin voisi laskea.

  Toinen motiivi on moderoinnin kustannukset. Moderaattoreita tarvittaisiin useampia. Jos jo nyt osa porukasta vaatii YLEn kustannusten laskemista, niin tämä kommenttipalstan moderointi maksaisi todennäköisesti vuodessa luokkaa 150-200ke lisää.

  Edelliset pari postaustasi olivat laadukasta luettavaa, vaikken olekaan aivan samaa mieltä asioista.
   
 2. Pasi Viheraho

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2008
  Viestejä:
  578

  Hyvä uudistus tämä.
  Kommentit pois koska aina joku kirjoittaa paskaa.
  Parempi että uutissivustoilla ei ole kommentointia lainkaan.
  Ei ihmiset osaa kommentoida oikein.
   
 3. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
  No siksi kun suurin osa kommentoijista on öyhöttäjiä ja kellään ei ole aikaa miljuunia artikkeleita valvoa.
  Baa on ihan oikeassa,suurin osa kommenteista on täyttä paskaa ja öyhötystä.
   
 4. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 624
  Kaikista hienoimpia esimerkkejä jonkinlaisesta sairalloisesta kommentointipakosta ovat niiden ihmisten, joiden on aivan ehdoton pakko saada purkautua jostain uutisesta, ja mitä ei sitten syystä tai toisesta päässyt kommentoimaan suoraan, niin nämä ihmiset sitten tomerasti kirjoittavat idioottikommenttinsa esimerkiksi jostain Änäri-Mähösestä kertovan urheilu-uutisen alle ja ensin valittavat sananvapaudesta ja sensuurista kun ei sitä ja sitä uutista päässyt kommentoimaan oikeassa paikassa, "niin ilmaisenpa hyvin tärkeän mielipiteeni täällä" ja sitten kertovat kuinka rajojen pitäisi olla jo kiinni, ilmastonmuutos on huijausta ja Trump on kova jäbä.
   
 5. Berzza

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  738
  Koska yleisradiolaissa säädetään, että ylen tehtävä on heikentää suomen ja suomalaisten kansallisidentiteettiä ja edesauttaa monikulttuurisuutta (islamisoitumista)
   
 6. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 586
  Ja silti vain yle on ottanut niin tiukan linjan, että kommentointi on kokonaan estetty. Vai kärjistitköhän nyt ihan pikkiriikkisen liikaa :rolleyes:

  Toisaalta taas esimerkiksi hesarin ja monen it-alan julkaisun kommenteista löytää monesti ihan laadukkaita kirjoituksia jotka valottavat uutista lisää.
   
 7. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 624

  Hesarin kommenteista tosiaan löytyy kohtuullisesti ihan ansiokkaita kommentteja, yksi syy tähän on tietysti moderointi, mutta iso asia, mikä edesauttaa sitä, että kommentointi pysyy jollain tavalla hallussa on se, että kommentoidakseen pitää olla tilaaja (tai vähintään tilaajan kaveri)
  Ylellä taas kuka tahansa avohoitopotilas ja/tai trolli pystyi luomaan niin monta nimimerkkiä kuin vain jaksoi ja sama iltapäivälehdissä ja sen huomaa kyllä kommenttien tasossa heti. Erikoisalojen julkaisuissa –kuten mainitsemissasi it-alan– kommentointi myös pysyy hallussa jo senkin vuoksi, että yleisö on pienempi ja erikoistuneempi, toki näihinkin eksyy MAC vs. PC-mussuttajia, mutta tuskin esim. pitsninnyplääjien foorumilla paljoa öyhöttäjiä myöskään on.
  Yle on Hesariin ja erikoisalojen julkaisuihin aivan toisessa kategoriassa ja en, en tosiaankaan kärjistänyt liikaa, vaan tuollaiseen olen oikeasti törmännyt monta kertaa laadukkaiden iltapäivälehtiemme sivuilla :D
   
 8. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 586
  Iltapäivälehtien mouhoajilta kukaan ei ole tukkimassa suuta, mutta ylen tapauksessa se nyt vaan oli pakko lopettaa, ei onnistu moderointi, jepjep.

  Ja kuka tietää, Ylellekin olisi voinut kasvaa ihan hesariin verrannollinen kommentointikulttuuri, jos öyhöttäjät olisi johdonmukaisesti vain heitetty pihalle ja siivottu jäljet. Ja miksi kommentointiin ei voisi luoda jotain rekisteröintisysteemiä. Eräällä saitilla lukija voi luoda tunnukset kommentoidakseen tai postailla anonyyminä. Kirjautuneiden kommentit herättävät pääsääntöisesti enemmän arvostusta kuin puskista huutelijat, joka ohjaa kirjoittajaa varjelemaan tiliään eli kirjoittamaan siivosti.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2018
 9. Saan Koneri Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  1 888
  Yleä tuskin lukevat muut kuin kuplassa elävät vihervassarit ja yle muutenkin sensuroisi kommentteja, koska heiltä ei ole puolueetonta uutisointia tullut vuosikausiin. Eniten närästystä aiheuttaa se, että ylen paskalaitos kustannetaan verovaroin.

  Telkkarista ylen kanavilta ainoa katsomisen arvoinen ohjelma on avara luonto, muut on enemmän tai vähemmän perus vihervassaripaskaa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2018
 10. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 624
 11. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 244
  Kommentointimahdollisuus hankaloittaisi toimittajan omien mielipiteiden esittämistä uutisina ja faktoina.  https://yle.fi/uutiset/3-10029294

  Suomessa väestönkasvu ei ainakaan onneksi ole ongelma. Syntyvien suomalaisten lasten määrä vähenee vuosi vuodelta. Pienempi väestö kuluttaa vähemmän luonnonvaroja ja teknologian kehittymisen myötä töitäkään ei tulevaisuudessa riitä kaikille.

  Jos Suomessa nainen haluaa lisääntyä niin se on iloinen asia. YLE:n itseinhosta kärsivät toimittajat kokevat kuitenkin, että juuri suomalaiset eivät saa lisääntyä vaan lapset tulee adoptoida sieltä missä väestönkasvu on ongelma. Tietenkin näistä korkean väestönkasvun maista tulee myös ottaa maahanmuuttajina selvästi suomalaisia enemmän lisääntyviä maahanmuuttajia. Esim. 2015-2016 Suomeen tuli yli 20 000 lisääntymisiässä olevaa turvapaikanhakija miestä, mutta en muista yhdenkään toimittajan harmitelleen tätä väestönkasvua. Hesarin kolumnissaan feministi ehdotti Suomen väestönkasvun lisäämiseksi, että maahanmuuttajiksi tulisi ottaa lisääntymiskykyisiä miehiä. Miksi ihmeessä feministi ei haluaisi maahan naisia? Jos joku tämän HS:n jutun löytää niin mielelläni luen uudelleen, nyt ei löytynyt.

  Ei ihme että porukka on sekaisin. Toivottavasti Rakel Liekki ja kumppanit ei pääse tekemään lastenohjelmia. Tai ehkä se avaisi ihmisten silmät, niin kuin Saksassa?
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2018
 12. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Vihervassari Pikku Kakkonen, MOT, GoT ja Mr Robot... puhumattakaan presidentinvaalikeskustelusta tai naisten fudiksen MM-karsinnasta. Kyllä ylen toimittajien omat mielipiteet paistaa monesti läpi ja ne tuppaa olemaan tuota vihreää ja vasemmalle kallistuvaa, mutta en lähtisi noin isolla sudilla silti koko tuotetta maalaamaan vihervasemmistolaiseksi.
   
 13. sdsf

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2009
  Viestejä:
  674
  On hyvä asia, että Yle ei tuhlaa rahojaan moderaattorien palkkaamiseen. On hyvä asia, että Yle antaa kaupallisen median hoitaa uutisten kommentoinnin. Tämä on se ala, jossa Ylen ei ole syytä kilpailla kaupallisen median kanssa.
  Oman kokemukseni mukaan suurin osa uutisten kommentoinneista on yhtä tyhjän kanssa.
   
 14. Uusio

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  808
  Talouskasvu ja väestönkasvu ovat ongelmia kaikkialla. Ne tuhoavat elinympäristöt. Kummastakin pitäisi päästä eroon.

  Rajausta ei voi tehdä keinotekoisesti maantieteellisen rajan perusteella. Pienessä kylässä elävä köyhä kiinalainen ei ole ongelma. Silti Kiina on ongelma.
   
 15. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 244
  Suomen luonnollinen väestönkasvu olisi negatiivinen. Maahanmuutto (lisääntyvästi Afrikasta ja Lähi-idästä) kääntää sen positiiviseksi.

  Jos ei negatiivinen väestönkasvu riitä, niin mitä pitäisi alkaa tekemään? Suomalaisten miesten alkaa tekemään enemmän itsemurhia, että saadaan tilaa uusille kunniakansalaisille? Tässä on varmaan feministien seuraava vaatimus.
   
 16. Uusio

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  808
  Ensin on luovuttava demokratiasta, sen jälkeen massamurhattava maapallon väestö alle miljardiin ja sen jälkeen estettävä diktatuurilla kehitys ja ihmisten mielihalujen toteutuminen. Tuskin muutakaan keinoa kymmenien tuhansien vuosien jatkumolla on.

  Tärkeää on, ettei demokratia toimi, koska demokratiassa ihmiset pääsevät ajamaan mielihalujaan. Ihmiset eivät suostu köyhyyteen ja kurjuuteen vapaaehtoisesti. On käytettävä väkivaltaa.
   
 17. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 244
  Edelleen, ei Suomen kohdalla ole kyse mistään jatkumosta. Suomessa väestönkasvu on pysähtynyt. Asiaan voidaan palata, jos väestönkasvu alkaa taas. Tämä vaikuttaa epätodennäköiselle hetkeen. Sen sijaan Suomeen kyllä otetaan runsaasti väkeä esimerkiksi maista joiden lapsiluku on hurja 5-8. Vaikka kotoutumisen myötä näiden maahanmuuttajaryhmien lapsiluku laskeekin, jää se silti suomalaista keskitasoa korkeammalle.

  Miten väestönkasvu sitten ratkaistaan noissa korkean lapsiluvun maissa? Ruoka-apu ei ainakaan ole tilannetta auttanut. Tilanteeseen ei liene mitään inhimillistä ratkaisua.

  Ongelma-alueet ovat Afrikka ja Välimerestä Intiaan yltävä alue. Niiden väestömäärän arvioidaan nykytahdilla kasvavan seuraavien 50 vuoden aikana noin 3 miljardilla ihmisellä. Tämä on kuusi kertaa Euroopan nykyinen väkimäärä. Kun Euroopan väentiheys on nyt sama kuin Kiinan niin lienee selvää, että Eurooppaan suuntautuvalla muutolla ei tuohon väestönlisäykseen ja sen tuottamiin ongelmiin voida vaikuttaa millään tavalla. Ruotsista nähdään millaisen hinnan yhteiskunta maksaisi tästä yrityksestä. Ei se luonnollekaan hyvää tekisi.
   
 18. mystikkogames

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2017
  Viestejä:
  150
  Kommentoinnin ongelma on että ihmiset kommentoivat väärin ymmärtämäänsä pointtia. Internetissä kaikki mikä voidaan ymmärtää väärin. Ymmärretään väärin. Ihmiskielen ongelma on "ambiquity". Sama asia voidaan ymmärtää n -> INF - tapaa. 99%:sti väärin.

  Voit tietysti mölistä netissä asiasi puolesta 24/7, mutta pankkitilin saldo ei sillä kasva.

  Väkiluku pitää saada Afrikassa laskuun ja nopeasti.
   
 19. Uusio

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2016
  Viestejä:
  808
  Ei asiaa voi tarkastella maantieteellisesti rajaten. Kaikkialla maailmassa täytyy pyrkiä väestön vähentämiseen riippumatta siitä, kuinka paljon sitä on. Vaikka Suomessa olisi vain miljoona ihmistä, niin yhä vain pitäisi vähentää. Kuluttajien määrä on saatava alas. Jos Suomessa olisi 100 000 ihmistä, niin yhä vain pitäisi vähentää, koska länsimaisuus on tuhoase, jonka käyttövoima eli ihmiset on saatava mahdollisimman pieneksi.
   
 20. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Yritin lukea ketjua taaksepäin, ymmärtääkseni lainauksen asiayhteyden. Sitä ei löytynyt.
  Sen sijaan että kirjoitat nähtävästi pöllyissä? (ennenkaikkea) ketjun aiheeseen nähden irrelevanttia ajatusvirtaa kannattaisi sen sijaan tehdä jotain muuta. Laitan ainakin tuollaisesta tekstistä hetkeksi blokkiin kirjoittajan, koska nähtävästi kuitenkin vain piti trollaamista fiksuna. Goodbye.

  YLE tehnyt arvokasta työtä jo vuosikymmeniä, toivottavasti pysyvät jatkossakin samalla linjalla . Tällä tarkoitan en ainoastaan mutta etenkin lahjomatonta uutisointia.
   
 21. etrade

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2012
  Viestejä:
  442
  Huh huh, mikä analyysi.
  Yle on tehnyt koko olemassaolonsa ajan, vain ja ainoastaan, vasemmisto probagandaa.

  Yle on täynnä totaalista vihaa kansallismielisiä puolueita kohtaan (ollut aina), sekä raukkamaista uutisointia maista, missä ei kunnioteta globalismia sekä monikulttuurisuutta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2018
 22. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Joo ja seuraavaksi väitetäänkin sitten kuinka se islamisaatio nyt on todellista ja tulee heti huomenna ja muuta hörhöilyä :D

  Hei oikeasti, jotain rajaa nyt. Kaikkea kieroutuineiden mielien keksimiä juttuja ei kannata lähteä uskomaan. Järki hoi :rolleyes:

  Olen itsekin kansallismielinen, mutta en käytä kansallismielisyyttä toisia kansoja vastaan. Vaikka olenkin supersuomalainen, ymmärrän että väärin ymmärrettynä tai käytettynä kansallismielisyydestä muuttuu pelkästään rasvaa vihakoneiston rattaisiin, ja se ei ole se mistä suomalaisuudessa on kyse. Suomi on hyvä ja arvokas maa, isänmaallinen voi olla ihan henkisesti terveeltäkin pohjalta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2018
 23. Stoker

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2000
  Viestejä:
  1 244
  Isänmaallisuuteen liittyy monia asioita, mutta isänmaallisuuden voi kuitenkin poissulkea yhdellä kysymyksellä. Onko valmis ottamaan Suomeen vuosittain yli 5000 maahanmuuttajaa Afrikasta- ja Lähi-idästä? Jos kysymykseen vastaa "Kyllä" niin henkilö ei ole isänmaallinen, koska on valmis ottamaan maahan vuodessa ihmisryhmän joka rötöstelee yhtä paljon kuin 50 000 suomalaista miestä (raiskaus- ja pahoinpitelyrikollisuus, 10 kertainen rikostasoero). On siis valmis tuhoamaan Suomen sellaisena kuin sen tunnemme lapsiltamme. YLE olisi valmis silmänräpäyksessä uhraamaan Suomen monikulttuurisuuden harhassa, valitettavasti.
   
 24. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Tuolle rinkirunkkaukselle on varmaan parempikin ketju? Ainakaan en äkkiseltään löytänyt edellisen viestin paskan seasta ainuttakaan linkkiä Ylen uutisten kommentointimahdollisuudesta keskustelemiseen.
   
 25. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Taasko yksi maahanmuuttoketju lisää :D
  Joo en ole ottamassa, joten olen siis aidosti, todellakin aitoisänmaallinen ihminen.
  Ongelmahan nykyisin on se että ne vampukan vimpuimmatkin yksilöt pääsevät kommentoimaan näppäimistön käytön opeteltuaan nettiin, joka tarkoittaa käytännössä sitä että netti hukkuu öyhötyspaskeeseen. Ylläoleva lainaus on vain yksi esimerkki siitä. Kaikille ei vain sovellu yhtäkuin- viivojen vetely, niin irrallaan jutut ovat todellisuudesta. Isänmaallisuus on todella paljon asioita, pyrkimykset valjastaa sitä viharetoriikan työkaluksi oman pelkurimaisen ajattelutavan takia ihmisarvon siinä samalla olankohautuksella sivuuttaen ei tosin kuulu niihin. Minä olen isänmaallinen, enemmänkin, superisänmaallinen ja jokainen joka pyrkii viharetoriikalla tätä faktaa teilaamaan saa niin kovan seinän vastaansa ettei ole ennen nähnytkään. Suomalaisuus on hyvä ja hieno asia, pidetään tämä jatkossakin näin.

  Ainakin jos stokerin kommentoinissa nähtyä epäpäättelyä olisi luettavissa myös YLEn sivuilta, jäisi varmaan koko uutissaitti hissukseen käyttämättä. Ehkäpä olisi aika kerrata asioita mitä on olla suomalainen ja mitä se tarkoittaa?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti