Miksei muka Suomea voi johtaa kuin yritystä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Suceur_de_Bitte, 03.02.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Suceur_de_Bitte Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2015
  Viestejä:
  36
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015020319140012_uu.shtml

  Mielestäni Suomi on kuin osakeyhtiö, jonka pitää tuottaa voittoa (eli hyötyä) osakkeenomistajille (eli Suomen kansalaisille - jokainen kansalainen omistaa yhden osakkeen).

  Hyötyä ei pidä tuottaa ensisijaisesti ulkomaan kansalaisille (ei-kiireelliset lääkäripalvelut yms. kauneuskirurgiat veronmaksajain piikkiin ulkomaalasille).

  Kaikesta hyötyä tuottamattomasta pitää leikata. Esim. sellainen kehitysapu, jonka ei pitkällä tähtäimelläkään ole tarkoitus tuottaa mitään Suomelle tai suomalaisten hyväksi, sietääkin joutaa leikkuriin.

  Suomen valtio on suomalaisia varten samoin kuin yritys on osakkeenomistajiaan varten olemassa.
   
 2. FuzzyByte

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2004
  Viestejä:
  252
  suvakit on liian sinisilmäisiä idealisteja tälläseen
   
 3. RantuRambo

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2012
  Viestejä:
  2 523
  Olen itse itseäni varten. Mielestäni hyötyä tuottamattomasta pitää leikata. Esimerkiksi kaikki sosiaaliturva, joka ei pitkällä tähtäimelläkään tuota mitään minulle tai minun hyväksi, sietääkin joutaa leikkuriin.

  Minulle on samantekevää elätetäänkö verovaroillani afrikkalaisia vai suomalaisia. Parempi olisi, että afrikkalaisia - maksetut varat riittäisivät paljon useamman elättämiseen ja siellä apua tarvitaan suomalaisia laiskottelijoita enemmän.

  Yrityksissä ei rahaa jaeta laiskottelijoille.
   
 4. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Itseä ihmetyttää myös että miten tämä ei ole jokaiselle itsestään selvää.


  Sosiaaliturvassa valtion sisällä on ihan selkeät sosiaaliset hyödyt sinullekkin. Ilman niitä maksaisit sen sosiaaliturvan sijaan palkkaa niille ylimääräisille poliiseille ja lisäksi maksaisit sitä rikottua ikkunaa jonka takaa täytyi rahattoman varastaa ruokaa.
   
 5. tommij

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2014
  Viestejä:
  403
  Sen takia varkaiden tulisikin itse korvata aiheuttamansa vahingot. Esimerkiksi jos näiltä varkailta otettaisiin sisäelimiä ja myytäisiin niitä hyvällä hinnalla niin kauan että aiheutetut vahingot saataisiin korvattua.
   
 6. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Ankarista rangaistuksista ei ole oikein missäänpäin maailmaa hyviä kokemuksia.
   
 7. Väinämöinen Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2000
  Viestejä:
  1 503
  Osittain totta. Tosin tuon merkitystä hieman liioitellaan. Itse olin juuri parin viikon työmatkalla maassa jossa ei ole sosiaaliturvaa käytännössä ollenkaan. Tuolla köyhät on sitten tosi köyhiä (asuu hökkeleissä tai kadulla), ja kaikki vähänkin arvokkaammat kohteet on erikseen vartioituja aseellisten vartijoiden toimesta. Ihan perus kioskeja myöten. Varastamista yrittävä päätyy helposti ammutuksi.

  Halvempaa silti työtä tekevälle henkilölle kuin tämä meidän sosiaalirakenteemme. Ihan sika rikkaita tuolla oli myös paljon. Alan yhä enenmmän taipua siihen suuntaan että virheitä on täällä meidänkin järjestelmässämme, eikä tuo vastikkeeton raha ole niistä pienin.
   
 8. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 353
  Jos Suomea johdettaisiin kuin yritystä, niin tuottamaton ja ei välttämätön osa väestöstä laitettaisiin kävelemään. Jokainen voi miettiä miten tämä tapahtuisi.
   
 9. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Voisin kuvitella, että afrikkalainen pärjäisi pienemmällä summalla siellä omassa kotimaassaan ja paljon useampi hyötyisi siitä siellä kuin, että niitä tuotaisiin tänne kielitaidottomina ihmettelemään väliinputoamistaan ja Stubbin vääntyneitä hampaita. Raha tulisi mikrolainoina yritysorjuuden kautta, että kaivaisivat vaikka somppulandiassa merestä kastelujärjestelmä, että siellä voisi jotain kasvaakin. YK vahtisi ettei terroristit riehuisi ja yhteisöllisyys pysyisi kasassa.
   
 10. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 437
  Siis SPR voi ottaa sisäelimet talteen maksukyvyttömiltä "schumachereilta", jos ei ole erillistä kieltoa. Se laki tuli voimaan jokunen vuosi sitten. Meinaan, että jos tosi natsi mellakkapoliisi naulapampulla vähän mäiskisi jotain Arhinmäen kaltaisia mellakoissa niin johan tulisi sisäelimiä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2015
 11. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Yritysten tehtävä on tuottaa voittoa osakkeenomistajilleen. Voitto on erittäin yksinkertainen käsite, sijoitat firmaan summan X, saat rahaa osinkoina summan 0.yy * X ja sijoituksesi arvo nousee zz%.

  Taaskin hyöty on täysin eri asia. Valtion kohdalla me ei saada meidän sijoituksia, eli veroja, vastaan takaisin rahaa vaan erilaisia palveluja ja asioita joita ei voi suoranaisesti mitata rahassa. Jolloin valtion toimintaa ei voida arvostella samoin perustein kuin yritysten toimintaa.
   
 12. Gonz0

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2009
  Viestejä:
  157
  Mielestäni valtiota pitäisi johtaa kuin yritystä, mutta valtion tavoitteet eroaisivat jossain määrin yrityksen tavoitteista. Johtamistavalla tarkoitan, että niin yrityksellä kuin valtiollakin tulisi olla yksi pätevä johtaja (toimitusjohtaja), jolla on valtaa tehdä itsenäisesti päätöksiä, kuitenkin perustuslain määrämissä rajoissa. Johtajille maksettaisiin luonnollisesti samanlaista palkkaa kuin yksityisenkin sektorin johtajille, jotta hommaan saadaan oikeasti päteviä henkilöitä. Mahdollisesta huonosta johtajasta tulee kuitenkin olla mahdollista päästä eroon milloin tahansa samalla tavalla kuin yrityksissäkin, eli hallitus antaa johtajalle tarvittaessa kenkää. Tällä johtajalla voi tietysti olla alapuolellaan eri alojen asiantuntijoita neuvonantajina. Johtajan tulisi ymmärtää, että valtiot kilpailevat keskenään hieman samaan tapaan kuin yrityksestkin kilpailevat. Valtiot kilpailevat keskenään siitä, mikä tarjoaa parhaat olosuhteet yrittämiselle, työn teolle ja sitä kautta elämiselle. Näitä tekijöitä on useita, kuten verotus, byrokratia, poliittinen vakaus ja turvallisuus, maantieteellinen sijainti jne.

  Nykyinen tapa äänestää epäpäteviä henkilöitä, jotka lopulta toimivat puolueiden epäpätevien johtajien sanelemin ehdoin, on erittäin tehoton keino saada kansan tahto toteutumaan valtion johtamisessa. Ottamatta kantaa onko kansan tahto aina paras ratkaisu, niin eikös se kuitenkin ole demokratian ajatus? Kansan olisi paljon helpompaa ja tehokkaampaa äänestää asioista ja linjoista joiden mukaan maata johdettaisiin, joita sitten pätevät ihmiset toteuttaisivat. Johtajan ja hallituksen tulisi aina nauttia kansalaisten luottamusta. Ei tämäkään malli täydellinen ole, ja mahdollistaisi varmasti väärinkäytöksiä. Nykyinen malli on kuitenkin osoittanut tehottomuutensa, ja haluaisin nähdä mallin jossa johtajiksi saataisiin päteviä henkilöitä.
   
 13. Rasvaton maito

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2015
  Viestejä:
  750
  Mikähän maa oli kyseessä?
  Olisitko itse omilla tuloillasi ja työnteollasi siellä sitä prosentuaalia jolla varaa on?

  Onko montaakaan Suomen tapaista edes olemassa jossa joka kaupassa on vartijat, epäilen.
   
 14. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Suomessa on vähiten poliiseja suhteessa väkimäärään koko euroopassa. (Kenties koko maailmasssa?)
   
 15. Rasvaton maito

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2015
  Viestejä:
  750
  Onko tuosta tilastoja?
  On muuten aikalailla tatuointiliikkeitä tätänykyä, onko muuallakin merimiehiksi innokkaita yhtä paljon?
   
 16. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Police officers, average per year, 2007–09 and 2010–12 (per 100 000 inhabitants)

  [​IMG]
   
 17. Rasvaton maito

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2015
  Viestejä:
  750
  Onkohan tämä tilasto ottanut huomioon että monet tehtävät on ainakin täällä ulkoistettu näiltä valtion vartijoilta.

  Esimerkiksi kun poliisiasemalla kävelet löytötavaratoimistoon, passinhakuun jne., niin jotain toimistotyöntekijöitähän he ovat eivätkä poliiseja. Samoin putkan vartijat on jotain pitkäaikaistyöttömiä jotka käskenyt työkkäri sinne jne.
  Nimittäin ulkomailla ei näy samalla tapaa poliisiautoja partioimassa keskustassa kuten Helsingissä.
   
 18. pasisti

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  846
  Varsinkin jos puhutaan taloudesta, valtiota ei voi todellakaan johtaa kuin yritystä. Yritys voi mennä konkurssiin ja sen johtajat jatkavat elämäänsä hieman fiksumpina, no biggie. Duunarit ehkä joutuu tosin etsimään uuden työpaikan. Jos valtio kaatuu, on aiheutettu täysin vastakkainen lopputulos kuin mikä valtion tarkoitus olisi. Jos on lama ja yrityksellä menee heikommin, se voi hyvin pienentää toimintaansa, ohentaa sieltä täältä pitäen perushomman kasassa. Valtion täytyy totta kai olla taloudellinen siinä mielessä, että turhaan ei mene liikaa rahaa, mutta kuka siitä "turhasta" ja "liiasta" päättää? Joku kultalusikka suussa syntynyt henkilö, jolle kaikki on vain sattunut onnenkauppana onnistumaan elämässä, vaikka välillä onkin ollut (snif) vähän rankkaa. Äkkiä kun säästetään vääristä paikoista, ollaan pitkällä tähtäimellä totaalisen kusessa. Ja ihan vain, että budjetti pysyi herra kansanedustajan kaudella suht rajoissa.
   
 19. gatsby Banned

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2014
  Viestejä:
  151
  Eipä täälä enään kannata kuin opiskella. Elämänlaatu parani heti reilusti kun saa ilmaset tuet kelalta.
   
 20. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Hyvinvointivaltiosta paremminvointivaltion kautta harvainvointivaltioon.
   
 21. Sompi

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2011
  Viestejä:
  308
  Varmasti valtavan hyvä elämänlaatu sillä muutamalla kympillä kuussa, mitä vuokran jälkeen jää käteen.
   
 22. Daemoni

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2009
  Viestejä:
  1 189
  Et kai nyt meinaa suomen kansalaisia? Ei kai osakkeen omistajia pois potkita. He nauttivat yrityksen tuotoista.
   
 23. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 726
  Itsekin olin eri mieltä Stubbin kanssa. Tottakai valtiota voi johtaa kuin yritystä. Pientä voittoa on tehtävä mutta ennen kaikkea omista työntekijöistä on pidettävä huolta. Pitäähän... pitäähän jallitus uskottavasti huolta suomalaisten eduista?
   
 24. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 353
  Osa luultavasti myy osakkeensa kaljatuoppia vastaan ja sitten ei enää olla omistavassa roolissa.
   
 25. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 430
  Jos valtiota johdettaisiin kuin yritystä, niin niitä osakkeita ei jaettaisi ilmaiseksi eikä vastineetta. Muutenhan kyse olisi vain... demokratiasta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti